Ping Nedir?

Blogunuza yeni bir yazı yazdığınızda arama motorları tarafından farkedilip indexlenmesini mi istiyorsunuz? O halde Ping terimi ile tanışmalısınız.

Ping Nedir

Ping Nedir?

 

İnternet sayfalarını depolayan bazı dizin servisleri vardır.Arama motorları bu servisleri tarayarak yeni sayfaları indexlerler.Blogunuza yeni yazdığınız bir yazıdan bu servisleri haberdar etmek için yapılan uyarı gönderme işlemine ping denir.

 

Google’a direk ping göndetrmek için http://blogsearch.google.com/ping adresini kullanabilirsiniz.Blogunuzun en hızlışekilde indexlenmesi için sayfadaki kutucuğa blogunuzun adresini yazın ve ping gönderin.

 

Bloglar sık güncellenen web siteleri oldukları için ping kullanımı biz blog yazarları için büyük önem arz etmektedir.Blogunuza yeni bir yazı yazdığınızda mutlaka ping servislerini kullanın ve yeni yazınızın en hızlı şekilde indexlenmesini sağlayın.


Yeni Yazıyı Google’a Hızlı Bir Şekilde Indexletmek


Blogunuza yeni bir yazı yazdıktan sonra, o yazının hızlı bir şekilde Google aramalarında gözükmeye başlaması için ping servislerinden faydalanabilirsiniz.Örneğin yazınızı yayınladıktan sonra http://pingomatic.com/ isimli siteye giderek ping gönderebilirsiniz.

9 yorum:

  1. doğrusu bilmediğim daha çok şeyin olduğunu bilmeme rağmen birdaha öğrenmiş oldum. çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. peki diğer arama motorlarına nasıl ping atarız hocam.Onların da adrslerini verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  3. hocam, ping atarken anasayfanın urlsinimi yzıyoruz yoksa yeni yazdığımız yazının mı? Bir de ne sıklıkta ping atmalıyız

    YanıtlaSil
  4. Piing göndererek botları sitemize çağırıyor ve yeni bir içerik olup olmadığını kontrol etmelerini istiyoruz.Bu yüzden ana sayfanın adresini yazmanız yeterli.

    YanıtlaSil
  5. Hocam çok teşekkürler bir sorum daha olacaktı. Vermiş olduğunuz adreste http://pingomatic.com/ aşağıda yer alan tüm kutuları seçiyor muyum

    YanıtlaSil
  6. Moda Dünyası17 Şubat 2012 17:18

    Hocam yukarıda hepsini seçin demişsiniz ama sağ taraftakileri de seçiyormuyuz? Specialized Services olan kısmı

    YanıtlaSil
  7. Sadece Common Services yazan yerdeki servisleri seçmeniz yeterli.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.