Blog Hocam’a Misafir Olmanın Faydaları

Misafir Blogculuk ( Konuk Yazarlık ) kavramı ile ilgili çok yazı yazdım ve yazmaya da devam ediyorum.Hatta daha çok blogcuya ulaşması için  belli başlı bilgileri Pdf formatında hazırladığım E-kitap’ta topladım.Tek amacım dünyadaki blogcular arasında çok yaygın olan bu olguyu ulaşabildiğim tüm blogculara yaymak.

 

Aslında bu konuyla ilgli yazdığım ilk yazılarıma neredeyse hiç reaksiyon almamıştım.İnsanlar benden misafir olmamı istiyorlar ancak kendileri başka bloglara misafir olmaktan kaçınıyorlardı.Zamanla insanların kafasına yatmaya başlamış olsa gerek ki bloguma yayınladığım misafir yazıların sayısı 9’a çıktı.

 

Blog Hocam’a Misafir Olmanın Faydaları

 

Türk blogcular arasında yaygın olan düşünce şu: “Kendi blogum duruken, yazımı neden başka bir blogda yayınlayayım?”.  Şimdi bu soruya ve “Blog Hocam’a neden misafir olayım?”  diye soranlara cevaben bir örnek vermek istiyorum.

 

Örnek olarak bloguma Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey ve Alexa Değerini Düşürmede Blog Yorumlamanın Etkisi başlıklı 2 adet makaleyle misafir olan Ehl-i Blog’u vereceğim.

 

Bildiğiniz gibi misafir yazı yazdığınızda yazının bir köşesine kendnizi tanıtabileceğiniz 1-2 cümle ve blogunuzun linkini yazarsınız.Ehl-i Blog’da blogum için yazdığı yazıların altına yazıyı kendisinin yazdığını belirtem bir cümle yazarak kendi bloguna link verdi.Peki bu işe yaradı mı?

 

Ehl-i Blog Analytics Raporu

 

Görmüş olduğunuz resim Ehl-i Blog’un Analytics raporlarına ait.Kendisinden rica ettim, o da sağolsun kırmayıp ekran görüntüsünü aldı ve bana gönderdi.Resimde de gördüğünüz gibi Ehl-i Blog bana yazdığı 2 adet yazı sayesinde Blog Hocam okuyucuları tarafından 678 kez ziyaret edilmiş.Sanırım bu resim Blog Hocam’a misafir olanların ziyaretçi trafiğindeki artışın ispatıdır.

 

Blog Hocam’a misafir olmanın faydaları sadece trafik sağlamakla bitmiyor.Ehl-i Blog’un yazdığı yazılardan birine 12, birine de 29 yorum yapılmış.Bu sayede okuyucularla etkileşime geçip sosyal çevresini genişletmesine de yardımcı olmuştur yazdığı yazılar.

 

Ehl-i Blog, Blog Hocam’a yazdığı yazılar sayesinde PageRank’i 4 ve Alexa değeri 140.000 civarında olan bir blogdan çok değerli bir dofollow backlink kazanmıştır. [ Değerleri Kontrol Et ]

 

Blog Hocam’a misafir olmanın faydalarını kanıtlarıyla gördünüz.Önümüzdeki günlerde dğer misafir yazarların da nasıl fayda sağladıklarını gösteren ekran görüntülerini paylaşacağım.

 

Blog Hocam, kurallara uygun yazılan her yazıya açıktır.Siz de Ehl-i  Blog ve diğer misafir yazarlar gibi Blog Hocam’a misafr olmak ve blogunuza değer katmak istiyorsanız dkikkat edilmesi gerekenleri okuyun, yazınızı yazın ve bloghocam@gmail.com adresine gönderin.

24 yorum:

  1. Ben de en kısa sürede sitene misafir olacağım. Bu arada yazı içerisindeki resimleri sen mi seçiyorsun yoksa yazıyla birlikte resim de mi gönderiyoruz?. Bir de karakter limitin var mı?. Yani en az 300-500 karakter olsun gibi.

    YanıtlaSil
  2. İnşallah bir gün bende olacam abi ama :) daha o zamana çok var gibi

    YanıtlaSil
  3. @Polat Büyükarslan
    Beklerim.İlk önce 300 kelime sınırı koymuştum ama baktım insanlar o kelime sayısına ulaşmak için saçmalamaya başlıyorlar kaldırdım.Benim yazdığım yazıları okuyorsunuz, benzer uzunlukta olması yeterli.Bu arada uzun yazıları sevdiğimi de belirteyim :)

    YanıtlaSil
  4. blogger ile ilgili bende 2 özgün yazı yazmıştım blogumda daha çok haber paylaştığım için gerek görmedim en kısa zamanda bende yollamaya çalışıcam bazı bölümleri silip düzeltmek lazım

    YanıtlaSil
  5. @dreamnreal
    Göndereceğiniz yazı daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olmalı.

    YanıtlaSil
  6. Ben 3-4 Defa Gönderdim Ama Galiba Beğenilmedi :)

    YanıtlaSil
  7. @Uğur Sağlam
    Bugüne kadar onlarca yazıyı geri çevirdim, hangisi sizinkiydi bilemiyorum ama siz de takdir edersiniz her yazıyı onaylamam mümkün değil, blogun içerik kalitesini korumak adına seçici davranmalıyım.

