Blog Dünyasında Yalnız Kalmayın!

Blog dünyasında yalnız yürümek zor iş.  İnsan çoğu zaman bir destekçiye ihtiyaç duyuyor. Peki yeni bir blogcunun halinden en iyi kim anlar? Elbette bu yollardan geçmiş veya geçmekte olan başka bir blogcu. O halde yeni bir blogcu olarak yapmanız gereken şey diğer blogcularla iletişime geçerek ilişkiler kurmak.

 

İlişki

 

Blog yazarı arkadaşlarınızın olmasının büyük faydalarını göreceksiniz. Örneğin link değişimleri yapabilir, misafir blogculuk fırsatları yaratabilir veya projelerinizde birbirinize yardımcı olabilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir ama diğer blogcularla ilişki kurmak için nasıl bir yol izlenmeli?

 

Yorum Yazın

 

Blogcularla ilişki kurmanın en kolay yolu yorum yazmaktır. Diğer blogcuların yazılarına sürekli ve kaliteli yorumlar yazarsanız, o blog yazarının dikkatini çekerseniz ve alacağınız cevaplarla bir süre sonra aranızda  bir ilişki kurlkduğunu görürsünüz. Kendimden bir örnek vermem gerekirse,  yazılarıma çok faydalı ve samimi yorum yazan arkadaşlarla bir süre sonra güzel bir bağ kurduğumuzu fark ediyorum. Benden bir isteği olduğunda gerçekleştirmek için elimden geleni yapıyorum.

 

Sosyal Medyada Takip Edin

 

Blogların da sosyal medyanın bir parçası olduğunu düşürsek, her  blogcunun popüler sosyal medya platformlarında bir hesabı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolayısıyla blogcularla ilişki kurmanın kolay yollarından biri de onları sosyal medyada takip etmektir. İletilerini paylaşın, yorumlayın, beğenin, retweetleyin.  Etkileşime geçmek için yapabileceklerinizi yapın.

 

Link Verin

 

Bir blogcu için kendisi hakkında yazılan bir yazıyı okumak ve bloguna ya da yazılarına link verildiğini görmek kadar güzel bir şey yoktur. Örneğin ben Blog Hocam hakkında yazılan yazılara Ne Dediler isimli sayfamda yer veriyorum. Hakkımda bir yazı yazıldığında veya link verildiğinde, ister istemez o kişi benim gözümde değer kazanıyor : )

 

E-Posta Gönderin

 

Çoğu blogun bir iletişim sayfası var. Oradaki iletişim bilgilerini kullanarak diğer blogculara e-posta gönderebilirsiniz. Örneğin bana “Merhaba, tanışmak istiyorum.” tarzında çok mail gelir. Çoğunu cevaplarım. Bazılarıyla sohbeti ilerletiriz, röportaj yaparız vs. Siz de bu yolu deneyebilirsiniz. Belki de karşınızdaki böyle bir maili bekliyor olabilir : )

 

Diğer blogcularla ilişki kurdukça blog yazmak daha keyifli oluyor. Karşılıklı fikir alışverişleri, ortak projeler, dostluklar… Kimseyi gözünüzde büyütmeyin ama küçük de görmeyin. Birbirinize destek olursanız ikinizin de daha başarılı olacağınızı unutmayın.

32 yorum:

  1. Tamam o zaman, BLOG KANKASI ARANIYOR :)

    İlgilenenler blogumda herhangi bir yere yorum bırakabilir.. (Aksi istenmedikçe aynı şekilde cevap verilecektir)

    YanıtlaSil
  2. Aynen serdar abi Blog yazmaya başladığımda hiç arkadaşım yoktu ;) Şimdi Allaha şükür sosyal medyada bir çok blog yazarı arkadaşım ve abilerim var yazı içinde çok saol kısa ve öz olmuş ;)

    YanıtlaSil
  3. Sana katılıyorum @Hasan kardeş ;)

    YanıtlaSil
  4. HOCAM http://cimbomhaberblogu.blogspot.com BU BLOGUMDA KATEGORİ YAZILAN KISMI BİR TÜRLÜ SİLMEDİM YARDIMCI OLUR MUSUN

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle blogunuz çok güzel.Oldukça...
    Uzun zamandır böyle bir blog arıyordum.Yazıya gelince haklı olduğunuzu düşünüyorum.Gerçekten insan bir arkadaşa ihtiyaç duyuyor :) Saolun Tekrar...

    YanıtlaSil
  6. Blog yazmak bir yerden sonra sıkıcı gelebiliyor,ancak üstesinden gelmesini bilmelisiniz.

    YanıtlaSil
  7. @BloggerKursu
    Bir de başkalarının yazılarını çalmasak !!! Öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar program, oyun, film paylaşımları yaptığım blogum var birbirimize destek verelim

    Adresim: http://fulltimeindir.blogspot.com

    Serdar hocamın dediği yalnız kalmayalım.. :)

    YanıtlaSil
  9. yazdıklarınızı uzun zamandır yapıyorum ve kesinlikle haklısınız.çook takipçim olmasa ki o kadar önemli değil inanılmaz insanlar tanıdım ve sevdim.birlikte büyüdüğümüzü ve geliştiğimizi düşünüyorum.annem hastalandığında bunu bloğumda paylaşmıştım inanılmaz mailler geldi.yüzünü hiç görmediğiniz birileri sizin için dua ediyor üzülüyor birşeyler yapmaya çalışıyor.değerlerimizi hızla kaybetmeye başladığımız bu dönemde sanal ortamda bunu bu şekilde reele dökebilmek muhteşem.

