Başarılı Bir Blog Nasıl Oluşturulur? [ İlk Adımlar ]

Blogların gücünü ve popülaritesini gören çoğu internet kullanıcısı kendi blogunu oluşturmak istiyor.Hepsinin amacı da aynı: tanınan ve söz sahibi bir blogcu olmak, hatta blogundan para kazanmak.

 

Başarılı Bir Blog Nasıl Oluşturulur?

 

Blog Hocam’ın takipçi sayısı ve popülaritesinin artmasının yanında bu blog sayesinde karşıma çıkan ek gelir fırsatlarını gören arkadaşlar böyle bir blog oluşturmak istediklerini ve yardım etmemi istiyorlar.Bugüne kadar bu soruyu soranlara ve bundan sonra da soracak olarak yol göstermesi açısından iyi bir blog oluşturmak için uyguladığım ve uygalanması gerektiğini düşündüğüm önemli adımları yazdım.

 

Hedef Koyun

 

Ben Blog Hocam’ı ilk oluşturduğumda hobi amaçlı oluşturdum için o gün koyduğum uzun vadeli hedefim okuyucu kitlemi genişletim, yazılarımı daha fazla okişiye ulaştırmaktı.Yolumu ve stratejilerimi de bu hedefe göre belirledim.

 

Siz de başarılı bir blog oluşturmak istiyorsanız kendinize haftalıki aylık, yıllık hedefler belirleyin ve çalışmalarınızı bu hedeflere ulaşmak için yapın.

 

 

Niş Ve Üretebileceğiniz Bir Konuda Yazın

 

Bildiğiniz gibi Blog Hocam’da ağırlıklı olarak blog yazarlığı ve Blogger platformu ile ilgili yazılar yazıyorum.Ve bu  blogun tutttuğunu göre onlarca kişi kerametin bu konuda olduğunu düşünüp aynı konuda bir blog oluşturuyorlar.Ancak o konudayeterli bilgi ve deneimleri olmadığı için başarılı olamıyorlar.Sonrasında da bana şu soruluyor: “Hangi konu tutar?”

 

Hemem hemen her konunun bir alıcısı yani okuyucusu vardır.Önemli olan yazdığınız konuda bilgi sahibi olmanızdır.Kaliteli, özgün ve devamlı içerik üretmek, bir blogun tutması için gerekli olan en temel unsurdur.

 

Markalaşmaya Çalışın

 

Blogunuzun markalaşması; akılda kalıcılık ve virallik açısından çok etkili olacağı gibi en başta koyduğunuz hedeflere daha kolay ulaşmanıza yardımcı olacaktır.Markalaşmak bir logodan daha fazlasıdır.

 

Tasarımınız ve yazı tonunuzla özgün olun.Backlink kazanmak için saçma sapan sitelerde yer alarak markalaşma sürecinizi baltalamayın.İmkanlarınız varsa kaliteli sitelere relam verin.

 

İçeriğinizle Fark Yaratın

 

Blogunuzda aynı konuda yayın yapan yüzlerce hatta binlerce blog daha olabilir.Rakiplerinizin arasından sıyrılmak için kullanabileceğiniz en güçlü silahınız içeriğinizdir.Bu yüzden oluşturduğunuz içeriğin kalitesine ve özgünlüğüne fazlasıyla önem vermelisiniz.

 

İnsanlara blogunuzu takip etmeleri için ikna edici sebepler sunun.Bunlar tabiki yazılarınızdır.Güçlü içerik oluşturup blogunuzu güncel tutarsanız okuyucu kitleniz gün geçtikçe genişleyecektir.Diğer bloglarda yer alan bir haberi paylaşırken bile kendi tarzınızı ve multimedya öğeleri kullanarak fark yaratabilirsiniz.Bu sayede rakiplerinizden her zaman 1 adım önde olursunuz.

 

Sosyal Medyayı Etkin Kullanın

 

Bazı blogcuların sosyal medyadaki hesaplarını ziyaret ettiğimde çok sık karşılaştığım bir hata var.Sadece bloglarındaki güncellemeleri paylaşarak sosyal medya bir takip merkezi olarak kullanıyorlar.

