İyi Bir Blogger Olmanın 10 Emri

Blogger ile blog oluşturmak ücretsiz ve çok kolay bir işlem olduğu için blog dünyasına her gün yüzlerce yeni blog eklenmekte ancak bunların çok az bir bölümü ayakta kalarak başarılı olmaktadır. Eğer uzun süre yayın hayatını sürdürecek başarılı, popüler, para kazandıran bir blog oluşturmak istiyorsanız iyi bir blogger olmalısınız. İşte iyi bir blogger olmanın 10 emri…

 

emir

 

1. İyi Bir Blogger SEO Öğrenir

 

Blogunuzun trafiğini arttırmak istiyorsanız öncelikli hedefiniz organik trafik elde etmek olmalı. Bunun için de blogunuzu arama motorlarına uygun bir şekilde optimize ederek daha iyi indekslenmesini sağlamalı ve arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmalısınız. İyi bir blogger mutlaka SEO öğrenmeli, bunun için çaba göstermeli.

 

2. İyi Bir Blogger Okuyucunun İçerik İhtiyacını Karşılar

 

Blogların kalbi, beyni artık ne dersiniz bilemem ama en önemli parçası içeriğidir. Blogunuzu başarıya götüren temel faktördürr. Diğer faktörler bunun üzerine inşaa edilir. Bir blogger ürettiği içerik kadar iyidir.

 

3. İyi Bir Blogger Okuyucusu İçin Yazar

 

Bloggerların yaptığı en sık hatalardan biri, okuyucusu için değil arma motorları için yazmaktır. Sırf aranma hacmi yüksek olduğu için bloguyla alakasız yazılar yazarlar. Eğer iyi bir blogger olmak istiyorsanız içerik üretirken, reklam alırken, tasarım yaparken vs. her adımda kullanıcı odaklı olmalısınız.

 

4. İyi Bir Blogger Yazı Diline Dikkat Eder

 

Blogunuzu sadece kendi yaşıtlarınız ya da arkadaşlarınız okuyormuş gibi düşünürseniz hata yaparasınız. Unutmayın blogunuzu internet denen herkese açık bir mecrada yayınlıyorsunuz ve her yaştan, her meslek grubundan, her sosyal statüden insan okuyabilir. İyi bir blogger bunu göz önünde bulundurarak yazılarında kullandığı dile ve tona dikkat eder.

 

5. İyi Bir Blogger Hedef Kitlesini Bilir

 

Oluşturacağınız içeriklerin hazırlanma aşamasından promosyon aşamasına kadar her adımda hedef kitlenize uygun hareket etmek daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Bu yüzden hedef kitlenizi blimek ve onlara ulaşmak önemlidir.

 

6. İyi Bir Blogger Spam Yapmaz

 

Spam kelimesini okuduğunuzda muhtemelen aklınıza spam yorumlar gelecektir. Ancak benim spam yapmakla kastettiğim şey bundan ibaret değil. Sosyal medyada takipçi arttırmaktan tutun da arka arkaya gönderilen tweetlere kadar her türlü black hat davranıştan kaçınmalıdır iyi blogger olmak isteyen biri. Online itibarına leke sürdürmemelidir.

 

7. İyi Bir Blogger Sosyaldir

 

İyi bir blogger olmak istiyorsaniz sosyal medya platformlarında yer almak yetmez. Onları aktif bir şekilde kullanmalı, takipçilerle etkileşime geçmeli, blogunuza özel sosyal medya pazarlama stratejileri geliştirmelisiniz. İyi bir blogger aynı zaman iyi bir sosyal medya kullanıcısıdır.

 

8. İyi Bir Blogger Çok Okur

 

İyi bir blog yazarı aynı zamanda iyi bir blog okuyucusu olmalı. Sadece blog da değil, kitap, dergi, gazete.. her şeyi okumak yazılarınıza kesinlikle yansıyacaktır. Yazı tonunuzu geliştirmenizi, dili iyi kullanmanızı ve yeni yazı fikirleri üretmenizi sağlayacaktır. Çok okumak iyi bir bloggerın olmazsa olmazıdır.

 

9. İyi Bir Blogger Telif Haklarını İhal Etmez

 

Kullandığınız temadan, internette bulduğunuz resim ve yazılara kadar pek çok materyalin hak sahibi o materyali üreten kişi veya veya kurumlardır. İyi bir blogger bu materyalleri asla kendi üretmiş gibi lanse etmemelidir. Hak sahibini mutlaka kaynak göstermelidir.

 

10. İyi Bir Blogger Blogunu Güncel Tutar

 

Blogunu güncel tutan, sık yazı yazan bloggerlar hem trafik açısından hem de okuyucu memnuniyeti açısından çok daha başarılı olurlar. İyi bir bloggerın içerik takvimi olmalı ve düzenli olarak blogunda yeni yazılar yayınlamalıdır.

 

 

Söz Sizde

 

Kimseye iyi bir blogger olmayı öğretmek gibi bir niyetim yok. Haddim de değil zaten. Bunlar sadece kendi görüşlerim ve gözlemlerim. Katılırsınız veya katılmazsanız o sizin takdiriniz. İyi bir blogger olmakla ilgii siz de kendi düşüncelerinizi yazarsınız sevinirim.

