Alexa Değerini Yükseltmek için Temel Teknikler

Bu günlerde reklam verenler, reklam verecekleri siteyi seçerken Alexa sıralamasına bakıyorlar.Alexa sıralaması bir web sitesinin güvenilirliğini ve ziyaret edilme sıklığını gösteren en önemli değerdir.Alexa değerinizin yüksek olması blogunuzun daha çok tanınması, daha fazla ziyaret edilmesi, daha çok reklam alması demektir.Yeni para demektir.

Alexa Değerini Yükseltmek İçin Temel Teknikler 
“Peki  Alexa değerimi nasıl yükseltebilirim” diyorsanız sizlere bilinen temel tekniklerden ve ipuçlarından bahsedeyim…



Alexa Toolbar

 

Alexa araç çubuğu kullanmak Alexa sıralamasını direk etkileyen bir faktördür. Bilgisayarınızda  yüklü olan internet tarayıcısına Alexa Toolbar yükleyin ve ana sayfa olarak blogunuzun adresini ayarlayın.İnternet tarayıcınız için Alexa Toolbar’ı yüklemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.



Alexa Site Widget

 

Siteye Alexa Widget’lardan birini yüklemenin sıralamaya katkıda bulunduğu bilinmektedir. Çeşitli widgetlardan birini seçip blogunuza yüklemenizi tavsiye ederim.Alexa Widget’lara buradan bakabilirsiniz.



Link Değişimi

 

Alexa sıralamanızı yükseltecek diğer etkenlerden biri de link değişimi yapmaktır.Özellikle Alexa değeri yüksek olan sitelerle link değişimi yapmak sizin Alexa sıralamanızı da olumlu yönde etkiler.



Sık Yazmak

 

Blogunuza sık ve düzenli aralıklarla yazmak Alexa değerinizi artırır.Ayrıca blog yazılarınıza diğer yazılarınıza link vermenin de olumlu olduğunu söyleyebilirim.



Alexa Hakkında Yazmak

 

Sebebini ben de anlayabilmiş değilim ama çoğu webmaster Alexa hakkında yazılar yazmanın Alexa sıralamasına olumlu etki yapacağını söyler.Bu bilginin doğruluğundan emin değilim ancak herkesçe söylendiği için buraya yazayım dedim.



Webmaster’ları Blogunuza Çekmek

 

Webmaster’lar ve web sitesi sahipleri genellikle Alexa Toolbar kullandığından bu kişileri blogunuza çekmekAlexa değerinize müthiş katkı yapar.



Backlink Kazanmak

 

Tıpkı SEO’da olduğu gibi Alexa’da da backlink kazanmak oldukça önemlidir.Alexa’nın backlink anlayışı Googgle’dan biraz farklı olduğu için sitenize gelen her linki backlink olarak algılamayabilir.

32 yorum:

  1. Yazı dizimi güzel olmuş Serdar bey; Bazen sayaçlarında farklılıklar gösterebiliyor.Baktığınız değer 3 saat sonra değişiyor.Hiçbirşey yapmadığınız halde.Ayrıca Özgün yazı yazmak çok kolay bir konu değil biliyorsunuz.Bende özgün yazı tarafdarıyım.Bunun faydalarınıda görüyorum.Bir yazı bazen 3 saat bir zaman alabiliyor.Beğen paylaşımlarındada dengesizlik mevcut.Örnek G+1 10 Twitter 300 facebook 8 garip değilmi.Bazen bir yazı çok ileri götürüyor.Bazen de 5 yazı tam tersi geri götürüyor.Anlamak da zorlanıyorum.Kolay gelsin diyorum.
    Adnan Güney
    Guney59 Paylaşım

    YanıtlaSil
  2. merhaba yazınız çok güzel olmuş blogger blogspot wordpress gibi blog siteleri acaba alexada yükseltme şansımız varmı teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Evet. bende anlamış değilim. bazen çok garip oluyor. Önceki web sitem 3 ay içerisinde çok feci yükselmişti. ama bir anda hiçbir şey yokken bitti. ziyaret alamıyorum artık. ondan ümidi kesince yeni açmak zorunda kaldım. daha çok yeni. bellibasli.com. özel tavsiyeniz var mı.

    YanıtlaSil
  4. Alexa değerinde 404 not found yazıyor bu ne anlama geliyor ?

