Eyvah! Blogger’da Resim Kotam Doldu

Blogger harika özellikleriyle bizlere sınırsız bir blog  deneyimi yaşatıyor gibi gözükse de her bir Blogger hesabının bazı limitleri vardır. Öncelikle size bu limitleri hatırlatmak istiyorum.

 

En fazla kaç adet blog oluşturulur? Tek bir Blogger hesabından en fazla 100 adet blog oluşturabilirsiniz.

 

En fazla kaç yazı gönderebilirim? Bu konuda her hangi sınır söz konusu değil. Siz silmediğiniz sürece tüm yazılarınız blogunuzda saklanır.

 

Ana sayfada kaç yazı gösterebilirim? Ana sayfada istediğiniz sayıda yayın gösterebilirsiniz ancak bu sayı yüzleri aşarsa "006 Lütfen Blogger Destek birimine ulaşın" şeklinde bir uyarı alırsınız. Ana sayfada gösterilecek yayın sayısını azaltarak bu hatayı giderebilirsiniz.

 

Ne kadar uzun bir yazı yazabilirim? Bu konuda teorik sınır 1 MB olarak belirlense de bu sınıra ulaşmak pratik olarak zordur.

 

En fazla kaç yorum yazılabilir? Yayınlara yazılacak yorum sayısında da bir kısıtlama yok.

 

Yazılara en fazla kaç etiket ekleyebilirim?  Bir yayına en fazla 20 etiket eklenebilmektedir. Blogunuzda kullandığınız toplam etiket sayısı ise 2000’i geçemez.

 

Blogger’da en fazla kaç resim ekleyebilirim? Gelelim asıl bahsetmek istediğim konuya. Bayan blogcular genelde moda, yemek, hobi gibi kategorilerde blog yazdıkları için bolca görsel kullanıyorlar. Blogger’da her bir hesaba 1 GB büyüklüğünde resim depolama alanı veriliyor. Pek bu kotayı dolduranlar bir daha bloglarına resim ekleyemeyecek mi? Çözümü elbette var. Kotaya ulaşmanız durumda alternatif resim depolama yöntemlerini kullanabilirsiniz.

 

ImageShack

 

Ücretsiz üye olarak 5 GB büyüklüğünde bir resim depolama alanına sahip olabiliyorsunuz. jpeg, png, gif, ico, bmp ve tiff resim formatlarını destekliyor. Kayıtlı kullanıcıların yüklediği resimler hiç bir zaman silinmiyor.

 

Gelelim bu siteye yüklediğiniz resmi yazınıza eklemeye. Resmi upload ettikten sonra “Resim paylaşımı için linkler” başlığında 4 adet link kutusu göreceksiniz. Bunlardan sadece “Doğrudan link” yazan kutudaki bağlantıyı kopyalayın.

 

Imageshack doğrudan link

 

Daha sonra Blogger yazı panelindeki “Resim ekle” butonun basıp “URL’den” sekmesini açın. Buraya kopyaladığınız doğrudan linki yapıştırdıktan sonra resminiz yazıya eklenecektir.

 

Photobucket

 

Facebook veya Twitter hesabınızla ücretsiz üye olabileceğiniz bu site 2 GB depolama alanı veriyor. Resminizi upload ettikten sonra editleme özelliği sayesinde pek çok efekt ekleyebiliyorsunuz.

 

Phptobucket direct link

 

Resmi yazınıza eklemek için sağ taraftaki “Image Links” kısmından “Direct” Link” kutusundaki bağlantıyı kopyalayıp Blogger yazı panelindeki “Resim ekle” butonun basıp “URL’den” sekmesini açın. Buraya kopyaladığınız doğrudan linki yapıştırdıktan sonra resminiz yazıya eklenecektir.

 

Dropbox

 

Gelelim ben en sevdiğim ve yoğun bir şekilde kullandığım araca. Dropbox’ı sadece resim değil her türlü dökümanı depolamak için kullanabileceğinizi belirtmek isterim. Dropobox, kullanıcılarına 2 GB depolama alanı veriyor ancak referans olduğunuz her kullanıcı için ek olarak 500 MB depolama alnı kazanıyorsunuz. Örneğin şuan benim Dropbox depolama alanım 11 GB.

 

Dropbox kurulumunu yaptıktan sonra masaüstüne gelen Dropbox ikonuna tıklayarak Public klasörünü açıyorum.  Public klasörüne atılan tüm dosyalar paylaşıma açık dosyalardır. Public klasörüne atılan resmin yüklenmesi bittiğinde köşesinde yeşil bir tik işareti çıkar. Bu işaret çıktıktan sonra resmin üzerinde sağ tıklayarak “Dropbox”  > “Copy public link” e tıklayarak resmin linkini kopyalayın.

