Etkili Blog İçeriği Oluşturmak

Siz her hangi bir konuda günlerce araştırma yapıp, günlerce emek harcayıp içerik olarak mükemmel bir yazı yazarsınız ancak mektup yazar gibi baştan sona aynı şekilde yazarsanız hiç okunmaması gibi bir durumla karşılaşırsınız ve onca emeğiniz boşa gidebilir.Çünkü yazının içeriği kadar sayfadaki görüntüsü ve kullanıcının gözüne hitap ederek okumaya teşvik etmesi çok önemlidir. Etkili bir blog içeriği oluşturmak için şu ipuçlarını dikkate alın:

 

Etkili Blog İçeriği Oluşturma

 

Paragraflara Bölün

 

Yazınızı çok uzun paragraflar şeklinde yazmak yerine bir kaç ayrı paragrafa bölmek daha iyidir.Çok uzun yazılmış paragrafları okumak ziyaretçilerinize angarya gibi gelebilir.Bu yüzden 300 kelimeden oluşan tek paragraf hainde bir yazı yazmak yerine her biri 100 kelimeden oluşan 3 ayrı paragraf halinde yazmanızı öneririm.

 

 

Ara Başlıklar Oluşturun

 

Yukarıda yazınız paragraflara bölmenin daha iyi olacağından bahsetmiştim.Bu paragrafların başına o pragrafta ne anlatılmak istendiğini belirten bir ara başlık yazarak yazınızın tamamını okumak istemeyen ziyaretçileri o ara başlıkla yazınıza çekebilirsiniz.

 

 

Biçimlendirmeler Kullanın

 

Vurgulamak istediğiniz kelime veya cümleler için biçimlendirme kullanarak okuyucunun dikkatini oraya çekebilirsiniz.Biçimlendirmeden kastettiğim koyu yazmak, altı çizili yazmak, renkli yazmak vs.

 

 

Resim Ve Grafiklerden Faydalanın

 

Blog yazılarınızı etkili kılmanız için resimlerden ve grafiklerden hatta videolardan mutlaka faydalanmalısınız.Bu tarz medya öğeleri hem okuyucunun dikkatini çeker hem de anlatmak istediğinizi daha kolay anlatmanıza yardımcı olur.

 

 

Liste Şeklinde Yazın

 

Bir yazıyı açtığınızda dikkati ilk çeken şey liste şeklinde yazılan yazılardır.Okunması kolay olduğu için okuyucular ilk olarak bu listelere göz atarlar ve liste şeklinde yazılan yazıları okumayı çok severler.Bu yüzde yazılarınızda listelerden yararlanabilirsiniz.

 

Benim tavsiyelerim bunlar.Eksik veya hatalı olduğunu düşündüğünüz yerleri lütfen belirtin.

 

İyi bloglar…

4 yorum:

  1. Çok teşekkürler, gerçekten faydalı bilgiler var. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. hiç sıkılmadan okuyorum bu yazılarınızı tüm yazılarınızı sabah 10 dan gece 4 e kadar. İnşAllah bende sizin gibi başarılı blogger olucam. Sonuçta boynuz kulağı geçermiş. blogcumuratemre.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Bir sorum var açacağım her yeni blog için farklı blogspot adresi girmek zorunda kalıyorum 1 2 3 diye numaralandirdim yardımcı olabilir mi siniz nasıl yapacağım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.