Bir Blogun Hayatı

Merhaba! Bu yazıda bir blogun hayatını anlatmaya çalışacağım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; bir blogun kaderini siz, yani blog yazarı belirler. Blogunuzun doğumunu, ünlü olmasını ve ölümünü getirmek tamamen sizin elinizdedir.

blog

Bir Blogun Doğumu

Bir blog, fare imleciyle “Blog Oluştur” yazan yere tıklayarak ya da site oluşturma yerlerinden oluştur seçeneğine tıklayarak doğar. Ancak blog daha yeni doğmuştur ve neredeyse hiç takipçisi yoktur. Ancak bu zamanla olacak bir şey. Bu nedenle sabırlı olmak gerekir. İlk önce blogun sahibi ilk yazısını yazar. Bu yazısı neredeyse hiç okunmamıştır ama. İkinci yazısını yazar, gene okunmaz. Üçüncü, dördüncü, beşinci derken blogun sahibi blog yazmayı bırakır ve blogu daha anne karnından çıkmadan ölmüş olur. Ancak yazı yazmaya devam ederse ...

Bir Blogun Yavaş Yavaş Ortaya Çıkması

 

Blog sahibi ısrarla bloguna yeni içerikler girmeye devam ederse blog yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Böylece her blogun geçirdiği en zor dönemi atlatmış olur. İnsanların blogu keşfetmesinde arama motorları ve sosyal ağların büyük katkısı vardır. Ancak blogun sahibi yeni içerik girmekten vazgeçerse bunlar hiçbir işe yaramaz. Blog, yavaş yavaş takipçiler edinir. Blogun takipçilerinin çoğalması ve halihazırda bulunan takipçilerin blogu takip etmeyi bırakmaması için blog sahibi bloguna sık sık içerik girmeye devam etmelidir. Eğer bunu başarırsa ...

Bir Blogun Ünlü Olması

 

Bir blog sahibi ısrarla yazmaya devam ederse takipçileri de kat kat artar. Bloga sık sık yorum yazılmaya başlanır. Artık blog herkes tarafından biliniyor ve seviliyordur. Eğer blogun sahibi sık sık içerik girmeye devam ederse ve takipçilerini daha da arttırırsa blogundan para kazanmaya başlar. Blogunun takipçisi çok olduğundan reklamlara tıklanma oranları da tavan yapar. Ancak blog sahibi yine de bloguna yeni içerikler girmelidir. Eğer bunu başaramazsa ..

Bir Blogun Ölümü

 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki blogunun sonunu getirmek tamamen blog sahibine kalmış bir seçenektir. Bu seçeneği seçmek için bloguna yeni içerik girmemesi yeterlidir. Eğer “Zaten bir sürü takipçim var. Sonra da yazabilirim” derse blogunu kaderine terk etmiş olur. Blogun ölümü şöyle olur. Önce blog sahibi bloguna yeni içerik girmemeye başlar. Sonra da takipçileri bloga girip yeni yazıyı okumak isterken eski yazıyla karşılaşırlar. Birinci, ikinci, üçüncü gün derken blogun takipçileri hiç yeni yazı yazılmayacağı için bloga girme gereği bile duymazlar. Böylece blog, yeni doğmuş haline geri döner. Blog artık tamamen görünmez olmuştur. Uzun süre sonra blog sahibi bloguna girince acı gerçeği öğrenir: Artık blogunun hiç takipçisi kalmamıştır.

Son olarak size şunu söylemeliyim: Blogunuzdan vazgeçmeyin, tam tersine onunla ilgilenin ve zenginleştirin. Blogunuzu öldürme seçeneğini seçmeyin.

Yazar Hakkında: Bu yazı; Çeşitli teknoloji haberleri, teknolojiyle ilgili ve blog yazarları için yazılar yazan TeknoWeb ‘ den Mert OLGUN tarafından yazılmıştır.

17 yorum:

  1. yani dediğiniz gibi blog yazarı olmak herkesin harcı değil...En başta sabır sonra da azim gerekir...güzel bir yazı...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. @ceyda özçelik, Hangi platformu kullanıyorsunuz? Blogger, Wordpress, Blogcu vb.

    @Kelimelerin Evreni, Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. @Ceyda özçelik, Google Chrome kurmayı ve Blogger hesabınıza oradan ulaşmayı deneyin. Zaten Chrome kullanıyorsanız yeniden kurun.
    http://chrome.google.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Teknoweb'in sayfası neden buraya yönlendiriyor?

    YanıtlaSil
  8. @Duygu Uygun
    Belli ki yönlendirme scripti eklemiş ama bilerek mi yoksa yanlışlıkla mı olduğuna dair bir fikrim yok.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. @ceyda özçelik
    İletişim formundan yazabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  11. sizi okuduğum için vaz geçmiyorum zaten yoksa duvara konuşuyomuş hissi duyduğum zamanlar çok:)

    YanıtlaSil
  12. @esra berat
    İlk zamanlarda bu his her blogcuda olur. Sanırım siz de yenisiniz :) Hiç merak etmeyin, blog yazmak zamanla daha keyifli olacaktır.

    YanıtlaSil
  13. Of, sabahtan beri fark etmemiştim. Sayfam gerçekten buraya yönleniyor. Şimdi düzelyiyorum. Uyarınız için teşekkürler @Duygu Uygun ...

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. @Ceyda özçelik ; Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın ve modeminizi kapatıp açın diyeceğim ama... Neyse sustum :) Nedenini bilemiyorum. Blogger bende sorunsuz açılıyor. Hem de Internet Explorer kullanıyorum !

    YanıtlaSil
  16. Yazının her harfine katılıyorum. Bu blog çok eğitici. Çok şey kaptım burdan. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.