 

Dropbox Link

 

Daha sonra Blogger yazı panelinde “Resim ekle” butonun basıp “URL’den” sekmesini açın. Buraya kopyaladığınız doğrudan linki yapıştırdıktan sonra resminiz yazıya eklenecektir.

 

Blogger Resim Ekleme

 

Her seviyede kullanıcının anlayacağı şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım başarılı olmuşumdur. Anlamadığınız yerleri veya sormak istediklerinizi yorum bölümünden sorabilirsiniz.

 

Herkese keyifli bloglamalar!

87 yorum:

  1. Peki resimleri sıkıştırmak gibi bir şey duydum.Bu sayede resim kalitesi azalmadan boyutunu azaltabiliyormuşuz. Bu sayede belki daha fazla resim ekleyebiliriz. Bu konu hakkında bilgi de verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Olabilir evet. JpegMini ve benzeri araçlarla resmin boyutunu küçülterek daha fazla resim yükleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. resim sınırlaması olduğunu bilmiyordum. yüklediğim fotoğraf boyutlarıda çok büyüktü hemen onları küçültücem .zira çok fazla fotoğraf kullanıyorum.
    Çok teşekkürler çok faydalı bir yazı :)

    YanıtlaSil
  4. Faydalı oldu teşekkürler hocam:)

    YanıtlaSil
  5. Belki bilmeyen arkadaşlar olabilir.
    Daha önce blogumuza yüklemiş olduğumuz resimlere ulaşmak için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

    https://picasaweb.google.com/home

    (Blogger'e önceden yüklemiş olduğunuz resimleri silebilirsiniz.)

    Çok güzel bir makale olmuş yine Serdar eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkürler.
    çok yararlı bir bilgi.

    YanıtlaSil
  7. serday bey, blogger fotoğraf depolama boyutu 5 gb oldu. sizin alanı bilmem ama en azından benim ki 5 gb oldu.

    YanıtlaSil
  8. Bu sıkıntıyı yaşamadım ama ilerde yaşarsam kafama hiç dert olmayacak :)
    Çok yararlı bilgi teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. @Bahadır Çelik
    5 GB olan Dropbox'ın depolama alanı mı? Olabilir çünkü ben neredeyse 1 sene önce kayıt oldum ve o döne 2 GB'tı. Tekrar girip kontrol etmedim.

    YanıtlaSil
  10. resim için kota mı vardı yaa :( etiketler siliniyor diye biliyorum acaba resimler için de böyle bir yol olamaz mı?

    YanıtlaSil
  11. hayır dropbox değil. picasaweb albümlerinde kota 5gb olmuş. picasaweb.com sayfanın en altında 1024 mb yazarken şimdi 5120 mb yazıyor.
    http://d1301.hizliresim.com/15/j/j04v3.png

    YanıtlaSil
  12. Çok faydalı paylaşım için çok teşekkürler.Şimdi bloğuma fotoğraf eklerken ilerisi için bir kere daha düşünüp öyle ekliyorum .

    YanıtlaSil
  13. @Bahadır Çelik
    Ben bu bilgileri Google'ın support sayfasında okuduğum için doğruluğunu kontrol etmemiştim. Demek güncellememişler.

    YanıtlaSil
  14. Güncel olarak kotamızın ne kadar kaldığını öğrenebiliyor muyuz? öğrene biliyorsak nereden öğrenebiliyoruz :)

    YanıtlaSil
  15. Aşağıdaki adrese tıkladığınızda hemen sağda ne kadar kullanmışsınız görebilirsiniz

    https://picasaweb.google.com/lh/webUpload?

    YanıtlaSil
  16. böyle birşey olduğunu bilmiyordum teşekkürler faydalı yazı için.

    YanıtlaSil
  17. hocam tam da bu kota olayıyla ilgili bir mail atacaktım size siteye girdiğimde bu makaleyi gördüm :) elinize saglık oldukça faydalı bir konu

    YanıtlaSil
  18. peki youtube dan eklediğimiz videolarında bi disk alanı var mı yoksa url den olduğu için etkilemez mi?

    YanıtlaSil
  19. @Yunus İncesu
    Hayır, videolarla ilgili bir limit yok.

