Adım Adım İyi Bir Blog Sitesi Kurmak

YIllar önce tek sayfalık kişisel HTML sitelerle başlayan internet sitesi kurma trendi zamanla yerini daha dinamik sitelere ve forumlara bıraktı. Son yıllarda ise moda, bir blog sitesi kurmak. Artık herkes kişisel veya temasal bir blog kumaya başladı. Peki sıfırdan adım adım iyi bir blog sitesi nasıl kurulur?

1. Blogunuzun Konusuna Karar Verin

Bir blog sitesi kurmaya başlamadan önce karar vermeniz gereken ilk şey blog sitenizin konusudur. Eğer niyetiniz kişisel bir blog kurmaksa yani içinizden gelen şeyleri yazacaksanız bu adımı geçebilirsiniz ancak temasal bir blog kurmak istiyorsanız seçeceğiniz konuya çok önemli. Blog sitenizin konusunu belirlerken huni yöntemini kullanmanızı öneririm.

huni

Huni yönteminde 4 adet filtre kullanarak blog sitenizin konusuna karar vereceksiniz.

1. Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz konuların bir listesini yapın.
2. Bu konulardan hangisinde bilgi sahibisiniz? Yeteri kadar bilgi sahibi olmadığınız konuları eleyin.
3. Bu konuya insanlar ilgi gösterirmi? Anahtar kelime araştırması yaparak insanların ilgisini çekmeyen konuları eleyin.
4. Son olarak içerik üretmekte sıkıntı çekebileceğiniz konuları eleyin.

Elemeler sonucunda elde kalan konulardan biri hakkında blog açarsanız başarılı olma şansınız yüksektir.

2. Blog İsmine Karar Verin Ve Blog Sitenizi Açın



İnternette ücretsiz blog açmanızı sağlayan onlarca site var. Bunlardan birini kullanarak blog sitenizi kurabilirsiniz ancak daha önce blogunuzun ismine karar vermelisiniz.

Blogunuzun ismi yazdığınız konuyla alakalı olmalı. Arama sonuçlarında başlık olarak blogunuzun ismi görüneceğinden ziyaretçiler başlığı okuduğunda sitenin içeriği hakkında fikir sahibi olmalıdır.

Blogunuzun ismine karar verdiyeniz artık blog sitenizi kurmaya geçebilirsiniz. Bu hizmeti ücretsiz veren siteler arasında en popüler olanları Blogger, Wordpress, Tumblr ve Blogcu’dur. İsterseniz Wordpress'te blog nasıl açılır başlıklı yazıdan wordpress'in ücretli versionunda blog açabilirsiniz faat ben sizlere şu an okuduğunuz blogun da sağlayıcısı olan Blogger’ı tercih etmenizi önereceğim ve bundan sonraki anlatıma Blogger üzerinden devam edeceğim. Peki ama neden Blogger?

- Blogger bir Google ürünüdür ve diğer tüm Google ürünleriyle entegre bir şekilde çalışmaktadır. Kim gücünü Google’dan alan bir site istemez ki?

- Blogunuz Google sunucularında barındırıldığı için güvendedir. Şifrenizi kimseyle paylaşmadığınız taktirde teknik olarak hacklenme ihtimali yok denecek kadar azdır.

- Blogger’ın kullanıcılarına sunduğu şablon tasarımcı aracı sayesinde blog sitenizin görünümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ayrıca interrnette ücretsiz olarak dağıtılan binlerce hazır şablondan birini kolayca blogunuza uygulyabilirsiniz.

- Blogger bir Google ürünü olduğunda siteniz kısa sürede Google’da gözükmeye başlar ve yazılarınız hızlı bir şekilde Google veri tabanına eklenir.

- Blogger kurulumuyla, ayarlarıyla, şablonlarıyla, eklentileriyle kullanımı çok kolay olan bir platformdur.Bu sayede hiç kod bilmeden bile iyi bir blog sahibi olmak mümkündür.

blogger

Blogger’da bir blog oluşturmaya karar verdiyseniz adım adım nasıl yapacağınızı resimli bir şekilde anlattığım şu yazıyı okuyabilirsiniz: Blogger’da Blog Oluşturma

3. Blog Tasarımı Ve Şablon Seçimi

Blogunuzu oluştururken seçtiğiniz şablonu Blogger kumanda panelindeki Şablon sekmesinden istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Blog tasarımıyla ilgili yapacaklarınız bunula sınırlı değil. Aynı yerdeki Özelleştir butonuna tıkladığınızda blog sitenizin arka planı, genişlikleri, yerleşimi, yazı tipleri, büyüklükler ve renkleri gibi pek çok özelliği değiştirmek mümkün.

şablon özelleştir

Kumanda paneli üzerinden yapabileceğiniz değişiklikler de sınırlı olduğu için internette ücretsiz olarak dağıtılan blog şablonlarını kullanabilirsiniz. Benim beğendiğim ve kullanmanızı önerdiğim bazı blog şablonları şunlar:

- Responsive Max Mag 2013 Blogger Teması
- Sementit Blogger Theme
- Legit Blogger Teması
- BlueBuzz
- Bloom Magazin Teması
- 3 Sütunlu Türkçe Blogger Teması: WP-OpenCart
- Elite Minima: Ücretsiz Premium Blogger Teması
- Blogcu Bayanlar İçin Blogger Teması

Bu şablonları nasıl yükleyeceğinizi öğrenmek için Blogger Şablon Yükleme başlıklı yazıyı okuyabilrsiniz. Yine aynı yazının içerisinde ücretsiz Blogger şablonları bulabileceğiniz sitelerin listesini görebilirsiniz.

4. Blogger Kumanda Paneli Ve Ayarlar

Blogger kumanda panelinin arayüzü basit ve Türkçe olduğu için kullanımı çok kolaydır. Zamanla hızlı ve pratik kullanmaya başlayacaksınız ancak bazı ayarlardan kıssaca bahsetmekte yarar var.

