Blogger Yazı Editörü Kullanımı

Daha önce yazdığım Blogger ile Blog Oluşturma başlıklı yazımdaki adımları takip ettiyseniz ücretsiz blogunuzu oluşturmuşsunuz demektir.Bundan sonraki adım “Bloglamaya Başla” adımı ve bunun için Blogger yazı editörünü kullanarak ilk yazınızı yazabilirsiniz.Yazılarınızı daha etkili yazmak için bu yazı editörünün özelliklerini bilmeniz işinize yarayacaktır.Bu yazımda da Blogger yazı editöründeki butonların ne anlama geldiğini ve nasıl kullanıldığını anlatacağım.

 Blogger Yazı Editörü

    1 – Burada, “Oluştur” ve “HTML” olmak üzere 2 bölüm var.Oluştur bölümünde yazıyı yazdıktan sonra HTML bölümüne geçerseniz yazının HTML kodlarını görürsünüz.Yazının içerisine HTML kodları eklemeniz gerektiğinde bu bölümü kullanacaksınız.
    2- Yaptığınız işlemden vazgeçmek için “Geri Al” butonunu kullanabilirsiniz.Tekrar o işlemi gerçekleştirmek için de “Yinele” butonunu kullanabilirsiniz.
      3 – Bu bölümdeki butonlar ile yazı tipini, yazı boyutunu ve  H2, H3 gibi heading etiketlerini kullanabilirsiniz.
      4- Buradaki butonlar ile yazınıza koyu, italik, altı çizgili veya üstü çizgili gibi biçimlendrme işlemleri uygulayabilirsiniz.
      5 – Buradaki butonlar da yazıya renk vermek içindir.Yazının rengini ve yazının arkasındaki rengi değiştirmek isterseniz bu butonları kullanabilirsiniz.
      6 – Başka bir sayfaya link vermek, yazıya resim ve video eklemek ya da yazıya atlama aralığı eklemek için bu butonları kullanabilirsiniz.
      7 – Yazıyı veya resmi sağa, sola, ortaya hizalamak, numaralı liste ve madde işaretli liste yazmak için bu butonları kullanabilirsiniz.
        8 – Buradalki butonları kullanarak alıntı yaptığınız yazıları farklı bir blok içinde gösterebilir, yapmış olduğunuz tüm biçimlendirme işlemlerini iptal edebilir veya yazım yanlışı yapıp yapmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

      Bu butonların çoğu daha önce kullandığınız butonlardır muhtemelen.Ancak bazılarıyla ilk kez karşılaşıyor olabilirsiniz.Bu özelliklerle ilgili ileride daha detaylı yazılar yazmayı düşünüyorum ancak şu aşamada nasıl kullanılacağını bilmediğiniz bir özellik varsa yorum yazarak sorabilirsiniz.

       

      Yazıyı yazarken biraz yorgundum umarım bir hata yapmamışımdır.Saygılar…

      14 yorum:

      1. Şu 10 dediğiniz metin arka plan rengini koyuyorum sonra kaldırmak istiyorum ama kaldıramıyorum nasıl kaldırabilirim ???

        YanıtlaSil
      2. Arka plan rengi eklediğiniz metni seçip 19 nolu biçimlendirmeyi kaldır ikonuna basın.

        YanıtlaSil
      3. Bu 10 dakı metin arka plan rengi tamamen nasıl kaldırbılırız yanı ben renk istemıyorum düz yazı istiyorum 19 nodakı biçimlendirmeyi kaldır diyorum ama bu sefer siyah renkde zemin verıyor.

        YanıtlaSil
      4. @Ecmel
        19 nodakı biçimlendirmeyi kaldır dedikten sona blogun ana sayfasındaki arka plan rengi ne ise o görünür.Sizin blogunuzun arka plan rengi siyah ise siyah görünür.

        YanıtlaSil
      5. 19 nolu biçimlendirmeyi kaldır ikonu nerde ben bulamıyorum :(

        YanıtlaSil
      6. 5,6 seneden beri blogger kullanırım 8. özelliği hiç kullanmadım daha doğrusu dikkatimi çekmedi bundan sonra kullanmayı düşünüyorum teşekkürler..

        YanıtlaSil
      7. Merhaba hocam, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var: H2, H3 gibi heading etiketlerini kullanırken bu ara bir problem (daha doğrusu tereddüt) yaşamaya başladım. Şöyle ki:

        Bu etiketlerde sırasıyla Başlık- Alt Başlık-Alt Başlık var ya. Ben 500 kelimelik bir yazı yazdım diyelim ve yazımı iki alt başlığa ayırmak istiyorum. Yayın başlığı kısmı zaten temel başlık. Ardından gireceğim ilk alt başlık, "Başlık" mı, yoksa birinci "Alt Başlık" mı olmalı hocam?

        Ben şöyle yapıyorum, yanlışsa düzeltin lütfen: Yayın başlığını saymazsam, birinci alt başlığı "Başlık" olarak seçiyorum, ikinci alt başlığı ise "Başlık"ın hemen altındaki "Alt Başlık" olarak belirliyorum. Eğer yazım çok uzunsa ve yine alt başlık atacaksam bu kez de en sondaki "Alt Başlık"ı kullanıyorum.

        Bu uygulama doğru mu Serdar Hoca'm? Yoksa "Başlık"ı es geçip "Alt Başlık"la mı başlamalıyım? Açıkçası bu ikilemi yaşamama sebep olan şey, Wordpress yönetim paneli oldu.

        Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla...

        YanıtlaSil
      8. @Meltem Nesim
        Merhaba,
        Yazıda kaç kezara başlık kullandığınız önemli değil. Önemli olan bu ara başlıkların hepsinde aynı "alt başlık" etiketini kullanbmanız.

        YanıtlaSil
      9. Hocam, söylemek istediğim şu: Hangisi H2, hangisi H3 ve H4? Yani alt başlıkların sırası nasıl olmalı? Sırasıyla "Başlık-Alt Başlık-Alt Başlık" şeklinde mi gitmeliyiz alt başlıklarda? Teşekkürler...

        YanıtlaSil
      10. Standart hiyerarşi şu şekildedir:
        - blog başlığı h1
        - yazı balıkları h2
        - ara başlıklar h3

        YanıtlaSil
      11. Teşekkür ederim hocam, emeğinize sağlık. Sağlıcakla...

        YanıtlaSil
      12. yazımı kopyalayıp önizlemeye alınca bazı bölümlerin arkası beyaz renki oluyor.Nasıl kaldırabilirim

        YanıtlaSil
      13. Bir şey yazdığımda veya kopyala yapıştır yaptığım da arka ekran beyaz kalıyor çizgi halinde onu nasıl düzeltebiliriz ?

        YanıtlaSil

      Blogger tarafından desteklenmektedir.