Blogger’a Alıntı Kutusu Ekleme

Blockquote kelimesini hiç duydunuz mu?Duymayanlar için hemen anlatayım; blogunuzda bir kişiden ve başka bir kaynaktan alıntı yaptığınız yazıyı yayınlarken kullandığınız koddur.

Eğer blogunuzda başka kaynaklardan çok sık alıntı yapıyorsanız bunları daha belirgin hale getirmek ve yazınıza şık bir görünüm kazandırmak için farklı bir alıntı kutusu kullanabilisiniz.

Blogger alıntı kutusu

Resimde gördüğünüz gibi alıntı yaptığınız yazının alıntı kutusunun içerisinde göstermek için blogunuzun kumanda panelinde Tasarım > HTML’yi Düzenle yolunu takiip edip Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğuğunu işaretledikten sonra Ctrl+F tuş kombinasyonu yardımıyla şu kodu bulun.

]]></b:skin>

Bulduğunuz bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

blockquote { background:#c5c5c5 url(http://n1307.hizliresim.com/1c/x/qxwkz.png)

no-repeat top left;

padding:10px 20px 10px 45px;

font-style:italic;

border:1px solid #000000;}



 



Şablonunuzu kaydettikten sonra blog yazınızı yazarken yazınızın alıntı yapacağınız yerinde HTML kodlarını açın ve şunu ekleyin.



 



 




<blockquote>

Alıntı yazı...

</blockquote>







Alıntı yazı.. yerine alıntı yaptığınız metni girin.Yani alıntı metninizi her zaman blockquote etiketlerşinin arasına yazın.

17 yorum:

  1. Selamlar... BLOGGER'da (yeni kayıt)bölümünde(alıntı) yazılar için sekme var. Yanlız;Sizin örneğinizdeki gibi arkaplan'da renk değişikliği yaparak çerçeveye almıyor..

    YanıtlaSil
  2. Evet alıntı tuşu blogger'ın yazı editöründe var ama böyle dikkat çekici değil.Sadece alıntı yaptığınız yazıyı biraz daha satır içinde ve italik gösteriyor.Bu şekilde ise daha dikkat çekici bir kutu içerisinde gösterebiliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. olmuyor hatamı var ? eksiksiz yaptım bieşey görünmedi ?

    YanıtlaSil
  4. hocam kodu dogru sekilde ekledim ama ana sayfama dönünce sayfamın başında kodlar çıkıyor. bu sefer arkasına değil önüne ekledim kodları.yine ana sayfama döndüğümde ekranın en üstünde kodlar vardı.yapamadım anlayacağınız:(

    YanıtlaSil
  5. @annelikokulum
    Yanlış yere eklemişsiniz.Şablon kodlarında ]]></b:skin> kodunu bulun ve bunun 1 satır üstüne ekleyin kodları

    YanıtlaSil
  6. Kodu ekledim çok güzel oldu çok teşekkürler ben arka plan rengini değiştirdim nasıl olmuş ? http://inanankalpler.blogspot.com/2013/03/televizyonun-cocuklar-uzerindeki.html#more
    üstteki yorumunuzda dediğiniz gibi normalde alıntı butonu var fakat butonu kullandığınızda alıntı yaptığınız bile farkedilmiyor açıkçası dün akşam butonu kullandım ve alıntı yapmamışım gibime geldi çünkü normalde alıntı yaptığımda bunun gibi bir görüntüye alışkındım bu tam istediğim gibi bir alıntı şekli...

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler, oldu ama şu şekilde: http://m1307.hizliresim.com/1c/x/qx0lz.png yazının arkasındaki "tinypic" yazısını nasıl kaldırabilirim? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. @ADMİN
    Sorunu düzelttim. Tekrar deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Biraz değiştirerek kullandım teşekkürler Hocam :)

    YanıtlaSil
  10. daha önce kullanıyordum bu alıntı kodunu hatta kendim değişiklikler falan yapıyordum zevkime göre ama şimdiki temamda kullanamıyorum :( hatta bloggerın kendi alıntı stili bile gözükmüyor, sadece biraz içeri alıyor, italic bile olmuyor. seyahat şablonlarından 3. sünü kullanıyorum arka planı mor olanı. :( işin kötü tarafı eski temama geçtim sırf kullanamıyorum diye ama dönüş yapınca onda da kullanamamaya başladım :( off hocam bir yardım et nolursun :

    YanıtlaSil
  11. bunu arıyordum ben de şimdi Googledan, yine size geldim çok sevindim bulduğuma (>‿◠)✌

    YanıtlaSil
  12. evet uyguladım sorunsuz oldu , çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Harika oldu ,gerçi ben alıntı kutusuna link adresi ekledim ama olsun.Bu da benim tarzım oldu:))
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Hocam kodu nasıl ekleyeceğimi bilemedim. Dediğiniz kodu bulduktan sonra verdiğiniz kodu önüne mi ekleyeceğiz Yani şu şekilde mi olacak? » Eklenen Kod Bulunan Kod

    Yoksa şu şekilde mi eklemem gerekiyor? »

    Eklenen Kod
    Bulunan Kod

    ????

    YanıtlaSil
  15. kodu bulmadı nasıl yapacağım

    YanıtlaSil
  16. Hocam direk yorumların altına alıntı yap butonu felan ekleyemez miyiz?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.