Google+ Toplulukları Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Aktif bir Goggle+ kullanıcısıysanız muhtemelen son zamanlarda sık sık topluluk davetlerine maruz kalmışsınızdır. Golge+ toplulukların ne olduğu ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda hala bilgi sahibi değilseniz bu yazı sizi bilgilendirme amacıyla yazıldı.

 

Google+ Toplulukları Nedir?

 

Google+ toplulukları, aynı ilgi alanına sahip kullanıcılarının bir araya gelerek ilgi alanları hakkında konuştukları yerdir. Toplulukların işleyişini daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Bir Topluluğa Katılma

 

Google+ sayfanızın sol tarafındaki topluluklar simgesine tıklayarak topluluklar sayfasına ulaşabilirsiniz.

 

google+ topluluklar

 

Bu sayfada 1 numara ile gösterdiğim yerde üye olduğunuz toplulukların listesi yer alır, 2 numara ile gösterdiğim yerde önerilen topluluklar yer alır, 3 numara ile gösterdiğim yerde ise katılmanız için gönderilen topluluk davetiyeleri yer alır. Ayrıca arama kutusuna ilgi alanınızı yazarak o konuyla ilgili toplulukların listesini görebilirsiniz.

 

Şimdi bir topluluğa nasıl katılabileceğinizden bahesdelim. Katılacağımız topluluk Blog Yazarları isimli topluluk olsun. Bu topluluğun sayfasını açtığınızda üst tarafta Join community butonunu göreceksiniz. Buraya tıklayarak o topluluğa katılabilirsiniz.

 

Google+ Topluluğa Katılma

 

Topluluğa katıldıktan sonra o toplulukta olup bitenden haberdar olmak için bildirimleri açmanızı öneririm. Sol tarafta Off olarak gözüken ve zil resmiyle simgelenmiş bildirimi On olarak değiştirirseniz toplulukta yapılan yeni paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz.

 

Topluluk Bildirim

 

Toplulukta Paylaşımda Bulunma

 

Topluluğa üye olduktan sonra klasik bir Google+ ileti gönderme penceresi ile karşılaşırsanız. Buraya topluluk üyeleriyle paylaşmak istediğiniz mesajı yazdıktan sonra paylaşmak istediğiniz kategoriyi seçerek paylaşabilirsiniz.

 

Topluluklar İleti Gönderme

 

Google+ Topluluk Oluşturma

 

Siz de kendi topluluğunuzu oluşturmak isteyebilirsiniz. Bunun için Google+ Topluluklara sayfasına giderek BİR TOPLULUK OLUŞTUR butonuna basın. Bu butona bastığnızda ne tür bir topluluk oluşturmak istediğiniz sorulacak. Topluluk türleri arasındaki farklı şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Herkese Açık - Herkes katılabilir: Google+'da, ilgili alanlarınızı paylaşan kullanıcılarla tanışma için ideal.
  • Herkese Açık - Katılım için moderatör onayı gereklidir: İçeriği herkese açık olarak paylaşma ancak içerik oluşturabilenleri sınırlama
  • Gizli- Kullanıcıların, topluluğu arama yoluyla bulmasını ve katılım isteğinde bulunmasını sağlama: Belirli kuruluşları için kapalı topluluklar oluşturma için ideal.
  • Gizli- Topluluğu arama sonuçlarından gizleyin: Daha gizli sohbetler eden küçük gruplar için ideal.

Topluluğunuzun türünü seçtikten sonra ismini yazın ve topluluğu oluşturun.Daha sonra topluluğunuza en az 250x250px boyutunda bir profil resmi, topluluğunuzla ilgili kısa açıklama, hakkında bölümü için topluluğunuzu tanımlayacak bir yazı ve son olarak bir kaç kategori ekledikten sonra düzenleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

Söz Sizde

Google+ toplulukları ile ilgili hemen herşeyden bahsederek sizleri bilgilendirmeye çalıştım. Google+ toplulukları hakkında ne düşünüyorsunuz? Katılmayı veya oluşturmayı düşünüyormusunuz? Tavsiye edebileceğiniz topluluklar var mı?

22 yorum:

  1. Serdar Bey başlıkta bariz bir hata yapmışsınız, "her şey" her zaman ayrı yazılır. Yazılarımızı düzgün yazmamız gerekir; çünkü onlar bizim düşüncelerimizin bir ürünüdür, umarım anlayışla karşılarsınız beni.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın, yanlış yazmışım. Bundan sonra daha dikkatli olurum.

