Ücretsiz “Blogunuz.Tk” Alan Adınız Olsun

Blogger’da bir blog oluşturduğunuzda size verilen blogspot sudomain’li adres  ( blogunuz.blogspot.com ) sizi rahatsız mı ediyor? Eğer daha kısa ve daha profesyonel bir alan adı kullanmak istiyorsanız fakat ücret, DNS ayarları gibi detay ve zorluklarla uğraşmak istemiyorsanız işte size çözüm.

1.Adım: Dot.Tk adresine gidip ve kutuya kullanmak istediğiniz alan adını yazıp GO butonuna basın.

Ücretsiz .Tk Alan Adı

2.Adım: Bu adımda ücretsiz kayıt formunu doldurun.Sırasıyla blogunuzun adresini ( http://blogunuz.blogspot.com ), kaç ay kullanmak istediğinizi ve doğrulama kodunu yazdıktan sonra kayıt ol butonuna basıp listedeki servislere ait hesaplardan birini kullanarak kaydı tamamlayın ( Bu servislerden birinde hesabınız yoksa hemen altındaki e-posta adresi kayıt linkine tıklayarak e-mail hesabınızla da kayıt olabilirsiniz.

Dot.Tk Kayıt

Formu eksiksiz ve doğru doldurduysanız artık blogunuz.blogspot.com adresindeki blogunuza blogunuz.tk adresinden de ulaşabilirsiniz.

63 yorum:

  1. hocam tk uzantısı ücretli değil miydi ?

    YanıtlaSil
  2. hocam yaptım ama yönlendirmedi ?

    YanıtlaSil
  3. Tekrar deneyin isterseniz.Ben sorunsuz bir şekilde yapıyorum.

    YanıtlaSil
  4. güzel paylaşım bloglarımda kullanmayı düşünüyorum tşkler

    YanıtlaSil
  5. Tamam oldu teşekkürler kullanım süresi ne kadar acaba? Bir de fazla sayıda alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  6. Bu Site Googel Aramlarında Çıkıyormu Veya Sorun Oluyormu

    YanıtlaSil
  7. Bunu yönlendirme gibi düşünün.Zaten bildiğiniz gibi kayıt formunu doldururken yönlendirme seçeneğini işaretliyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Peki tamam ama benim yönlendirme adresimden "http://mehmeter.tk" siteme girdiğim takdirde temada bozulmalar oluyor(Normal adresimden girdiğimde problem yok). Navbar gizliliği yok oldu, sidebardaki grafikler kayboldu... Sebebi nedir acaba? Düzeltmek için bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
  9. Ücretsiz alan adını wwww.com.nu adreside yapıyor
    bilginize.

    YanıtlaSil
  10. @Mehmet Er

    Benim denediğim adreslerde hiç böyle bir problem olmadı.Bakın: bloghocam.tk.Sizde neden böyle oldu inanın hiç bir fikrim yok.

    YanıtlaSil
  11. Serdar Bey selamlar;
    Blogger kullanıcıları için alınan domain adresi yayıncılık sekmesinden yönlendirme yaptıktan sonra,kullanıcının Dot.tk sitesinden Dot.tk dns service sekmesini yapılandırması gerekiyor.Bu şekilde daimi olarak yeni alınan domain adresi kullanılabilir.(x.blogspot.com yerine x.tk gibi.Google aramalarında da siteniz bu şekilde indekslenir.)
    Dns ayarı için nette gerekli kaynaklar var isteyen göz atabilir.Zaten Serdar bey de herkesin yararlanması için,resimli olarak nasıl yapılacağını ekleyebilir.
    Kolay Gelsin...

    YanıtlaSil
  12. ya o alan adı geçersiz diyo oraya ne yazıcam anlamadım ben

    YanıtlaSil
  13. Co.Cc gibi ücretsiz domainlerin kaderi belli. Kaliteli web siteleri için kullanılması sakıncalı ama yedek bloglar için mükemmel. Neden sakıncalı? Bir süre sonra Co.Cc'de şahit olduğumuz google indekslenmeme olayı bir müddet sonra kapınızı çalıyor. Paylaşım için teşekkürler hocam, yedekler için lazımdı çok iyi geldi sağol.

