Blog Yazarları İçin Sosyal Medya Tavsiyeleri

Sosyal medyanen gelişimi tüm hızıyla devam ediyor. İnsanlar sosyal medyadan kopmak istemiyor ve sürekli online kalmak istiyorlar. İnternette sürekli bir veri alışverişi var. Peki blog yazarları sosyal medyayı nasıl kullanmalı?

Artık ziyaretçileri arama motorlarından çekmek kadar sosyal ağlardan çekmek de önemli. Çünkü hatırı sayılır bir kitle sosyal ağlarda sürekli etkileşim içinde.

 

sosyal medya

 

İşte blog yazarlarının sosyal medya için yapmaları gerekenler:

 

- Sosyal medya hesaplarınızı açın: Sosyal ağ hesaplarınızı açın. Profil ve kapak fotoğraflarınızı iyi seçin. Sosyal ağ hesaplarınızı aktif olarak kullanın.

 

- Blogunuzun görünür bir yerine sosyal medya ikonları koyun: Bu ikonlara da sosyal medya hesaplarınızın linklerini ekleyin.

 

- Yazılarınızın altına sosyal medyada paylaş butonları ekleyin: Ziyaretçiler yazınızı beğenip arkadaşlarıyla paylaşmak isteyebilirler. Bunun için yazılarınızın altına tweetle, facebookta paylaş, Pin It, +1le gibi seçenekler ekleyin.

 

- Eğer bir LinkedIn hesabınız varsa profilinizdeki web siteleri kısmına site linkinizi ekleyin.

- Yazılarınızı sosyal ağ hesaplarınızda paylaşın: Böylece takipçileriniz sizin tweetinizi retweetleyebilir, gönderinizi paylaşabilir. Sizde yeni okuyucular kazanırsınız. Ancak yazılarınızın linklerini mutlaka bit.ly gibi link kısaltma servislerinde kısaltın. Çünkü kullanıcılar uzun URL'lerden hoşalanmazlar.

 

- Diğer bloggerlarla etkileşim içinde olun: Birbirinizi düşman olarak görmeyin. Eğer onların yazılarının linklerini paylaşırsanız bu size ekstra ziyaretçi olarak geri döner. Twitterda diğer blog yazarlarını takip edin, facebookta sayfalarını beğenin.

 

- Google'ın feedburner aracına üye olun:  Böylece kullanıcıların mail adreslerine yazdığınız yazı direkt gönderilir.

 

- Sosyal ağlardaki takipçilerinize sorular sorun: Örneğin sitenizde nelerin değişmesini istediklerini sorabilirsiniz.

 

Tüm bunları uyguladığınızda sosyal medyayı aktif kullanan bir blog olacaksınız. Peki bunlar size ziyaretçi getirecek mi? Yazdığınız her tweeti gören kişilerin sitenize geleceğini düşünmeyin. Sizde gördüğünüz her linke tıklıyor musunuz?

 

Sosyal ağlardan çok fazla ziyaretçi alamıyorsanız üzülmeyin. Sosyal ağları aktif bir biçimde kullandıkça takipçileriniz artacaktır. Böylece daha fazla ziyaretçiniz olacaktır. Ancak mutlaka sabretmelisiniz.

 

Bol ziyaretçili bloglar.

 

Yazar Hakkında: Bu yazı;  blogculuk, sosyal medya, internet ve yaşam konularında yayın yapan yorumlasak.net 'ten Selçuk Duran tarafından yazılmıştır.

4 yorum:

  1. teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için en kısa zamanda bunları yapmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  2. Elinize saglik, cok degerli bilgiler...

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten Güzel Bir Yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir paylaşım, hocam bit.ly gibi link kısaltma servislerinin nasıl kulanıldığını anlatan bir yazıda fena olmaz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.