Blog Hocam DMOZ’da! Ama Nasıl?

Blog Hocam’ı açtığımdan beri DMOZ’a kayııt olmak ve DMOZ ile ilgili bir yazı yazmak aklıma gelmemişti. Geçtiğimiz ay konuyla ilgili bir tartışmayı okuyunca henüz DMOZ başvurusu yapmadığımı hatırladım ve Blog Hocam’ı DMOZ’a eklemek için kolları sıvadım. Kolları sıvadım derken aşağıdaki adımlar dışında hiç ekstra hiç bir şey yapmadım. Kişisel blog katgorisine giderek yönergelere uygun başvurumu yaptım ve yaklaşık 1 ay sonra DMOZ’da arama yaptığımda dizine eklendiğini gördüm. Sonra da bu yazı çıktı ortya :)

 

dmoz

 

DMOZ Nedir?

 

DMOZ, web sitelerinin gönüllü editörler tarafından konularına göre ayrılarak yayınlandığı açık dizin projesidir. DMOZ, web'in en büyük ve en popüler arama motorlarının ve portallarının dizin hizmetlerini güçlendirmektedir. .Bu arama motorlarından biri de Google’dır.

 

DMOZ’a kayıt olmanın önemi buradan gelir. Google, Yahoo gibi yüzlerce arama motoru dizin servisi olarak DMOZ verilirini kullanır ve DMOZ’a eklenen sitelere daha çok önem verir.

 

Sitemi DMOZ’a Nasıl Ekleyebilirim?

 

DMOZ’a site eklemek tamamen ücretsizdir ancak amaç kaliteli bir dizin oluşturmak olduğu için her başvuru kabul edilmez. Şimdi gelin sitenizi DMOZ’a adım adım nasıl ekleyeceğinizden bashsedelim.

 

1. Siteniz Uygun mu?

 

Sitenizin DMOZ’a eklenmesi için bazı kurallara uygun olması gerekir. Bunların başında sitenizin çocuk pornografisi, hakaret ve iftira, fikir ve sanat eseri haklarını çiğneyen materyaller, ve yasa dışı etkinliklerin (sahtecilik ve şiddet gibi) savunuculuğunu yapan materyaller gibi yasa dışı içerik barınıdırmaması gerekir. Ayrıca yeterli içeriğe sahip olmayan ve henüz tamamlanmamış sitelerin başvuruları da kabul  edilmez.

 

2. Doğru Kategoriyi Seçin

 

DMOZ’da dtaylı ir kategori yapısı vardır. Başvurunuzun kabul edilmesi için sitenize en uygun kategoriyi bulmanız gerekir. Başvurunuzu sadece tek bir kategoriye yapmalısınız. Uygun olmayan veya alakasız kategorilere gönderilen siteler reddedilebilir veya silinebilir. Sitenizin konusuna en uygun kategoriye girdikten sonra üstteki adres öner linkine tıklayarak başvuru aşamasına geçebilirsiniz.

 

3. Formu Doğru Bir Şekilde Doldurun

 

Başvuru formundaki her öğenin altında o öğeyle ilgili gerekli bilgi yer alır. Formu doldururken objektif ve gerçekçi bir şekilde doldurmalısınız. Reklam amaçlı anahtar kelimlerle dolu bir başvurunun kabul edilmesi söz konusu olmaz.

 

4. Onay Süreci

 

Başvurunuzu yaptıktan sonra o kategorinin editörü sitenizi dizine ekleyip eklememeye karar verir. Başvurunun değerlendirilme süresi o kategoriye yapılan başvuru yoğunluğuna ve editörün bu işe yeterince zaman ayırıp ayırmamasına bağlı olarak birkaç hafta hatta birkaç ayı bulablir.

 

Hepinize bu başvuru sürecinde bol şans dilerim. Çünkü bu iş biraz da şans işi :)

34 yorum:

  1. Sitemi gönderdim. Bakalım ne olacak. Bu arada yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. dmoz kayıt olmak zordur bunuda başardınız hocam yolunuz açık olsun
    sizi durdurmak zor :)
    başarılarınız devamı

    YanıtlaSil
  3. bloghocam adına en hayırlı ,işlerden biri olmuş hocamyolun açık olsun. :)

    YanıtlaSil
  4. hayırlı uğurlu olsun hocam darısı bizim başımıza

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir gelişme olmuş adınıza çok sevindim (:

    Bende blog yazmaya ilk başladığımda sayfamın o eksik haliyle başvurmuştum tabiki de kabul edilmedi, şimdi sizin yazınızı görünce tekrar başvuruda bulundum, bakalım umarım bu sefer şans bize de güler (:

    YanıtlaSil
  6. @Mert Olgun, @Rabbit Hole size de bol şans dilerim. Umarım bir an önce başvurularınız onaylanır.

