Blogum Sayesinde Neler Öğrendim?

Blog dünyasında henüz çırak bile sayılmam martta bir yıl olacak blogumu açalı. Daha önceleri facebooktan başka sosyal medya kullanmayı bilmeyen ben blog sayesinde bir çok şey öğrendim.

 

blog

 

Sabrı öğrendim

Blog açtığımda zannettim ki hemen izleyicim olacak insanlar beni ziyaret edecek. Tabi ki böyle olmadı, uzun bir süre ilk izleyicimin gelmesini, ilk yorumun gelmesini bekledim. Beklerken de kendi kendime konuşuyor hissine kapılıp aklıma mukayyet olmaya çalıştım.


Resim düzenlemeyi öğrendim

Bloggerlığın bir önemli bir kısmı resimler bence ya da ben bol resimli blogları seviyorum diyebilirim. Blogumda paylaştığım görselleri güzelleştirmek değiştirmek için resim düzenlemeyi öğrendim neredeyse photoshop öğrenmeye başlayacaktım ki eşim bu işin içinden çıkamam diye bana online resim düzenleme siteleri buldu, onlarla daha kolay yapabiliyorum. Bir de fotograf çekerken de dikkatli olmayı,güzel resimler çekmeyi öğrendim.


Arkadaşlar edindim

Sanal arkadaşlar konusuna hiç sıcak bakmayan ben blog sayesinde sürü insanla tanıştım, hiç tanımadığım insanlara hediyeler gönderdim ve yine hiç tanımadığım insanlardan
hediyeler aldım. Sürekli görüştüğüm blogger arkadaşlarım da var. Yani sanal arkadaşlarımı da sevdim.


Şablon,widget,gatget,eklenti..vb düzenlemeyi öğrendim

Bunları öğrenmek çok uzun zamanımı aldı, çok defa beceremedim tekrar denedim şablonumu mahfettim baştan yaptım, blogumu bir anne şefkati ve özeniyle günden güne değiştirdim, güzelleştirdim.

 

Yabancı dilimi geliştirdim

Yurt dışındaki blogları gezerken yabancı dilimi geliştirdim diyebilirim. Bir konuda fikir edinmek için yabancı sitelere göz atmak için bazı kelimelerin farklı dillerdeki anlamlarını öğrendim, kelime haznem gelişti.

 

Kısacası blogum hocam oldu!

 

Yazar Hakkında: Elif BAYRAK Küçük Mutluluklar Dükkanı sahibesi.

22 yorum:

  1. Sabrı öğrendim ve arkadaşlar edindim kısmı gerçekten olan şeyler bunun dışında bloggerlar kendilerini geliştirdikçe daha verimli şeyler çıkıyor ortaya. Ben bunu biraz usta çırak ilişkisine benzetiyorum. Yeni blogger iyi bloggerdan öğrenir > yeni blogger iyi blogger olur> ve iyi blogger yeni bloggerları iyileştirir. Teşekkürler. Güzel bir misafir yazısı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ben de daha önceleri gezerken bakıyormuşum ama görmüyormuşum onu öğrendim. Şimdi her gittiğim yere, nasıl gidilir, ne görülür ve arkasında bir hikaye var mıdır ? diye bakıyor ve not tutuyorum. Blog yazmanın faydalarını gördüm.

    Eren Evren
    www.gezelimgorelimbilelim.com

    YanıtlaSil
  3. dediğiniz gibi blog yazmak farkındalık düzeyimizi arttırıyor,ben de her yaptığımı resimliyorum artık

    YanıtlaSil
  4. hepsine katılıyorum :)

    ama blogun bana kattığı en önemli şey yeni arkadaşlıklar edinmem oldu...
    bir de hiç bir çıkarı olmadan insanlara yardım edebilen insanların hala varolduğunu farkettim, sen gibi!

    YanıtlaSil
  5. Mesleğim gereği zaten sabırlı olabilmek için hep kendimi zorluyordum. Bir de blog açınca yine sabretmem gerekti. Kimyama çok ters bir durum ama dayanıyor, direniyorum.
    Hepside bir güzel beni anlatıyor :)
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Benimde en büyük kazancım emek vermeyi öğrenmek oldu sanırım.Şimdi bir yazıyı yazmanın düzelemenin resim bulmak vs. vs. ne kadar emek istediğini öğrenmiş oldum...

