Blog Hocam İçin 2013 Düşüncelerim

2012 yılı Blog Hocam için iyi geçti diyebilirim. Blogla ilgili hedeflerime büyük ölçüde ulaştım. 2013 yılının bu ilk yazısında da önümüzdeki 1 yıl içinde Blog Hocam ile ilgili plan, düşünce ve hedeflerimden bahsetmek istiyorum.

 

plan

 

Güncellik

 

Blog Hocam için öncelikli hedefim blogu güncel tutabilmek. 2013 yılı özel hayatımda önemli adımlar atacağım bir yıl olacak. Şartlardan ötürü blogla eskisi kadar çok ilgilenemeyebilirim. Geçtiğimiz yıl haftada 3 yazı yayınlıyordum. Önümüzdeki yıl ise bu sayı 2’ye düşebilir. Diğer gün için sizin misafir yazılarınıza ihtiyacım olacak. Haftada ortalama 2.5 yazı ortalaması turtturmuşsam kendimi başarılı sayacağım.

 

Kalite

 

Blog Hocam’ı bu kadar çok kişinin takip etmesindeki neden içeriğin kalitesi ve özgünlüğü. Bir içerik yazarken araştırıyorum, düşünüyorum, inceliyorum, deniyorum. Bazen 250 kelimelik bir yazı 2 gün uğraştığım oluyor. 2013 yılında belki eskisi kadar sık yazamayacağım ama yazılarımın kalitesinden kesinlikle ödün vermeyeceğim. Bundan emin olabilirsiniz.

 

Yardımcı Yazar

 

2-3 ay sonra yoğunluktan dolayı içerik üretmekte sıkıntı yaşayabileyeceğimi söylemiştim. Bu durumda benim yönlendirmem doğrultusunda benzer kalitede içerik üretebilecek 1-2 yazar almak istiyorum. Üstelik bu yazarlra güvenip, performanslarından memnun kalırsam bloga reklam  alarak gelirini yazarlara paylaştırmak istiyorum.

 

Ödüller, Çekilişler, Yarışmalar

 

Bildiğiniz gibi gelen onca teklife rağmen Blog Hocam’a geçtiğimiz 2 yıl boyunca reklam almadım. 2013 yılında  bu konuda bazı düşüncelerim var. Markaların, düzenleyeceğim etkinliklere sponsor olmalarına ve karşılığında bana ücret vermek yerine okuyucularıma hediyeler vermelerine izin vereceğim.

 

Daha Fazla Misafir Yazı

 

Blog Hocam’ın promosyonu, tanıtımı ve optimizasyon çalışmaları için neredeyse hiç çaba sarfetmiyorum. Önümüzdeki yıl bunu en sevdiğim şeyi yaparak telafi etmeye çalışacağım. İçerik üreterek. Takip ettiğim kaliteli ve popüler bloglar için içerik üreterek onlara misafir olmak gibi bir hedefim var. Zaman zaman zaman misafir yazılar yazıyordum ancak önümüzdeki yıl bu sayının artmasını umuyorum.

 

Ve Yeni Bir Blog

 

Bu düşüncemi daha önce yazmıştım. Blog Hocam’ı okuyucular için yazıyorum. Okuyucuyla etkileşime geçmek ve onlara yardımcı olduğumu görmek bana iyi geliyor. Ama bir yandan da kendim için yazmak istiyorum. Aklımdakileri yazdığım kişisel bir blogum olsa fena mı olurdu? İşte bunun için kişisel blog oluşturmak gibi bir hedefim var.

 

2013 yılında Blog Hocam için düşüncelerim bu şekilde. Bu vesileyle tüm okuyucularıma mutlu bir yıl geçirmelerini diliyorum. Umarım her şey istediğiniz gibi olur ve hayattaki tüm hedeflerinize ulaşırsınız.

 

Mutlu Yıllar!

18 yorum:

  1. Hocam harika bir analiz olmuş, kendi adıma teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. Kaliteli bir konu ve yazı ile misafir olmak istiyorum ve reklam işinde beni ilk sıraya yaz hocam.

