FBML İle Facebook Sayfasına Hoşgeldiniz Sekmesi Ekleme

Milyonlarca üyesiyle Facebook blogunuzu tanıtmak için eşsiz bir sosyal medya platformu.Facebook’un nimetlerinden faydalanmak ve daha fazla kişiye ulaşarak blogunuzun popüleritesini arttırmak için mutlaka bir Facebook sayfasına sahip olmalısınız.Aslında bu yazım Facebook sayfası olanlar için ancak hala bir Facebook sayfanız yoksa http://www.facebook.com/pages/create.php adresine giderek kısa sürede Facebook sayfanızı oluşturup tekrar bu yazıya dönebilirsiniz.

Blog Hocam Facebook Sayfası

Blog Hocam Facebook hayran sayfasını ziyaret ettiğinizde sizi Hoşgeldiniz sekmesinde bir grfik karşılayacaktır.Bu yazımda bu Facebook sayfasını nasıl oluşturduğumu anlatacağım.Bu tür közelleştirilmiş Facebook sayfaları, insanları sayfayı beğenmeye teşvik eden ayrıntılardır.

Uygulamaya eçmeden önce sayfanızda kullanacağınız grafiği önceden hazırlamanız gerekiyor.Ben 532x521 boyutlarındabir grafik hazırladım.Sizde Gimp, Photoshop veya benzer uygulamalar yardımıyla grafiğinizi ooluşturduktan sonra uygulamaya geçebilirsiniz.

1.Adım: Kullanacağımız Statik FBML uygulamasına giderek sol taraftaki Sayfama Ekle yazısına tıkladıktan sonra açılan pencereden sayfanızın yanındaki Add toPage butonuna basarak uygulamayı sayfanıza ekleyin.

FBML İle Facebook Sayfasına Hoşgeldiniz Sekmesi Ekleme

2.Adım: Sayfaızın sağ üst tarafındaki Sayfayı Düzenle butonuna bastıktan sonra sol menüden Uygulamalar’ı seçin ve listeden FBML – FBML uygulamasının altındaki Uygulamaya Git yazısına tıklayın.

FBML İle Facebook Sayfasına Hoşgeldiniz Sekmesi Ekleme

3.Adım: Açılan sayfada Kutu Başlığı olarak Hoşgeldiniz yazın.FBML kısmına ise aşağıdaki koları ekleyin.Ancak kodlarda benim kullandığım resmin linki olan https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm3VCjUCUFZEMd28xAgNULUbasSpDqaR9zweV8bDs5FXAsk2X89HJnsTHBIgvqams1n7I5bED8y6mbP5MxfqwYESrdERiDcAcPgvu9sj4Mw40izuVNLXBfyjH6DIcifyWnr-f58vt-lt-i/s523/facebook-page.png yerine kendi resinizin URL’ini yazmayı unutmayın.

<img style="background-image: none; border-bottom: 0px; border-left: 0px; padding-left: 0px; padding-right: 0px; border-top: 0px; border-right: 0px; padding-top: 0px" border="0" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm3VCjUCUFZEMd28xAgNULUbasSpDqaR9zweV8bDs5FXAsk2X89HJnsTHBIgvqams1n7I5bED8y6mbP5MxfqwYESrdERiDcAcPgvu9sj4Mw40izuVNLXBfyjH6DIcifyWnr-f58vt-lt-i/s523/facebook-page.png" />


FBML İle Facebook Sayfasına Hoşgeldiniz Sekmesi Ekleme



4.Adım: Şuan uygulama ekli ve hazır durumda.Bu adımda insanların sayfanızı ziyaret ettiğinde duvar ile değil de hazırladığıız hoşgeldiniz grafiği ile karşılanmalarını sağlamak için gerekli ayarı yapascağız.Bunun için tekrar sayfa düzenlemeye gidyoruz ve sol menüden İzinleri Yönet’e tıklıyoruz.Varsayılan Açılış Sekmesi yazan yeri Hoşgeldiniz olarak seçtikten sona kaydediyoruz.



FBML İle Facebook Sayfasına Hoşgeldiniz Sekmesi Ekleme

15 yorum:

  1. Hocam photoshoptan resmi yaptım masa ustune kaydettim ama url dediğinizi nereden bulabilirim bu kadar acemiyim işte ama sayenizde çok şey yaptım bu acemilikle anlayın yani bana bile birşeyler yaptırıyorsanız siz muhteşemsiniz selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Photoshopta yaptığınız resmi picasa web albümlerine yükleyin. ( https://picasaweb.google.com/home ) URL dediğim şey resmin bağlantı adresi.

    YanıtlaSil
  3. hocam malesef dediklerinizi yaptım sadece yazı çıkıyor resmi göstermiyor:)))

    YanıtlaSil
  4. Resminizi picsaya yüklediğinizden sonra resmin adresini benim kodlarda verdiğim https://lh4.googleusercontent.com/-_rgDaADLQIs/TtTDRpG5oiI/AAAAAAAABmk/wrKks6-T6UQ/s523/facebook-page.png adresiyle değiştirin.Sizin resminizin adreside buna benzer bir adres olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Serdar bey, Facebook'ta sayfalar için ( involver ) ve (iframe) adlı uygulamalar var,vaktiniz olduğunda onlarada bir göz atın. :)

    YanıtlaSil
  6. Maalesef Statik FBML (Static FBML) uygulaması facebooktan kaldırılmış :/

    YanıtlaSil
  7. abı ben ypıyorum sayfamın sevilenlerine ekle dimm ama uygulamalarda fbml yok ne yapabılırım

    YanıtlaSil
  8. Şuan bu uygulama sayfaya eklemek isteyenler için aktif değil.Bir süre bekleyin.Eğer tekrar kullanıma açılmazsa başka çözümler deneriz.

    YanıtlaSil
  9. uygulama açık herkese duyurulur:)

    YanıtlaSil
  10. Hala açık değil arkadaşım. Sen nereye baktın da açık gördün Bir link gönderiver.

    YanıtlaSil
  11. ben kendi facesayfama yaptım :)Face'de FBML diye arattır Uygulamalara bak oluyor ki yaptım ben:)

    YanıtlaSil
  12. https://apps.facebook.com/iframehost/ linkine bakın

    YanıtlaSil
  13. Kardeşim Static Fbml Tamamen Facebook tan kaldırılmış durumda bütün linkler kırık static fbml 1 den tutunda static fbml 9 bile yok facebook tarafından tamamen kaldırılmış durumda bana tavsiye edebileceğin başka bi uygulama var mı ?

    YanıtlaSil
  14. troll sayfasına hoşgeldiniiz resmi yapınn nolurrr

    YanıtlaSil
  15. Evet arkadaşlar, FBML (Static FBML) uygulaması hala aktif deil boşuna uğraşmayın yapmak için.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.