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı olsun abi. Ben de başvurmuştum 1-2 hafta evvel bakalım sonuç ne olacak (:

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler hocam yazı için Bende şimdi başvuru mu yolladım bakalım ne zaman cevap gelir :)

    YanıtlaSil
  9. hOCAM TEŞEKKÜRLER.gÖNDERDİM BAKALIM ŞANSA.aMA BEN BLOGUMU BELLİ BİR KATOGORİYE KOYMAKTA ZORLANDIM.hAYATA DAİR HER ŞEY YAZDIĞIM İÇİN.eN SONUNDA KADINLAR SEÇENEĞİNİ SEÇTİM.Var olun...

    YanıtlaSil
  10. @Gürkan Bilgisu, @Sinan
    Bol şans. Fakat mail veya başka bir yolla size cevap verilmez Ara ara girip kontrol etmeniz gerekiyor.

    @annelikokulum
    DMOZ'un çok gelişmiş bir kategori yapısı olduğu için en zoru doğru kategoriyi bulmaz. Kadınlar kategorisi sizin için uygun gibi gözüküyor. Umarım bir an önce sonuç alırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu baya eski ama ben yeni buldum bloğunuzu. Wpmaviden Burak bahsetmişti bloğunuzu öyle geldim. Bende az önce buradan okuyup Dmoz kaydı yaptırdım. Baktım herkes uygun kategoriyi seçmek önemli diyor. Bende alanımızda rakip bir sitenin kaydını sorguladım vardı onun kategorisine baktım. O şekilde kayıt yaptım. Hadi hayırlısı bakalım.

      Sil
  11. Kategori seçmek çok önemli ben 2 ay 10 günlük sitemi 1 aylık iken başvurmuştum 1 hafta önce kontrol ettiğimde DMOZ'da gördüm sitemi.SEO çalışmalarım sonucu pr 3 yapmıştım zaten 1 ayda.

    YanıtlaSil
  12. selam bnm sitem arama moturunda çıkmıyor acaba guncelleyemedimmi he bide bnuları nasıl yazdınnn daMisafir BlogculukDestek OlTakip EtNe Dediler?ArşivSponsorlukİletişim

    YanıtlaSil
  13. Blog hocam,pek saygili Serdar kardesim mail yoluyla ulasmak icin mail adresini tekrar rica edebilirmiyim,daha evvel kullandigim hesabi artik kullanmiyorum,sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Hocam ben 3 4 sefer denedim ama dmozdan bir cevap alamadım halada anlamış deyilim neden kabul edilmedim gunde 3 konu giriyorum ve siteyide devamlı guncel tutuyorum genede yok olmuyor

    YanıtlaSil
  15. Ben 7-8 defa başvurdum kabul etmediler.Üstelik sitem hiçbir kusuru yok..

    YanıtlaSil
  16. valla bende başvurdum ama yani şimdi ayıp olucak ama bu dmoz ne işe yarıyor yani bi ara bu toplistler vardı çok eskiden onun gibi mi?

    YanıtlaSil
  17. İki kişisel blogum oldu ve ikiside 4-5 gün sürede onaylandı :D Millet 1 yıl bekliyor :) Bu arada hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  18. telekomünikasyon ne olarak geçiyor dmoz'da__???

    YanıtlaSil
  19. Ben başvurdum hatta sayfa editörü türk ona mesajda attım ama 2 hafta geçmesine karşın hala tık yok :)

    YanıtlaSil
  20. Bu iş biraz değil tam bir şans işi hocam aylardır yolluyorum bir şey yok hani baksalarda kabul etmeseler eyv ta giren bile yok editörler yatışta yani yada parayla iş yapıyorlar böyleleride var :)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba hocam gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş tşk

    YanıtlaSil
  22. bazı kategorilerle kimsenin ilgilenmediğini düşünüyorum. editör eksikliği mi var acaba

    YanıtlaSil
  23. Ya bende bir şey anlamadım bu dmoz dan www.showguvenlik.net site adresim defalarca ekledim ama yok eklenmedi dmoz bu adamlar nasıl çalışır ben anlamadım o kadar kötü değil sitem ama yok ne yaptıysam olmadı.

    YanıtlaSil
  24. dmz kayıdı icin yardımcı olabilirm.

    YanıtlaSil
  25. Tebrikler gayet başarılı bilgiler için teşekkürler.

    http://2014dubleblog.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  26. http://kumaspecete.blogcu.com/
    Bu dmoz işi gerçekten zor iş kaydettirebilene helal olsun.Hatta bu bloğu kaydettirene 100 lira verdim gitti valla.

    YanıtlaSil
  27. bende dmoza sitemi yolladım ama hala bekliyorum gelmedi en geç ne zaman onay alır bilen var mı arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  28. Bazı editörler para bile istiyor.

    YanıtlaSil
  29. Bu faydalı bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  30. dmoz için başvurunun ne durumda olduğu sorguanamaz mı?

    http://www.baronshome.com/

    YanıtlaSil
  31. adwords gerçekten yararlımı sizce?

    YanıtlaSil
  32. başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  33. Dmoz kapandı ne yazıkki. Şuan tavsiyelerinizden yapmadığım bir bu kaldı :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.