    YanıtlaSil
  20. bu kota olayı pek iyi olmadı

    YanıtlaSil
  21. bloguma yeni yayın eklerken html kısmına geldiğimde oradan fotoğraf eklediğimizde resim eklemek için ufak bir pencere çıkıyor orada sol altta Şu anda 5120MB kotanızın şu kadarını kullanıyorsunuz: 0MB (0%) yazıyor.Benim blogumda böyle diğer arkadaşlarınkini bilmem bloguma yüzlerce fotoğraf ekledim ama orası hala öyle kaldı %0

    YanıtlaSil
  22. hocam bişry sormak istiyorum konuyla alakalı değil ama google benim sitemi 3 4 gündür indexlemiyor sorun ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz acaba site adresi bu farklikareler.blogspot.com saygıllar...

    YanıtlaSil
  23. Serdar Hocam peki Alan adı alırsak bu durum değişiyor mu ?

    YanıtlaSil
  24. Serdar bey, bizler için çok yararlı bir makale oldu. Biz yemek blogu yazarları çok fazla resim ekliyoruz. Paylaşım için çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  25. @Çağrı Atabay
    Alan adı almak kotayı etkilemez.

    YanıtlaSil
  26. süppersinsiniz serday bey,
    çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. bilmeyenelr icin guzel anlatim olmus tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  28. mesela hizliresim falanda var bu tür resim siteleride geçerlimi eğer öyleyse bloggerin kotalı olması çokta sorun olmaz resim konusunda bence birde url den ekleyin demissiniz o sekilde resimler link çıkışı olmuyormu siteye zararı olur mu

    YanıtlaSil
  29. Bumakaleden sonra bende bahsettikleriniz kullanmayi denedim. Ancak is yerinde admin birseyler indirmeme izin vermedi. Flickr kullanmak sorun olmadi. Bir resim yukleyerek yayin yaptim. Simdiyse postumda resim goruntulenemiyor. Glickr da gorunuyor, html kodu yapistirtidagimdigim ya da url.girdigimde sayfa bulamiyor. Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  30. @aslı
    Doğru kodu yapıştırdığınıza eminmisiniz? Örneğin yapıştırdığınız kodu buraya yazabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  31. Picasa'da benim kotam 5 Gb olmuş. Bir bende mi böyle herkesinki artmış mı?

    YanıtlaSil
  32. @Burçak Çubukçu
    Herkesin 5 GB olmuş. Ben yazıda kotanın 1 GB olduğunu yazarken Picasa'yı hiç kontrol etmemiştim. Blogger'ın resmi destek sayfasında yazanı almıştım. Ancak gördüm ki 5 GB olmuş.

    YanıtlaSil
  33. o zaman istediğimiz gibi rahatlıkla resim ekleyebilirz

    YanıtlaSil
  34. Sayın hocam blogla ilgili bilgiler yer aldığı için şu soruyu sorabilirim herhalde. Sakıncası olmaz sanırım. Youtube'de sıkıntılı olan videoları bloggerde yükleyebilir miyiz? Mesela telif hakkı olan bir fragmanı?

    YanıtlaSil
  35. @Ahmet Sağlam
    Blogger'a yüklediğiniz videolar zaten YouTube'a yüklendiği için aynı sorun devam edecektir.

    YanıtlaSil
  36. Dropbox referans linkinizi verirseniz sizin linkinizden üye olmak isterim.
    bu arada sitem :http://mineofcrafts.blogspot.com/
    sitem güzelmi sizce?

    YanıtlaSil
  37. Çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  38. etiket kotasını çoğaltma yolu yok mu

    YanıtlaSil
  39. Flickr facebook gibi yerlerden resim url si alıyorsanız resmin herkes için paylaşılmış olması gerekir. Resim için 25 Gb depolama alanı veren Skydrive a yükleyebilirsiniz(Yine paylaşımı genel yapmak gerekiyor). imageshack de güzel ama onun da alanı az. Koyduğunuz resimleri face, flickr, skydrive vb de oturumunuzu kapattıktan sonra blogunuzda önizleyin. Resim görüntüleniyorsa sorun yok demektir.

    YanıtlaSil
  40. Konuda verilenlere alternatif olarak flickr'ı önerebilirim. Aylık 2 video (her bir video max 150 MB) ve 300 MB resim (her bir resim max 30MB) depolama kotası bulunuyor. Detaylara buradan bakabilirsiniz: http://www.flickr.com/help/limits/#65

    Blogunuzu severek takip ediyorum, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  41. arkadaşlar picassaweb e giriyorum 5gb alan diyor. blogger ın kota sınırı 1gb den 5gb ye mi çıktı yoksa???

    YanıtlaSil
  42. Hocam 1770 etiket kullanmışım bugüne kadar. 2000 etiket sınırı kesin bir durum mu? bu sınır dolarsa ne olacak? ayrıca yukarıda etiketlerin sınırı aşılınca eskileri siliniyor denmiş. Hangi sıraya göre ve nasıl oluyor? Bu durum siteyi SEO bakımından nasıl etkiliyor?

