Blogcular İçin Faydalı Chrome Uzantıları

Konuya tarayıcılardan ve uzantılardan bahsederek başlamak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu Blog Hocam’ı oluşturduğum beri internet tarayıcısı olarak Chrome kullanıyorum ve herkese de Chrome kullanmasını öneriyorum.

 

Blog Hocam Okuyucuları Hangi Tarayıcıyı Tercih Ediyor?

 

tarayici-dagilimi

 

Görmüş olduğunuz bu grafik Blog Hocam açıldığından beri gelen ziyaretçilerin kullandığı tarayıcılara ait dağılımı gösteriyor. Mavi renkte gördüğünüz %66.06’lık oran Chrome’u, yeşil renkle gördüğünüz %19.74’lük oran Firefox’u, turuncu renkle gördüğünüz %10.03’lük oran se Internet Expolrer’ı temsil ediyor. Görmüş olduğunuz gibi ziyaretçilerin çoğu benim gibi Chrome tarayıcısını tercih ediyor. Yeri gelmişken şu hatırlatmayı da yapmak istiyorum: Blog Hocam’ı Internet Explorer ile ziyaret edenler blogu tam olarak görüntüleyemezler.

 

Neden Chrome?

 

Bildiğiniz gibi Chrome, Google tarafından geliştirilen bir internet tarayıcısı. Bu zamana kadar 4 farklı internet tarayıcısı denedim. Bunlar Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrmoe ve Opera’ydı. Hepsinin kendine özgü özellikleri olduğu bir gerçek ama totalde en memnun kaldığım tarayıcı Chrome’du. Hızı, sadeliği, güvenliği ve kişiselleştirme imkanları Chrome’u sevmemin başlıca nedenleriydi. Ve tabi sayısız uzantı seçenekleri.

 

Chrome Uzantısı Nedir?

 

Chrome uzantıları, Chrome'a kolayca ekleyebileceğiniz fazladan özellikler ve işlevlerdir. Uzantılar, tarayıcınızı kullanmadığınız özelliklerin karmaşasından kurtarırken, Google Chrome'u beğendiğiniz özellikleri içerecek şekilde özelleştirebilmenizi sağlar.

 

Blogcular İçin Faydalı Chrome Uzantıları

 

Chrome tarayıcısı ve uzantıları hakkında bilgi sahibi olduğumuza göre artık işinize kolaylaştıracak, bizzat kullandığım ve kullanmanızı önerdiğim uzantılara geçebiliriz.

 

1. Alexa Traffic Rank

 

chrome alexa uzantısı

Alexa’nın resmi Chrome uzantısı. Ziyaret ettiğiniz sitelerin global ve lokal Alexa değerlerini, yapılan yorumları, değerlendirmeleri ve o siteye verilen linkleri kolayca görebilirsiniz.

 

2. Goo.gl URL Shortener

 

chrome goo.gl uzantısı

 

Bulunduğunuz sayfanın linkini Twitter veya başka bir yerde paylaşmak istediğinizde bu uzantı URL’yi otomatik olarak kısaltıyor ve paylaşmanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca kısalttığınız linkin kaç kez tıklandığı ile ilgili istatistikleri de görebiliyorsunuz.

 

3. PicMonkey Extension

 

chrome picmonkey uzantısı

 

Online resim düzenleme sitesi olan PicMonkey’nin resmi Chrome uzantısı. Ziyaret ettiğiniz sayfada bulunan bütün resimleri otomatik olarak tanıyarak tek tıkla PicMonkey sitesine aktarıyor ve hızlı bir şekilde düzenlemenizi sağlıyor.

 

4. Screen Capture

 

chrome screen capture uzantısı

 

Ekran görüntüsü almaya yarayan bir uzantı. İster sayfanın tamamının, ister bir kısmının görüntüsünü alabilirsiniz. Aldığınız görüntüye yazılar yazabilir, şekiller ekleyebilir, çizgiler çizebilirsiniz. Resimli anlatım yaparken çok işinize yarayabilir.

 

5. PageRank Status

 

chrome pagerank status uzantısı

 

Geldik benim favori Chrome uzantıma. Komple bir SEO asistanı. Ziyaret ettiğiniz sitenin PageRank durumu, index, backlink ve sosyal paylaşım bilgileri, On-Page SEO  değerlendirmesi ve site hızı gibi pek çok SEO kriterini tek panelden kontrol edebilirsiniz.

 

Eklediğim Chrome Uzantılarını Nasıl Silebilirim?

 

Eklemiş olduğunuz Chrome uzantılarını bir süre silmek isteyebilirsiniz. Yüklemiş olduğunuz tüm uzantılara Chrome tarayıcısının sağ üst köşesinde bulunan ayarlar ikonuna tıklayarak araçlar > uzantılar  bölümünden ulaşabilirsiniz. Buradan istediğiniz uzantıyı pasif hal getirebilir veya tamamen kaldırabilirsiniz.

 

Söz Sizde

Umarım bu yazıdan sonra tarayıcı olarak Chrome kullanmayanlar fikrini değiştirmiştir. Chrome kullanıcıları, kullandıkları faydalı uzantıları bizimle paylaşırlarsa çok iyi olur.

