Hit Kazanmak İçin Forumlardan Faydalanın

Özellikle 2000’li yılların başlarında çok popülerdi forumlar. Bilgi paylaşmak ve bilgi edinmek için bir numaralı başvuru kaynağı forumlardı. Zamanla internetteki forum sayısı o kadar arttı ki neredeyse herkesin kendine ait bir forumu olmaya başladı. Zamanla forumların yerini daha pratik platformlar olan bloglar aldı ve sadece belli başlı forumlar ayakta kalabildi.Özellikle ülkemizdeki 3 milyondan fazla üyeye sahip olan ForumTR gerçeği yadsınamaz.Eğer yeni bir blog açtıysanız ve blogunuzu tanıtmak istiyorsanız forumlardan mutlaka faydalanmalısınız.Ama nasıl?

 

Hit Kazanmak İçin Forumları Kullanın

 

Doğru Forumlara Üye Olun

 

Sırf üye sayısı fazla diye o foruma üye olmanız gerekmez.Önemli olan hedef kitlenizin olduğu forumları bulmaktır.Örneğin arabalarla ilgili bir blogunuz varsa arabalarla ilgili forumlara üye olabilirsiniz.

 

Forumlarda Aktif Olun

 

Forumlarda üyelerin güvenini kazanmak, dikkatlerini çekmek ve bilginizi göstermek için aktif olmak önemlidir. Forumda daha önce paylaşılmamış bir bilgiyi paylaşarak, diğer üyelerin sorduğu sorulara cevap vererek bunu yapabilirsiniz.

 

Profilinizi Boş Bırakmayın

 

Forumda aktif olursanız ve üyelerin dikkatini çekmeyi başarırsanız mutlaka sizi merak edip profil bilgilerinize göz atacaklardır.Profil bilgilerinizdeki ""web sitesi” bölümüne mutlaka blogunuzun adresini yazın.Orada blogunuzun adresini görüp te ziyaret etmeyecek kişi yoktur.

 

İmzanıza Blogunuzun Adresini Koyun

 

Forumlarda yazdığınız her mesajın altında gözüken ve imza adı verilen bir özellik vardır.Eğer üye olduğunuz forumda imza kullanma seçeneği aktifse imza olarak blogunuzun adresini yazabilirsiniz.Böylece adresiniz her mesajınızın altında otomatikman gözükecektir.

 

Blogunuzdaki Yazıları Paylaşın

 

Blogunuzda yayınladığınız yazılardan bazılarını forumda paylaşabilir ve yazının sonuna kaynak olarak blogunuzun adresini gösterebilirsiniz.Yazıyı okuyanlar ve beğenenler mutlaka o yazının kaynağını görmek isteyeceklerdir.

 

Bu tavsiyelere uyarak forumları etkili bir şekilde kullanırsanız hem siz hem de blogunuz hedef kitleniz tarafından tanınabilirsiniz.

4 yorum:

  1. çok güzel demişsin. congr. bro.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle denenmesi gerekli, ama sitenin admileride biraz bizleri anlamalı ve yazıları çok hızlı değerlendirmemeli, kaldır at olmasın :)

    YanıtlaSil
  3. Hocam bir sorum olacak; mesela ben kendi bloğumdaki bir yazıyı kopyala yapıştır yaparak çok bilindik bir forumada paylaştım diyelim... Benim bloğum O Forumdan Daha Az Bilindik Olduğu İçin Google Arama Sonuçlarında Forumda Açtığım Konumu Yukarıda Çıkar Yoksa Benim Bloğumdaki Konumu ?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.