    YanıtlaSil
  7. Blog sahibi olmak
    sanal bir okul okumaktir
    insanlarin ruhuna kücük ama engin
    bir pencereden bakmak
    kendi ruhuna ise klavye ile ulasmaktir

    muhabbetle

    YanıtlaSil
  8. Ben blogcuların da kendine ait bir dünyası olduğunu, bloglar arası "zap" yapmayı, eski yazdığın yazıları da zaman zaman gidip okumaktan hoşlanabileceğini öğrendim.
    Bir de istekler ediniyorsun, daha iyi fotoğraf çekmeyi öğrenmek, kod neymil bilmek falan gibi... İnsanı diri tutuyor... :)

    YanıtlaSil
  9. Yazı güzel olmuş. Ben blog yazmayı bilgisayar oyunu oynamaya benzetiyorum. Oyunun sonunda elinizde hiç bir şey olmuyor. Ama cidden bloğunuza iyi vakit ayırdıysanız hem maddi hemde manevi olarak karşılığını alırsınız. Mesela blog hocam neden bir Andrew Sullivan olmasın. Adam bir günde 333 bin dolar kaldırdı. Yıllık hedefi 900 bin dolar:)

    YanıtlaSil
  10. Bende yeni katılmama rağmen bir çok şey öğrendim. İnsanlar konuşamadıklarını yazarak daha güzel anlatıyorlarmış. Beni tanımasalar da ben başkalarını tanıdım. Yani blog ikinci bir yaşam stili :)

    YanıtlaSil
  11. Yeni başlayan biri olarak şu an yazdıklarınızı samimiyetle okudum. Acaba bende birgün böyle bir yazı yazacak kadar kendimi geliştirebilecek miyim diye düşünüyorum açıkçası.daha birçok şeyi öğrenemedim, hatta dün şablonumu değiştireyim derken bir sürü ayarlar bozdum, içinden nasıl çıkacağım diye düşünüyorum şu anda :) Başarılarınızın devamını diliyorum. Blogunuzun size kattıkları hep olumlu şeyler olur umarım :)muhabbetle...

    YanıtlaSil
  12. Alışkanlık haline getirmek ne güzel. Düzenli blogtan daha güzel bir blog olamaz.

    YanıtlaSil
  13. Bazı insanlar ile uğraşmak gerçekten zor olduğunu öğrendim.İnternette Serdar Kara gibi güvenilir ve iyilik sahibi olan insanlar olduğunu öğrendim.

    YanıtlaSil
  14. Daha 3 günlük bir blog sahibi olarak neler yaşayacağımı merak ediyorum. Neyse ki çok sabırlı biriyimdir ama şu widget, gadget gibi ne işe yaradığını bu zamana kadar bilmediğim şeyleri ben de kurcalıyorum, olmuyor. Anne şevkati güzel bir örnekti. Kulağıma küpe yaptım.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Blog apayrı bir dünya yeni yeni insanlar ile tanışmak ve paylaşmak ve ucu bucağı olmayan gelişime açık bir alan tek kötü yan insan üşengeçliği düzenli olarak ilgilenemek

    YanıtlaSil
  17. ilk izleyicimi bekleyişim ve ilk yorum için sabırsızlanışım geldi aklıma :) haala da sabırsızlanırım güzel bir heyecan blog...

    YanıtlaSil
  18. yaklaşık yarım saat önce ilk blogumu oluşturdum,hala ne olduğu anlamaya çalışıyorum,yazdıklarınızdan bu işin faydalı ve heyecanlı olacağını anlıyorum.selamlar

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Okurken yazıda kendi yaşadıklarımı gördüm ve çok heyecanlandım :) Ben de henüz çok yeni sayılırım ve ne kadar da faydalı bir şeyle uğraştığımı şimdi daha iyi anlıyorum..Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  20. bende blogumu açalı yaklaşık 3 gün oldu umarım zaman geçtikçe daha iyi olur çok güzel bir yazıydı teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba
    Bende acemi blogcuyum. Güzel bir blog sahibi olmak, bildiklerimi, şimdiye kadar öğrendiklerimi başkalarıyla paylaşmak istiyorum. İşler şimdilik istediğim gibi gitmiyor ama yine de yeterince araştırmadan yardım almak istemiyorum. Blog hocam takiptesiniz ona göre. Sıfırdan blog nasıl yaratılır umarım bulurum buralarda :)

    YanıtlaSil
  22. yeni bir blog yapmak daha doğrusu yeni bir şeye ( bu blog'da olabilir, yeni bir işte olabilirdi ) başlamak ve onun hakkında bir şeyler öğrenip onu geliştirmek ne kadar güzel bir şey olsa gerek ..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.