Blog Yazılarının Uzunluğu

Blog yazmaya yeni başladıysanız aklınıza şu soru mutlaka gelmiştir. “Yazılarım ne kadar uzun olmalı?” Kimileri yazılarını kısa bir paragraf şeklinde tutar ve yazacaklarını tek bir yazıda yayınlamaz, birkaç yazıya böler.Kimileri ise aklındaki her şeyi yazar ve 1000 kelimein üstünde yazı uzunluğuna ulaşır.Peki en ideali hangisidir?

 

Blog yazılarının uzunluğu

 

Dünya çapında yapılan anketlere göre en ideal blog yazısı uzunluğunun 400-500 kelime civarında olduğu sonucuna varılmıştır.Ancak bu sonuç kesin bir yargı veya kural olarak algılanmamalı.Önemli olan anlatmak istediğiniz şeyi okuyucularınıza anlatabilmenizdir.Bunu kaç kelimeyle yaptığınız çok ta önemli değil.Örneğin 100 kelimeyle anlatabileceğiniz şeyi küçük bir resim ile de anlatabilirsiniz.

 

Benim yazdığım yazıların uzunluğu yazının konusuna göre değişir ancak kısa yazılar yazmayı sevmem.Sizce blog yazıları uzun mu olmalı kısa mı?Yorumlarınızı bekliyorum.

6 yorum:

  1. Ciddi konularda kısa kesip atamıyorsun ama bazen de vurucu noktalar olabiliyor, eğer kalem güzelse uzun yazı okumak için keyiflidir. diğer türlü kısa pratiktir; hepsi güzel yani :)yazar iyi oldukça...

    YanıtlaSil
  2. bende kısa yazıların daha çok okunma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum ama bazen kaptırıp gidebiliyor insan.. Birazda konuyla alakalı yani.. ve konuyla alakalı görsellerle desteklendiğinde daha da başarılı olduğunu düşünüyorum... görsel önemli yani 400 kelime de olsa görsel olacak yani çizgi roman, karikatür seven bol resimli masal kitaplarıyla büyüyen bir nesiliz sonuçta..

    YanıtlaSil
  3. Bir yazının kısalığından veya uzunluğundan çok, sıkıcı ve yorucu olmaması daha önemli.
    Yazılar; bir tertip üzere paragraflara bölünerek akıcı bir şekilde, laf kalabalığı yapılmadan yazılmalı.
    Anlatılması gerekeni anlatmalı.

    Yani verimlilik çok önemli. Kısa veya uzun benim için en azından pek fark etmez.
    BlogHocam'ı bu yüzden de seviyorum zaten. :)

    YanıtlaSil
  4. Yerinde uzun yerinde kısa.Sizin yazılarınız bana gerekli uzunlukta geliyor.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir başlık olmuş , bende hep uzun olmalı gibi şartlıyorum kendimi ama sonra yazacak bir şey bulamamanın sıkıntısını yaşıyorum.
    İnsanlar internet hızlandıkça daha çok görüntüye önem verdiklerini gösterdiler bence , neden gösterdiler diyorum çünkü internet yavaşken bırakın video izlemeyi bir resmin açılmasını bile 15-20 dakika bekliyorlardı şimdi ise GB'lık filmler bile dakikalar içinde iniyor hal böyle olunca insanlar okumaktan uzaklaşıyor görüntüye bakıyorlar. Tabi sizin dediğiniz gibi eğer bir resimle anlatılacak bir şeyse eğer onu yazmanında bir anlamı yok ama yazı eğer bilgilendirecekse bence uzunluğundan yakınmamak gerekir hem o konu hakkında yazmalı hem o konuyu sonuna kadar okumalı derim.

    YanıtlaSil
  6. Bence yazıyı ikiye bölmek daha iyi. Hem okuyucu zihinsel ve fiziksel olarak yorulmadan konuyu okuyor hem de ikinci bir bölüm olduğu için daha çok içerik sunmuş oluyorsunuz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.