Blog Trafiğini Arttıracak 6 Etkili Taktik

Blog yazmaya yeni başlayanların ilk bir kaç ayda yaşadığı en büyük zorluklardan biri bloglarının trafiğinin düşük olmasıdır.Günlük birkaç bin ziyaretçi sayısına ulaşan bloglar, başarısı kanıtlanmış taktiklre kullanarak bazı stratejiler geliştirmiş, bu sayede sadık ve düzenli trafik sağlayan okuyucu kitleleri oluşturmuşlardır.Siz de yazılarınızı daha fazla okuyucuya ulaştırmak istiyorsanız, aşağıdaki taktikleri uygulamayı deneyin.

 

Blog Trafiğini Arttıracak 6 Etkili Taktik

 

1. Tasarımınızın Okuyucuları Çektiğinden Emin Olun

 

Olağan üstü blog tasarımlarından bahsetmiyorum.Modern ve sade görünümlü basit bir tema bile okuyucuları içeriğinizi okntrol etme konusunda teşvik edecektir.Empati kurun.Siz bir blogu ziyaret ettiğinizde kalabalık, uyumsuz renklerin, kocaman grafiklerin bulunduğu, her yerinden reklam fışkıran bir siteyle karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz.En geç 2 saniyede siteyi terk ediyorsunuz öyle değil mi?

 

2. Düzenli Olarak Kaliteli İçerik Yayınlayın

 

Blogların en önemli trafik kaynağı olan Google’dan ziyaretçi çekmek için artık yazıyı anahtar kelime çöplüğüne çevirmek işe yaramıyor.Bildiğiniz gibi Google artık güncel ve özgün içeriğe önem veriyor.Kaliteli içerik blogunuzu ziyaret eden kişileri etkileyecek ve tekrar geri gelmelerini sağlayacaktır.

 

3. SEO’yu Akıllıca Kullanın

 

Google’ın anahtar kelimeleri aşırı şekilde kullanan siteleri cezalandırdığı bir gerçek ama bu hiç anahtar kelime kullanmayacağınız demek değildir.Yazı başlıklarında ve yazının içeriğinde aşırı olmamak şartıyla anahtar kelime kullanabilirsiniz.Ayrıca diğer temel SEO yöntemlerini uygulamak ta organik trafiğinizi arttırmanıza yardımcı olur.

 

4. Dışarıya Link Verin

 

Yazdığınız yazıyla ilgili olduğunu ve okuyucuya değer katacağını düşündüğünüz diğer yazılara bağlantı vermekten çekinmeyin.Bu, yazınıza değer katar.Ayrıca link verdiğiniz siteler tarafından farkedilmenize ve destek görmenize yardımcı olur.

 

5. Okuyucularınızla Etkileşimi Arttırın

 

Gerek sosyal medya aracılığıyla, gerek blogunuzun yorumları aracalığıyla, gerekse iletişim formu ve e-posta aracalığıyla okuyucularınızın sizinle irtibat kurmasına izin verin ve onlara mutlaka geri dönüş yapın.

 

6. Zamanınızı Network Kurmak için Harcayın

 

Hangi konuda blog yazıyorsanız o konuda ki forumlarda aktif olarak yer alın, o konuda yayın yapan bloglara düzenli olarak yorum yapın, sosyal medyada o konuyla ilgili kişilerle tanışmaya çalışın.Bunların tümüne networking diyebiliriz kısaca.

43 yorum:

  1. çok başarılı bir yazı olmuş blog hocam elinize sağlık. mazur görün anahtar kelimeden kastınız nedir? nasıl bir şeydir?

    YanıtlaSil
  2. Anahtar kelime; insanların, arama motorlarında birşey ararken arama kutusuna yazdıkları kelime yada kelime gruplarıdır.

    YanıtlaSil
  3. HOCAM SÜPER ÖZELLİKLE DIŞARI LİNK VERME ÇOK OLUMLUSONUÇLAR VERİYOR.. TEŞEKKÜRLER..

    YanıtlaSil
  4. güzel bir yazı daha bloggerlar sayenizde kalkınıyor :))

    YanıtlaSil
  5. GÜZEL BİR YAZI, ÖNERİLERİNİZİ DENEYECEĞİM...

    YanıtlaSil
  6. Benim de kullandığım ve sonuç aldığım yöntemler bunlar.

    YanıtlaSil
  7. bloguma her yerden bağlantı var facebook,bumerang en çok trafik bumerangtan geliyor..Ayrıca Herkese Bumerangı Tavsiye Ediyorum.Çok Etkisi Oluyor..

