Yeni Blogcular İçin Yol Haritası

Eğer ilk kez blog yazıyorsanız, bu ilk blog maceranızda başarısızlığa uğramamak için daha en başından doğru adımlar atmalısınız.Blogcular blog yazmaya büyük bir hevesle başlar ancak bloglarının ilk zamanlarında sadece kendilerinin okuduklarını düşünürler ve bir süre sonra sıkılıp veya başarısız olduklarını düşünüp blog yazmayı bırakırlar.

 Yol haritası


İlk zamanlarda blog yazılarınızı kimsenin okumadığı doğrudur ancak bu başarısız olduğunuz anlamına gelmez.Küçük bütçelerle oluşturulmuş her blogun yaşadığı bir süreçtir.Önemli olan sabırlı olmak ve başarılı bir blog sahibi olmanın uzun süren bir yolculuk olduğunu unutmamanızdır.

 

Yazımın başında “ilk blog maceranızda başarısızlığa uğramamak için daha en başından doğru adımlar atmalısınız” dedim.Peki nelerdir bunlar?


Doğru Bir Blog Tasarımı Seçin

 

Öncelikle blogunuz için dikkat çekici, okuyucuyu boğmayacak, yazılarınızın rahat okunabileceği özgün bir tema seçmelisiniz.Blogunuzdaki çalışmayan resimler ve scriptler, ziyaretçilerin blogunuzu düzgün görüntülemesine izin vermez ve bu ziyaretçilerin hiç hoşuna gitmeyen bir durumdur.Bu yüzden doğru bir tema seçimi yapmalısınız.


Sık Yazın

 

Blogunuzu boş tutmamalısınız.Ziyaretçiler sık güncellenen ve özgün yazılara sahip blogları severler ve takip ederler.Ücret karşılığı reklam yapsanız bile blogunuza yönelen ziyaretiçiler blogunuzda okuyacak birşey göremezlerse blogunuzu terk ederler ve tekrar ziyaret etme ihtiyacı duymazlar.Bu yüzden hergün blogunuzun konusuyla alakalı size ait yazılar yazın.

 

Blog Dünyasında Aktif Olun

 

Ülkemizde pek çok popüler blog mevcut.Bunlara yorumlar yazarak hem o blog yazarının hem de o blogu takip eden okurların dikkatini çekebilirsiniz.Ancak yorum yazarken şuna dikkat etmelisiniz; sırf yorum yapmış olmak için yorum yapmayın.İnsanlara faydalı olabilecek ve yazı ile ilgili ek bilgi veren dikkat çekici yorumlar yazın.

 

Blog dünyasında aktif olmanın bir başka yolu da Bloxoo’ya üye olmaktır.Türkiye’nin en büyük blog ağı olan Bloxoo’ya blogunuzu ekleyin, diğer bloglara yorumlr yapın ve oy verin.Böylece yeni arkadaşlar kazanmış olacaksınız ve blogunuzun ismini duyurabileceksiniz.Benim Bloxoo profilime buradan, Blog Hocam’ın Bloxoo sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

Forumlarda Bilgi Paylaşın

 

Blog yazdığınız konuyla ilgili forumlarda bilgi paylaşmayı angarya olarak görmeyin, size olumlu dönüşleri olacaktır.Nasıl mı? Forumlarda bilgi veren ve dikkat çeken yazılar paylaşmanız online sosyal çevrenizi genişletecektir ve insanlar sizi takip etmek, bilgilerinizden faydalanmak isteyeceklerdir.Forumlar blogunuzun hedef kitlesine ulaşmak için en faydalı araçlardır.


Link Değişimleri Yapın

 

Pagerank ve Alexa Rank gibi şeyleri önemsemeden diğer bloglarla link değişimi yapın.Link değişimleri blogunuzun adını hiç duymayanların blogunuzdan haberdar olmaları için etkili bir yöntemdir.


Bumerang Üyesi Olun

 

Yeni bloglar için en etkili hit alma ve okuyucu kazanma yöntemi Yazar Kafe’de yazı paylaşmaktır.Yazar Kafe, Bumerang üyesi web siteleri ve bloglardan seçilen faydalı ve ilginç içerikleri okuyuculara tek bir noktadan ulaştıran bir platformdur.Bumerang’a üye olmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 

Blog dünyasına her gün yüzlerce blog katılmakta ve bunların çok az bir kısmı ayakta kalmayı başararak yayın hayatına devam etmektedir.Eğer siz de yeni blogunuzun başarıya ulaşmasını istiyorsanız, ilk zamanlarınızda bu tavsiyeler size yardımcı olacaktır.