- Yorum ayarlarından başlayalım. Yorum konumunu gömülü yapmanızı öneririm. Aynı bu blogda olduğu gibi yazının hemen altında gözükür ve okuyucuların kolayca yorum yazmasını sağlar. “Kimler yorum yapabilir?” seçeneğini herkes olarak işaretlemenizi öneririm. Böylece Google hesabına gerek kalmadan yazınızı okuyan herkes anonim bir isimle veya kendi yazacağı bir isimle yorum yapabilir. Yorum denetlemeyi açarsnız yapılan yorumlar yayınlanmadan önce sizin onayınızdan geçmelidir. Saçma ve spam yorumları engellemek için bunu kullanabilirsiniz.

yorum ayarları

- Yapmanız gereken diğer önemli ayar ise arama tercihlerindeki arama açıklamasıdır. Arama açıklaması; blog sitenizi Google’da arattığınızda blog başlığının altında çıkan ve blog siteniz hakkında bilgi veren açıklamadır. Bu yüzden bu kısmı yazarken çok özen göstermelisiniz. Blogu sitenizin konusu ve içeriği hakkında bilgi vermelisiniz.

arama açıklaması

5. Gerekli Araçların Kurulumu

Blog sitenizden daha fazla verim almanızı sağlayacak ve sitenizi optimize edecek bazı ücretsiz araçlar mevcut. Bunların kurulumunu yapmalı ve kullanmaya başlamalısınız. Kısaca bahsetmek gerekirse:

FeedBurner:  FeedBurner, insanların yazılarınızı RSS kouyucular ve e-posta ile takip etmelerini sağlayan ücretsiz bir Google aracıdır. Nasıl kullanacağınızı öğrenmek için şu yazıyı okuyabilirsiniz: FeedBurner Kurulumu Ve Ayarları

Google Analytics: Google analytics, sitenizle ilgili pek çok istatistiki veriyi tutan ve bunları size detaylı olarak sunanan ücretsiz bir analiz aracıdır. Blog sitenizi kaç kişi ziyaret etmiş, nereden gelmişler, en çok hangi yazılrınızı okumuşlar, sitede ne kadar kalmışlar gibi pek çok bilgiye bu araç sayesinde ulaşabilirsiniz. Nasıl kullanacağınızı öğrenmek için şu yazıyı okuyabilirsiniz: Acemiler İçin Google Analytics Rehberi

Google Webmaster Tools: Yapmanız gereken ilk şeylerden biri, Google’ın site sahipleri için oluşturduğu bu merkeze site haritası eklemektir. Bu site haritası blogunuzun içerik haritasını Google’a bildirerek tüm yazılarınızın hızlı ve doğru bir şekilde Google dizinine eklenmesini sağlar. Google Webmaster Tools’a site haritası eklemek için şu yazıyı okuyabilirsiniz: Blogger İçin Google Sitemap Oluşturma

6. Önemli Eklentileri Ekleyin

Blogger’da gblogunuza işlevsellik katan bazı eklentiler vardır. Gadget veya widget adı da verilen bu eklentileri Blogger kumanda panelindeki Yerleşim sekmesinden ekleyebilirsiniz. Yerleşim sekmesini açıp gadget ekle dediğinizde Blogger’ın hazır eklentilerinin bir listesini bulacaksınız. Eklentier bunlarla mevcut değildir. Blog Hocam’da yüzlerce Blogger eklentisi mevcuttur ve her geçen gün yenileri eklenmektedir. Yeni oluşturduğnuz blog stenize eklemeniz gereken  bazı eklentiler şunlar:

- E-Posta Aboneliği Kutusu: Ziyaretçilerin, yazılarnıza e-poste ile abone olmasını sağlayan bir eklentidir. Yeni bir yazı yayınladığınızda, o yazınız abone olanların e-posta adresine otomatik olarak gönderilir.

- Click Box: Bu eklenti Facebok beğen, Twitter takip et ve Google+1 butonlarını içerir. Bu butonlar sayesinde sosyal medyada adınızdan söz edilmesini sağlayabilirsiniz.

- “Resimli Benzer Yazılar” Eklentisi: Her yazının altında o yazıyla ilgili diğer yazılarınızı öneren bu eklenti ile ziyaretçilerinizi daha uzun süreler sitenizde tutabilecek ve yazılarınızın kunma sayısını arttırabileceksiniz.

- Arşiv Sayfası: Arşiv sayfasında yazdığınız tüm yazılar etiketlere göre kategorilere ayrılarak otomatik olarak listelenir. Bu sayfa sayesinde ziyaretçileriniz yazılarınıza kolayca erişebilirler.

7. Yazılarınızı Yazmaya Başlayın

Artık blog siteniz yazı yayınlamaya uygun. Düzenli olarak özgün içerik oluşturmalı, sosyal medyayı aktif olarak kullanmalı ve çeşitli promosyon yöntemleri kullanarak okuyucu kitlesi edinmeye çalışmalısnız. Bu yolda Blog Hocam’da benim ve konuk yazarların yazdığı yazılar size yol gösterecektir. Aklınıza takılan soruları bu konunun altına yorum olarak yazabilirsiiniz.

İyi bloglamalar!

231 yorum:

  1. merhaba hocam yazılarınız benim gibi yeni başlayanlar için çok faydalı oluyor.birşey sormak istiyorum genelde sayfa yapısı olarak sizin sayfanızı inceliyorum.sayfanızın en üst bölümünde hakkımda,takip et gibi sayfalar açmak istedim.örneğin bir tane hakkımda yazısı yazdım ama sizin sayfanızda hakkımda bölümüne baktığımda yazdığınız yazının altında yorum bölümü kapalı.ben yazdıgımda yorum bölümü açık kalıyor bunu nasıl kapatabilirim.

    YanıtlaSil
  2. @ersin önel
    Sayfayı düzenle dediğinizde sağ taraftaki seçeneklerden okuyucu yorumlarını kapatabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim hocam

    YanıtlaSil
  4. Serdar bey, Teşekkür ederim özellikle Eklenti'ler çok işime yaradı.

    YanıtlaSil
  5. Hocam degerli paylasimlariniz icin cok tesekkurler elinize saglik

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir açıklama olmuş.. Yıllar önce ben de bu konu ile ilgili bir makale yazmıştım.. Ama huni sistemi gerçekten ilginç..

    YanıtlaSil
  7. Emeğinize sağlık.Yine çok faydalı bilgiler vermişsiniz.