26 yorum:

  1. Hak veriyorum size, özgün olan bir blog daima kazanır birde seo deneyimini geleştirip acsam süper olacak orada takılıyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Ben size teşekkür için geldim. Bir keresinde bloguma gelip iletişim adresim olması gerektiğini yazdınız; ben de sözünüzü dinledim. O günden sonra siparişler almaya başladım.
    Çok teşekkürler, her zaman takip ediyorum sizi...

    YanıtlaSil
  4. Size katılıyorum. Yazı için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Yine çok paylaşımcı bir post eline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. hocam telif hakkına özellikle dikkat etmek gerekiyor çünkü bu sadece size üye kaybına neden olmaz içeriği aldığınız site fark ederse büyük maddi ve manevi kayıplarıda beraberinde getirir ben yazıların altında kaynak belirmiyorum sitemin alt tarafına içerik aldığım sitelerin,ajansların simgesini yerleştirdim umarım yeterli oluyordur çünkü türkie'de önde gelen bazı siteler bunu yapıyor

    SİZCE bunu yapmak yeterli mi sayın blogcular ?

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim bilgileriniz için. Seo ve okumak ta sıkıntı buldum kendimde.Ancak yinede yazabiliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler paylaşım için. özellikle SEO konusunda çalışmam gerektiğini anlıyorum...

    YanıtlaSil
  9. ben takipçi konusunda o kadar sert değilim.bence sesinizi duyurmak için böyle şeyler yapılabilir.siz eğer içerik ve üslubunuz yoksa 5 sn bile blogunuzda o kişi kalmaz!

    YanıtlaSil
  10. Telif hakkı konusunda sitemize yorum bırakan değerli blogcu arkadaş kendisinden ricamız bize ulaşır mı ? facebook sayfamızdan

    serda hocam bu yorum için kusura bakmayın kendisi anonom olarak yorum yazmış ancak buradan kendisine ulaşırız ( özür diliyoruz )

    YanıtlaSil
  11. ewet bloghocam bizimle degerli bilgilerini paylastigin icin cok tesekkur ederim
    http://durustticaret.incir.com/

    YanıtlaSil
  12. Hocam bu degerli bilgileriniz icin cok tesekkurler elinize saglik

    YanıtlaSil
  13. merhabalar bende uzun zamandır blog çalışması yapmak istemiştim.Nihayet bir blog sahibi oldum.blogum ülkemizde gezilip görülmesi gereken yerler ile ilgili.blogumu ziyaret edip eksiklikleri bildirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. Büyük hevesle başlanan ve sonrasında çöp olan o kadar çok blog ve web sitesi var ki... Blog yazarlığını kazanç kapısı olarak algılamak kaliteli içeriklerin ortaya çıkmasının önünde en büyük engel.Bu yazıyı blog yazarlığı yapmak isteyen herkes okumalı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler, güzel bir toparlama olmuş. İlaveten, iyi bir blogger, sitesinin görsel olarak da okura hitap etmesine dikkat eder. Sitenin karmaşık olmaması, kullanıcı dostu olması önemli. Seçilen renkler ve yerleşim işlevsel olduğu kadar estetik de olmalı. Saygılar.

    YanıtlaSil
  16. teşekkürler iyi bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba blog hocam. konuyla ilgili direk ilintili bir yayın bulamadığım için buraya yazmak durumunda kaldım.
    bloğumda çok fazla görsel paylaşıyorum. blogger ın herhangi bir kotası var mı? bir süre sonra kotayı aştınız yayın yapamazsınız gibi bir durumla karşılaşma ihtimalim var mıdır?
    bilgi için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. http://torrent-box.blogspot.com/

    şuanda çok iyi gidiyor günlük 10-15 tekil hit geliyor.

    YanıtlaSil
  19. merhaba;
    Seo öğrenmek için nasıl bir yol izlemeliyiz? bir de benim bloguma da bakıp uyarılarınızı yaparsanız çok sevinirim :)
    teşekkürler
    http://thediblogging.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar blogum temmuz 2013'ten itibaren yayında, fakat 1 aydır inanılmaz derecede sosyal ve görsel destekler sağlayarak geliştirmeye çalışıyorum.
    Seo ayarlarında anlamadığım şey şu; şablon biçimlendirmesi gibi bir biçimlendirme mi bu ?
    Sayfamdaki her harf kendi yazılarım ve içeriklerim dolayısıyla tamamen özgün bir blog....benim herhangi bir seo çalışmam olmadı sadece içeriklerimin sıradışılığı ve dolayısıyla etiketlerimin de öyle olması vs..gibi sebeplerden dolayı sitemin çogunu bu ay yayınlamış olduğum henüz 23 yayını olmasına rağmen 3000'lere dayanan ziyaretçisi oldu, ve sırf bu ay içinde 15 günde 1500...bu bi hayal mi ? benim gibi yeni gelişen bir blog için bence çok iyi bir artış, bu sebeple; sanki seo ayarlarından çok özgün içerik önemli gibi geldi bana serdar bey.ya da benim kafam basmadığından böyle düşündüm..:)
    Tüm hakları Bir Delinin Pembe Defteri'ne aittir! http://birdelininpembedefteri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  21. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler..

    http://www.aerdogan.net

    YanıtlaSil
  22. Yeni baslayanlar icin cok guzelbi yazi elinize saglik bu da benim blogum okursaniz sevinirim http://benvebebegimoyku.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  23. Paylaşım iççin teşekkürler. Eleştiriye açığız :)

    https://henginaydin.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.