Blog Yazıları İçin Yeni Fikirler Üretmek

Blogunu güncel tutmak adına çok sık yazı yazan blogcular çoğu zaman yazak konu bulmakta zorlanırlar.Siz de çoğu blogcu gibi konu bulmakta sıkıntı çekiyorsanız bu yazı yeni ve ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek konular bulmanıza yardımcı olacaktır.

 

Blog Yazıları İçin Yeni Fikirler Üretmek

 

İşte blogunuza yazmak üzere yeni konular ve yeni fikirler bulmanın yolları…

 

1. Forumlar

 

Forumlar insanların her konuda tartıştıkları, bilgi verdikleri ve sorular sordukları web siteleridir.Blogunuzun konusuyla ilgili forumları gezerek insanların hangi konular hakkında tartışlıklarını görebilir ve buradan blogunuzda yazmak üzere yeni fikirler üretebilirsiniz.Forumlarda popüler olan konular hakkında yazacağınız yazılar da muhtemelen popüler olacak ve okuyucularınız tarafından ilgi görecektir.

 

2. Sosyal Medya

 

Sosyal paylaşım siteleri hangi konunun trend olduğunu anlamak açısından çok faydalı platformlardır.Bu plstformlarda trend olmuş konulardan esinlenerek yeni yazılar yazabilirsiniz.

 

3. Benzer Bloglar

 

Blogunuzun konusuyla ilgili blogları okuyarak oradaki yazılardan yeni fikirler üretebilirsiniz.Ancak dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var.Esinlendiğiniz yazıyı aynen kendi blogunuzda yayınlama veya aynı başlığı kullanma gibi hatalara düşmeyin.

 

4. Yorumlar

 

Blogunuzun yorum bölümü yeni konular bulmak için adeta bir madendir.Yorumlarda okuyucularınızın soruları size yeni yazılar olarak geri döner.Dikkat ettiyseniz benim de Blog Hocam’da yazdığım yazıların bir kısmı okuyucu yorumları ve iletişim formu aracılığıyla sorulan sorular kaynaklıdır.

 

Söz Sizde

Bu listeye ekleyebileceğiniz önerileriniz var mı?Blogunuza yazacak bir şey bulamadığınızda yeni konular ve fikirler üretmek için neler yaparsınız?

8 yorum:

  1. Aslında ilk maddeye giriyor sayılır ama takip ettiğim bazı bloglar var onların yazılarını kendimce yorum getirerek paylaşmaya çalışıyorum

    YanıtlaSil
  2. Bu yöntemlr dışında: güncel haber sitelerine bakıpta gündemdeki konular hakkında bilgi edindikten sonra da yazı yazılabilir.

    YanıtlaSil
  3. Ruhumun akışına bırakıyorum mutlaka birşeyler yazıp,karalıyorum. yazmasamda çok sevdiğim hayata yön verecek sözleri bulup paylaşıyorum. yine de teşekkürler bu arada bana çok yardımınız dokundu teşekkürler elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  4. Konu bulmakta zorluk çeken arkadaşları, kitap okumaya davet ediyorum

    YanıtlaSil
  5. 2. Önerinin üzerinde durulması gerekiyor. Özellikle Twitter bölümü çok kuvvetli. Mention'ları takip ederseniz oldukça fazla sonuca ulaşırsınız.

    Bunun yanında "Kişisel Blog"un önerisi de listeye eklenmeli. Örneğin ben E-Pazarlama üzerine blogluyorum ve kütüphanem oldukça geniş.Her hafta en azından 1 kitap bitirirseniz hiç bir şekilde konu sıkıntısı çekmezsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Bence blogcuların belli bir konuda ağırlıklı yazmaları normal ama bloglarını kategori olarak kısıtlamamaları gerek, blogcu her telden olmal. böyle olunca da konu sıkıntısı çıkacağını sanmıyorum

    YanıtlaSil
  7. aylık dergi mecmua gibi şeyleri denemek lazım

    YanıtlaSil
  8. konular güncel ve mümkünse her konuda olmalı blogların sorunu burada tek bir konuya sabitlenmeleri..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.