Herkese iyi bloglar…

24 yorum:

  1. çok güzel bir blogunuz varmıs faydasını gördüm sanırım görmeye devam edicem teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. @Ruhsuz Atmaca
    Yardım bölümünde yazan şu açıklama dışında bir bilgim yok.

    Platin üyeler bol miktarda faydalı, ilgi çekici ve özgün içerik barındıran, tasarımı düzgün, hurriyet.com.tr ve sitelerine link paylaşımı ve şablonlarla yüksek miktarda trafik sağlayarak performansıyla öne çıkan siteler arasından seçilir.

    YanıtlaSil
  3. Değerli bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Serdar bey selamlar,
    Ben Bumerang'a üye oldum, onların bir eklentisini siteye eklemek gerektiği uyarısı çıktı üyeliğim onaylanınca, onu da ekledim siteme.. bronz üyeyim... fakat sanırım bir şeyi eksik yapıyorum. ya da bronz üyeler herhangi bir fayda sağlayamıyorlar mı bumerangtan? hemen de işe yarasın diye bir acelem yok zaten ama o bumerang eklentisini kaldırsam mı acaba herhangi bir işe yaramıyorsa diye de düşünmüyor değilim... Bu konuda bir fikrinizi öğrenebilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
  5. @senemie
    Bronz üyeler sadece Hürlist ismindeki dizine kayıt olabiliyorlar ve Bumads reklamlarını yayınlayarak para kazanabiliyorlar. Yazar Kafe'ye yazı ekleyemedikleri için trafik anlamında bir avantajı yok. Blogunuza eklediğiniz bumerng eklentisi blogunuzun perormansını ölçer. Performansınız (okunma, tıklanma) arttıkça üyelik tipiniz de yükselir.

    YanıtlaSil
  6. cevap için teşekkür ederim Serdar bey...

    YanıtlaSil
  7. bumeranga uye oldum ama şablon ekleyemiyorum siteme boş oluyor ekleyince bir türlü çözemedim bu sorunu serdar bey yardımcı olabilirmisiniz acaba .

    YanıtlaSil
  8. @sedef urdan
    Tarayıcınızda adblocker gibi bir reklam önleyici eklenti varmı?

    YanıtlaSil
  9. Onun olup olmadığını nasıl anlıycaz efendim

    YanıtlaSil
  10. Benim sağ alt tarafta diktördgen bumerang üyesi logosunu görebiliyormusunuz?

    YanıtlaSil
  11. Yok göremiyorum efendim ama sitenizdeki diğer reklamlarınızı sponsorlarınızı görebiliyorum ama bumerangı görmuyorm

    YanıtlaSil
  12. Bumerang şablonunu ekleyip blogunuzun adresini yazar mısınız? Bir de ben bakayım.

    YanıtlaSil
  13. Şablonu ekledim adresim ise http://dualarinsifresi.blogspot.com/ bu efendim bir bakarsanız

    YanıtlaSil
  14. Tamam şablon gözüküyor. Yazarkafe yazarı

    YanıtlaSil
  15. Gozukuyor mu efendim sadece yazı şeklinde duruyor logo tarzı gözükmüyor bende ondan ondan tedirgin oldum .

    YanıtlaSil
  16. Sanırım tarayıcınızdaki bir eklentiden dolayı göremiyorsunuz çünkü ben görebiliyorum. Başka bir tarayıcıda bakmayı deneyin isterseniz.

    YanıtlaSil
  17. Çok teşekkür ederim Serdar bey sizin siteniz sayesinde çok şey öğrendik dahada ögrencem bu gidişte . Son sorum olucak sizi yordum siteme baktınız sence daha yapmam gereken birşey varmı düzeltebileceğim birşey varmı şablon olabilir yada başka birşey şimdiden çok teşşekür ederim saygılar .

    YanıtlaSil
  18. Herşey yerli yerinde, derli toplu gözüküyor. Bir eksik göremedim.

    YanıtlaSil
  19. teşekkür ederim serdar bey sizlerede çok kolay gelsin .

    YanıtlaSil
  20. merhaba,
    ben bumerang altin uye oldum ama şablonu ben de ekleyemedim. ne internet explorer da ne de chrome da gorunuyor.
    http://ekonomiteknoloji.blogspot.com/

    site de bu.

    acaba ne yapmam gerekli?

    YanıtlaSil
  21. Bilgilendirici yazınızdan faydalanacağım şeyler öğrendim. Paylaşımınız için teşekkürler.
    Dostlukla ve sevgiyle kalın... :))

    YanıtlaSil
  22. Hocam bloxoo ya ulaşamıyorum bu sitenin benzeri varmı önerdiğiniz. Yüzlerce yazı var 1 yprum yok. Çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.