Blogunuzun Gelişme Sürecini Hızlandırın

Yeni bir blog oluşturduktan sonra tanınması, ziyaretçi ve yorumların gelmeye başlaması biraz zaman alabilir.Bu süre blogdan bloga değişebilir ama türü ne olursa olsun her blog bu süreci yaşar.

Blogcu olarak sizin yapmanız gereken şey kimse gelmiyor, kimse yorum yazmıyor diye blog yazmaktan vazgeçmek değildir.Zira blog yazmaya yeni başlayanların büyük çoğunluğu bu hatayı yapmaktadır.

 

Ayak Ayakkabı Adım

Yapmanız gereken şey, bu sürecin doğal bir süreç olduğunu bilmek ve blogunuzun gelişme sürecini hızlandırmak için çalışmaktır.Bu süreci hızlandırmak için neler yapabilirim diye soracak olursanız, işte birkaç ipucu…

Sık Yazın

Bloglar için güncellik çok önemli.Özellikle blogunuz yeniyse bol bol içerik üretmelisiniz.Bir blogcu için hergün yeni yazı fikirleri bulmak ve onları yazıya dökmek çok zordur, kabul ediyorum ama blogunuzun gelişim sürecini hızlandırmak için biraz fedakarlık yapmalısınız.

Sık güncellenen blogların takipçi ayısı artacağı gibi Google’da daha fazla içeriği olacağı için organik trafik kazanma şansı da artar.

 

Diğer Blogcularla Network Kurun

Diğer blog yazarlarıyla iletişim kurmaktan, soru sormaktan, yardım istemekten, sohbet etmekten çekinmeyin.Bu size hiç birşey kaybettirmez.Aksine birbirinize destek olarak blogunuzun gelişme sürecini hızlandırabilirsiniz.

Bu kadar fazla sayıda blogun ve blogcunun olduğu bir ortamda tek başınıza hareket etmek gerçekten çok zordur.Onlara link verin, yazılarına yorum yazın, blog dünyasında aktif olun.

Sosyal Medyayı Kullanın

Amacınız yazılarınızı daha fazla insana ulaştırmak değil mi? O halde sosyal medya sizin için kaçırmamanız gereken bir fırsat.Mümkün olan her sosyal platformda bir hesap oluşturarak hedef kitlenize ulaşın.Onlarla iletişim kurun, blogunuzdan ve yazılarınızdan bahsedin.

 

Konuk Yazar Olun

Konuk yazarlık hem diğer blogcularla iletişim kurmak, hem de blogunuza trafik sağlamak çin kullanabileceğiniz en iyi yöntem.Hedef kitlenizin takip ettiği blogları tespit ederek onlara konuk yazar olun.

Eğer başka bir blog için içerik üretme fikri size saçma geliyorsa konuk yzarlığın faydalarını henüz anlayamamışsınız demektir.O halde sizi konuk yazarlığın faydalarını somut bir şekilde gösterdiğim yazımı okumaya davet ediyorum.

Blogunuzu geliştirmek ve belli bir düzeye getirmek için çok çalışmaya ve zamana ihtiyacınız olduğu kesin.Ancak yazdığım bu öneriler, blogunuzun gelişme sürecini hızlandıracaktır.Bundan emin olabilirsiniz.

20 yorum:

  1. Blogumuza gelmeleri icin,bloglarina gitmeliyiz..
    Ama bunu sadece oylesine degil veya gorunelim diye de yapmamaliyiz..
    Bloglari dolasmali..duzenli izlediklerimde aktif olmaliyiz..
    Cevre her yerde oldugu gibi blog dunyasinda da sart,tavsiyelerin cok guzel hocam tebrik etmek lazim..tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. hocam, sanki yazı benim için yazılmış gibi. bende yeni bir blog hazırladım ve kısa süre önce yayınlamaya başladım. hem teknik, hem taktik sizden çok şey öğreniyoruz. ellerinize, emeğinize,kaleminize sağlık. saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok doğru. Hepsine katılıyorum. Güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Özellikle sık sık içerik girmek önemli.

    YanıtlaSil
  4. evet bende size katılıyorum bende yeni bir blog yazarı olduğum için bu yazınız bana çok yardımcı oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Aynen gerçekten katılıyorum. Bende ilk başlarda kimse gelmiyor. Ben kendi kendime yazıyorum, kendim bakıyorum, kendim okuyorum gibi hislere kapanıp bırakmayı düşünüyordum. Fakat facebook sayfaları vb. gibi sitelerde bir kaç reklam yapınca ziyaretçilerim gelmeye ardından büyümeye başladı. Çok zaman alsada sonucu çok iyi. İnsana bi mutluluk geliyor. Paylaştığınız blog yazılarını seve seve, keyifli bir şekilde yazarak paylaşıyorsunuz...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,bende bugün bir blog kurdum ve nasıl özelleştirebilirim diye ararken burayı buldum.Önce buranın bir blogspot olduğuna inanmadım :) çünkü bambaşka duruyor,öncelikle bundan ötürü sizi kutluyorum inşallah bende güzel bir blog yapacağım sizin sayenizde :)

    YanıtlaSil
  7. güzel derleme olmuş, elinize sağlık..
    sosyal medya konusu gerçekten önemli. facebook, twitter, flickr ve pinterest önemli ölçüden ziyaretçi getiriyor. ve gelenlerin rast gele değil de, iyi bir süre içerikle ilgilenmesini sağlıyor.