    YanıtlaSil
  43. @çetin
    Ben 2000 etiket sınırı bilgisini Google'ın resmi sayfasında okuduğum için burada paylaştım. Sınır dolunca ne olur ne biter inanın hiç bir fikrim yok.

    YanıtlaSil
  44. Doğru konuyu bulamadım,size bir soru sorucam.Bi konu içinde daha önceden yazdığımız bir konuya aktarmak için herhangibi bir cümleyi mavi link haline nasıl getiriyorduk.?

    YanıtlaSil
  45. ana sayfada kayıt gösterme sınırı 52 diye biliyorum. deneyerek bakabilirsiniz. sınırsız değil yani.

    YanıtlaSil
  46. hocam bloggere yüklenen resimleri bir süre sonra sildiğimde internetten silinirmi normalde 3.bp.blogspot.com diye bir host'a kaydediyor ben sitenin tasarım resimlerini yüklemek istiyorum olurmus sizce

    YanıtlaSil
  47. @civan demir
    Sıra dışı bir durum olmazsa kendiliğinden silinmez.

    YanıtlaSil
  48. picasa web depolama alanı 15 gb oldu arkadaşlar bloggerdan iyisi yok blog bağlamında rakiplerinden açık ara önde !

    YanıtlaSil
  49. Hocam yardımına ihtiyacım var benim kota doldu esimleri url den eklemeye başladım ama ana sayfada url den ekleyince görünmüyor resimler !!!!! vlütfen bi ilgileninnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  50. süper yardımcı oldu çok teşekkür ederim;) peki görsel kotamı ne kadar kullanmışım nereden bakabilirim?

    YanıtlaSil
  51. @Juliette
    Picasa Web albümlerine girip sayfanın en altına bakabilirsiniz. Bu arada kotanın arttığını da söyleyeyim :)

    YanıtlaSil
  52. Ben bloggerda Facebook'ta Paylaş butonuna tıklıyorum.Tıkladıktan sonra paylaşıyorum.Ama Facebook bağlantımda blogumun resmi gözüküyor.Açtığım konunun resmi gözükmüyor.Bunu açıklar mısınız?
    Not:Mobilden paylaşınca oluyor

    YanıtlaSil
  53. Hocam : http://www.teknobeyin.com/blogger-resim-kotasi-ve-depolama-alani-sinirlari.html

    Linkdeki konudan anladığıma göre resim kotası 800x800 den büyük resimler yüklenirse dolabilirmiş, küçük resim yüklersek kotanın dolma gibi bir riski yokmuş.
    Doğru mudur?

    YanıtlaSil
  54. 15360 MB
    Şuanda 15gb olmuş :D

    YanıtlaSil
  55. Sitenizin Sağ tarafındaki facebook , Twirrer , Ve google plus sosyal ağlar var onların kodlarını verebilirmisiniz ? http://i.hizliresim.com/GnJ0Jv.png Ya bide ben tekrar geri dönüp bakamıyorm eski sayfalara halit-43-99@hotmail.com E-mail atarsanız sevinirim !

    YanıtlaSil
  56. değerli arkadaşlar ve hocalarım blogger de sayfaya fotoğraf ekliyorum sol kenara yaslıyorum fotoğrafın sağ üst köşesinden yazılarımı yazarak sağ alt köşeye kadar inmesini istiyorum ama olmuyor. yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  57. Detaylar İçin Teşekkür Ederim...

    YanıtlaSil
  58. Şuan son durum nedir? Yani fotoğraf kotası? Hocam şuan 15 gb olduğunu söylüyorlar blogger için doğru mu?

    YanıtlaSil
  59. merhaba blogtakı resımler sılinmiş neden olabılır...gri bir ucgen var yardım edebılırmısınız

    YanıtlaSil
  60. @İrem
    Picasa web albümlerine erişimi kısıtlamış veya oradaki fotoğrafları tamamen silmiş olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  61. Merhaba blog hocam,
    Benim blogta bu gece şöyle bir sorun oluştu.Çok yorum alan bir konuda bu geceye kadar tüm yorumlarımı onaylayıp yayına verdiğimde görünüyordu bu gece hiçbiri yazımın altında görünmüyor kendi yorumlarım da dahil.Blogger kumanda panelimden yorum yapılan yorum linkine tıkladığımda görünüyor.Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim .Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
  62. Merhaba.
    Dediğiniz gibi photobucket hesabımdan yükleme yaptım ama resmi kabul etmedi. Hiç bir şekilde bloğuma resim yükleyemiyorum. Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  63. Mamy, evet bilgi doğru. Eğer resimler 800 x 800 megapikselden düşükse, videolar da 15 dakikadan azsa, kotan dolmuyor. Ama moda ve ürün / servis tanıtım blogları genelde büyük boyutlu resim yükledikleri için, bu durum onlar için bir sıkıntı olabiliyor.

