Blog Hocam 2012 Değerlendirmesi

2012 yılının son yazısında bu yılın Blog Hocam açısından nasıl geçtiğinden kısaca bahsetmek istiyorum.

 

Blog Hocam’a 1 yıl boyunca düzenli olarak içerik eklemeyi başardığım için biraz şaşkın, biraz da gururluyum : ) Şaşkınlığım nedeni, Blog Hocam’ı bu kadar güncel tutmayı hiç beklemememden kaynaklanıyor. Bu kadar işin gücün arasında haftada üç yazı yayınlayarak Blog Hocam’ı güncel tutmak benim zaman yönetimi konusunda kendimi geliştirdiğimi ve başarılı olduğumu gösteriyor. Bu yüzden de oldukça mutlu ve gururluyum.

 

Gönderdikleri miasfir yazılarla Blog Hocam’ı güncel tutmama yardımcı olan Ruhsuz Atmaca, Batuhan Şası, Ehli Blog, Mert Olgun, Fırat Yalçın, Selçuk Duran, Akif Ulutaş, Duygu Uygun, Polat Büyükarslan, Mustafa Başer, Sercan Sak, Burak GöçSadık Bozkurt ve Ali Kaya  arkadaşlarıma da teşekür etmek istiyorum.

 

Blog Hocam’ı güncel tutmak trafik ve takipçi olarak bir önceki seneye oranla daha yüksek seviyelere çıkmamı sağladı ama başarı kriteri olarak asla bunu görmüyorum. Daha önce de söylediğim gibi bence başarı, koyduğunuz hedeflere ne kadar yaklaştığınızla alakalıdır. 2012 yılına başlarken hedefim Blog Hocam’ın etrafında bir topluluk oluşturmak, sadık bir okuyucu kitlesine sahip olmak ve sosyal networkümü genişletmekti.

 

Blog Hocam ile ilgili hedeflerime büyük ölçüde yaklaştım sayılır. Bu yüzden 2012 yılı başarılı geçti diyebiliyorum. 2013 hedeflerimden ise yeni yılın ilk yazısında bahsedeceğim kısmet olursa.

 

Biraz da istatistiklerden bahsetmek gerekirse 2012 yılında Blog Hocam’a 94 ülke ve 858 farklı şehirden yaklaşık 130.000 ziyaretçi gelmiş. Blog Hocam’ı en çok ziyaret eden 10 şehir şöyle:

 

2012 Şehir istatistikleri

 

2012 yılında trafik kaynakların çeşitliliğinde de ciddi bir artış oldu. Trafiğin %64’ü tahmin edeceğiniz gibi Google’dan geliyor. Blog Hocam’a en çok trafik gönderen 10 blog ise şöyle:

 

En çok trafik gönderen 10 blog bunlar. Bunların dışında pek çok blog, forum ve diğer siteler trafik göndermişler. Hepsine teşekkürü bir borç bilirim.

 

Gelelim 2012 yılında en çok okunan yazılara. İşte en çok okunan daha doğrusu en çok ziyaret edilen 10 yazı:

 

 

Söz Sizde

 

Benim ve Google Analytics’in gözünden 2012 yılı Blog Hocam için böyle geçti. Bir de size sormak istiyorum. 2012 yılında Blog Hocam’ın performansı nasıldı? Ne umdunuz, ne buldunuz? Beklentileriniz karşılandı mı? Eleştirmek istediğiniz noktalar var mı? Paylaşırsanız sevinirim.

19 yorum:

  1. Blog Hocam'ın 2012 yılı performansı gayet iyiydi bence. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu arada 6. sıradaymışız :)

    YanıtlaSil
  2. Hep takipteyim :) bence çok iyiydi bloğunuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Takibe devam Blog Hocam. Blog Hocam’a en çok trafik gönderen 10 blog arasına girmek isterdim...

    YanıtlaSil
  4. İnş bizim istatistiklerimizde böyle yüksek olur serdar abi :) 2013 İnş daha çok ziyaretçi ve daha başarılı istatistikler çizersin.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten iyi bir grafik yanlış anlamassanız bir sorum olacak bu grafiği kendi sosyal çevrenizlemi oluşturdunuz yoksa tamamen internet çevresi mi?

    Kendim içinde bazı araştırmalar yapıyorum ama burada sormak uzun olacak sanırım.

    iyi yayınlar ve mutlu yıllar diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. @şevket koray
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Grafik derken neyi kastettiniz?

    YanıtlaSil
  7. En cok trafik gonderenler arasinda Yorumhane yi gormek beni sasirtti:-)

    YanıtlaSil
  8. @Mr.Cilalibo
    147 kişi ile en çok trafik gönderen 6. blog , tüm siteler arasında ise 25. site yorumhane.org.

    YanıtlaSil
  9. Blog hakkında bildiğim pek çok şeyi burdan öğrendim, başarınız daim olsun..Yeni yılda da bol bol trafik, bol bol içerik olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Bugünden itibaren bende takipçilerindenim.

    başarılarının dahasına.

    YanıtlaSil
  11. başarılarınızın devamını diliyorum.İyi Çalışmalar

    YanıtlaSil
  12. @Ömer Faruk, @Gülsen, @Caramba CARAMBİTA, @Hasan Ekşi, @Hilal Akıncı, @A.Malik ÖZKİREMİTÇİ, @Poyraz Şahin yorumunuz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Ben 2012 başından beri sizi takip etmiyorum şahsen ama takip ettiğim müddet boyunca çok başarılıydı bilmediğim çoğu şeyi sayenizde öğrendim.

    Yeni yıldada başarılarınız devamını dilerim sizin ve tüm blog arkadaşların.

    YanıtlaSil
  14. YENİ GÖRÜP ÜYE OLDUM SİZİ ÇOK YORACAĞA BENZİYORUM YAŞLIYIM ANNEANNEYİM BİLMEDİKLERİM PEK ÇOK KOLAY GELSİN

    YanıtlaSil
  15. Serdar Bey,
    Sizin ve yazılarınızın yardımı azımsanmayacak kadar çok, asıl teşekkür ederim. Yazılarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim. İyi yıllar.

    YanıtlaSil
  16. Her fırsatta bunu dile getiriyorum.Gerçekten takip edilesi ender bloglardansın Serdar.Başarıların devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. @Nisan Düşleri , @Mutluluklar Sokağı, @Mekila , @Cekingen Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Var olun.

    YanıtlaSil
  18. kemalsunalfilmi blogumun size hit göndermesine sevindim ve burada yayınladıgınızı görüncede şaşırdım hocam :D basarılarınız devamını dilerim herşey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Yazılarınızı bloğumuzda yayınlamaktan gurur duyarız efendim politikalan.blogspot.com.tr adresindeki iletişim sekmesinden yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı bize ulaştırın yayınlayalım sitemiz tamamen tarafsızdır sitemizin amacı seviyeli tartışma alanı oluşturarak milletimizi daha bilinçli kılmaktır.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.