    YanıtlaSil
  3. sağol hocam sizin sayenizde blogegr gelişiyor.blogger modifiye var mesela o sizin kadar ii değil siz bizim için en yaralı şeyleri bulup paylaşıyorsunuz 2 haftada 1 1 haftada bir farketmez siz yeterki eksik olmayın sizin sayenizde ben bu işi kavradım.Bide ben blogcumbur.blogspot.com diye bir site açıcam. Açtımda düzenlemede bana bir tema önerirmisiniz. Sloganımda cümbür cemaat herşeyin bulunduğu blog. Hani derler ya cümbür cemaat mi gidecez diye.Bende düşündüm bu isim geldi aklıma,çokta güzel bence.Cevabınızız bekliyorum saygılarımla turhan polat.

    YanıtlaSil
  4. @benbir
    Zaman ayırıp yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim.

    @Caramba CARAMBİTA
    Misafir yazı gönderirseniz çok memnun olurum. İlerleyen haftalarda çok ihtiyacım olacak.

    @TURHAN POLAT
    Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Ancak bahsettiğiniz blogun da hakkını yemeyelim. Kaliteli paylaşımları var. Blogunuz hakkında bu başlık altında değil de e-mail aracılığıyla soru sorarsanız daha iyi olur sanırım.

    YanıtlaSil
  5. İnşallah 2013 sizin için , bloğunuz için hayırlara vesile olur... Kişisel bloğunuzu da merak beklediğimi belirtmek isterim..

    YanıtlaSil
  6. Mutlu yıllar Serdar bey her şey gönlünüzce olsun. her türlü adımınızda okuyucularınızın destek vereceğine inanıyorum. Çok yardımcı, seviyeli ve başarılı bir bloggersınız ve blogunuzda öyle .Özel hayatınızdaki gelişmeler için de ayrıca tebrik ederim .:)

    YanıtlaSil
  7. Yeni bir blog düşüncenin kesinlikle iyi bir fikir olduğunu Google+ da belirtmiştim. Sana da mutlu yıllar. Umarım her şey hepimizin istediği gibi gönlümüzce olur...

    YanıtlaSil
  8. Bu kadar destekçiniz olması sizi yazı yazma alanında zaman oluşturmaya zorlayacaktır.Zaman konusu gerçekten önemli kendimden biliyorum çünkü.Kolay gelsin diyorum başarılar

    YanıtlaSil
  9. yeni projeleriniz için : eh hadi hayirlisi olsun demek dusuyor bizlerede!

    YanıtlaSil
  10. Kişisel blogunuzda da bu blogdaki gibi başarıyı yakalıyacağınızı düşünüyorum. Emeğin karşlığı her zaman alınır. Yeni yılınız kutlu olsun.... :)

    YanıtlaSil
  11. @Vural, @Duygu Uygun, @ALPer SAGLAM, @Poyraz Şahin, @eda, @Ruhsuz Atmaca
    Yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Var olun.

    YanıtlaSil
  12. Hocam sayenizde blogum bloga benzedi biliyorsunuz. Bu kadar teknoloji özürlüsü bile sayenizde blogunu geliştirebildiyse:)herkes fazlasıyla blogunuzda ki yazılardan faydalanabilir. Öncelikle saçma sorularımıza bile üşenmeden cevaplar verdiğiniz için ve alçakgönüllülükle,sabır ile bize her konuda yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler :))İyi ki varsınız hocam.Sağlıklı ve başarı dolu bir yıl olsun. Fazlasını hak ediyorsunuz.Yolunuz açık olsun.Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  13. insAllah .
    Allah c.c. zorlarinizi kolaylastirsin

    YanıtlaSil
  14. serdar abi yeni blog açtın mı :D

    YanıtlaSil
  15. @fatih çetin
    Henüz açamadım. o hedef ulaşmam biraz zor görünüyor ama bakalım, sene sonuna daha çok var :)

    YanıtlaSil
  16. hedeflerinize adım adım ilerliyorsunuz bence hocam ...

    YanıtlaSil
  17. ya nolur allakına biri bana yardım etsin...100 küsur blogu sözümona takip ediyorum..listemde olmaktan öteye gidemiyorlar ama..daha fazla açıklamak gerekirse hemen hepsi günlük yayın yapmalarına rağmen ben sadece belli başlı birkaç blogun yayınlarını görüyorum..diğer kalanları evet o 100 küsür taneyi tek tek tıklayıp günlük kontrol etmem gerekiyor yoksa... bu da bütün günümü pc başına vakfetmem demek oluyor...biri bana yardım etsin tüb blogların yayınlarını nasıl görücem bennnnn !!!

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.