    YanıtlaSil
  8. Bloggerların büyük sorunlarından birisi özgün içerik yazmak. Çünkü her zaman ilham gelmeyebiliyor :) Bir diğeri ise dışarı link vermek. Biraz seo takıntısı olan webmaster, blogger pagerankının düşeceğini düşünür veya diğer siteyi yükselteceğini düşünür o yüzden link vermek istemez. Ama gördüğüm kadarı ile bu siteyi takip edenlerin çoğunluğu bu davranıştan uzaklar. Blog yazarları kendi aralarında birbirlerine destek verdikleri takdirde herkesin kazanacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Bir blogun trafiğini arttıracak en önemli madde "fazla reklamın olmama"sıdır bana göre çünkü bir bloga girdiğimde her tarafında reklamlar görüyorsam inanın o bloga en fazla 3-4 kez hatta hiç girmem. Blogun gelişmesi için para değil ona verilen değer önemlidir. Gerisi de ip söküğü gibi gelir zaten :)

    YanıtlaSil
  10. çok güzel paylaşım teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. Seo gerçekten bi mucize. Her noktalama işareti, yada dil kuralına uygun olmayan yazı biçimleri, şiveler, eksik harfli yazılmış makale ve yorumlar :) ve bir düzine sır gibi gerçekleriyle site sahiplerine www. yada dünyanın kapısını açıyor. Yine güzel bir yazı, yine blog hocam. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Makalen oldukça yararlı Serdar , teşekkür ederim. Kim olduğunu bilmediğim kişiler Türk webmasterları dışarıya link verilmesi konusunda çok korkutuyor. Google, insan yararına yapılan her şeyi destekliyor. Çözülemeyen algoritması ile bunu ödüllendireceğine eminim zaten Google ödüllendirmese de son maddede ki tavsiye yi yerine getirmiş oluruz.

    Tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Serdar Kardeş yaptığım tasarım sence yeterince ilgi çekicimi : http://dizimakit.blogspot.com/ :)Yorumunu bekliyorum.

    YanıtlaSil
  15. Önerilerinizi deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. önerilerinizle ilerliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Serdar Bey vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. hocam yureğine sağlık :)
    bu alanda yeniyim. link vermekten kastınız nedir anlamadım. nasıl yaparım. teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. @savaş şenyer
    Link yani başka bir sayfaya ya da siteye bağlantı vermek.

    YanıtlaSil
  20. denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  21. Önerilerinizi dikkate alıyorum. Yeni başladım blog yazmaya. Yazdıklarım hep özgün içerikler. kumtanesiyiz.blogspot.com
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Basarili bir yazi tebrikler ancak SEO konusunda daha detayli bilgi verebilir msiniz.

    www.astrosusan.com

    YanıtlaSil
  23. Bilgilendirici anlatımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. Burada anlatilan yontemler uygulandigi takdirde kisa surede geri donus alacaginizdan supheniz olmasin. Blog trafigi arttirmak uzun ve stratejik bir olgudur.

    www.tarihyalanlari.blogspot.com

    YanıtlaSil
  25. arkadaşlar benim sayfamıda inceleyip yorum yaparsanız çok sevinirim.
    www.saferug.blogspot.com

    YanıtlaSil
  26. Açık ve anlaşılır bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. Son bir haftadır blogunuzdaki bircok yazınızı okudum.Birçok faydalı bilgi var yeni blog yazarları için. Blogum için önerileriniz ne olabilir . Adres : arslanyusuf.blogspot.com Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  28. Çok başarılı bir yazı teşekkürler. Kısa bir süre önce bende bir şeyler karalamaya başladım aslında ama pek başarılı bir yazar değilim gibi geliyor haliyle buda bende acaba yazmalımıyım diye sorgulamama neden oldu. http://fotogafblog.blogspot.com.tr/ Yorumlarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  29. Günlük bir kaç bin mi dedi birisi?:)

    YanıtlaSil
  30. Yazı gerçekten çok başarılı serdar bey. Bir olucaktı benim daha yeni bir blog kurdum henüz 4 tane yayınım var. Blogumun konusu tarih. İlk olarak osmanlıyla ilgili konular paylaşmaya karar verdim. Fakat sadece onla sınırlı kalmayıp başka içerikler de paylaşmak istiyorum. Mesela antik yunanlar. Yayınladığım tüm yayınlar ana sayfada çıkıyor. Bu da konuları birbirinden ayırmakta zorluk yaratıyor. Acaba farklı yayınları farklı sayfalarda yayınlamak mümkün mü?

    bu arada blogum http://dunyatarihii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  31. sen anasayfandaki düzeni nasıl yapıyorsun
    devamını oku butonunu felan nasıl yapıyorsun lütfen banada öğret
    skype ekle
    skype: yakisikliartist348

    YanıtlaSil
  32. Güzel yazı teşekkürler..

    YanıtlaSil
  33. Çok faydalı bir yazı olmuş, tesekkurler

    YanıtlaSil
  34. Bloga günlük yada haftalık en az ne kadar içerik girilmesi önerilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer mümkünse hergün en az 1 yazı girin. Ne kadar çok içerik o kadar çok trafik :)

      Sil
  35. Daha yeni açtım,bunları kesinlikle dikkate alicam hocam. Elle tutulur bilgiler

    YanıtlaSil
  36. Basarilı bir yazı olmuş tesekkurler. http://www.projemizmutfak.com

    YanıtlaSil
  37. teşekkürler güzel yazı olmuş

    YanıtlaSil
  38. Güzel Bir Yazı Olmuş Teşekkürler...

    Yorumlamayı Seviyor İseniz Beklerim; http://yorumladi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  39. Elinize sağlık, bende burada çeşitli teknoloji konularında yazıyorum : http://kistirgac.com

    YanıtlaSil
  40. Paylaşım için teşekkür ederiz..
    Takibinizi ve değerli yorumlarınızı bekliyorum...
    https://gitgitbitmez.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.