    YanıtlaSil
  8. hocam blogspotumun sağ tarafına nasıl bir yer ekleyebilirim ince uzun beğen butonu koyucamda :)

    YanıtlaSil
  9. Hocam değerli biIgiIerinizi paylaştığınız icin size sonsuz teşekkür ederim. Badana 45 yaşından sonra bIog yapmayı öğrettiyseniz yeni nesiIi düşünemiyorum harikasınız ellerinize, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler çok faydalı bir blog darısı bizim başımıza.

    YanıtlaSil
  11. hocam
    ben kendi sitemde 2 sayfayı kaybetim siteme nasıl detire bilirim yardımcı olurmusunuz saygılarımla

    YanıtlaSil
  12. Şablonunuzu kaydedemedik.
    Şablonunuz doğru şekilde oluşturulmadığından ayrıştırılamadı. Lütfen tüm XML öğelerinin doğru şekilde kapatıldığından emin olun. XML hata iletisi:
    Content is not allowed in prolog. YÜKLENMİYOR YUKARDA YAZDIĞIM YAZI ÇIKIYOR VE TÜM ŞABLONLARDA AYNISI OLUYOR

    YanıtlaSil
  13. açıklamlarınız yetersiz kusra bakmayın. Blogger Kumanda Paneli Ve Ayarlar sonrası hiçbir şey nasıl yapılacak göstermemişsiniz ve yapamadım açıkçası.

    YanıtlaSil
  14. Harika bir yazı gerçekten çok faydalı olmuş teşekkürler blog hocam.. :)

    YanıtlaSil
  15. İyi günler çok güzel bir yazı olmuş ama ben şu gadget ekle kısmını anlayamadım bastıktan sonra 3 seçenek sunuluyo üçüncüde kendin ekle var oraya tıklıyorum url istiyo ?

    YanıtlaSil
  16. kardeşim bloggerda etiket yazma kutusu var oraya 6 tane etiket yazdım. bu google aramada insanların buldukları kelimeler mi oluyor?
    Birde bazı sitelerde meta tag diye bişey duydum
    html düzenleye ekleniyomuş ama anlamadığım zaten etiketler var bunu niçin eklediğimizi anlamadım ?
    yardımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar ; Yazmış olduğum blog sayfalarından basılış bir doküman hazırlamam mümkün mü ? nasıl çıktı alabilirim ?

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,
    Blog yazılarınızı pdf dökümanına çevirdikten sonra kolayca çıktısını alabilirsiniz. bunun için şu aracı kullanabilirsiniz: http://www.web2pdfconvert.com/

    YanıtlaSil
  19. kardeş verdiğin bilgiler için teşekkürler sitemi yayınladım ve yorumlama biçimi google yazıyor. Yorumlayanların adını yazacak kutu yok. onu nasıl ayarlıyacağız? teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. peki hocam ben başka bloglardan değilde kendi sitem üzerinden nasıl blog kurabilirim örnek verirsek http://www.acil-kurye.net/blog gibi mesela

    YanıtlaSil
  21. @mesut asan
    İki seçeneğiniz var.
    1. Hostunuza wordpress veys joomla gibi bir cms kurup bu sayfayı subdomaine yönlendirmek
    2. Blogger'da bir blog oluşturup özel etki alanı olarak subdomaini ayrlamak.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba; sağda 3 tane sayfa açtım diyelim dizi 1, dizi 2, dizi 3, bu sayfalara tıkladığımda o dizilere ait bölümler altına doğru sıralansın ve hangi bölüme tıklarsam o bölüm ana sayfada görünsün. böyle bir şey yapabilirmiyiz acaba

    YanıtlaSil
  23. @kartal kara
    Yapılabilir evet. Bir örneği şurada mevcut: http://bloghocam.blogspot.com/2013/02/bir-okuyucumdan-css-dropdown-menu.html

    YanıtlaSil
  24. Üstat saolasın. http://habersende.blogspot.com/ bir incelermisin nasıl oluyor.
    bir sorunum var. sinemanın üzerine tıkladığımda açılan menü en başta çıkıyor. 3 başlık daha ekleyeceğim bu şekilde. onlarda en başta çıkacak açılan menüyü yakalamak sıkıntı olacak. acaba direk sinemanın altında açılması için ne gibi bir çözüm olabilir.

    YanıtlaSil
  25. google webmastır tool şıkkında site doğrulama işlemini yapamadım.

    YanıtlaSil
  26. üstat ellerin dert görmesin güzel paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  27. TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  28. merhaba bloggere adsense reklamı ekleyebiliyormuyuz acaba

    YanıtlaSil
  29. @Eray Ucak
    Evet ekleyebiliyoruz.

    YanıtlaSil
  30. mrb ben yazılarımı sadece ana sayfada yayınlayabiliyorum diğer sayfalarda yayın yazı yazmam için napmam grek diğer sayfalarımda sadece bir yazı yazabiliyorum başka eklenmiyor

    YanıtlaSil
  31. @dogumsalkalpleimiz
    Yukarıda hakkımda, misafir blogculuk, destek ol... sayalarında gördüğünüz gibi hepimiz statik sayfalara tek bir içerik girebiliyoruz. Blogger'da sayfalar sabittir.

    YanıtlaSil
  32. çok teşekkür ederim çok işime yaradı şey bide facebook da sayfa açmayı gösterirmisiniz ben biliyorum ama hani nasıl beğeni toplarız gibi adım adım anlatırmısınız lütfen

    YanıtlaSil
  33. Sorum olacaktı blogger da gb limiti varmi acaba

    YanıtlaSil
  34. Merhaba sizin sayfanızdaki en üstte bulunan anasayfa arşiv vb. kutucukları en üstte nasıl oluşturdunuz?

    YanıtlaSil
  35. @nilyum m
    Merhaba,
    Şurada anlattığım şekilde oluşturdum http://bloghocam.blogspot.com/2011/10/bloggera-yatay-link-menusu-ekleme.html

    YanıtlaSil
  36. sayfamı bulamıyorum neden çıkmıoo

    YanıtlaSil
  37. merhaba ben bloguma youtubedan video çekerek oluşturuyorum. şu anda 66 yayınım var. ama google adsense yetersiz içerik diyor Sorunlar:

    Yetersiz içerik
    ---------------------

    Daha fazla ayrıntı:

    Yetersiz içerik: AdSense onayını alıp sitenizde alakalı reklamlar gösterebilmek için sayfalarınızda, uzmanlarımızın incelemesine ve tarayıcımızın sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu belirlemesine yetecek kadar metin bulunmalıdır.

    ne yapmam gerekli. ozsozturku.blogspot.com blogum

    YanıtlaSil
  38. @ÖZÜMÜZ SÖZÜMÜZ TÜRKÜLERİMİZ
    Metin içerik girmelisiniz. Adsense botları blogun konusunu yazılardan anlar ve onlara uygun reklamlar gösterir.