 

Sosyal medya blog yazılarınızın promosyonunu yapmak için çok etkili bir platformdur ancak sosyal medyayı sadece bu şekilde kullanırsanız sosyal medyanın diğer nimetlerinden faydalanmamış olursunuz.Sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanarak ve orada da kaliteli paylaşımlar yaparak blogunuza yeni okuyucular kazandırabilir, mevcut okuyucularınızla etkileşime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

 

Hem kendi blogunuzun hem de sizinli aynı konuda yayın yapan blogların yorum bölümlerini etkili bir şekilde kullanın.Kendi blogunuza yapılan yorumlara ciddi, faydalı, tatminkar cevaplar yazarsanız okuyucu ile güçlü bir bağ kurar ve sadık bir okuyucu kitlesine sahip olabilirsiniz.

 

Blogunuzun konusuyla aynı bloglara yorum yaparak hem backlink kazanabilir, hem yeni okuyucular kazanabilir, hem de diğer blogcularla bir network kurabilirsiniz.

 

Misafir Blogcu Olun

 

Yeni kurulan blogların en büyük hastalığı nedir? Elbette kimsenin ziyaret etmemesi.Peki bu hastalıpın ilacı nedir? Misafir blogculuk.Hedef kitlenizin takip ettiği popüler blogları tespit edip, onlara misafir yazı yazarak kısa sürede ciddi bir ziyaretçi trafiği elde edebilirsiniz.

 

Misafir blogculuk sayesinde ziyaretçi trafiğinin yanında nitelikli backlink kazanmış olur ve misafir olduğunuz blogcularla tanışarak online çevrenizi genişletebilirsiniz.

 

Hiç bir başarı bir gecede kendiliğinden gelmez.Başarılı bir blog sahibi olmak istiyorsanız sabırlı olmalı ve düzenli bir şekilde çalışmalısınız.

27 yorum:

  1. Çok sağol abi bu sosyal medya hakkında söyledikleriniz çok güzel

    YanıtlaSil
  2. Gelişigüzel,kişisel yani bugün şunu yaptım gibisinden blogları bir kenara koyarsak bir blog yazmak için en önemli olan şey bilgi sahibi olmak ondan sonra ise yazma yeteneği geliyor.Bu ikisi tamam ise geriye kalanlar yavaş yavaş ta olsa gerçekleşecektir.Zaten belli bir konuda bilerek yazıyorsanız zaten bloğunuza o konularla ilgilenenler gelecektir.O kişiler içinse alacağı bilginin dışında pek bir şeyin önemi de olmayacaktır.
    Mesela ben bloghocam'a blogger ile ilgili bilgi almak,bilmediğim şeyleri öğrenmek adına giriyorum memnunum.Bloğun da diğer kısımlarına pek bakmıyorum(çok güzel görünüyor vs.)

    NOT : Görünümün de kalite gösterme açısından önemini şimdilik es geçiyorum.

    Velhasıl ı kelam yazı için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazı, tam olarak benimde insanlara anlatmak istediğim düşünceler. Bunlar bir blogun olmazsa olmazları

    ama şunu unutmayın, blog tutmanızın amacı para kazanmak değil insanlara yardım etmek eğer para kazanma amacı güderseniz para kazanırsınız ama o para sınırlıdır ve kısa vadelidir eğer yardım amacı güderseniz o para sınırsızdır ve çok uzun vadelidir.

    Blogunuzu markalaştırma amacınızın yanında dikkat etmeniz gerekende isminizi markalaştırmak. Bunu başarabilirseniz insanlar siz başka bir bloga geçsenizde, başka bir blogda misafir yazarlık yapsanızda yada ortak bir projeye imza atsanızda insanlar size güvendiği için üzerinde çalıştığınız projelerede güvenecektir.