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle bazı değişiklikler yapmışsınız güzel olmuş.
    Yazınızda belirttiğinize katılıyorum. Biraz ilgi ve çaba güzel paylaşımları beraberinde getiriyor.

    iyi yayınlar

    YanıtlaSil
  11. Hakikaten gözlemleriniz çok çok iyi,benim de yeni olmam dolayısıyla bu tavsiyelerinize uymaya çalışacağım.. Ama kısa zamanda gördüğüm o ki,normal hayatta belki de hiç yollarının çakışmayacağı insanlarla sanal ortamda bir anda ortak bir nokta bulup can ciğer dost olabiliyorsunuz. Bu çok güzel bişey.. İyi yayınlar..

    YanıtlaSil
  12. Ben 6 aylık blogerim ama teknik konularda ve şablon v.s. konusunda çok zayıfım. Takip ederek birşeyler öğrenebilirmiyim diyorum ama. Olmuyor. Kesinlikle WEB bilgiside gerekiyor. Plus sayfaları , eklentiler yardım alarak olmuyor biryere kadar bunları canlı öğrenebileceğim biryer olsa hemen kurs alacağım. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Nursevin sönmez. bir çok hazır kod sitesi ve detaylı kod açıklaması yapan site var. oralardan destek alarak daha iyi çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Tanıdığım tasarımcıların çoğu bu konu hakkında bir eğitim ya da ders almadı. Araştıra araştıra harikalar yaratmaya başladılar. Azminizi yitirmeyin derim. iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  14. Bir süre sonra blog güncellemek konusunda insan tıkanıyor, bu noktada birbirini destekleyen blogcular şart oluyor .

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Serdar,
    Bir ricam olacak: google+ bağlantımdan sonra diğer bloglara yazdığım yorumlarda adım ve soyadım çıkıyor daha önce kısaca ÖRGÜÇANTAM olarak çıkıyordu bunu eski haline çevirebilmemiz mümkün mü bugün blog gezerken bundan şikayetçi olan arkadaşlar vardı ben haklı olduklarını düşünüyorum ve isimler ön plana çıkınca bu da kim filan oluyor ya da bunca zamandan sonra yeniden tanışmak gibi:)))
    çözüm yoksa bir post açayım ben ÖRGÜÇANTAM ımmm diye:)))
    şimdiden teşekkürler ,kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  16. @hatice yazıcı
    Blogger kumanda paneline girip sağ üst taraftaki seçenekler çarkına tıklayıp Blogger profiline dönmeyi deneyin.

    YanıtlaSil
  17. Kimsenin okumadığı ve kimsenin yorum yapmadığı bir blog, şişe içinde denize atılmış bir mektup gibi. kimse fikirlerini boşluğa yazmak istemez. Dolayısıyla çok haklısınız. Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar. Özgün blog yazanlar birbirini desteklemelidir.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Serdar çok çokkkk teşekkürler canım, bir bilene danışmak en iyi çözüm her zaman:))))
    son postuma ilaveten yazdım benim gibi düşünenler de faydalansın.
    herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  19. Özellikle seyahat sever blog yazarlarına misafir blog yazarlığı konusunda açık bir teklifte bulunuyorum bloghocam aracılığıyla. :) Ayrıca Serdar beyin yazdıklarına da katılıyorum.

    YanıtlaSil
  20. Serdar Hocam'a katılmamak mümkün değil. Sevgili blogger dostları birbirimizi destekleyelim.
    ebrupisiriyor.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. Harika bende bunu istiyordum http://webalihan.blogspot.com şimdiden herkese teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  22. web-gezgini.blogspot.com yardımlaşmak isteyen varsa iletişim bölümünden ulaşabilirler.

    YanıtlaSil
  23. Hocam blog yazma konusunda henüz yeniyim. www.sinankarabas.com inceleyip olumlu, olumsuz yanları hakkında yorumlarsanız sevinirim.
    Saygılarımla,
    Sinan KARABAŞ

    YanıtlaSil
  24. Hocam sitemi yorumlayabilirmisiniz yeni sayılırım blogspotta http://ozgurile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    ben de sesimi duyurmak istiyorum, desteklerinizin için şimdiden teşekkür ediyorum,hocama da katılıyorum.
    Destek verin ki destek olalım ;)

    http://pelin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar.Ben de yeni bir blog açtım.Oldukça acemiyim.Fakat yazılarınız çok bilgilendirici ve işime yaradı.Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  27. Merhaba, böyle bir blogun varlığını az önce öğrendim. Ben grafikerim yaptıklarımın, çalışmalarımın tanıtımını yapmak amacıyla bir blog açtım hem de bir portfolyo niteliğinde olsun diye ama bir çok yerde tanıtımını yapmama rağmen ne takipçi sayımı artırabildim ne de ziyaret sayımı bunun bir yolu var mı?

    YanıtlaSil
  28. @eratasarim2012@gmail.com
    Blog trafiğini arttırmak içi kullandığım ve bildiğim bazı yöntemleri blog trafiğini arttırma yazımda açıkladım. O yazıyı okumanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  29. Umarım ben de bu yollardan çabuk geçerim :(

    YanıtlaSil
  30. http://bayankitapkurdu.blogspot.com/ buda benim blogum birbirmizi desteklersek sevinirim

    YanıtlaSil
  31. ben de yardım istiyorum blogunuzdaki görseller gibi mesela...
    http://ybuemlakborsasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.