Google AdSense Kazancınızı Arttıracak 7 İpucu

Güvenilirliği ve kolay kullanımı sayesinde ülkemizdeki web sitelerinin ilk tercih ettikleri reklam platformu olan AdSense’in çalışma mantığı şu şekildedir: Başvurunuz kabul edildiği taktirde içeriğinizle ilgili reklamları blogunuza yerleştirirsiniz ve ziyaretçileriniz bu reklamlara tıkladıkça kazanırsınız.

Çok kolay gibi gözükse de eğer tek yaptığınız AdSense reklamlarını blogunuza yerleştirip ziyaretçilerin tıklamasını beklemekse elde edeceğiniz kazancın sizi tatmin etmesi mümkün değil.

Google AdSense Kazancınızı Arttıracak İçin 7 İpucu

Google AdSense kazancınızı arttırmak istiyorsanız bazı stratejiler geliştirmeli ve bu işte başarı sağlayan yayıncıların verdiği ipuçlarından faydalanmalısınız.Aşağıda başarılı Google Adsense yayıncılarının verdiği ve AdSense kazancınızı ciddi şekilde arttıracak ipuçlarını bulabilirsiniz.

1. Organik Trafiğe Odaklanın

 
Bir websitesinin sosyal medya, backlinkler veya e-posta bültenleri sayesinde farklı trafik kaynakları olabilir.Ancak söz konusu Google AdSense reklamlarından kazanç elde etmekse sizin için en önemli trafik kaynağı organik trafik yani arama motorlarından gelen trafik olmalıdır.Neden mi?

Arama motorlarından sitenize gelen ziyaretçiler spesifik bir konuyu arıyorlardır ve o konu sizin sitenizde olduğu için arama sonuçlarında siteniz çıkmıştır.Sitenizde gösterilen AdSense reklamları ise o konuyla ilgili olduğuna göre tıklanma ihtimali her zaman çok daha yüksektir.

Organik trafik elde etmenin yolu ise SEO yani arama motoru optimizasyonudur.Bunun için uzmanlardan yardım alabileceğiniz gibi internetteki SEO konulu sitelerde yer alan temel teknikleri uygulayarak ta organik trafiğinizi arttırabilirsiniz.

2. Uzun Anahtar Kelimeleri Hedefleyin

 
Eğer AdSene gelirinizi arttırmak istiyorsanız uzun anahtar kelimeler sizin en iyi dostunuzdur.Uzun anahtar kelimeleri hedefleyerek kısa zamanda organik trafiğinizde ciddi artış sağlayabilirsiniz.Bu yüzden anahtar kelime araştırması yaparken uzun anahtar kelime grupları kullanmaya ve aranma hacmine dikkat etmelisiniz.Bunun için Google AdWords Anahtar Kelime Aracı size yardımcı olacaktır.

3. Tema Tabanlı İçerik Oluşturun

 
Google, blogunuzda gösterilecek reklamları belirlerken sitenizin konusuyla ilgili anahtar kelimeleri hedefler.Eğer Google AdSense kazancınızı arttırmak istiyorsanız spesifik bir tema belirlemelisiniz ve olşturacağınız içerikler bu temanın etrafında şekillenmeli.Kısaca tema tabanlı içerik daha fazla para demektir.

4. Blogunuzu Sürekli Güncelleyin

 
Blogunuzdaki içerik ne kadar fazla ise Google AdSense kazancınızı arttırmak o kadar kolay olur.Bu yüzden her zaman yeni içerik eklemeniz ve sitenizi güncel tutmanız her zaman tavsiye edilir.

5. Reklam Bannerlarının Boyutuna Dikkat Edin

 
Daha büyük boyuttaki reklamların daha fazla ilgi çekmesi kaçınılmazdır.Reklamların boyutunu belirlerken kompakt olmasına ve gözü yormamasına dikkat edin.Yayıncılar arasında en çok kazandırdığı söylenen reklam boyutları 336×280, 300×250 ve 160×600 olarak söylenir ancak diğer boyutları da deneyerek nasıl performans aldınığınızı gözlemlemekte her zaman fayda vardır.