    YanıtlaSil
  14. Hocam naptım ettim alamadım yardım edln

    YanıtlaSil
  15. HOCAM yönlendirdiğimiz adresi yine kullanabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  16. @kemalsunalfilmi

    Tabi ki, asıl adresinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. beğendim.. http://uydublog.tk/

    YanıtlaSil
  18. niçin Mesajım Silindi?

    YanıtlaSil
  19. teşekkürler hocam sagolasın

    YanıtlaSil
  20. Ben bu tür alan adı olaylarında hep şunu merak etmişimdir. Misal bazı sitelere verdiğimiz linkler var. Alan adını yönlendirdiğimiz zaman blogspotlu linklerimizin durumu ne oluyor. Misal ben comlu bir alan adı düşünüyorum. Buna geçtiğim zaman verdiğim eski linkler ne olacak? Aslında bu konuda bloghocam iyi bir makale çıkarsa fena olmayacak. benzeri sitelerde henüz işlemeyen bir mesele.

    aklımdayken bir arkadaşımız demiş ki "tk" alan adı aldığımızda google indeksleme sorunu olur mu?

    YanıtlaSil
  21. @Yeşil Dokunuş'un Yazıları

    blogismi.blogspot.com'dan blogismi.com'a geçtiğinizde başka stelerdeki blogspot.com uzantılı linke tıklandığında bir uyarı yazısı çıkar ve site adesinin blogismi.com olarak değiştiği yazar.

    blogismi.tk alan adı yönlendirmesi olduğu için indekslenmez.Kendi adresinizin indekslenme olayında da bir değişiklik olmaz.Indexlenmeye devam eder.

    YanıtlaSil
  22. Aslında güzel bir olay tk alan adı meselesi. Peki tk sizce uzun soluklu olur mu? Sizce ücretli bir alan adı mı yoksa tk gibi ücretsiz mi? Tk nın kapanma durumu nedir sizce?

    YanıtlaSil
  23. Bunu birincil domain olarak kullanamazsınız.Link kısaltma siteleri vardır ya, işte öyle düşünün.uzun bir .blogspot.com adresini paylaşmak mı daha kolay olur yoksa .tk adresini mi?

    Eğer blogspot uzantısı kullanmak istemiyorsanız tabi ki 10 yıllık .com domaini almanızı öneririm.Zaten yıllık 10 dolar civarı.

    YanıtlaSil
  24. Serdar Hocam, siteniz dört dörtlük ve benzeri yok. Tasarım ve içerik açısından mükkemel bir site yapmışsınız. Ancak sitenizi bulmak oldukça zor. Misal ben burayı tesadüfen sosyal medya eklentisi ararken buldum. Google'da siteniz ismi pek çıkmıyor. Sitenizi arama motorlarında blogger modifiye, blogger eklenti, blogger tool, blog tema gibi etiketlerle tanıtırsanız sizi daha kolay bulabiliriz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  25. Bunu da eklemek istedim. Yardımlarınız için çok teşekkürler. İki gündür bu sitedeyim ve çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  26. Aslında tüm yazılarım düzenli olarak hızlı bir şekilde indeksleniyor ve Google'dan günde 200 civarı ziyaretçi geliyor.Sanırım denk gelmemiş size :)

    SEO konusunda daha çok çalışmam gerekiyor demekki.

    YanıtlaSil
  27. Ben sitemi Ekim ayında açtım. Eklenti ararken ve modifiye yaparken sitenize hiç rast gelmedim malesef. Anahtar kelimeleri bir daha gözden geçirseniz iyi olacak. Sizin siteye rakip olabilecek bir site çıkıyor google'da. Yukardaki kelimeleri aratınca :(

