Eski Yazılarınızı Tekrar Hatırlatın

Eğer blogunuza çok sayıda yazı yazdıysanız, ziyaretçileriniz son yazdığınız yazılara odaklanırken çoğu zaman eski yazılarınzı hiç okumaz bile.Oysa siz blogunuza yeni başladığınızda o anın motivasyonu ve heyecaanıyla çok özenli ve harika yazılar yzmışsınızdır.Ancak blogunuzun ilk zamanlarında çok fazla ziyaretçiniz olmadığı için o yazılarınız arşivinizde eskimeye yüz tutmuştur.

 

Eski Yazılarınızı Tekrar Hatırlatın

 

Şimdi o eski yazılarınızı okuyucularınıza tekrar hatırlatma zamanı.

 

Benzer Yazılar

 

Benzer yazılar eklentisi kullanmak eski yazılarınızı hatırlatmak için harika bir yoldur.Her hangi bir konuda yazdığınız yazının sonunda o konuyla ilgili daha önce yazdığınız yazılar okuyucuya tavsiye edilir.Bu sayede o konuya ilgi duyan okuyucu konuyla alakalı diğer yazılarınızıda okuyabilir.

 

Tavsiye yazı: Blogger İçin Benzer Yazılar Eklentisi

 

Site İçi Linkleme

 

Yazılarınızda daha önce yazdığınız yazılarla ilgili bir kelime veya cümle geçtiğinde o kelime ya da cümleyle ilgili yazdığınız eski yazınıza link vererek okuyucularınızı eski yazılarınıza yönlendirebilirsiniz.

 

Tavsiye yazı: Anchor Text Hakkında Herşey

 

Rastgele Yazılar

 

Blogunuzun kenar çubuğuna daha önce yazdığınız rastgele yazıları gösteren bir eklenti ekleyerek, okuyucularınızı eski yazılarınıza yönlendirebilirsiniz.

 

Tavsiye yazı: Blogger Rastgele Yazılar Eklentisi

 

Eski Yazılardan Yeni Bir Yazı Oluşturma

 

Yıl sonu yaklaşırken o yıla ait en iyi yazılarınızı bir araya getirerek “Yılın En İyi Yazıları” başlıklı bir yazı yayınlayarak okuyucularınıza eski yazılarınızı hatırlatabilirsiniz.Bu örnekleri çoğaltabilirsiniz.

 

Sosyal Medya

 

Sosyal medyada eski yazılarınızı paylaşmak ta eski yazılarınızı hatırlatmak için etkili bir yöntemdir.Üstelik sizin paylaştığınız o eski yazıları takipçileriniz de paylaşırsa beklediğinizden çok daha iyi sonuç alabilirsiniz.

 

Tavsiye yazı: Blog Yazılarınızda En Popüler Sosyal Paylaşım Butonlarını Gösterin
Tavsiye yazı: Blogunuza Sosyal Paylaşım Butonları Ekleyin

 

Söz Sizde

Eski yazılarınızı hatırlatmak için bu yöntemlerden hangilerini uyguluyorsunuz? Bunların haricinde bize tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mı?

6 yorum:

  1. gerçekten önemli bir konuya değinmişsiniz.Bir diğer hususta daha önce yazdığınız yazıları kontrol ederek güncelleme yapmalısınız.Şöyle ki bir konu hakkında 3 tane servis önermissinizdir ama 1 yıl sonra çok daha iyi bir servis çıkmıştır.Yazımıza bunu ekleyerek güncelleme yapabiliriz

    YanıtlaSil
  2. Wordpress kullanan bloggerlara %100 tavsiyem. "Tweet Old Post" eklentisi. Sizin belirlediğiniz süreden önce yazılan bir yazıyı Tweetliyor. İsterseniz ilk ek veya son ek ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca Twitter hesabınızı Facebook'a ve başka ağlara bağlayabilirsiniz böylece hem eski yazılarınız canlanır hemde Sosyal Medya Backlinki kazanırsınız ( Yardımcı olabilir : ping.fm )

    YanıtlaSil
  3. yarın blog sayfam yeniden doğacak. blog yazılarınızı okumaya devam ediyorum. merak ettiğim tüm soruların cevabı burada mevcut teşekkürler. eski yazıların kaybolup gitmesini istemiyordum bu ipuçları işime fazlaca yarayacaktır.

    YanıtlaSil
  4. rastgele yazıları siteme ekledim ama ilk gün 6 yazı gösteriyordu sonraki gün rastgele yazılar kısmında 0 yazı gösteriyor.yardımcı olablirmisiniz

    YanıtlaSil
  5. @mustafa

    Gadget'ı kaldırıp tekrar ekleyin.Kodları kontrol ettim sorun yok, çalışıyor.

    YanıtlaSil
  6. Hocam şöyle bir şey var mı ben bir keresinde rastgele ettim ama nasıl yaptım bilmiyorum. Eski bir yazıyı link yapısını bozmadan tekrar ana sayfadaki konularda göstermiştim ama bir daha yapamadım.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.