    YanıtlaSil
  39. peki en az kaç yazı girmem gerekir. ben yazılara resimde ekliyorum.

    TÜRKÜ SEVERLERİ VE DOSTLARINI BEKLERİM ozsozturku.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  40. Sayı söylemek zor. Bol bol yazın :)

    YanıtlaSil
  41. Teşekkürler. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.
    TÜRKÜ SEVERLERİ VE DOSTLARINI BEKLERİM ozsozturku.blogspot.com

    YanıtlaSil
  42. Merhaba iki farklı google hesabıyla blog sayfasını yönetmek mümkün müdür?

    YanıtlaSil
  43. @Elif Öztürk
    Blogun sahibi ve yöneticisi ana hesap olur ama diğer hesabı yazar olarak ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  44. http://ajnasmedya.blogspot.com/ benim blogum yardım edrmisiniz ?

    YanıtlaSil
  45. Merhaba cok tesekurler hocam. Sizce sendesitenikur.blogspot.com adli blogumda belirgin sorunlar varmidir ?

    YanıtlaSil
  46. Merhaba hocam benim arka planımda ayarladığım resim ben bloga gırınce gözükmüyor tasarım bölümünde bakıyorum her şey yapdığım gibi ama ben girince hiç bir ayar yapılmamış gibi duruyor bi yardım edermisiniz

    YanıtlaSil
  47. @Abdullah Şimşek
    Kaydetmeden çıkıyor olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  48. Kaydediyorum şablon uygulandı yazıyor.Ama blogu goruntule dediğimde uyguladığım ayarların olmadığını görüyorum

    YanıtlaSil
  49. Hocam herhangi bir çözümü yokmu ?

    YanıtlaSil
  50. Bilgiler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  51. hocam tasarım bölümünde http://i.hizliresim.com/xY6l0z.png deki gibi gözüküyor şablona uygula deyip çıkıp bloga girdiğimde http://i.hizliresim.com/e5ykWj.png şeklinde gözüküyor blogum http://ortayakarisig.blogspot.com.tr/ bi yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  52. @Abdullah Şimşek
    Uygulama işlemi tamamlanmadan tasarım bölümünü terk etmişsiniz.

    YanıtlaSil
  53. çok bilgilendirici, saolun :)

    YanıtlaSil
  54. sa hocam ben blogger sitemde linklerime video nasıl eklerim bana yardımcı olursanızz sevinirim saygılar ...

    YanıtlaSil
  55. çok güzel oldu sağolun :)

    YanıtlaSil
  56. Ben Blog Kurmaya Calısıyom Acıcam Blog Baslık Diye Bisi Var Ona Yazıyom Gecersiz Baslık Değeri Diyo

    YanıtlaSil
  57. Hocam ben bi blog kurmuştum yazıda paylaşıyorum ama nedense adsenseye başvuramıyorum uygun değildir diyor neden dir ?

    YanıtlaSil
  58. merhaba hocam bişi soracağım peki bu bedava mı parayla mı

    YanıtlaSil
  59. ben kurdum çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  60. Bişi daha soracağım bloğu nasıl kapatacağız

    YanıtlaSil
  61. Ayarlar > Diğer > Blogu sil

    YanıtlaSil
  62. hocam bu blog işi bize para filan kazandıracak die başımıza bela açmaz dimi

    YanıtlaSil
  63. Merhabalar...Sayfanızdan çok faydalandım fakat kafamı karıştıran bi sorun var..İçinden çıkamadım...Blogger da açtığım sayfada bir paylaşım yok fakat g+ da görünüyo paylaşımlarım...Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  64. bişi daha soracağım nasıl sitemizin googlenin ilk sıralarında yer alması sağlanır

    YanıtlaSil
  65. güzel bir blog güzel bir anlatım. tebrikler
    http://ka-astroloji.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  66. benim sayfam araştırmada yok sadece www.örnek.blogspot.com yazssam çıkıo bi yardım etseniz

    YanıtlaSil
  67. Hocam bu </head ı bi türlü bulamadık. Şablona kod eklemek hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  68. merhaba hocam ben blogumda yazılımla ilgili kodlar paylaşacağım fakat kod renklendirme hakkında bir bilgim yok yani bunu blog da sağlayacak araçlar nelerdir yarımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  69. Hocam çok iyi bir anlatım olmuş elinize sağlık. Bende bir arkadaşımla birlikte blog oluşturmayı düşünüyorum. Forum sitelerinde olduğu gibi farklı bir kullanıcıya moderatör tarzında yetki vermek mümkün mü acaba ? İki arkadaş olduğumuz için farklı konularda paylaşım yapacağız. Ona da kendi blogumda yetki vermem mümkün mü ?

    YanıtlaSil
  70. @Recep Abdullah Şen
    Evet istediğiniz kadar yazar atayabilirsiniz bloga. Onlar hesaplarından giriş yazı yayınlayabilirler. Yazıyı kim yayınlarsa onun ismi gözükür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım çok teşekkür ederim hocam. İyi çalışmalar.

      Sil
  71. merhaba.blog actım bırsey merak edıyorum sıte adımı nasıl degıstırebılırım.
    konakmelis@blog.. yerine meliskonak@blog. olmasını ıstıyorum. degıstırdıgımde ıse bu sayfa kaldırılmıstır dıye uyarı vermektedır.ne yapmam gerekıyor.ıstedıgım ısmı yapamazmıyım.