    Ancak siteniz o siteden daha iyi belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  28. @Yeşil Dokunuş'un Yazıları
    aslında güzel yorum yapmış. Fakat türkçe blog yazarları arasında bloghocam gayet iyi seviyededir. İllaki geliştirilecek yönleri vardır ama kimin yokki? Bende rastgele bulmuştum. Ancak diğer sitelere nazaran farkı, ziyaretçisine verdiği önem sebebiyle buradayım. Yani şu an buradaysam, ve siz bu sitede hemen her konuda bolca yorum görebiliyorsanız... Konu kapanmıştır ;) Bu adam elinden gelen birşey olduğunda destek veriyor. Bu yüzden pagerank kaç olsa yetmez bu adama. Hakediyor çünkü. Bir site daha var daha profesyonel. Şimdi isim vermeyim. Adamın pr2 konuları da süper. Ama adam sanki uzaya çıkmış. Konusu ne olsa beni ilgilendirmez. Konu açmanın yanında tevazu ve efendiliğini kaybetmediği için ziyaretçisiyim. Benim şahsi görüşüm böyle. Google'a gelince. Şu benim yorumumdan bile alakası olmadığı halde bu sayfaya ziyaretçi çekebildiği için, seo :) sen bir mucizesin. Ve serdar bey bu mucizeden de öte, bana biraç dakikada şu yorumu yazdırabilecek bir site yapmış ya. Ne mutlu ona.

    nOT : Hakedene hakettiği değeri vermek, bir erdemdir.

    YanıtlaSil
  29. @Şimal El işleri
    Ben hiç tanımadığım, tek ortak noktamız blog olan bir kişiden böyle bir yorum alıyorsam benim için olay bitmiştir, pagerank falan teferruattır.

    İyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
  30. denedim oldu, fakat bir süre bekleme gerekiyor sanırım. ilk anda olmadı benim.
    bir 10 dk falan sonra yönlendirdi.

    YanıtlaSil
  31. Hocam alan adını aldım yönlendirmeyi de yaptım. Peki kumanda panelinden herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu .com alan adını alırken yaptığımız gibi yoksa kendi kendine yönleniyor mu?

    YanıtlaSil
  32. hocam ya yapıcam da dns li yapıcam yane yönlendirme yapmıcam yonetıcem..
    birisi yönetiyorda

    YanıtlaSil
  33. Serdar Abicim bu .tk sitesi yönlendirmeyi sadece 12 ay mı sürdürüyor. yani sınırsız değilmi

    YanıtlaSil
  34. @MizginMedya
    Hayır sınırsız değil.

    YanıtlaSil
  35. Peki 12 ay sonunda bitermii.. tekrar aktifleştiremezmiyiz... Yada bildiğiniz sınırsız olan varmıı

    YanıtlaSil
  36. Hiçbir alanadı sınırsız değildir.Eğer özel bir alan adı kullanmak istiyorsanız .com domain alın bence.Fiyatları da çok düşük zaten yıllık 10-15 $.

    YanıtlaSil
  37. Hocam pekii. 10 $ kaç türk lirası eder

    YanıtlaSil
  38. Hocam blog işinde yeniyim ama bence en iyi bilgileri bu sayfa veriyor çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  39. bana onay kodu gelmiyor :S

    YanıtlaSil
  40. Saol Abi Yaptım Gercekten Daha İyi Oluyo Keske Blogger'da Site Yönlendirme Olsa Ona Yönlendiririm :)

    YanıtlaSil
  41. Serdar Abi Sana Bi Sorum Olacaktı Ben Buldum Bu Site Yönlendirmeyi ama Acaba Yasak Mı ???

    YanıtlaSil
  42. Yazılanlara birde ben yorum eklim.Kaliteli sitelerde olmak bir zevk.Uygulamayı bende test ettim.Blogspot olarak değil.Daha zoru olan Google Sites de uyguladım.Yaklaşık 20 dk bekledim.DNS ayarı yapmadım.Google DNS ayarları biraz karışıktır.Çok konuyu etkiliye bilir.Google sites test sayfamda yaptığım denemede aldığım sonuç doğrulandı.Çalışıyor.Tek sorun şu..tk uzantılı sayfa açtığınızda site yönetime giremiyorsunuz.Çözümü Kayıtlardan normal site adına tıkladığınızda tarayıcı uzantısı google URL olduğunda site yönetime giriş okeyleniyor.Arkadaşlara herhalde verdiğim bilgi faydalı olur.Kaldıki blogspot hayd hayda geçerli olacaktır.Konu için teşekkürler Serdar bey.Birçok yönlendirme var ancak Serdar beye güvenimiz sonsuz.Bu nedenle tk kullanmak istedim.Herkese Saygı ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  43. HOCAM DİYELİM Kİ SİTEMİ YONLENDİRDİM .TK .COM VB.

