Blogunuz İçin Google Plus Widget

Benim gibi çoğu blogcu eminim sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyordur.Gerek kendi için gerekse blogu için hesaplar, hayran sayfaları oluşturup hem bloguna daha fazla ziyaretçi çekmek hem de okuyucularıyls daha etykin bir iletişim kurmak istiyorlardır.

Twitter ve Facebook’ta blogcuların işini kolaylaştıracak takip et butonu, beğen kutusu gibi widgetlarla biz blogculara oyardımcı oluyor.

 

Google Plus Widget

 

Son olarak Google’ın yeni sosyal ağ projesi olan Google Plus’ın özelliklerini size yazmıştım.Peki kısa sürede bu kadar fazla kullanıcı sayısına ulaşan Google Plus’ın blogumuza ekleyebileceğimiz bir widget’ı yok mu? Elbette var…

 

1.Adım: Google Plus widgetını blogunuza eklemek için ilk olarak http://widgetsplus.com/ sitesine gidiyoruz ve Get widget butonuna basıyoruz.

 

Google Plus Widget

2.Adım: Get widget butronuna bastığımızda alt tarafta Basic settings sekmesinde widget için temel ayarlar gözükecektir.Burada Google+ID yazan yere Google Plus profilinize girdiğinizde adres satırında yazan plus.google.com/110966163584417465277 adresinin renkli kısmını yazacaksınız.Text font yaan yerden yazı tipini değiştirebilirsiniz.Widget width  ayarından  widgetın genişliğini değiştirebilirsiniz.Türkçe dil desteği olmadığı için dil seçeneğini İngilizce olarak belirleyin.Include update feed kutucuğunu işarertlerseniz  widgetta akış özetiniz görünür.

 

Google Plus Widget temel ayarlar

3.Adım: Ayarlarımızı tamamladıktan sonra yukarıdaki Get code  butonuna basıyoruz ve açılan kod kutudaki kodları Blogger hesabımıza giriş yapıp Yerleşim > Gadget ekle > HTML/JavaScript ile görünmesini istediğimiz yere ekliyoruz.

 

Google Plus Widget Kod

Beni Google Plus Çevrelerinize Ekleyin

Google Plus’ta beni çevrelerine ekleyenleri bende çevrelerime ekliyorum ve aktif olarak paylaşımlarda bulunuyorum.Beni çevrelerinize eklemek için profilim: plus.google.com/110966163584417465277

5 yorum:

  1. hocam bu widget arka plan rengini falan sizinki gibi nasıl değiştiririz.

    YanıtlaSil
  2. Sayfanın alt tarafında settings kısmı var, oradan değiştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. merhaba.
    ben yazdığınız siteye erişemiyorum. alternatif bir site var mı acaba

    YanıtlaSil
  4. Hocam böyle kaliteli paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Bloguma ekledim çok güzel oldu. Dil sorununa gelince ayarları düzenlerken ingilizce kavramları silip yerine uygun Türkçe kelimeleri yazarak hallettim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.