    YanıtlaSil
  72. Iyi günler bende yeni başladım ben kadınlar için ev ve dekorasyon,güzellik ve makyaj tarzı yazılar sunmak istiyorum ama ilgimi çeken bir şey var bu girişte arşiv yazan bir çubuk var bu çubuğa nasıl güzellik, dekorasyon yazılmalıyız insanlar ona bastığında onlarla ilgili yazılarım çıksın istiyorum lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  73. ya ben bedava blog yapmak istiyorum da nereden yapabilirim bir yardımcı olurmsunuz

    YanıtlaSil
  74. Güzel ve faydalı bilgiler vermişsiniz. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  75. abi özür dilerim gerçekten çalışıyo önemli olan ssayfanın şekli şemaliymiş ya

    YanıtlaSil
  76. serdara abi blogum tanınmıyo ve çok az tık alıyo ne yapıyım yaaa bi akıl versen

    YanıtlaSil
  77. serdar abi buda blogum bi bak istersen
    http://imdbdizibul.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  78. merhabalar.. blogger de kendi hazırlamış olduğumuz şablonu kullanabiliyormuyuz ?

    YanıtlaSil
  79. Bende blogumu yeni açtım olabildiğince şey yaptım başlıca eksik olan şeyleri söylerseniz çok yardımcı olursunuz. Teşekkürler. http://www.dogrublogcuu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  80. KOLAY GELSİN HOCAM BEN BLOGUMUN ADRESİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOM NASIL YAPABİLİRİM

    YanıtlaSil
  81. @HEYMAN ASSASIN
    Blogger kumanda panelinde Ayarlar > Temel > Blog adresi > Düzenle kısmından değiştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  82. teşekkürler blogu kurabilmem için verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oldu http://ddreamcatcherr.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  83. blogger sayfamdaki arşiv kutusunu kaldırdım yanlışlıkla. nasıl geri getirebilrim??

    YanıtlaSil
  84. Bir Blog da ben oluşturmaya çalışıyorum. Dahası öğrenmeye... Hem Blog Hocam saydasındaki yazılları, hem de Blog Hocam şablonunu beğeniyorum. Bence en güzel blog şablonlarından birine sahip.
    Blog Hocam olarak Blogculuk konusunda bir okul görevini üstlenmiş olduğunuzun farkındayız. Yazılarınızın devamını bekliyoruz.
    Biraz uçuk bir soru; ama, bu şablonun veya bunun bir benzerinin genel kullanımına izin verecek misiniz?
    Herşey için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  85. Tskler yarın vende acıyom blog hocam senı takıpdeyım cırak lazımmı ucretsz calışırım maksat yenı kusaklarda ögrensın bırseyler

    YanıtlaSil
  86. çok yararlı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  87. Merhaba,
    Benim sorum: Yeni açtığım bloğuma her girişte kşiye 'yetişkinlere özel bir içerik olduğunu ve girmek isteyip istemediğini soruyor . ben bu soruyu kaldırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. Teşekkür ederim.
    Seda

    YanıtlaSil
  88. @seda h.
    Blogger kumanda panelinde Ayarlar > Diğer > Yetişkinlere Yönelik İçerik mi? > Hayır seçip kaydedin.

    YanıtlaSil
  89. teşekkür ederim... :) bu işe giriştim artık ben başınızı ağrıtıcam bi süre çünkü kod mod vs hiç bişeyden anlamam... :)

    YanıtlaSil
  90. hocam selam, İnstagram sayfamı bloğuma nasıl entegre edebilirim acaba? lütfen detaylı anlatabilir misiniz? çünkü benim aram pek iyi değildir bu yazılım ortamlarıyla... yeni başladım.. :)

    YanıtlaSil
  91. @seda h.
    Şuraya bakabilirsiniz: http://bloghocam.blogspot.com/2014/09/instagram-fotograflar-bloga-nasl-eklenir.html

    YanıtlaSil
  92. Hocam bloga indirme linki koya bilirmiyim

    YanıtlaSil
  93. Sayfamın yazı tipini rengini vs değiştirmek için özelleştir butonuna tıklayın demişsiniz fakat ben o butonu bulamadımm

    YanıtlaSil
  94. @Aş Hane
    Blogger kumanda panelinde şablon sekmesine tıkladığınızda görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  95. "Sayfamın yazı tipini rengini vs değiştirmek için özelleştir butonuna tıklayın demişsiniz fakat ben o butonu bulamadımm"

    Bende Bulamadım.

    YanıtlaSil
  96. Bir arkadaş daha sormus sadece blogger olarak deilde web sitemin blogunu kurmak istiyorum ama blogger gibi olsun istemiyorum daha anlaşılır daha güzel site e-ticaret sitesi yalnız www.askmutfak.com

    YanıtlaSil
  97. Merhaba hocam. Ben de yeni blog açanlardanım. Bloğuma güncel gazete haberleri, takipçi edinebilme, bloğumu facebookta takip edilebilme durumuna getirme gibi zenginleştirecek bilgilere ihtiyacım var. Boğuma bir bakabilirmisiniz? Eksiklikleri nasıl giderebilirim? ecetat.blogspot.com Başlık: Ece kızın mutfağı

    YanıtlaSil
  98. teşekürler blog oluşturdum kendime

    YanıtlaSil
  99. Merhabalar,bende blog yazmaya başladım 2 gündür birşeyler yapmaya çalışıyorum.
    Sağlıklı yaşam üzerine blogum ve kendi bilgim doğrultusunda kopya çekmeden yazıyorum.
    Önerilerinizi seve seve okurum teşekkürler.
    Blogum : sivriburun.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  100. hocam sayfama yorum yeri ekleyemedim... yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  101. Cok guzel anlatmissiniz emeginize saglik.benimde blogum cok yenive ogrenmem gereken cok sey var sanirım.

    YanıtlaSil
  102. merhaba hocam ya ben isteyenler bloguma üye olsun istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim?

    YanıtlaSil
  103. " Blogger kumanda panelinde şablon sekmesine tıkladığınızda görebilirsiniz" demişsiniz ama Şablon sekmesini bulamadım, ekranda yok?

