Alexa Değerini Düşürmede Blog Yorumlamanın Etkisi

Alexa web sitelerinin ülke ve dünya sıralamasını gösteren, site yöneticilerine web sayfaları hakkında bilgi veren populer bir araçtır.Bu yüzden bloglar genellikle alexa değerleri ile anılırlar.Durum böyle olunca bizler bloglarımızın alexa değerini düşürmeye çalışırız.Peki alexa değeri düşürmede blog yorumlamanıın etkisi nedir?

Alexa Değerini Düşürmede Blog Yorumlamanın Etkisi

Alexa değeri düşürmede elbette kaliteli yazılar google aramalarında öne çıkardığı için etkisi büyük.Yalnız kaliteli yazılar yazmanız daima iyi bir alexa değeri alacağınızı göstermez.Takibinizdeki blogları özellikli PR ve Alexa değeri iyi olan siteleri yorumlamanız size büyük katkı sağlayacaktır.

Bakınız : Alexa Değerini Yükseltmek için Temel Teknikler

Blog yorumlamak alexa değerini nasıl düşürür?



Takibinizdeki sitelere gönderdiğiniz yapıcı yorumlar ilk olarak site yöneticisinin dikkatini çekecektir.Sizi tanımak için sitenizi mutlaka ziyaret edecek ve belki de listesine ekleyecektir.Daha sonra o yazıyı okuyan okurlar da yorumlarınızdan faydalanırsa elbette onların da dikkatini çekmeyi başaracaksınızdır.Böylece onlar da bu etkili yorum sahibini tanımak isteyecektir.O site üzerinden sizin sitenizi ziyaret edeceklerdir.Bedavadan yaptığınız uygulamayla  Alexa nın en çok sevdiği işlerden birisini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Tabii yorum yaparken teşekkürler, beğendim tarzı yorumlardan kaçının.Bu sizi ön plana çıkaracak adım olmayacaktır. Aynı zamanda yorumlarınızda adınızı ve site isminizi yazmayı da unutmayın.

Blog yorumlama alexa değerini düşürmek için benim bizzat denediğim bir yöntem ve olumlu sonuçlar aldığım bir yöntem.Eğer siz de Alexa değerini önemseyenlerdenseniz etkili yorumlarınızı populer sitelere bırakarak sonuçlara bakabilirsiniz.

Yazar Hakkında: Bu yazı; blogger ipuçları, windows uygulamaları, google analytics kullanımı, SEO ve sosyal medya konularında içerik üreten Poyraz Şahin tarafından yazılmıştır.

34 yorum:

  1. hocam böyle bir konuya yorum yapmamak mümkün değil. :) ve zaten bloghocam'ın alexa değeri harika yerlerde, ehliblog'un alexa değeri de çok iyi. bu yazı ve yorum hakkındaki deneysel tespitleri için teşekkürler. bir de bloghocam'ın gücünden yararlanmak için bildirelim. bildiğiniz üzere, blogculara özel bir sözlüğümüz mevcut, ilgisini çeken blogcuları sözlükte görmek hoş olur. buradan;
    http://weblog.sozlukspot.com
    saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Hocam alex a değerini düşürmek bir yöntemde şu alex a da ziyaretçilerden beş yıldız ve yorum almak.

    YanıtlaSil
  3. bilgi için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Yorum Bırakmak her zaman alexada puan düşürmede etkili olduğunu biliyordum ama bu kadar etkili olacağını tahmin etmiyordum...Tşkrler.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler güzel bir teknikmiş aslında zaten sık bir şekilde bunları yapıyoruz ama böyle bir etkisi olabileceğini bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  6. Blogunuz çok başarılı örnek alınacak bloglardan. İlk kez ziyaret ettiğim blogunuzu bundan sonra devamlı ziyaret edeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. İçerikleriniz mükemmel beğenerek sizi takip listeme aldım keşke daha önceden böyle bir sitenin varlığından haberdar olsaydım.

    YanıtlaSil
  8. evet özgün yazı yazmaktan sonra alexa değerini düşürmek adına yapılabilecek en mantıklı yöntemlerden bir tanesi ama penguen güncellemesinden sonra her siteye yorum bırakmak istenmedik sonuçlar çıkarabilirmi acaba diye düşündürüyor.

    YanıtlaSil
  9. Blogunuz gerçekten güzel bir çok konuda bana yardımcı oluyor

    YanıtlaSil
  10. Evet bende katılıyorum. Daha önceki web sitemde uygulamıştım. çok kısa sürede iyi yerlere gelmiştim ama nedenini anlayamadığım bir sebeple sitem bir gün içerisinde bitti. Yeni bir site açmak zorunda kaldım. bellibasli.com Daha çok yeni. Özel bir tavsiyesi olan varsa alabilirim.

    YanıtlaSil
  11. hocam alexa değeri ne olmalıdır benim ki Alexa Certified Traffic Ranking for www.annelikokulum.com links in:50 ranks 2,796,957 50 üzerine çıkarsa mı iyi 50 altına inerse mi iyi demek.Bu kadar acemiyim işte :)))Sağ olun..

