Analiz İçin Kullandığım SEO Araçları

Blogumun arama motoru optimizasyonuna çok kafa yoran ve bunun için çok vakit ayıran bir blogcu değilim.Sadece belli başlı SEO araçlarını kullanarak hem kendimi geliştiriyor hem de neler yapmışım diye bakarak merakımı gideriyorum.

Eğer sizin amacınız Google’da üst sıralarda yer almak ve bunu paraya çevirmekse, benim yaptığımın aksine SEO’ya fazlasıyla vakit ayırmak zorundasınız.

Her iki blogcu profili için de faydalı olacağını düşündüğüm ve yer imlerime kayıtlı olan ücretsiz SEO araçlarını paylamşak istiyorum.SEO analizi yapmanıza yardımcı olacaktır.

1. Majestic SEO

Majestic SEO


Blogunuzun link analizini yapmak için kullanabileceğiniz harika bir araç. Ücretsiz üye olarak kullanabileceğiniz bu araç, blogunuza ait linklerin analizini yaparak detaylı bir rapor sunuyor. Bu rapor sayesinde linklerinizin tarihsel durumunu, anchor text detaylarını, kaybettiğiniz ve kazandığınız linkleri görebilirsiniz.

2. Ahrefs

ahrefs


Yine ücretsiz üye olarak kullanabileceğiniz harika bir backlink ve anahtar kelime analiz aracı. Bu aracın en beğendiğim özelliklerinden biri backlinktürlerini detaylı bir şekilde göstermesi.Örneğin sitenize gelen backlink metinden mi yoksa görselden mi gelmiş? Ya da dofollow mu yoksa nofolllow mu? gibi bilgileri görebiliyorsunuz.

3. Google AdWords Anahtar Kelime Aracı

Google Adwords Anahtar Kelime Aracı
Anahtar kelime raştırması yaparken kullanabileceğiniz ücretsiz bir Google aracı. Bir kelime veya kelime grubunun Google’da global ve yerel aranma hacmiyle rekabet oranını görebileceğiniz gibi önerilen anahtar kelimeler sayesinde yeni yazı fikirleri de bulabilirsiniz.

4. Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider
Ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebileceğiniz bu küçük program ile sitenizdeki her sayfanın meta description, title, keyword, headings, resim ve link analizini görebilir, sorunları kolayca tespit edebilirsiniz.

5. Google Web Yöneticisi Araçları

Google Web Yöneticisi Araçları


Fazla söze gerek yok sanırım.Çoüunuzun bildiği ve kullandığı bir araç olan Google Webmaster Tool, benim de en sık başvurduğum SEO aracı.Sitenizin tarama,  indexleme, yapılandırma ve sağlık işlemlerini buradan yürütebiliyorsunuz.

10 yorum:

  1. Offf ya bende baktım siteme hata çıktı ama çok öğrenmem gereken şey var düzeltmek için :((

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım, kendi sitemi de sorgulattım ilk 2sinde,güzel ve faydalı bilgiler edindim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. 3. Google AdWords Anahtar Kelime Aracı
    kapatılıyordu en son. Googleden 1 yanlış daha...

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten Faydalı Bir Açıklama Oldu Teşekkür Ederim.. Bunları Sitelerimde Uygulayacağım

    YanıtlaSil
  5. sitemin analizinde kullandım.çok faydalı bir makale olmuş.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. SEO analiz araçları içerisinde SEO openlinkprofiler ve SEOprofiler araçlarını da öneririm.

    YanıtlaSil
  7. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. yazı için teşekkürler. öğrenecek çok şey var.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.