    YanıtlaSil
  104. @Buket Çetiner
    Blogger kumanda paneline girip blogunuzun ismine tıkladıktan sonra gelen sayfada, sol altta tarafta ayaraların üstünde

    YanıtlaSil
  105. Blog hocam ben sadece ileride yazar olmak istediğim için blog açacağım ve nasıl yapacağım konusunda henüz hiçbir fikrim yok.8.sınıfa gidiyorum ve yazı yazmayı sevdiğim için bir blog açacağım. lütfen nasıl yapacağım konusunda bana daha detaylı bir bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  106. site neden görünmüyor http://ozetkuran.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  107. Hocam acaba indirme linki koyabilir miyim (pdf)

    YanıtlaSil
  108. Merhaba , blogumu oluşturdum fakat mesela sayfalar seklinde ayırdım. atıyorum çaydanlık çaybardagı gibi bu konuların icine nasıl atabilirim

    YanıtlaSil
  109. super bir bilgi sadece merak ettigim arkadslarım benim bloguma nasıl ulasaklar onu merak etmekteyim bu konuya cok yeni oldugum icin aptalca bir soru sormus olabilrm simdiden ozur :)

    YanıtlaSil
  110. Hocam Kişisel blog açmak sorun yaratırmı

    YanıtlaSil
  111. Bişey sorucam kaçak gelinlerdeki şebnemin eniyiarkadasim diye bir sitesi var hani sorulara cevap veriyor o blogu bulamadim buldum ama doğrumu onu bilmiyorum bu blog ondan mı???

    YanıtlaSil
  112. saolun hocam bu bilgiler cok işime yarayacak

    YanıtlaSil
  113. Kardeş ben kategoriler gölümünü ekledim fakat kategorinin konuları görünmüyo ama orayı tıkladığımda açılıyor örneğin siteme bi girin isterseniz sağ taraftaki kategoriye bir göz atarsanız sevinirim beynimdekifirtina.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  114. Bloggerde oluşturulan blogların filezilla bağlantısı varmıdır acaba.Çünkü googleye koymak istiyorum bana bağlantıyı ftpme koymamı istiyorda ftpye nasıl bağlanacam.Acil yardımınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  115. Bilgiler gerçekten işime yaradı, tavsiye ederim benim gibi yeni öğreneceklere.

    YanıtlaSil
  116. merhaba ben blok site yapmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  117. iyi bir site teşekkürler.

    YanıtlaSil
  118. çok faydalı bir yazı olmuş hocam teşekkürler ben de yeni başlayacağım kişisel blog yazarlığına..

    YanıtlaSil
  119. 24 saat olmadı blog açalı.Henüz çok yeniyim ve izleyeceğim yol konusunda bilgi sahibi olmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz ?
    http://kahvekrem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  120. Ben sitemde blog olusturdum disqus ile yorum yapılsın istiyorum . aynı blogu farklı sayfalara ekledim birine yapılan yorum diğer syfalarda da görünüyo. benim şstediğim sadece yorum yapılan sayfada kalsın diğer sayfalarda görünmesin nasıl yapabilirim ya da siteye birden fazla blog ekeleyemexmiyim .tesekkürler.


    sehrinisentanit.com

    YanıtlaSil
  121. Ben şunu merak ediyorum bloğuma göz atanların sayısını görebiliyorum ama kimin baktığını bilemiyorum onu nasıl öğrenicem.

    YanıtlaSil
  122. @mustafa şimşir
    Google Analytics sayesinde hangi gün kaç kişi girmiş, nerden girmiş, hani sayfalarda dolaşmış, ne kadar kalmış gibi pek çok veriyi görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  123. Henüz çok yeni bir blog sayfası açtım sayfamın ziyaret edilebilmesi için ne yapabilirim.
    instylemystyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  124. Ben blog yazmaya yeni başladım ve soze birşey sormak istiyorum google analytics gerekli mi?yani olmazsa olmaz mı?Blog açarken mutlaka koymamız mı gerek?Daha sonra koysak olmaz mı?

    YanıtlaSil
  125. @Özgür
    Analytic kullanmak zorunda değilsiniz. Analytics sadece blogunuzla ilgili verileri toplar ve size sunar. Eğer bloguma ne zaman, kaç kişi, nereden girmiş, en çok hangi yazıyı okumuş, ne kadar kalmış gibi şeyleri merak etmiyorsanız kullanmanız yok.

    Analytics'i ilerleyen herhangi bir tarihte de kullanmaya başlayabilirsiniz ama geriye dönük verileri göremezsiniz. Kullanmaya başladığınız tarihten itibaren veri toplamaya başlar.

    YanıtlaSil
  126. Merhaba Serdar Bey.Benim sorum şimdi benim diyelimki bir gmail hesabım var.Ben bu gmail hesabım ile giriş yaptığım blogger da günde kaç tane özgün makale yazabilirim.Ertesi gün aynı gmail ile giriş yapıp özgün makale yazmaya devam edebilir miyim yoksa artık bitti mi ?

    YanıtlaSil
  127. @Murat Kocaman
    Hayır istediğiniz zaman istediğiniz kadar makale yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  128. teşekkürler hocam emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş işime yaradı.

    YanıtlaSil
  129. Hocam yorum ayarlarını yapamıyorum "gömülü" yok. Gmail hesabıma gelıyor yapılan yorumlar sıtede gozukmuyor yardım edermısınz ?

    YanıtlaSil
  130. Hocam birkaç gün önce bloğumu oluşturdum,Yazılarda yazdım.Lakin google arama motoru görseller de ben görüyorum ,fakat bir başkası göremiyor. Benim gördümlerimde tıklayınca facebook hesabımın gönderileri çıkıyor.Ne yapmam gerekiyor.Bir de hocam yayın oluştururken yukarıda 'bağlantı' sekmesini ne için kullanacağımı anlamadım :( yani oraya yine bloğun url sinimi google hesap urlsimi gireceğim? yada ??? Yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  131. selam merhaba ben blogumu internet sitemin icine kurmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  132. ben sizin gibi değerli arkadaşların yazılarını okuyarak blogumu ayarlamaya çalıştım ama hatalar ve eksikler olduğunu düşünüyorum acaba HTML düzenlemesini kime nasıl kontrol ettirebilirim yanlışları düzeltebilecek kimse var mı ?

    YanıtlaSil
  133. Emeğinize sağlık hocam

    YanıtlaSil
  134. Çok güzel anlatmışınız yaptım çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  135. Merhaba, ben yeni ve ilk defa blog açtım.
    Yalnız googledan başka bloglara bakınca onların sayfalarında alt tarafta hakkımda diye bilgi oluo bende yok. Sadece ilk yazı tüm sayfayı kaplıo ve bunu deistiremiom bitürlü kafam arıdı olmuo. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz
    Juliahulya.blogspot.com

    YanıtlaSil
  136. @JuLiaa JuLiaa

    Anlattığın durumu kendin değiştiremezsin. Google çok ziyaret edilen sitelerin ismi doğrudan arama çubuğuna yazılıp arandığında o şekilde gösterir. Sen de blogun o şekilde gözüksün istiyorsan, içerik üretmeye devam etmelisin bence.

