Hangi Konuda Blog Yazmalıyım?


Aslında ilk sorulması gereken soru “ne tür bir blog yazacağım?” olmalı.Çünkü eğer kişisel bir blog yazacaksınız konuseçimi söz konusu değildir. Hayatınızı ve düşüncelerinizi yazacaksıızdır.Ancak eğer belli bir konu üzerine blog yazmak istiyorsanız doğru konuyu seçmek için dikkat etmeniz gereken şeyler vardır.

hangi konuda blog yazmalıyım

Bildiğiniz Bir Konuda Yazın

Blog yazdığınız konu hakkında bilgi sahibi olmalısınız.İyi bildiğiniz bir konuda blog yazmak, o blogun başarı şansını arttıracaktır.Yazdığınız konuda uzmansanız okuyucuların sorularını doğru bir şekilde cevaplayabilirsiniz.Bu da okuyucuların size güvenini artırır ve blogunuzu düzenli takip etmelerini sağlar.

Yazdığınız konuda yeteri kadar bilgili değilseniz belli bir noktadan sonra yazılarınız kısırlaşacaktır ve başka sitelerden alıntılara dönecektir.Bu da blogunuzun özgünlüğünü yitirmesine neden olur.

İlgi Duyduğunuz Bir Konuda Yazın

Daha önce Blog Nedir? başlıklı yazımda blogların özelliklerinden bahsetmiştim ve bunlardan birinin de “güncellik” olduğunu söylemiştim.Blogunuzu güncel tutmanız için yazdığınız konu ile ilgili yenilikleri arraştırmalı ve takip etmelisiniz ki okuyucularınıza sürekli güncel bilgiler verin.

Başarılı bir blogun en önemli anahtarlarından biri yazdığınızdan keyif almaktır.Eğer yazmaktan keyif almak istiyorsanız yazdığınız konuya ilgi duymalısınız.Eğer ilgi duymadığınız bir konuda yazarsanız bir süre sobnra sıkılmaya başlarsınız ve blogunuz terk edilmiş boş bir eve döner.

Bence blog konusu seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli iki nokta bunlardır.Kendimden örnek verecek olursam bu zamana kadar birçok blog oluşturdum ama profesyonel anlamda ciddiye alarak yazdığım iki blogum oldu.Bunlardan ilki “Notebook Review” blogumdu.O blog laptoplarla ilgiliydi.Laptop teknolojisini iyi biliyor ve çok yakından takip ediyordum.İşim gereği pek çok yeni modeli test etme imkanım da oluyordu.Yani o konuda hem bilgi sahibiydim hem de yazmaktan keyif alıyordum.Sonuç olarak o blog çok başarılı oldu ve tüm masraflarımı karşıladığım bir gelir kapısı haline geldi.

Diğer blogum ise mesleki makaleler yazdığım ve ders notları yayınladığım bir blogdu.Belki ilki kadar kazandırmadı ama her metalurji ve malzeme mühendisinin ilgiyle takip ettiği bir blog oldu.

3 yorum:

  1. Bir blogu ayakta tutacak en büyük unsur istikrardır.Eğer bildiğiniz bir konu hakkında yazıyorsanız mutlak ilgilenen ve yararlanan kişiler olur.

    YanıtlaSil
  2. yazdıklarını değerleceğim.Geri dönüşüm yaparım

    YanıtlaSil
  3. iki blogunuzuda belirtirmisiniz inceleyelim?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.