    YanıtlaSil
  64. 30 günlük deneme süresi sona erdi diyor imagashack de

    YanıtlaSil
  65. imageshack'in Allah belasını versin.

    YanıtlaSil
  66. Hocam çok detaylı bir açıklama olmuş, uzun zamandır araştırmasını yaptığım bu konu ile artık tarafınızdan bilgi sahibi oldum diyebilirim. Konu hakkında verdiğiniz değerli paylaşımınız benim gibi diğer ihtiyaç sahiplerinin de işine çok yarayacaktır umuyorum, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  67. Merhaba; dün akşamdan beri blogumdaki fotoğraflar görünmüyor. www.tuzvbiber.blogspot.com.tr Kotam mı doldu, sebep nedir diye araştırıyorum saatlerdir ama hiç bir çözüme ulaşamıyorum. Acaba siz yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam gerekir, sorunum ne olabilir? Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  68. bugün bloguma girdim çoğu resim görünmüyor neden acaba?kotamın dolduğu kanısında değilim?

    YanıtlaSil
  69. Blogger'dan kaynaklı geçici bir sorun olabilir. 1-2 gün içinde düzelmezse tekrar yazın, araştıralım.

    YanıtlaSil
  70. Hocam Google Drive bu konuda destek olamıyormu 15 GB alan veriyor bize, ne yapcaz 15 GByi peki :/

    YanıtlaSil
  71. Paylaşım için teşekkürler. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  72. hocam iyi akşamlar ...benim yemek bloğum var...her şey yolunda gidiyordu...en son dün tarif ekledim o da normaldi paylaştım...bu gün resimler görünmüyor ..rica etsem yardım eder misiniz... çok üzgünüm bu resimler niye görünmüyor

    YanıtlaSil
  73. Hocam resim sınırı 15 gb olarak güncellenmiş az önce gördüm kontrol edip düzeltirseniz diye bilgi vereyim istedim. iyi çalışmalar kolay gelsin. bu arada blogger hakkında yeni şeyler bekliyoruz hocam işleriniz yoğunlaştı mı ? pek göremiyoruz

    YanıtlaSil
  74. benim merak ettiğim ise
    Bir blog için resim yüklerken görsellerden beğendiğimiz bir resmi url kullanarak mı yoksa resmi bloga yükleyerek mi kullanmak blog için daha karlı, daha uygun???

    Yani bloga resmi yüklemek blogu yavaşlatır mı???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloga resim yüklemek yavaşlatmaz, aksine resimlerin daha hızlı açılmasını sağlar.

      Sil
  75. Merhaba Serdar bey. Henüz blog kullanmıyorum, ama kullanmak istiyorum; bu bağlamda bir şey kafamı kurcaladı. Blogger hesabınızdan en fazla 100 blog oluşturabilirsiniz derken, ne demek istediniz? Yani diyelim ki görsel altına yazı amaçlı paylaşımlar yapmak istiyorum. Benim blog hesabımdan, en fazla 100 farklı blog paylaşımı mı yapabilirim demek bu? En kısa sürede bilgilendirirseniz ona göre bir blog sayfası oluşturacağım. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır 1 blogda istediğiniz kadar paylaşım yapabilirsiniz.

      Sil
  76. Bende bu konuda bilgi arıyordum teşekkürler

    YanıtlaSil
  77. Sanırım blogger için disk alanı artık 15 gb. Doğru mu

    YanıtlaSil
  78. Hocam, gerçekten çok faydalı bilgiler sağlıyorsunuz sizi takdir ediyorum.

    YanıtlaSil
  79. Etiket sınırı artık 2000 değil 5000 , kendi blogumda karşılaştığım bir sorundur. 5000 etiketten sonra hata aldım ve etiket giremez oldum. Şuan binlerce yazının etiket düzenlemesini tekrar yapmakla uğraşıyorum.

    YanıtlaSil
  80. Genel bilgiler için teşekkürler ayrıca resim sıkıştırma için kullandığım bir site var tinypng.com ben çok memnunum herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  81. Merhaba benim merak ettiğim blogspot uzantısından alan adı satın aldıktan sonra eski içerikler nerde kalıyor? tema değişiyor mu ya da sınırsız kota açılıyor mu ?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.