    YanıtlaSil
  137. İçerik üretmek bir blog için en önemli etken ama arkadaşlar blogunuzun DOĞRULAMASINI yapmayı sakın unutmayın.

    YanıtlaSil
  138. Merhaba,
    Anasayfada bütün sayfalar çıkıyor.Ben sadece istediğim yazıların olmasını istiyorum nasıl engelleyebilirim.Lütfen yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  139. bloğuma üye olmayan yorum yapamıyor neden?

    YanıtlaSil
  140. @muhammet ünal
    Kumanda panelinde yorum ayarlarından yorumları herkese açın.

    YanıtlaSil
  141. Teşekkürler şimdiden, ayrıca bloğuma beklerim: http://bennedemisim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  142. Çok teşekkürler, fazlasıyla işe yarar bilgiler.

    YanıtlaSil
  143. Merhaba hocam ben blok acmak istiyorum.başlık olarak internetten network marketing işi nasıl yapılır yazdım adres kısmındada http://orhancatal.blogspot.com.tr yazdım adres icin geçersiz diye yazı çıkıyor yardımlarını rica ediyorum iyi calismalar

    YanıtlaSil
  144. merhaba ben yeni bi blog açtım ilk yazımı yayınladım fakat 2. yazımı yazarken blog adresimi kabul etmiyor bu adres kullanılamaz diyor düzene sokmam ne için ne yapmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  145. bloghocam merhabalar verdğiniz bilgiler çok açıklayıcı ben de adım adım blog kurdum hatta iki yazı yayınladım ama yazılar birbirine girdi bir türlü düzenleyemedim okuması mümkün olmuyo lütfen yardım edin :(

    YanıtlaSil
  146. kusura bakmayın ama her seferinde takıldım ilerlemedi önerdiğiniz sayfalar yinede teşekkürler

    YanıtlaSil
  147. kolay gelsin ben 8 aydır blogger kullancıısıyımve bloggerımde adsense aktıf oldu ıılk basda değildi son zmanalrda aktif oldu ben sımdı reklam kodunu veya bu blogumanasıl reklam eklerım ekledım cıkmıyo 5 gundur

    YanıtlaSil
  148. Teşekürler Bence Böle Devam Edin :-)

    YanıtlaSil
  149. Anlaşılır ve net bir makale olmuş emeğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  150. Merhaba bir blog sayfam vardı epeydir üzerine düşmüyordum ama normal işlevseldi.
    Fakat son bir kaç gündür bir takım düzenlemeler yapmaya çalışıyorum. Nedense oluşturduğum linkler ve eklediğim videolar vs. aktif değil. Yani önizlemeden çıkıp blogu görüntülediğimde, blog sayfası açılıyor fakat linkler sekmeler çalışmıyor. Bu neden olabilir acaba?

    YanıtlaSil
  151. Teşekkürler faydalı bilgiler için, yeni başlayanlara ışık tutacak güzel bir kaynak olmuş

    YanıtlaSil
  152. Emeğinize sağlık,teşekkürler,faydalı bilgi verici bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  153. İyi günler. Bir sorunum var ve bu konu ile ilgili günlerdir çözüm arıyorum fakat bulamadım. Sonunda size sormak istedim.
    Bloğumdaki yazılarıma gelen yorumların bir kısmını göremiyorum. Yorum geldi bildirisi var fakat sayfaya girdiğimde hiçbir yorum görünmüyor. Yorum yazan kişi silmiş diyeceğim, kendi yazmış olduklarım da görünmüyor.
    Bu durum çok canımı sıkıyor, yardımcı olabilir misiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  154. Blogunuz çok faydalı üstad teşekkürler.Bende yeni blog açtım kodlardan biraz anlıyorum temanın herşeyini düzenledim ama 2 sorun var.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

    1-)https://code.jquery.com/jquery-1.10.2.min.js kullanıyorum youtubeden aldığı img leri https olarak almıyor ve sitem karışık içerik olarak çıkıyor nasıl çözebilirim?

    2-)Gönderilen Konularda altta çıkan yazar kısmı sorunlu yazarına göre tek tek ayrı ayarlayamadım.

    https://onurculum.blogspot.com sitem bu arkadaşlar yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  155. Merhaba hocam ben yeni blok açtım ama internette çıkmıyor sorunu bulamadım sorun nedir acaba yardimci olur musunuz https://tubatoktay.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  156. bu yaptığımız ayarları her blogda uygulamamız gerekir mi?

    YanıtlaSil
  157. Merhaba bende blogger a geçmeyi düşünüyorum fakat iki şeyden korkuyorum 1. Tumblr gibi ilerde engelleme ihtimali 2. Link kaybı olma ihtimalinden. Site adresim http://mehmetbarun.com.tr

    YanıtlaSil
  158. Harika Anlatım Olmuş Tşkler Hocam

    YanıtlaSil
  159. merhaba ben bir blog açtım ama sadece açabildim şimdilik. ben bloğumu bir şey üstüne değilde mesela sağlık gezi yemek gibi bölümlerde alakalı konuyu konu ile ilgili bölüme yazmak istiyorum mümkün mü? birde nasıl yapılır diye bir böl
    m oluşturacağım oroda mesela başka yerlerden foto ve vidyo paylaşsam olur mu yazım yine özgün olmak şartı ile. bu kötü bir seçim midir? teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  160. Harika bir anlatım olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  161. Blog sitesi kurmak isteyenlerin herzaman ulaşabileceği güzel bir anlatım olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  162. yazıyı yazdım ve yayınladım ama yayın yok diyor neden acaba *

    YanıtlaSil
  163. Benim için bu bilgiler çok yararli oldu. Paylasiminiz için tesekkürler.. Kolay gelsin!.


    http://www.seovyo.com/tr/seo-blogu-1-5/

    YanıtlaSil
  164. BİZİ DE ZİYARET EDİN ARKADAŞLAR SELAMLAR

    YanıtlaSil
  165. Hocam çok güzel anlatmışsınız, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  166. Merhaba, ben feedflare'i aktif yapamıyorumç Ne secersem seceyim "you must select at least one feedftale to active this service" mesajı cıkıyor. Nasıl ilerleyebilirim?

