Blogunuzun Ziyaretçi Trafiğini Arttırmanın Yolları

Trafik deyince çoğu insanın aklına otomobiller, korna sesleri, egzos dumanları gibi şeyler gelir.Ancak eğer bir blogcuysanız ve blogunuzdan para kazanmak istiyorsanız trafik sizin için çok daha fazlasıdır.

 

Yönteminiz ne olursa olsun blogunuzdan para kazanmk ihtiyacınız olan en önemli şey trafiktir…Yani blogunuza gelen ziyaretçi sayısınındaki yoğunluk.Bu yazımda blog trafiğinizi arttırmak için işe yarayacak bazı ipuçları vereceğim.Bu ipuçlarını kendi blogunuzda uyguladığınız taktirde kısa sürede sonuçlarını göreceksiniz.

 

Blogunuzun ziyaretçi trafiğini arttırmanınn yolları

Kaliteli içerik

 

İçerik herşeydir.Kaliteli bir içeriğe sahip olmadan blogunuzun trafiğini arttıırmanız mümkün değildir.Bu yüzden her blog yazınıza maksimum özen gösterin ve kaliteli içerikten ödün vermeyin.

 

Arama Motoru Optimizasyonu

 

Blogunuzun trafiğini arttıracak en önemli kaynak arama motorlarıdır.Arama motorlarından maks,mum fasyda elde etmek istiyorsanız blogunuza SEO dediğimiz optimizasyon işlemlerini yapmalısınız.

 

Tavsiye yazı: SEO Nedir?

 

Sosyal İmleme

 

Sosyal paylaşım sitelerinin kullanımı günden güne arttıkça biz blogcular için önemli bir trafik kaynağı haline geldiler.Blog yazılarınızı popüler sosyal paylaşım ve sosyal imleme sitewlerinde mutlaka paylaşın.

 

Ayrıca blogunuza sosyal paylaşım butonları koyarak okuyucularınızında blog yazılarınızı paylsşmasını kolaylaştırabilirsiniz.

 

Tavsiye yazı: Blogunuza Sosyal Paylaşım Butonları Ekleyin

 

Güncellik

 

Blogunuzu sık güncellemeniz çok önemlidir.İnsanlar sürekli yeni şeyler okumak ister.Ne kadar sık yazarsanız arama mmotorlarından ve sosyal pasylaşım sitelerinden gelen trafik yoğunluğunuz artacaktır.

 

Yorumlar

 

Blogunuzun konusuyla ilgili diğer bloglara yorum yazmak ta ziyaretçi trafiğini trafiğini arttırmak için iyi bir yoldur.

 

Eğer bloglara değer katan yorumlar yazarsanız o blog yazarları tarafından bloguınuza link bile verilebilir.Bazı bloglarda TOP10 Yorumcu gibi widget’ları görebilirsiniz.

 

Tavsiye yazı: Bloglara Yorum Yazma Stratejim

 

Backlinkler

 

Eğer blog yazan arkadaşlarınız varsa onlardan blogunuza link vermelerini isteyerek backlink kazanabilirsiniz.Ancak blog yazan bir arkadaşınız yoksa bu iş biraz daha zorlaşır.

Olabildiğince kaliteli yazılar yazmaya çalışın ki diğer blogcular yazılarınızdan alıntı yaparak blogunuza link versinler.

 

Tavsiye yazı: Bloglar İçin Backlink Kazanma Yöntemleri

 

Blog trafiğinizi arttırmak için  bildiğiniz ve uyguladığınız başka yöntemler var mı?

14 yorum:

  1. I am not able to translate your blog in english ...

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz , bu söyledikleriniz aynen web sitelerinin hepsi içinde çok geçerli sadece blog değil.,
    Paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Güzel tespitler... Ben de az önce aynı konuda bir yazı yazdım (daha doğrusu çeviri yaptım). Sizden de bahsettim...

    http://bahceduvari.blogspot.com/2011/08/blogunuzun-ziyaretci-trafigini-nasl.html

    YanıtlaSil
  4. hocam merhabalar . eski yazılarımı tekrar güncelledim bunları google site araçlarından dizini tekrar yollamam gerekiyor mu ?

    YanıtlaSil
  5. @Murat Türkön
    Hayır, gerek yok.

    YanıtlaSil
  6. bende yeniyim ve bu işi ciddiye alanlardanım çok doğru ve güzel tespitlerde bulunmuşunuz ağzınıza sağlık

    benim blogum ilğilenenlere duyrulur
    http://internetten-kazann.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. tespitler süper admin kolaygelsin

    YanıtlaSil
  8. Benim blogum favorimp3um.blogspot.com çok çaba göstermeme rağmen ziyaretçi gelmiyor. Bu arada biseyi merak ediyorum amerikadan ziyaret edenler var onlarr bot mu

    YanıtlaSil
  9. Bende yapıyorum çoğunu gerçekten güzel tespitler başlangıçta günde 3-4 kişi girerken şimdi günde 60 kişi giriyor daha bloğumu açalı 20 gün olmadı, günden güne artıyor ziyaretçi sayısı. Blogcumuratemre.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Yararlı ve güzel bir dille anlatım yapanlardan birisiniz. Sitenin gelişme döneminde bana çok yardımcı oluyor yazılarınız. www.ozmoda.com ile başlayan bu sürecimde, takip ettiğim ender bloggerlardansiniz. ☺

    YanıtlaSil
  11. Yararlı ve güzel bir dille anlatım yapanlardan birisiniz. Sitenin gelişme döneminde bana çok yardımcı oluyor yazılarınız. www.ozmoda.com ile başlayan bu sürecimde, takip ettiğim ender bloggerlardansiniz. ☺

    YanıtlaSil
  12. çok başarılı bir yazıydı teşekkürler :)
    www.esraningunlugu.com

    YanıtlaSil
  13. seo ile ilgili gerekenlerin buyuk çogunluğunu yaptım ama hala sadece face den okuyucularım oluyor. Google aramalarım dan yada başka şekilde ulaşım olmuyor bloğuma bunu nasıl çözebilirim teşekkürler.
    https://emreilezayifla.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.