    YanıtlaSil
  8. konu olarak istediğinz birşey var mı yoksa kendi istediğimiz ya d kendi seçtiğimiz bir konu üzerinde mi yzalım. bu önemli bir ayrıntı sonuçta ben moda üzerine yazıyorum ve bu blog ile biraz alakasız olabilir:)

    YanıtlaSil
  9. @sevgi
    Konu başlıklar Blog yazarlığı, SEO, sosyal medya ve blogcuları ilgilendireceğini düşündüğünüz her hangi bir konu.

    Sanırım sizin hedef kitleniz bayanlar.Blog Hocam'ı ne kadar bayan blogcu takip ediyor bilmiyorum ama bana soracak olursanız bayanların hakim olduğu popüler bloglara misafir olmanız çok daha faydalı olacaktır sizin için.Örneğin benim bildiğim misafir yazar kabul eden pemberuj.net var.

    YanıtlaSil
  10. Serdar Bey
    Bu arada size bir şey sorayım.Webtasarım işi ile uğraşan sitelerden biri , yukarıda da bahsettiğiniz Analiytics için aynen şöyle yazmış:GOOGLE ANALYTİCS kurulumu sadece 99 tl + kdv dir.
    Sayın ustacığım,acaba bu kurulumu 99 TL+KDV ödemeden, kendimizin kolay yollu yapabileceğimiz bir link veya yazı paylaşabilirmisiniz?
    İyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  11. @ERKOÇ
    Muhtemelen forumdaki şahıs başka birşeyden bahsetmiştir.Analytics Google'ın verdiği, ücretsiz ve küçük bir kod ekleyerek herkesin kullanabileceği bir araçtır.

    İlerleyen günlerde Analytics'le ilgili detaylı bir yazı yazmayı düşünüyordum bende.

    YanıtlaSil
  12. Çok iyi olur Serdar Bey.O zaman arama motorunda bu konu hakkında bilgi tırmalamayı bırakıp sizin yazınızı bekleyeceğim.

    Bu arada şunu da belirtmeliyim ki; Bir forum da , blog işine girmek istiyorum ne yapmalıyım,nasıl yürütmeliyim diyen bir arkadaşa linkinizi vererek bloghocamın arşiv bölümüne gir aradığın çoğu soruya orda cevap bulacaksın dedim.
    İyiki varsınız.

    YanıtlaSil
  13. Blog Hocam'dan bahsettiğiniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Kısmetse ben de misafir olacağım Serdar abi. Sen bana misafir olmuştun zaten (: Blogrollümde yer alıyorsun. Yazı için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten faydalı oluyor ama misafir olmanın şartları var mı?

    YanıtlaSil
  16. Bende misafir yazar olmayı planlıyorum.Misafir yazar zaten Google Pengueninde desteklediği bir olay en kısa sürede iletişime geçmek dileğiyle . İyi bloglar.

    YanıtlaSil
  17. biz de yazalım hocam, sen yeter ki konu iste

    YanıtlaSil
  18. @Furkan
    Misafir olmanın şartlarını Misafir Blogculuk sayfasında okuyabilirsiniz.

    @Ugur
    Yazınızı bekliyorum.Size de iyi bloglar.

    YanıtlaSil
  19. Serdar bey ben uzun zamandır yazılarınızı takip ediyorum ve sizden çok şey öğrendim rica etsem sizde benim blogumda konuk yazarlık yaparmısınız?

    İkinci bir sorum olacak benim blogum googlede (twitter) kelimesinde 80 ila 90 nıncı sıralarda seyrediyordu ve blogumda biraz uzun boylu bir yazı ekledim bu yazıyı eklediğim günlerde ayrıca 370 bin civarı takipçisi bulunan facebook hesabım kimlik doğrulanması istenildiği için kilitlendi ve sonuç blogum (twitter) kelimesinde ciddi bir düşüşe geçti sonuçlarda 2 gündür bulamıyorum.
    Sizce blogumun (twitter) kelimesinde google sonuçlarında düşmesi blogumda paylaştığım yazımdan mı kaynaklanmış olabilir?

    Yoksa facebook hesabımın internet sitesi bölümünden aldığım link artık yok olduğu için mi olmuş olabilir?

    YanıtlaSil
  20. @ömer Yaka
    Konuk yazarlık için blogunuzu incelemem gerekiyor. Eğer profilinizdeki bloglardan biriyse maalesef konuk yazar olamam.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba bende yazar olmak isterim , oyunlara dair yazılar yazabilirim yine temalara dair ve mesela ücretsiz site açmamızı sağlayan yerler var vs. karşılaştırıp eleştiririm acemilere yardımcı olur seo konuları paylaşırım.

    YanıtlaSil
  22. merhaba, www.karkent.com sitesi için bir blok yapmak istiyorum. yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
  23. Çocuk Gelişim Uzmanları, evcil hayvan beslemenin, çocukların gelişimine olumlu katkı sağladığını söylüyor.
    İlk oyun arkadaşı olarak düşünebileceğimiz evcil hayvanlar, çocukların özellikle ve öncelikle sosyal-duygusal ve psikomotor gelişimleri olmak üzere bilişsel süreçlerde de etkilidir. İnsanın en temel özelliği olan sosyal bir varlık oluşumuza destek olmakta ve insan hayatının ilk adımları olan bebeklik dönemi itibariyle de insan hayatını olumlu yönlendirmede aktif rol göstermektedir.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  24. Firma kesfet ailesi olarak misafiriniz olmaktan gurur duyarız blog hocam

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.