    YanıtlaSil
  12. @Dilek Dursun
    Alexa değeriniz 2.7m olması şu anlama geliyor: Alexa verilerine göre dünyada en çok ziyaret edilen 2.7m'uncu sitesiniz.Dolayısıyla sıralamada ne kadar yükselirseniz yani o değer ne kadar düşerse daha popüler bir site olursunuz.

    YanıtlaSil
  13. neden alexaya bu kadar önem veriyoruz hala anlamış değilim..

    YanıtlaSil
  14. Bu bilgiler faydalı fakat alexa gerçekten sitemiz için o kadar öneme sahip mi?

    Bence değil alexaya çalışmak yerine seonuz iyi olursa alexa size çalışır.

    YanıtlaSil
  15. Bloglarda yorum yapmanın alexa ölçümünü etkilediğini de öğrenmiş oldum. Benim sitemin alexa dünya değeriyle ülke değeri arasında büyük uçurum var. 2 337 525 ile 20 409 www.dergilife.com. Ülke değerim güzel düşüyor fakat dünya sıralaması çok yüksek. Bunun için blog açtım. Bakalım neler olacak. Dergilife.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. İnsanlar alexa, pagerank, backlink falan uğraşırken bazen kendi sitelerini unutuyorlar. Tamam bunlar da önemli şeyler ama alexa veya google sitenizde değerli bir şeyler bulamadıktan sonra onlarla uğraşmanızın faydası olmaz. Siz ilk olarak kendi içeriğinizi zenginleştirin onlar zaten sizin ayağınıza gelecek. Ha gelmezlerse o zaman bu yöntemlerle kulaklarını çekersiniz :)

    YanıtlaSil
  17. Site trafiğini alexa ile baglantılı olarak düşünmemek gerekir. İlk iş olarak sayfanızda özgün içerik sağlamalısınız. Belki alexa ve arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz ancak yetersiz içerik ve sadece google dan ziyaretci arayan bir site olmak yerine kullanıcıların direk site ismini bilerek girdiği site içeriğinden memnun kaldığı, istediği eğlenceyi ya da bilgiyi bulabildiği bir site kurmak bence daha mantıklı ilerleyen süreçler için. zaten özgün bir site yaparsanız belki ilk zamanlarda tepelerde olamazsınız ancak daha sonraki dönemlerde hiçbir backlink yorum vs. çabasına girmeden tepede bulacaksınız kendinizi.

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten çok faydalı bilgi olmuş. Çoğu makale yorumlamanın önemi bilmiyor. Özellikle yüksek hitli bir makale ise. Ben sitemi açalı 15 gün oldu. www.ilyadaharita.com.tr site emlak ve gayrimenkul işi üzerine hizmet bekliyor. yorumlarınız bekliyorum.

    YanıtlaSil
  19. vermiş olduğunuz faydalı bilgiler için www.kalmazmalmaz.com adına teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  20. http://programlamahocam.blogspot.com/ blogumu inceler misiniz hocam

    YanıtlaSil
  21. Hocam birde alexa certified nedir?

    YanıtlaSil
  22. Güzel bir çalışma olmuş teşekkürler.

    http://www.sorturizm.com.tr/

    YanıtlaSil
  23. selam alexa rank düşürmede iframe kullanılıyor zarari varmi acaba

    YanıtlaSil
  24. Böyle bir yazıya yorum bırakmamak elde değil :) Teşekkürler.

    http://www.fevzicelik.com

    YanıtlaSil
  25. Paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkürler.
    http://satiskocum.blogspot

    YanıtlaSil
  26. Blogspot uzantılı sitem alexa'da görünmüyor. Tarifteki gibi HTML ekledim yine olmadı. Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  27. Blogspot uzantılı sitem alexa'da görünmüyor. Tarifteki gibi HTML ekledim yine olmadı. Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  28. Benim anlamadığım sadece yorum yaptığımızda profil linki geliyoır google + link paylaşımı olmuyorki ?

    YanıtlaSil
  29. Tespitleriniz başarılı ...bounce rate ten de bahseder misiniz...sitemide incelerseniz sevinirim http://www.ilahisevdasi.com

    YanıtlaSil
  30. Merhaba hocam Alexa düşüşlerini programla ile yapanlar var ileride Alexa bu konuda önlem alacakmı? Mesela Botnet ile sitelerinde alexa düşüşleri yapmaktalar

    YanıtlaSil
  31. Blogspot uzantılı sitelerin alexa'da görünmemesi problem ortadan kalktı diye biliyorum. URL adresinizi kopyalayıp aratın.

    YanıtlaSil
  32. Yeni öğrenmeye çalıştığım bir konu alexa. Ne kadar çok detay var bilmemiz gereken... Benim kaydoldumda 3200 dü bugün 2100 olmuş bu iyi bir şey demek mi oluyor şmdi?

    YanıtlaSil
  33. Bloggerım alexada gözükmüyor neden olabilir?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.