    YanıtlaSil
  5. bence tek kullanışlı olanı backlink dir, ama bunu siteniz alexada düşsün diye değil populer olmanız için gereken bir madde olarak görüp alexayı bir kenara bırakın gitsin :)

    YanıtlaSil
  6. blog hocam bence alexaile ilgili yazılar yazmak kısmı gereksiz. Ama şöyle birşey diyebiliriz alexa ile ilgili konuları webmaterlar okuyacak toolbarlı kullanıcı yani bu yükseltir :) o zaman alexaile ilgili konular yerine genel alıp webmaterların dikkatini çekecek güncel konular diytelim çok daha doğru olur bence

    iyi günler..

    YanıtlaSil
  7. yazınızda söylenenleri yaklaşık bir aydır bloguma uyguluyorum ciddi artışlar hissettim emeğiniz için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Güncel içerik = Ziyaret = yüksek Alexa değeri

    YanıtlaSil
  9. Alexa yorum bolumu kaldirildimi

    YanıtlaSil
  10. gerçekten bazen saçmalık gibi oluyor.Sitemle 8 ay ilgilenmedim alexa değerim çok iyi yerlere gelmiş.ilgilenmeye başladım gittikçe kötüleşiyor.çok değişik bir durum hocam :D

    YanıtlaSil
  11. Ben belki bir işe yarar diye alexa üyeliği satın aldım ve unutmadan gecen cuma bu alexa değerini tam anlamıyla takip edicem diye bir anket yaptım benim blogumla aynı içerikteki başka bir blogun tekil kullanıcısı 100 , aynı saat içerisinde benim aldığım ziyaret sayısı 300 ü devirmiştir saati saatine anket tuttum. lakin gün sonunda alexada diğer site benim sitemden ortalama 10 kat daha fazla yükseldi çözmüş değilim.

    YanıtlaSil
  12. Kısa Ve Öz Bilgiler Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Güzel bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Çok farklı bir sistemi var. Google Web Master değerim yerlere düşüyor Alexa ise aksine yükseliyor. Tıklanma oranım artıyor Alexa yükseliyor. Bunun nedenini başta çözemedim ancak sonradan aklıma bu iki sistemin verileri işleme aralığının farklılığı geldi. Artık Alexa'da sıralamamın ne zaman düşüp ne zaman yükseleceğini kestirebiliyorum.

    Ayrıca Alexa'ya kayıt olmak da müthiş artış sağlıyor. Ben ilk başlarda 13 milyonlardaydım ( anadilin.com ) şu an bir milyon dokuz yüzlerdeyim Tr. sıralaması ise 19.000 civarı. Size tavsiye sitenizi alexa'ya kayıt ettirin.

    YanıtlaSil
  15. Yeni site açtım alexa konusunda bilgi ararken yine senin siteye geldim Serdar :) ilerleyen günlerde tanıtım yazısı için seni tekrar rahatsız edicem

    YanıtlaSil
  16. alexada back link nasıl alabiliriz. bilgisi olan var mı acaba?

    YanıtlaSil
  17. Bilgi paylaşımı için teşekkkürler. Ancak alexa widgeti sitemizde nereye ekleyeceğimiz önem taşıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  18. Güzel ve faydalı bilgiler için çok teşekkürler.. bilgi paylaştıkça güzeldir.. emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. güzel detaylı bir anlatım olmuş hocam hemen denemeye başlıyorumm.

    YanıtlaSil
  20. Söylediklerinizi bir bir uyguladım. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Gerçekten güzel bir makale olmuş anlatım tarzı sadeliği anlaşılırlığı gerçekten teşekkürü hak edicek makale dediklerinizin hepsini uyguladım gerçektende 1 hafta içerisinde faydasını gördüm :)

    YanıtlaSil
  22. Uzun süre alexa widget kullandım fakat çok büyük bir faydasını görmedim.

    YanıtlaSil
  23. güzel bilgiler için teşekkür ederim, faydalı bilgiler

    YanıtlaSil
  24. Hocam elinize sağlık güzel bir yazı olmuş, fakat eğer siteniz blog değilse alexa hakkında yazı yazmak ne kadar doğru olur sizce?

    YanıtlaSil
  25. link değişimi ve güncel yazıdan başka bir şey yaparak site değeri yükselirmi

    YanıtlaSil
  26. bu değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba, blog hocam alexa hala etkin mi ? yoksa artık seoda bunun devri bitti mi?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.