Her Blogcunun Bilmesi Gereken 8 Şey

Her geçen gün daha fazla blog oluşturuluyor.Blog sayısı arttıkça doğal olarak rekabet te artıyor ve sadece en iyiler hayatına devam ediyor.

Başarılı olmak için bazı şeyleri bilerek blogculuk hayatınıza devam etmelisiniz.İşte her blogcunun bilmesi gereken çok önemli noktalar…


Her Blogcunun Bilmesi Gerekenler

Blog Tasarımı Önemlidir

 

Blog dünyasında bir tema popüler olduktan sonra çoğu blog aynı temaya kullanmaya başlıyor ve hepsi birbirine benziyor.Siz de bu hataya düşmeyin ve özgün bir blog teması kullanın.

Bazi insanlar blogları sadece tasarımlarıyla yargılarlar.Eğer blogunuza ilk girdiklerinde karmaşık ve berbat bir tasarımla karşılaşırlarsa ne yazdığınıza bakmadan blogunuzu terk ederler.



Kaliteli İçerik Yazın

 

Blog dünyasında rakipleriniz arasında dikkat çekmek ve ayakta kalmak istiyorsanız sadece iyi bir blog tasarımı yetmez.Aynı zamanda kaliteli bir içeriğe sahip olmalısınız.



Kendi Tarzınızı Yaratın

 

Bloglar da yazılarınıza ve tasarımınıza kendinizden bir şeeyler katmak ve yaratıcı olmak çok önemlidir.



Hedeflerinizi Belirleyin

 

Çoğu blogcunun atladığı bir konbudur “hedef koymak”.Blogları için bir hedef belirlemezler ve olayları akışına bırakırlar.Hedef belirlemek, sadece blog hayatınızda değil kendi hayatınızda da oldukça önemlidir.

Uzun vadeli hedeflerin yanı sıra kısa vadede de bazı hedefler belirleyebilirsiniz.Örneğin “ Bloggumun ilk ayında 10 RSS abonesi hedefliyorum ” gibi.Eğer hedefiniz belliyse çalışmalarınız da buna göre olacaktır ve blogunuzu kaderine terk etmemiş olacaksınız.



SEO Önemlidir

 

Bazı blogcuların SEO’dan bihaber olduklarından eminim.Eğer başarılı bir blog yaratmak istiyorsanız SEO çok önemlidir.Öğrenmek için zaman ayırmalısınız.Eğer hedefleriniz büyükse ve buna göre bir bütçeniz varsa bir SEO uzmanı ile anlaşarak ghedeflerinize daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.



Promosyon Olmazsa Olmazdır

 

Blogunuzu oluşturup yazılarınızı yazdıktan sonra oturup insanların blogunuzu ziyaret etmelerini ve yazılarınızı okumalarını beklemek hayalden öte bir şey değildir.Blogunuz için çeşitli promosyon çalışmaları yapmalı ve insanların blogunuzdan haberdar olmalarıını sağlamalısınız.



Herşey Başlıkla Başlar

 

Çoğu blogcudan duymuşumdur ” çok kaliteli bir içerik yazdım ama kimse okumuyor ” cümlesini.Nedeni çok basittir…Kötü başlık seçimi.

Ne kadar mükemmel bir içerik yazarsanız yazın eğer insamların dikkatini çekecek ve o yazıyı okumalarını teşvik edecek bir başlık seçmemişseniz yazdığın içeriğin ulaştığı kişi sayısı azalır.

Özellikle sosyal imleme sitelerini kullanmaya başladığınızda yazı başlıklarının gücünü daha net anlarsınız.İnsanlar sadece yazı başlıklarına göre bir linke tıklayıp tıklamamaya karar verirler.



Sihirli Kelime : İletişim

 

Bir atasözümüzü hatırlatarak başlamak istiyorum…Bir elin nesi var, iki elin sesi var.

Diğer blogcularla iletişim kurmak çok önemlidir.Diğer blogcularla iletişimn kurmak için onların bloglarına yorumlar bırakın, sosyal paylaşım plaatformlarında dostluklar kurmaya çalışın.Online sosyal çevrenizi olabildiğince genişletmeye çalışın.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.