6. Reklam Yerleşimine Dikkat Edin

 
Reklamların blogunuzdaki yerleşimi reklamlarınızın tıklanma oranını büyük ölçüde etkiler.Aşağıda Google AdSense ekibinin yayıncılar için hazırladığı bir şema var.Bu şemada koyu rekli olan bölgelere yerleştirilen reklamların daha fazla kazandırdığı belirtilmiş.

AdSense Reklam YerleşimiŞemadan da anlayacağınız üzere CTR yani tıklanma oranı en yüksek olan yer içeriğinizin hemen üstündeki bölümdür.

7. Renkleri Özelleştirin

 
Eğer metin tabanlı AdSense reklamları yerleştirecekeniz reklamların reklerini özelleştirerek blogunuzla uyumlu hale getirmelisiniz.Google AdSense sizlere çerçeve rengi, arkaplan rengi, link rengi, metin rengi gibi özellikleri değiştirme seçeneği sunar.Bunları özelleştirirken sınırları ve arkaplan rengi olmayan reklamların daha çok tıklandığını göz önünde bulundurun.

Söz Sizde
Google AdSense reklamlarını sitesinde yayınlayanlar, AdSense kazancımızı arttırmamızı sağlayacak bizlere önerebileceğiniz başka tavsiyeleriniz var mı?

24 yorum:

  1. Faydalı bir yazı,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. şöyle olsa mesela bir kaç arkadaş grubu olsak ve aramızda kararlaştırıp günlük sitemizi ziyaret edim google reklalarını tıklasak bu herkes için daha iyi olmaz mı acaba

    YanıtlaSil
  3. @Nisan bunu googlenın anlaması en fazla 1 ay sürer sonra size gereken işlem yapılır eğer adnse kullanırken ceza alırsan kazandığın parayı hesptanda çekemiyorsun bildiğim kadarıyla yanlışım varsa düzelt serdar abi

    YanıtlaSil
  4. Bir maddede benden gelsin : Split Testing'in anlamını ve mantığını en iyi şekilde öğrenin ve hiç zaman kaybetmeden uygulayın

    YanıtlaSil
  5. nisan düşleri yaptığın şey sahtekarlık değil mi? Hiç kendini reklam verenlerin yerine koymayı denedin mi?

    YanıtlaSil
  6. adsız her kimsen laflarına dikkat et kimsinde sen bana sahtekar diyebiliyorsun..ben bi öneri sundum bunun sonucu ne olur bilmeden varsa bunun kötü bu sonucu söyle ama hakaret etmeden adam gibi söyle laflarınada dikkat et !

    YanıtlaSil
  7. Reklamlarınız olabildiğince yazıların içinde bulunsun. Çünkü sidebar ya da sitenin diğer taraflarındaki reklamlardan ziyade, ziyaretçi yazdığınız yazı için sitenize girer. Dolayısıyla yazının içindeki reklamlara tıklar. sağda, solda, aşağı ya da yukarıda gördüğü reklamlar onu pek ilgilendirmez. O yüzden yazı içine adsense yerleşimi hakkında araştırma yapın.

    YanıtlaSil
  8. Google AdWords reklamı almak da oldukça başarılı sonuçlar veriyor yani reklam yayınlamak kadar reklam yapmakta önemli bence.

    (¯`*•..[ " Hayırlı Kandiller " ]..•*´¯)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir yazı olmuş.Teşekkürler.Bunları kendi blogun içinde uygulasan fena olmaz yani üstad :)