    PEKİ HİTLERİ NASIL ETKİLİLER..

    YanıtlaSil
  44. @rize iğne oyasi
    Hiç etkilemez.

    YanıtlaSil
  45. onay kodunu girin diyor fakat gönderdikleri mailde onay kodu yok ki eskiden gül gibi alıyordum amma zorluk çıkardılar :(

    YanıtlaSil
  46. Slm üstad emegine saglik cok güzel anlatmisin banada yardimci olurmusun somee.com bi sitem 2 yila yakin faaliyete tk alan adi alirken gecersiz url diyor sorun nedir acabad? Tsk ederim

    YanıtlaSil
  47. Slm üstad emegine saglik cok güzel anlatmisin banada yardimci olurmusun somee.com bi sitem 2 yila yakin faaliyete tk alan adi alirken gecersiz url diyor sorun nedir acabad? Tsk ederim

    YanıtlaSil
  48. s.a benim www.ikincielbeyazesyam.com diye bir wep sitem vardı wwww.ikincielbeyazesya.tk adında bir domain aldım ve com dan daha çok ! yararını gördüm yalnız 1 haftadir domain kayıp google wep master seçeneğindende domaini onaylatamıyorum wep sitem ise hazır kurulu scripti bir wep site meta tag kodunuda koyuyorum olmuyor daha önce hiç bir wep sitemde bu tip sorunla karşılaşmadım kaç günlerdir uğraşıyorum çözemedim birisi bana yardım ederse gerçekten çok teşşekür edicem !

    YanıtlaSil
  49. hayla sorunumu çözücek olan birisi yokmu :( yardım edebilcek birisi varsa lütfen kurumsal63@gmail.com adresime ulaşsın yada buraya bir cvp yazsın teşekkürler.

    YanıtlaSil
  50. @Efkan Özalay
    Yardımcı olmak isterdim fakat anlamadım ya da bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  51. Ben Bir Türlü yapamadım acaba yardımcı olurmusunuz kayıt ol basınca bır türlü devamı gelmiyor

    YanıtlaSil
  52. www.ikincielbeyazesya.tk domaini google site doğrulama araçlarında onaylatamıyorum . yardım edebilirmisniz

    YanıtlaSil
  53. kardeşim birisi yardım etsin lütfen !

    YanıtlaSil
  54. ( http://ikincielbeyazesyam.com/ bu wep sitemin domainine yönlendirdim bu wep siteminde domaini googleda gözükmüyor ! anasayfası ) www.ikincielbeyazesya.tk gözüküyor ama onuda onaylatamıyorum :(

    YanıtlaSil
  55. İlk önce kayıt olduğunuz için tşk ederim yazdı, ama arayınca hata bulunamadı diyor.
    KEYIFLISOFRA.TK

    YanıtlaSil
  56. İlk önce kayıt olduğunuz için tşk ederim yazdı, ama arayınca hata bulunamadı diyor.
    KEYIFLISOFRA.TK

    YanıtlaSil
  57. Hocam benim bir sıkıntım var yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.Blogspot adresi beni rahatsız ediyor.www..xxx.blogspot.com yerine domain aldım.Bu domaine bir tema kurdurdum.Fakat kod bilgim pek olmadığı için,o hostu,blogspota yönlendirmesini istedim.domainden yönlendirmedim,yetkili kişi hosttan,blogspota yönlendirme yaptı.Fakat şu an yönlenme olunca adres çubuğunda yine www.xxx.blogspot.com şeklinde görünüyor.Hosttan yapılan yönlendirme de,blogspot değilde domain görünmesi için ne yapabilirim,nasıl yapılır yardımcı olursanız sevinirim saygılar

    YanıtlaSil
  58. Konu Yarım Yapılması Gerekn Birkaç Ayrıntı Var

    YanıtlaSil
  59. 1 yıl sonra tekrar ücretsiz alabilme imkanımız varmı? Bizden 12,50 TL gibi küçük bir ücret istiyor 1 yıl sonunda, bunu nasıl tekrar ücretsiz yenileyebiliriz?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.