Blog Yazılarıma Nasıl Yorum Alabilirim?

Blogların en önemli özelliklerinden biri yazılara okuyucuların yorum yapabilmeleridir.Bu özellik, yazar ile okuyucu arasındaki etkileşimi ve iletişimi artırır.

Her blog yazarı yazılarına yorum yapılmasını ister.Yazlarına yorum aldıkça yazma hevesi artar, daha çok motive olur.Ancak çoğu blog yazıları yorumsuz kalır.Blog yazılarınıza daha fazla yorum almak için bu ipuçlarını dikkate alırsanız yazılarınıza aldığınız yorum sayısında zamanla bir artış olduğunu göreceksiniz.

Yorum


Blogunuza Yorum Yazmak Kolaymı?

 

Ben yorum bırakmak için üyelik gerektiren bloglara üye olmaya üşenirim.Eminim çoğu kişi benim gibi üşeniyordur.Ayrıca Spam olayını engellemek için kullanılan kontrol mekanizmaları da bazen çok can sıkabiliyor.Bir de yorumların onay için bekleme olayı var.Çoğu blogcu bu yöntemi kullanır ancak benim size tavsiyem yorumları anında yayınlamanız.Bu, okuyucunuzun diğer yazılara yorum bırakıp bırakmamasında belirleyici rol oynar.

 

Davetkar Olun

 

Okuyucularınıza çeşitli sorular sorarak veya onlara yorum bırakmaları için bazı nedenler sunarak yorum alabilirsiniz.Örneğin blog platformlarını tanıtan bir yazınızın sonuna “siz hangi blog platformunu kullanıyorsunuz, neden” gibi bir soru sorabilirsiniz.

 

Yorumlara Cevap Veriyormusunuz?

 

En çok görülen yorum türü yazılan yazıyla ilgi okuyucunun sorduğu sorulardır. Özellikle teknik bilgi veren bir yazı yazdıysanız okuyucular anlamadıkları veya kafalarına takılan yerleri yorum olarak size sorabilirler.Bu soruları hızlı ve net cevaplar verin.Aksi taktirde okuyucularınız “nasılsa cevap alamıyorum” diye başka yazılarınıza yorum bırakma ihtiyacı duymazlar.

 

Yorumlardan Esinlenerek Yazılar Yazın

 

En etkili ve en çok kullandığım yöntemlerden biridir.Yazınıza yorum yapan bir okuyucunuzun yaptığı yorumda size sorduğu bir soruyu veya sunduğu bir öneriyi bir sonraki yazınız için ilham kaynağı yapabilirsiniz.Yazınıza “… adlı kişinin yorumu üzerine bu yazıyı yazıyorum” diye başlarsanız okuyucularınız yorumları ne kadar dikkate aldığınızı farkederler ve yorum sayınızda ciddi bir artış olur.

 

Yazıyı Okuyucuların Tamamlamasını İsteyin

 

Bazıyazılarınızda eksik yerler bırakarak okuyucularınızdan tamamlanması için yardımcı olmalarını istyebilirsiniz..Örneğin “blogcular için ipuçları” konulu bir yazı yazıyorsanız 8 tane ipucu yazıp, okuyucularınıza  “listede bulunmasını istediklerinizi söyleyin” diyerek yorum bırakmalarını isteyebilirsiniz.

 

Eğer bu ipuçlarını blogunuzda uygulamanıza rağmen hala yazışlarınıza yorum yapılmıyorsa ya blogunuz yeteri kadar okunmuyor demektir ya da yazdığınız yazıda bir sorun var demektir.

4 yorum:

  1. Benim gibi yeni bir blog sahibi için faydalı yazılar,tşk.ederim size,yorumlarla ilgili bir yazıya yorum bırakmak da ilginç oldu:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler oldukça güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. yorumla ilgili bir yazıya sadece 2 yorum gelmesi çok manidar olmuş :)

    yorum konusu benim de hep merak ettiğim bir problemdir... insnalar bazı bloglara cok yorum yaparken bazılarına hic yapmıyor.. ilginc..

    YanıtlaSil
  4. hocam ben yanlışlıkla yorum kodunu silmişim şimdi blogumda yorum yapma kutucugu yok rica etsem onun kodunu yazarmısın?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.