RSS Abone Sayısını Arttırmanın 6 Yolu

Blogunuzun bir köşesinde duran turuncu renkli RSS ikonu ziyasretçilerinizi, blogunuzun RSS beslemelerine abone olmalırı için teşvik eder ancak yeterli değildir.Unutmayın ki özellikle blogunuza arama motorları vasıtasıyla gelen çoğu ziyaretçi ne o turuncu ikonun anlamını ne de RSS’in ne olduğunu bilmektedir.İşte bu yüzden RSS abone sayınızı arttırmak için blogunuza ikon yerleştirmekten daha fazlasını yapmalısınız.


RSS Nedir?

 

Kısaca alatacak olursam RSS, beğendiğiniz ve takip etmek istediğiniz bloglarda ki yeni yazıları bir RSS okuyucu aracılığıyla tek bir yerden okumanızı sağlayan sistemdir.

RSS hakkında daha detaylı bilgi almak için RSS Nedir? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

 

RSS’in Faydaları

 

  • Beğendiğiniz her web sitesini sık kullanılanlarınıza eklemek zorunda kalmazsınız. 
  • Favori sitelerinizdeki güncellemeleri ve yeni yazıları kaçırmazsınız.
  • Tüm siteleri tek bir yerden takip edebilirsiniz.

 

RSS Abone Sayısını Arttırmanın Yolları

 

Yazımın başlangıcında da yazdığım gibi blogunuzun RSS abone sayısını arttırmak için blogunuzun bir köşesine ufak bir RSS ikonu koymaktan daha fazlasını yapmalısınız.İşte blogunuzun RSS abone sayısını arttırmak için yapabileceğiniz 6 şey…

1. Kaliteli Ve Güncel İçerik
Ziyaretçileri etkileyecek en önemli şey onlara sunduğunuz içeriğin kaliteli ve özgün olmasıdır.Ayrıca çoğu kişi sık güncellenen blogları takip etmeyi tercih eder.Bu yüzden blogunuza sıkça kaliteli yazılar yazmanız RSS abone sayınızı arttıracak önemli bir etkendir.

2. RSS’in Ne Olduğunu Açıklayın
Ziyaretçilerinize RSS’in ne olduğunu ve faydalarını açıklayın.Örneğin Takip Edin isimli statik bir sayfa oluşturup bu sayfada RSS!in ne olduğunu açıklayabilir ve ziyaretçilerinizin blogunuzu nasıl takip edecekleri hakkında bilgiler verebilirsiniz.

3. E-Posta Aboneliği Sunun
İnsanlara RSS beslemelerinize abone olmaları için e-posta ile abonelik seçeneğini de sunun.Bazi insanlar RSS okuyucu kullanmak yerine favori bloglarını e-posta ile seçmeyi tercih ederler.Blogunuza e-posta ile abone olun form kutusu koyarak bu kişilerin de RSS beslemelerinize abone olmalarını saylayabilirsiniz.

4. RSS Butonunuzu Görünür Yapın
RSS bbutonunuzu dikkast çekecek büyüklükte ve blogunuzun bir kaç yerine koyun.Özellikle reklam bannerlarınızın yakınına koymaktan kaçının.

5. Yazılarınızın Sonunda Teklif Edin
Özelikle çok okunan ve çok tutulan yazılarınızın sonuna " eğer bu yazıyı beğendiyseniz ve daha fazlasını istiyorsanız RSS beslemelerimie abone olun ” gibi bir teklifte bulunabilirsiniz.Özellikle arama motorlarından gelen ziyaretçileriniz üzerinde çok etkili olan bir yöntemdir.

6. Abone Sayınızı Gösterin
Eğer çok sayıda aboneniz varsa blogunuza abone sayınızı  gösteren feedburner cikletlerinden birini koyun.İnsanlar da herkesin takip ettiğini takip etmek gibi bir eğilim vardır.Bu yüzden abone sayınızı göstermek işe yarayabilir. 

Yazmadığımı düşündüğünüz başka bir yol var mı? Lütfen yorum bırakarak bana ve diğer okurlara belirtin.

Bu arada Blog Hocam’ın RSS beslemelerine abone olmak için buraya lütfen…

10 yorum:

  1. feedburner cikletlerini nasıl ekleyebiliriz ?

    YanıtlaSil
  2. Feedburner > Publicize > FeedCount bölümünden gerekli kodu bulabilirsiniz.Ayrıca aynı sayfadan ciklet renklerini değiştirmekte mümkün.

    YanıtlaSil
  3. hocam peki hellotxt hakkında bilginiz varmı? ilgili herhangi bi yazı bulamadım

    YanıtlaSil
  4. @Olayhaberler
    Hellotxt tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir merkezden güncellemenizi sağlayan sistemdir.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba!Ben FeedBurner'ı Denedim Site Adresimi Boşluğa Yazıyorum Fakat Yeni Açılıyor En Yukarda İse Kırmızıyla Yazılmış Hata Var! Bana Ulaşır Mısınız?

    YanıtlaSil
  6. hocam ben blog açmayı yeni yeni öğreniyorum. bir şey soracağım. ben blogumdaki rss butonuna bastığımda sadece bir sayfa dolusu kod çıkıyor. Bunun anlamı nedir?

    YanıtlaSil
  7. @Uğur Ayyıldız
    RSS okuyucular, blogdaki son yazıları o kodlar sayesinde alıyor.

    YanıtlaSil
  8. hocam gelen gidenim günde 150-240 arası değişiyor ama kimse kalkıpta takip etmiyor yada yorum yapmıyor. bunlar robot mu yoksa gerçek bireyler mi oluyor. oysaki blogumu sürekli olarak da güncelliyorum

    http://kutuphanecafe.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. @A kadir Dogan
    Bu kişiler büyük ihtimalle Google aramalarından gelen kişilerdir. Google aramalarından gelen kişileri yorum yazan, takip eden okuyucuya dönüştürmek zordur.

    YanıtlaSil
  10. Bazı adreslere rss kaydı yapılabiliyor mu seo için?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.