    Herkese başarılar (:

    YanıtlaSil
  4. Son dönemde PuCca ile beraber kişisel bloga yönelm arttı, ama kişisel bloglar artık tutmamaya başladı.Özgün bir blog olmanın bence ilk şartı amaç,diğeri de kişisellikten uzak olması

    YanıtlaSil
  5. özgün içerik ve yazdığınız konuda bilgi sahibi olduktan sonra tutmayacak blog/site tanımıyorum. Hocam yazınız gerçekten çok anlamlı olmş teşekkkürler önerileriniz için. Başarılarınız devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. hepsi çok güzel bilgiler ama misafir blogçu olunacak pek blog yok bence isim duyurmak adına

    YanıtlaSil
  7. @GÖK-TÜRK
    Bu yazıyı blogundan para kazanmak isteyenlere yönelik yazdığım için yazdığın konuda bilgi sahibi olmak ve iyi yazmak mutlaka çok önemli ama tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum.Promosyon, pazarlama, markalaşma gibi kavramlar başarı için çok önemli .

    Yorumunuz için teşekkür ederim.

    @Öylesine Biri
    Siz yazınızı yazıp misafir olmak istediğiniz blogun sahibiyle iletişime geçerseniz reddedeceğini sanmıyorum.

    @Hasan Ekşi, @Batuhan SASI, @Yorumhane, @murat değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. markalaşmak gerçekten kilit kelime ...

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürler bilgiler için..

    YanıtlaSil
  10. İnsanlara yardım etmek için yazarsanız paradan daha değerli şeyler kazanabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  11. Anlatım çok iyi olmuş teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  12. söylediklerinizin altına imzamı atarım... birşey eklemek istiyorum kopyala yapıştır asla kullanmayın tüm yazılarınız size ait özgün konulardan oluşsun...

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Bu güzel yazı için teşekkürler.

    Not: Uçak Bileti nickiyle yorum yazan arkadaş kendi çapında imleme yapıyor. Bu tür imleme yorumlarına izin vermeyiniz. Nacizane tavsiyemdir. İyi bloglamalar ...

    YanıtlaSil
  14. Sosyal medya konusunda çok haklısınız. Yazılarınıza katılıyoruz, takipçinizim..

    YanıtlaSil
  15. bu yazıdan blog yazmanın basit bir iş olmadığını görüyoruz.Blog yazarken ciddiyet ve samimiyet ve sabır çok önemli.

    YanıtlaSil
  16. Bence okuyucunun sizi sevmesi için gerekli olan sempati en önemli etken. Özgün cümleler ve olaylar hakkındaki fikirleriniz okuyucunun sizi kaliteli bir yazar olduğunuzu düşünmesini ve buna bağlı olarak zamanla marka olmanızı sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  17. http://neqil.blogspot.com/ Bir bakıp eksiklerimi söylermisiniz burada bana cevap verenlere sk sık bakıcam.

    YanıtlaSil
  18. evet en önemlisi özgün içerik...

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Faydalı bilgilerinizden yararlanmaya çalışıyorum. Henüz bir blog oluşturmadım ama gerekli alt yapı verilerini sizin gibi değerli arkadaşların bilgilerinden fayadalanarak oluşturmaya çalışıyorum. Birgün blog oluşturduğumda sizinde tavsiye ve fikirlerinizden yararlanmak isterim. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  21. Bu blogu çok yakından takip ediyorum. Faydalı bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. Ne kadar başarılı oldum bilinmez ama ilk aşamada çok büyük katkısı oldu bu bilgilerin.Çok teşekkürler,emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  23. Cok güzel bir yazi olmus:) Arkadas gaziyla bende blogg acip biseyler yazdim ama pek beceremiyorum sanirim :)
    Bu yazi yardimci olucam herhalde.

    YanıtlaSil
  24. Paylasimlariniz için tesekkurler. Çok faydalı oluyor.

    YanıtlaSil
  25. Çok teşekkürler. Pylaşımlarınızı takip ediyorum çok yararlı paylaşımların var.
    Siteme de bir göz atarsanız sevinirim:
    http://master-blogcu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  26. Gerekli bilgiler icin teşekkur ederim size.Ben de blog yaratdim, bu konuda yeniyim.Ama maksad olarak hayat bildiyiniz gibi cok kisa ve biz de hayatin musafirleriyiz.hic olmazsa kendimizden sonra yayrli bir seyler yapayim diye dushundum.linkini sizlerle paylashicam.zamaniniz olursa ziyaret edin.bilgileriniz.teklifleriniz benim icin cok onemli.4 dilde yayinlanmasina calishiyorum.https://goazerbaijan.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.