Blogunuza Daha Fazla Yorum Almanın 10 Yolu

Yorumlar, blogların olmazsa olmazlarıdır.Okurla blog yazarı arasında ki ilişkiyi geliştiren en önemli unsurlardır yorumlar.Ancak yorum sayılarında ki azlık her zaman blogcular için can sıkıcı bir durum olmuştur.

İşte blog yazılarınıza daha fazla yorum almanın yolları…


Blogunuza Daha Fazla Yorum Almanın 10 Yolu

1. Diğer Bloglara Yorum Bırakın

 

Özellikle yorum sayısı az olan bloglara yorum bırakırsanız o blogun sahibi yorum yazanın kim olduğunu merak edecek ve mutlaka blogunuza girerek yorum yazacaktır.

 

2. Yazılarınızda Diğer Bloglara Ve Blogculara Yer Verin

 

Bu maddeyi bir örnekle açıklayayım…Blogunuzda “ Takip ettiğim 20 blogcu “ başlıklı bir yazı yazıp bu yazıda takip ettiğiniz bloglara yer verirseniz o kişiler bir teşekkür yorumu bırakacaklardır.

 

3. Soru Soran Blog Yazıları Yazın

 

Bazı blogcular bu yöntemden çok verim almıştır.Özellikle ziyartçi sayısı fazla ise.Blog yazınızın başlığını “ spam’le nasıl baş ediyorsunuz? “ şeklinde yazar ve içeriği okurların yorumları ile dolduracağınızı belirtirseniz okurlarınızı yorum yazmaya teşvik etmiş olursunuz.

 

4. Yazı Sıklığınızı Düşürün

 

Eğer daha az sıklıkta yazarsanız, son yazılarınız blogunuzun ana sayfasında daha uzun süre gözükecek ve okurların yorum bırakmak için daha fazla zamnı olacaktır.

 

5. Sosyalleşin

 

Blogcular vefalı insanlardır ve diğer blogcu arkadaşlarını takip ederek yazılarına yorum yazarlar.Bu yüzden online sosyal çevrenizi genişletmniz daha fazla yorrum almanız için önemli bir faktördür.

 

6. Yorum Yazanları Ödüllendirin

 

En çok yorum yazan okurlarınızıa diğer blog yazılarınızda teşekkür ederek, onların bloglarına link vererek vs. ödüllendirmeniz okurlarınızı yorum bırakmak için teşvik edecektir.

 

7. Yorum Takası

 

Bu olayla bir webmaster forumunda yeni karşılaştım.Blogcular yorum takası yapıyorlar.Şöyle ki ben sizin blogunuza 10 adet yorum yazıyorum karşılığında siz de benim bloguma 10 adet yorum yazıyorsunuz.

 

8. Yorumcularınıza Cevap Yazın

 

Yorum bırakanların yorumlarına karşılık yazarsanız yorum bırakanlar yazdıklarının önemsendiğini anlayacak ve sizinle diyaloğa girerek yorum üstüne yorum bırakacaklardır.

 

9. Kaliteli Yazılar Yazın

 

Eğer kaliteli yazılar yazarsanız ve bu yazılarınızın promosyonunu yaparsanız blog yazılarınız daha fazla kişi tarafından okunacak ve yorum alma şansı daha artacaktır.

 

10. Okurlarınızdan Katkı İsteyin

 

Okurlarınızdan yazıya eklemek istedikleri bir şey olup olmadığını sorun ve eğer unuttuğunuz veya atladığınız bir şeyi  hatırlatırlarsa bunu yazınıza ekleyin.

10 yorum:

  1. Hemen hemen hepsine katılıyorum ama bence en önemlisi 9. madde... ;)

    YanıtlaSil
  2. Aynen katılıyorum, çok güzel bir liste olmuş. Tebrik ederim

    YanıtlaSil
  3. Faydalı bu yazı için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. ne yazık ki bizim insanımız tepkisiz ve korkunç tembel, en yakın arkadaşlarımın açıp web siteme bakmak yerine, bana ne tarz yazılar var diye sorması bu saçmalığın en büyük örneği...

    YanıtlaSil
  5. başarılı bir yazı olmuş. Tommytrend'in de dediği gibi tembellik hat safaya ulaşmış. Tekil hitimle yorumlar arasındaki fark uçurum..

    YanıtlaSil
  6. tümüne katılıyorum.bloglar arası iletişim çok önemli..birde 9.madde asıl olan..:))

    YanıtlaSil
  7. Yorum yazanların blogları varsa orayı ziyaret edip yorum bırakmak etkili bir yöntem. Bu şekilde sohbet ediyormuş gibi bir yakınlık oluşuyor.

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi, toparlayıcı bir yazı...Ben bu listeye bir de "iyi bir Türkçe" maddesi eklemek isterim. Zira bazı blogların içeriği iyi olsa da Türkçe`nin kötü kullanıldığını ve imla kurallarının sık yapıldığını görüyorsam okurken sıkılıyorum ve bloğu takibe almıyorum. Yazınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  9. gerçekten önemli bir konu bu paylaşım için teşekkürler :))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.