    YanıtlaSil
  8. şu yorumu yazdıgımda 652 takipcin vardı.. ne kadar sürede bu takipci sayısına ulaştın mesela? gelişme süreci ile ilgili yazının içinde bu bilgi işe yarayabilir?

    YanıtlaSil
  9. Evet,ben de yeni bir blog hazırlıyorum ve yeni bir blog için neler yapmak gerekir diye seni takip etmeye başladım.Yazılarını beğeniyorum.Ne kadar sürede bloğunu bu kadar okunur hale getirdin?Ve takipçi sayını da artırdın tabi?Başarılarının devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
  10. Bu blogu Şubat 2011'de oluşturmuştum. 1.5-2 yıl kadar olmuş yani yazmaya başlayalı.

    Blogu bu hale nasıl getirdiğim ve okuyucu kitlemi nasıl oluşturduğum konusunda blogda bir kaç yazı yazmıştım ve bunlar dışında ekstra bir sır ve taktik yok.

    Hem yazılarımda, hem vermiş olduğum 3-4 röportajda hem de mail ile soranlara yazdığım cevaplarda hep üzerinde durduğum konu iletişim ve samimiyetti.

    Hiç bir zaman "şu konu hit getirir, o yüzden bu konuyu yazayım" gibi bir düşüncem olmadı.Tek amacım okuyuculara faydalı yazılar yazmaktı.Bunu yaparken de samimi ve dürüst oldum.Bu da insanlara geçti sınırım.

    İletişim bölümünden ve sosyal medyadaki hesaplarımdan her gün 50-60 kişiden soru alıyorum ve hepsini elimden geldiğince cevaplayıp onlara yardımcı oluyorum.

    Takip edilmemdeki diğer bir faktör de elbette içeriğim.Güncel ve yenilikçi olmaya çalışıyorum.Haftada 3 yazı yayınlıyorum ve özel bir durum oldukça bu ritmi kaybetmiyorum.Her yazıma özen gösteriyorum ve insanları rahatsız etmeyecek bir dil kullanmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Değmesin Yağlı Boya :
    Blogumuza gelmeleri icin,bloglarina gitmeliyiz..
    Ama bunu sadece oylesine degil veya gorunelim diye de yapmamaliyiz..
    Bloglari dolasmali..duzenli izlediklerimde aktif olmaliyiz..
    Cevre her yerde oldugu gibi blog dunyasinda da sart,tavsiyelerin cok guzel hocam tebrik etmek lazim..tebrik ediyorum :)


    aynen katılıyorum sana

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar
    blogunuzu ilgiyle takip ediyorum. Yazdıklarınıza katılıyorum. Yaklaşık dört yıl önce açtğım bloguma tekrar düzenlemeler yaparak aktifleştirdim.Daha önce blogger a giriş yapamıyordum konuyu çözdükten sonra( bunun içinde epeyce bir araştırma yaptıktan sonra tabiki...)
    Şimdi iki tane blogum oldu. Biri bilgisayar üzerine biride site ve blog tanıtımı ile ilgili.
    hocam bloglarım hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla iyi yayınlar

    YanıtlaSil
  13. yorum yapmamak imkansız oldu şimdi, elinizesağlık

    YanıtlaSil
  14. Yazınız benim gibi yeni nesil blogger adayları için çok değerli..böyle bir paylaşım yaptığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Merhabaalar ben sizin yazınızla heves ettim blog kurdum iyi gidiyor gibi :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Ben de yeni bir blog oluşturdum ve sizi takip etmeye başladım. Ellerinize sağlık.Çalışmalarınızda başarılar

    YanıtlaSil
  17. Benim de blogum var ve yaklaşık 1.5 senedir açık, ancak dediğiniz gibi konu bulmak çok zorlaşıyor. Ancak bu konuk yazarlık fikri çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  18. Tanıştığıma memnun oldum.
    evet ilk bloğumu arkadaşım ablam senin elinin lezzeti ve tariflerinin farklılığı var dedi ve bana blok açtı bu konuda çok acemiydim ve hala acemi sayılırım bilgiler çok ve ben yavaş yavaş bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. başta nasıl olacak bu iş derken sıcacık güzel gönüllü arkadaşlıklar oluştu mutluyum tariflerimle kıssalarımla arada şiirler oluyor bitkilerin şifaları ile burdayım sizide tanıdığım için çok mutlu oldum sizden istifade etmek isterim.
    buyurun gelin banada beklerim sizi ağırlamak isterim bir çayımı için yanında ne isterseniz var birkasa lezzette ikram edeyim:)
    saygılar....

    YanıtlaSil
  19. bende kimse gelmiyor diye üzülüyordum. normalmiş :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.