    YanıtlaSil
  167. ANLATIM VE BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  168. Biraz araştırma yaptığımda En iyi “Bloglar” yazınca blog adresinize denk geldim. Gerçekten oldukça başarılı bir yazı olmuş. Google’da üst sıralarda yer almasına şaşmamalı.

    Benimde kaliteli içerikler üretme odaklı yazdığım bir “KONU” blogum var. Blog adresim ise şu şekilde: tuvalettikanikligiiacma.blogspot.com

    Sizinle iletişime geçeme sebebip ise, En iyi “Blogl” blogları listesinde benim bloguma da yer vermenizi rica etmek olacaktı.

    Bu rica için bir ücrette ödeyebilirim. Ücretli ve ya ücretsiz böyle bir iyiliği yapmanız karşılığında ben de her zaman için bir krediniz olacağını bilmenizi isterim.

    Olumlu ya da olumsuz cevabınızı mutlaka bekliyor olacağım. Bu tür kaliteli içerikler üretmeniz dileği ile, takipteyim !

    Saygılarımla,
    Faruk Ersin / tuvalettikanikligiiacma.blogspot.com

    YanıtlaSil
  169. Merhaba,
    Blog ismininin yazdığımız konuyla alakalı olmasının bir getirisi olur mu sizce? Yani isim soyisimden oluşan bir gezi blog'u olamaz mı ? :)

    YanıtlaSil
  170. Başlangıç aşamasında wordpress, blogspot üzerinden bir blog açılması iyi bir durum ancak ilerleyen süreçlerde projenin ve hedef kitlenin büyüklüğüne göre daha özgün web siteleri oluşturulması avantaj sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  171. http://basakzamani.blogspot.com.tr/ buda benim blogum zormuş blog oluşturmak gerçekten ama verdiğiniz bilgiler gerçekten çok güzel ve yardımcı oluyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  172. Açıklamalarınız güzel olmuş. 2014 yılında blog açtım..adsense kaydım da var..blogspotta hiç yayın girmedim..bir kaç gün önce aynı adresten blog başlığı değiştirerek giriş yaptım..bloğumu aktif olarak kullanmak için bu yeterli mi? Yoksa yeniden mi kayıt olmalıyım? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  173. Gümüş Dükkanı isimli takı sitemizle entegre çalışacak bir blog sitesi açmak istiyoruz. Ancak www.gumusdukkani.com/ alt dizininden çalışmalı

    YanıtlaSil
  174. ben yeniyim napmam gerekdiğini tam anlayamadım???

    YanıtlaSil
  175. ben blogdaki yazıları siyah olmasını istiyorum ama siyah değil hatta açık gri gibi bu da hiç güzel değil. Acaba nereden değiştirebiliriz????????????

    YanıtlaSil
  176. Merhaba, ben www.dikiskalipvepatronlari.blogspot.com.tr/ olan blog hesabımı bloggerdan bağımsız bir site haline getirmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  177. Merhaba blog hocam.makaleniz cok aciklayici olmus.blogum icin cok faydali bilgiler edindim.www.partishowroom.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  178. Evet güzel bir yazı olmuş… Bende Teknoloji alanında blog yazıyorum biraz zor ama bende hobi oldu bu ziyaretlerinizi beklerim iyi bloglamalar…
    http://teknolojidehbr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  179. Evet güzel bir yazı olmuş… Bende Teknoloji alanında blog yazıyorum biraz zor ama bende hobi oldu bu ziyaretlerinizi beklerim iyi bloglamalar…
    http://teknolojidehbr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  180. Teşekkür ederim.. Bende yeni kurdum bloğumu ve yine burada tavsiye ettiğiniz bir şablonu kullanıyorum..

    Tecrübeli arkadaşlardan bloğuma bakıp eksiklerimi söylemelerini istiyorum.. Şimdiden teşekkür ederim..

    https://bebekanasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  181. Arkadaşlar ben bu videoyu izleyerek sitemi açtım tavsiye ederim
    https://www.youtube.com/watch?v=ZkZ88NFDrKY

    YanıtlaSil
  182. Hatta bu konu ile ilgili bir yazım bile var :)

    http://www.dilekevim.com/nasil-blogger-olunur-sitemi-nasil-actim/

    YanıtlaSil
  183. Teşekkürler. Sizin sayenizde ilerleyeceğim 😊

    Http://www.trigonbilisim.xyz

    YanıtlaSil
  184. Faydalı bir içerik olmuş. Bloguma sizleri de beklerim :) www.elifcaglar.com.tr

    YanıtlaSil
  185. Yeni başlayan arkadaşlar için sade bir dille harika anlatım olmuş. Emeğine saglık.
    http://www.bakmalisin.net

    YanıtlaSil
  186. merhaba hocam ben bloguma yeni bir sayfa açmak istiyorum sizin en üstünde ki "hakkımda, destek ol" falan gibi sayfaları nasıl açabiliriz ben yapamadım hocam siteme giripte bir bakın bana bir yardımcı olurmusunuz :

    YanıtlaSil
  187. 2 gün oldu kuralı sizce nasıl? ve adsense yapmak ve reklam almak istiyorum fakat 'Blogunuz şu anda AdSense için uygun değil.' ibaresi var ne yapmam gerekiyor. http://bizdennotal.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  188. Ben daha yeniyim yazdıklarım beden blogumda yayınlanmıyo

    YanıtlaSil
  189. güzel anlatım olmuş elinize sağlık ben de web sitesi nasıl yapılır hakkında bir şeyler yazmaya çalıştım
    https://www.mduman.net/web-sitesi-nasil-yapilir/

    YanıtlaSil
  190. Merhabalar;
    Benim gibi acemiler icin faydalı yazı olmuş.:)
    Teşekkürler:)
    https://ecem210711.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  191. merhaba
    lütfen banada yardımcı olurmusunuz? bir iki deneme yaptım ama olmadı.yani bloğu açıyorum hatta bir iki yazı yazdım ama nasıl yayınlanıyor.yani yazım googlede ne deyince çıkacak kusura bakmayın çok uğraştım ama olmadı.belki birazda komik duruma düştüm ama cidden çok istiyorum

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.