34 yorum:

  1. Feedly var birde blog takip etme rss uygulaması onuda yaz bence :)

    YanıtlaSil
  2. Pagerank Status 'u bende kullanıyorum. Çok güzel bir eklenti o.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler hocam :)

    YanıtlaSil
  4. Screen Capture yi bende kullanıyordum ama sonra awesome screenshot kullandım daha memnun kaldım istiyenler kullana bilir.Bu arada diğer güzel eklenti tavsiyelerin için çok saoalsın abi ;)

    YanıtlaSil
  5. alexa ve prstatus benim de favori crome eklentilerimden :) gerçekten de crome ile internetteki işlerinizi daha kolay ve çabuk yönetebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. tarayıcım chrome ama uzantılardan bir haber yaşıyormuşum. Hepsi de çok işime yarayacak teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler hocam gene çok faydalı bir yazı. Özellikle url kısaltma olmazsa olmaz. Özellikle twitter'da çok işe yarayacak. Zaten alexa'yı bir blogcunun mutlaka kullanması lazım. Sitenin sıralamasını mavi çizgilerle görebiliyorsunuz. Vazgeçilmezim bu eklenti.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Serdar bu güzel makale için.Ayrıca Adsense kullanıcıları içinde Google Publisher Toolbarı tavsiye ediyorum.Bu eklenti sayesinde Adsense hesabınızdaki hareketleri web sitenizden çıkmadan görüntüleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. hocam teşekkür ediyorum yararlı bi konu gerçekten.

    YanıtlaSil
  10. chrome kullanıyordum ama pekçok kolaylıktan birhabermişim.hele şu ekran görüntüsü alma işini bile merak ediyordum nasıl olacak diye.
    cehaletimi hafiflettiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. pagerank status işe yarayabilir ekledim chrome'a teşekkürler dostum. :)

    YanıtlaSil
  12. hocam eklenti çok güzel ama coğrafi konum olarak google'ın kendi coğrafi konumunu gösteriyor. onu nasıl kendi konumumuza değiştirebiliriz.

    YanıtlaSil
  13. SEO için önerebileceğiniz bir eklenti var mı?

    YanıtlaSil
  14. @mutfak gazetesi
    Tüm Blogger bloglar Google data merkezinde barındırıldığı için coğrafi onumu değiştiremiyoruz.

    YanıtlaSil
  15. bende yıllardır chrome kullanıyorum ve çok memnunum.uzantıların bazıları vardı ama kiminide bilmiyordum.şimdi tek tek inceleyeceğim.teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. SEO Site Tools 2.91 uzantısını tavsiye edebilirim.Rakip bloggerların anahtar kelimelerini, sosyal medya ile ilişkilerini, meta taglarını görebileceğiniz muhteşem bir uzantı!

    YanıtlaSil
  17. Evet kesinlikle haklısınız bende sürekli chrome kullanıyorum çok kullanışlı bence..

    YanıtlaSil
  18. herkesin işine yarayacak eklentiler 3 tanesini kulllanmaya başladım

    YanıtlaSil
  19. teşekkürler hocam. soruyu gönderdikten sonra bende de jeton düştü ama soruyu göndermiş bulundum.
    yalnız IE antipatinizi anlayamıyorum. ben sürekli IE kullanıyorum. Şu anda da İE10 kullanıyorum ve çok beğeniyorum. bu arada chorome da yüklü gerektikçe onu da kullanıyorum. ikisi arasında çok fark görmüyorum. belki de benim beklentilerim farklı.
    saygılar.

    YanıtlaSil
  20. @mutfak gazetesi
    Internet explorer modern web dillerini tanımıyor. Bu yüzden sitelerin çoğunu orijinalinden farklı görüyorsunuz. Buna Blog Hocam da dahil.

    YanıtlaSil
  21. tek kelime ile harikasınız tamda ihtiyacım olan şeyler

    YanıtlaSil
  22. "...olduğu bir gerçek ama totalde en memnun..."
    Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki, toplam/mevcut yerine Türkçe gibi görünen ama sizler gibi kişiler tarafından Türkçe olarak içselleştirilen İngilizce bir kelimedir total. Yani total yerine toplam kullanmak çok mu zor Serdar? Sizin gibi internette belli bir yer edinmiş kişilerin Türkçe'yi doğru kullanması lazım. Dikkat edin!
    Ayrıca Google Chrome eklentilerinin bu blogda yayımlanması çok abes olmuş, bırakın millet istediği tarayıcıyı kullansın. 2,5 aydır tarayıcı araştırması yaptım, Google Chrome'un toplam 27 açığını, Internet Explorer'ın 142 açığını, Opera'nın 15 açığını, Mozilla Firefox'un da sadece ve sadece 3 tane açığını buldum. Sonuç ortada...

    YanıtlaSil
  23. Sherlock Holmes12 Şubat 2013 19:33

    Şunu da belirteyim yukarıdaki yorumda verdiğim URL nin sahibi değilim yanlış oldu, bu iki yorumu siler misiniz?

    YanıtlaSil
  24. Goo.gl URL Shortener


    süper bu hocam

    YanıtlaSil
  25. firefox'taki download helper eklentisine benzer bir video indirici eklentisi varmıdir chrome da.

    YanıtlaSil
  26. MERHABALAR BLOGUM HAKKINDA BİR SORUM OLUCAK YARDIMCI OLURSANIZ SEVİRİM.. BENİM POSTLARIM ARKADAŞLARIMIN BLOGLARINDA GÖZÜKMÜYOR VE MAİL YOLUYLA YENİ YAZILARIM GİTMİYORMUŞ NASIL YAPABİLİRİM..

    YanıtlaSil
  27. Faydalı bir yazı olmuş hocam tebrikler.

    YanıtlaSil
  28. Çok güzel uzantılar, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. Bilgilendirme icin tesekkur ederiz iki tane ekledim basarili

    YanıtlaSil
  30. Çok faydalı bir yazı. Chromu bende kullanıyordum ama bu yazı daha doğru kullanabileceğimi gösterdi. Eline, emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  31. Verdiğiniz bilgilerin çok faydasını gördüm hocam , teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  32. hepsi birbirinden kullanışlı eklentiler. özellikle son eklentiye bayıldım, hepsinin özet hali gibi :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.