    YanıtlaSil
  3. Yani aslında google'a çok alışamadım pek kurcalamak mümkün olmadı çünkü facebook'un yaptıkları gibi aynı şeyler sunuyor,facebook sayfaları gibi buda google topluluğu oluşturmuş gibi geldi bana.
    Teşekkürler bu güzel bilgilendirme için elinize sağlık hocam.

    YanıtlaSil
  4. @Alaattin Selen
    Google+ toplulukları daha çok Facebook'taki gruplara benzetebiliriz.

    YanıtlaSil
  5. Evet oda olabilir zaten facebook sadece gruplada oluşmuyor sayfası var abonelikleri var grupları dediğiniz gibi mesela.

    Bana göre google teması pek hoş gelmiyor gözüme ondan alışamadım yada facebook üzerinde çok durduğum için bir başkası hoş gelmiyor.

    YanıtlaSil
  6. yararlı bir paylaşım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Google'nın aktif kullanıcısı değilim ama anlatım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Çok detaylı bir yazı olmuş Teşekkürler serdar abi !

    YanıtlaSil
  9. Serdar bey hep detaylı yazar zaten
    elleri dert görmesin

    YanıtlaSil
  10. Google+ pek takip etmezdim ama son zamanlarda ilerlemeler oldu yazınızda açıklayıcı olmuş bundan sonra aktif olmaya başlarım.

    YanıtlaSil
  11. Bu topluluk uygulaması çok güzel oldu bloguma hemen bir topluluk açıyorum.

    Yazınız gerçekten çok açıklayıcı teşekkürler..

    YanıtlaSil
  12. oluşturduğumuz google+ topluluklarını blog'umuzda paylaşabilir miyiz?..
    facebook da oluşturduğumuz sayfayı paylaştığımız gibi.
    paylaşabilir isek nasıl ?

    YanıtlaSil
  13. @KİTAP Kurdu
    Evet şuradan oluşturup ekleyebilirsiniz
    https://developers.google.com/+/web/badge/#page-badge

    YanıtlaSil
  14. Lütfen yardım edin 
    Topluluklar da yayınlarımı benden başka kimse görmüyor ancak birisi profilime bakarsa yayınlarımı nerede yayınladığıni  profilinden görüyor başka hesaplar açtım bilgisayardan açıyorum yayın yapıyorum görünüyor telefon dan tekrar aynı hesabı açıyorum hiçbir yayınım topluluklarda  yayınlanıyor ve sonrasında bilgisayar da da yaptığım paylaşımlar hiçbir toplulukta benden başka kimse görmüyor4 tane farklı hesaplar açtım ama yine de yayınlarımı topluluklara benden başka kimse görmedi 
    Ne olacak ne yapmam lazım
    Saygilarimla

    YanıtlaSil
  15. Bende Eyup Erdogan'ın durumundayım. Yardımcı olabilecek var mı?

    YanıtlaSil
  16. Google+ da hobi dunyasi diy bir toplulugum var. Ama birsey yayinlamak istedigimde yada baskasinin yayinini toplulugumda paylasmak istedigimde surekli yayin paylasilamiyor hatasi veriyor. Sebebi biliyor musunuz acaba

    YanıtlaSil
  17. Yazı eksik olmuş. Topluluğa katılmanın faydalarından bahsedilmemiş.

    YanıtlaSil
  18. Hocam topluluklarda paylaştığım fotoğraflar görünmüyor neden olabilir acaba? Ben görebiliyorum ama başka kimse görmüyor. Hiç etkileşim olmuyor. Paylaştığım topluluk da en az 30 kisi +1 veriyordu şuan böyle birşey yok

    YanıtlaSil
  19. Hocam topluluklarda paylaştığım fotoğraflar görünmüyor neden olabilir acaba? Ben görebiliyorum ama başka kimse görmüyor. Hiç etkileşim olmuyor. Paylaştığım topluluk da en az 30 kisi +1 veriyordu şuan böyle birşey yok

    YanıtlaSil
  20. Google+ 1-2 paylşımdan sonra paylaşım yapmana izin vermeyen bir platform. Yayınların topluluktaki kimse tarafından görülemez. Sadece kendi profilinde görüyorsun. Saçma bir spam yakalama sistemleri var anladığım kadarıyla. Çözüm aramayın boşuna...

    YanıtlaSil
  21. merhaba,
    ben de Google+'ta bir çok topluluğa üyeyim ve yayınlarımı orada paylaşıyorum. ama bir sorunum var. topluluklarda yayın paylaşınca o yayının altında yorum olarak görünüyor. bu sefer de bir yayının altında 30 tane yorum varmış gibi oluyo ama hepsi hangi toplulukta paylaşım yaptığımı gösteriyor. bunu nasıl düzeltebilirim. yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.