    YanıtlaSil
  10. @Çağrı
    Ben adsense reklamlarını yayınlamıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Tüm bildiklerini ve bizimle palaştıklarını yıllardır uyguluyorum. Hiç birşey değişmiyor. Blogun reklamlarla ilgilenen bir okuyucu kitlesi olmalı. Yani reklamseverlere hitap eden içeriği olmalı blogun. Mesela e-ticaret sitelerini tanıtan, neyin nerede kaça satıldığını yazan bir blogda belki reklamlar daha çok tıklanabilir. Çünkü insanlar bir şeyler satınalmak istediklerinde reklamlara basar. Ben adsenseden, her gün bloga yazı yazarak masum bekleyişlerle para kazanılabileceğine hiç inanmıyorum. Her yerde olduğu gibi bu işin üçkağıdını yapanlar yakalanıncaya kadar kazanıyorlar o kadar. Belki çok geniş kitlelere hitap eden e-ticaret siteleri ya da büyük şirketlerin siteleri kazanıyordur Bireysel ve küçük çaplı bloglar kazanamazlar. Bu yüzden ben adsense ile hiç ilgilenmez oldum. Çünkü küçük ve sade blogoumdan vazgeçemem. HER TELDEN-EVERYTHİNG

    YanıtlaSil
  12. @Nisan
    Google Adwords'e reklam veren birisi olarak, önermiş olduğun harketin hem dinen hemde ahlaki olarak düşünmeni istiyorum.Resmen herkesi hırsızlığa sevk ediyorsun.Böyle yapanlar,sizin gibiler yüzünden zaten Google tık oranları düşüyor.Artık böyle çocukla işlerle uğraşmayın Adsense'den para kazanacaksan da helalinden kazan haram karıştırma

    YanıtlaSil
  13. Adsense yayınlamamanızın özel bir sebebi vardır mutlaka?Fiyat konusunda mı yetersiz buluyorsunuz yoksa daha iyi bir alternatifi mi var?Veya hiçbir reklam yayınlamasına üye değil misiniz?

    YanıtlaSil
  14. @Kerem Şalış
    ABu blogdan para kazanmak gibi bir amacım.Adsense reklamlarını bu yüzden yayınlamıyorum.bunun dışında gelen onlarca reklam teklifini de reddettim.

    Açıkçası benimki gibi bir metablogun adsense ile kazanması da neredeyse imkansız.Arama motoru için yazmıyorum, organik trafiğim de çok yüksek değil.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. @Tarik Sarsici
    Google reklamları için kendiniz başvuru yapıyorsunuz ve blogunuzla alakalı reklamları yayınlamak istediğinizi belirtiyorsunuz.Eğer uygun bulunursa size verecekleri kodu blogunuza ekleyerek reklamları yayınlamaya başlıyorsunuz.Tıklama başına da belli bir ücret alıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  17. adsense ye kac kere basvurdum ama kabul etmıyorlar neden acaba

    YanıtlaSil
  18. eğer içeriğiniz yeterli değil ise, google bu işe gerçekten gönül vermediğinize kanaat getirirse imkanı yok adsense hesabı alamazsınız.Önce alexa sıralamanızı ve pagerankinizi belli bir seviyeye getirmeye uğraşın...

    YanıtlaSil
  19. Pagerank değerini bir kenara bırakın. Bu değer şu an için hiç bir şey ifade etmemektedir, güncel içerikle yolunuza devam.

    YanıtlaSil
  20. Adsense gelirini arttırmak için, 6. maddede yer alan, reklamı yerleştirdiğiniz yer çok önemli. Üst köşeye yerleştirilen 728 x 90 veya 468 x 60 reklamların en çok gelir getiren reklamlar olduğuna inanıyorum. Blogumda reklamların yerlerini 1-2 kez değiştirdim ve istatistiksel olarak sayfanın üst kısmında yer alan reklamların, gözle görülür biçimde daha çok kazanç getirdiğini söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  21. iyi akşamlar serdar bey benim size bir sorum olucak bloguma reklam aldım adsense basvurumu kabul etti benim kafamda soru işaretleri oluştu şimdi konu şu şimdi siteme giren kişi reklama tıkladı başka biri girdi tıkladı ben bunu tahmini kazançlarda ne zaman görürüm eş zamanlı yansiyormu raporlara

    YanıtlaSil
  22. Paylaştğınız şablona göre reklam yerleşimimi eniden düzenliyorum Serdar Bey. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Teşekkürler kaliteli içerik.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.