SEO’ya Uygun Blog Yazısı Oluşturun

Bir bloğunuz varsa onu en iyi yerlerde görmek en büyük hedefinizdir. Emeklerinizin karşılığının boşa gitmesini istemiyorsanız bloğunuza vakit ayırmanızı tavsiye ederim. Ben sizlere bu yazıda bir blog yazısının arama motorlarına uygun şekilde hazırlanmasından bahsedeceğim. Eğer yazınızı seo kuralları dahilinde hazırlarsanız yayınlarınız arama motorlarında daha üst sıralara çıkacaktır.

 

SEO’ya Uygun Blog Yazısı Oluşturun

 

1. İçeriğin başlığını oluştururken şunlara özen gösterin.Konuya en uygun başlığı oluşturmalısınız. Konu ile ilgili arama motorlarında hangi kelimeler arandığını analiz edin. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.Yayın başlığı yayın adresini belirlediğinden dolayı başlıklarınızda Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin. Ben başlıklarımı şöyle oluşturuyorum. Yayını hazırlarken başlıkta Türkçe karakter kullanmıyorum.Yayınladıktan sonra yayın başlığımı güncelleyerek Türkçeye uygun hale getiriyorum.

 

 

2. İçeriğin konu kısmıyla alakalı bir anahtar kelime belirleyin. Belirlediğiniz bu anahtar kelimeyi yayının başlarında yoğun olarak kullanın yayın ilerledikçe ise bu anahtar kelimeyi azaltarak içeriği oluşturun. Sonlara doğru anahtar kelimeyi tekrardan sık kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

3. Anahtar kelimenizin eş anlamlılarını yayın içeriğinde kullanın. Çünkü kullanıcının bu eş anlamlı kelimelerle arama yapabilir. Mesela Seo yerine Arama motoru optimizasyonu şeklinde arama yapabilirler.

 

4. Kullanmış olduğunuz anahtar kelimeleri ve eş anlamlılarının bir kısmını kalın, italik ve altı çizili şekillerden birini kullanın çünkü arama motorları özellikle google bu kelimeleri anahtar kelime olarak algıladığı webmasterlar tarafından belirtiliyor.

 

5. Yayın içeriğinizi diğer yayınlarınız arasından konu ile alakalı olanlarla bağlayın. Mesela Seo ile ilgili bir yayın hazırlıyorsanız daha önce oluşturduğunuz seo ile alakalı yayınlarınızla bağlayın. Bu işlem ile sayfalarınız arasında pagerank paylaşımı yapabilirsiniz ve arama motorlarına içeriğin hangi konudan bahsettiğini anlatma yöntemlerinden biridir.

 

6. İçeriğinizde konu ile alakalı başka bir sitenin linkini paylaşın. Bu link sitenizin referansı niteliğinde olacaktır ve bu yabancı site kaliteli bir site ise yayınızın içeriği arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkacaktır.

 

7. Dışardan link veya resim alırken bu siteye güvenmiyorsanız bu url adresini nofollow olarak etiketleyin. Nofollow bir bağlantı oluşturmak için HTML kısmına tıklayın. Link veya resmin url adresini bulun ve hemen sonuna rel=”nofollow” etiketini ekleyin. Bu işlem arama motorlarına link veya resim aldığınız siteye referans olmadığınızı göstermenin bir yoludur.

 

8. Yayın içeriğine resim yüklemek kullanıcıya kaliteli bir içerik sunmak için önemli olsa da arama motorlarının resimleri tarayamadığını bilmiyorsanız yayınınız arama motorları tarafından sevilmeye bilir. Arama motorları resimlerimizin kodlarını tarar (url adresi, boyutu vb.) bunun sonunda bir sonuca varmaya çalışır. Bundan dolayı oluşturduğunuz yayına resim eklerken her türlü özelliğini belirtmek önemlidir. Eğer karşı siteye referans olmuyorsanız nofollow olarak etiketleyin. Resmin boyutunu belirleyin çünkü google botları tarama yaparken eğer resim boyutu kod olarak girilmemiş ise ilk önce orijinal boyutunu açmaya çalışacağından bu sitenin açılış süresini uzatır. Bu da google botları tarafından negatif bir sonuç olarak gözükecek ve yayınınızın arama sonuçlarında geride kalmasına neden olabilir.

 

9. Son tavsiyem ise yazılarınızda bir konuya odaklanın makalelerinizi bir yayında sunmak yerine parçalara bölün. Eğer özgün bir içerik oluşturursanız konularınız daha üst sıralarda yer alacaktır.

 

Yazıma burada son veriyorum. Benim aklıma şuan bu bilgiler geldi benim unuttuğum şeyleri sizler yorum kısmında paylaşabilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

 

Yazar Hakkında:

Bu yazı; elektronik devreler , PIC programlama, C# gibi elektronik ve bilişim konuları ile ilgilenen Sadık Bozkurt tarafından yazılmıştır. Yazarın diğer yazılarını okumak için kişisel web sitesi olan Teknokoliker'i ziyaret edebilirsiniz.

13 yorum:

  1. 8. maddeyi tam olarak anlayamadım ben yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. >Arama motoru botlarının yazılarda kullandığınız resimleri tanımaları için bazı kodlar eklemelisiniz.Görselleri nasıl optimize edeceğinizi bilmiyorsanız, bu yazıyı okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Çok yararlı bir bilgi sağol :)

    YanıtlaSil
  4. paylaşımınız için çok teşekkür ederim. rel=”nofollow” etiketini ekleme ile ilgili bir örnek gösterebilirmisiniz. url adresin sonuna demişsiniz ama tırnak işaretinden önce mi sonra mı bilemedim.

    YanıtlaSil
  5. Ben yardımcı olayım :) Örnek:

    <a href="http://www.google.com" rel="nofollow">Google</a>

    YanıtlaSil
  6. hocam hep benden hızlı davranıyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  7. hocam şimdi biz blogger kullananlar olarak resmimizz direk picassa dan yüklendiği için bu arama motorlarında yükselmemeize yardımcı olur mu =?

    YanıtlaSil
  8. Resimlerin Picasa'ya yüklenmesi arama sonuçlarını etkilemez.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Serdar Bey
    Bir arkadaşım blogumdaki yazılar için Calibri - 12 tipi yazı kullanmamı önermişti.Hadi Calibri yi ayarlarımda bu 12 yi nasıl ayarlayacağım.Çünki benim erkoc.blogspot.com daki blogumda yazı büyüklükleri küçük-normal-büyük diye çıkıyor.
    Siz yazılarda hangisini önerirsiniz.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  10. Pardon birde blogspot da yazı yazdığımız yerin rengini nasıl ayarlayabiliriz? Ben dış kısmın rengini ayarlayabiliyorum ama.yazı yazdığım yerin rengini ayarlamayı bulamadım.
    Çok soru soruyorsam ne olur kusura bakmayın.Ama gerçekten bizlere çok yardımcı oluyorsunuz.

    YanıtlaSil
  11. te$ekkürler anlatım için

    YanıtlaSil
  12. çok yararlı emeğine sağlık.

    ciyacengiz.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.