Blogger’da Yazıları Sonsuz Kaydırma İle Yükleme

Bildiğiniz gibi Blogger’da sayfalar arası geçişler Önceki Kayıtlar – Daha Yeni Kayıtlar linkleri ile yapılıyor. Navigasyon dediğimiz bu klasik sayfa geçşini modifiye etmek için daha önce 2 seçenek sunmuştum.

 

1. Navigasyon Linklerini Resimle Değiştirmek

2. Numaralı Sayfa Navigasyonu

 

Bu yazıda son zamanlarda çok sık karşılaştığımız bir sayfa navigasyonu seçeneğini paylaşacağım. Infinite scrolling yani sonsuz kaydırma adı verilen bu yöntem şu şekilde çalışıyor:

 

Blogger sonsuz scroll

 

Ana sayfada 7 kayıt gösterdiğinizi var sayalım. Normal şarlarda 7. kayıttan sonra bir resim veya link ile daha eski sayfaya geçi yapılması gerekir. Ancak bu eklentide 7. kayıttan sayfa aşağıya doğru kaymaya devam ediyor ve bir sonraki 7 kayıt yükleniyor. Bu döngü tüm yazılarınız gösterilinceye kadar devam ediyor.

 

Nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Bu eklentiyi bizimle paylaşan Manki’ye teşekkür ettkiten sonra eklentiyi canlı test etmek isteyenleri kendisinin bloguna yönlendirmek istiyorum.

 

Eklentiye blogunuza eklemek çok kolay. Blogger kumanda paneline girdikten sonra Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu izleyin ve aşağıdaki kodları yapıştırın.

 

<script src='http://code.jquery.com/jquery-1.7.1.min.js' type='text/javascript'></script>
<script src='http://yourjavascript.com/31219442542/bh-sonsuz-scroll.js' type='text/javascript'/></script>

 

İyi bloglar!

22 yorum:

  1. Nasıl facebookta aşağı inince yeni durumlar geliyor. Bu eklentide bu tarz yeni yazıları getiriyor. Oldukça başarılı. Hazırlayana da sunana da teşekkürker...

    YanıtlaSil
  2. Yaptım ve oldu :-)
    Serdar teşekkür ederim oğlum, sayenizde bloğumda bir çok şeyi kendim yapabiliyorum, iyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
  3. Çok kullanışlı bir şey bu. Bende biraz daha farklı olanı var. Ama kodlarını bilmiyorum temada vardı. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Serdar;
    Süper bu ya. Şimdi yaptım çok iyi oldu. Teşekkür ederim. İyi ki varsın...
    Sonsuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. 'Devamı var' eklentisi varsa çalışmıyor mu acaba? Ben ekledim olmadı da...

    YanıtlaSil
  6. @Ucuz Mutluluklar
    Blogunuza daha önce başka bir jquery eklediyseniz ikisi çakışıyor olabilir. Şu bölümü kaldırıp tekrar deneyin:

    <script src='http://code.jquery.com/jquery-1.7.1.min.js' type='text/javascript'></script>

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Serdar Bey. Benim bloğumda load more post diye bir yazı çıkıyor ve ona tıklamadan diğer postlar otamatik olarak açılmıyor. kndnyp.blogspot.com adresi. Acaba neyi yanlış yapmış olabilirim. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler yine faydalı bir paylaşım :)
    Yanlız ben bir şeyi merak ediyorum,sayfanın sonuna geldiğimizde eski postlar yüklenirken sayfayı yenilemiş gibi mi oluyor? Demek istediğim bu tıklama sayısını azaltır mı? Yani normalde older postlara giderken her tıklamada yeni sayfa görüntülendiği için ne kadar çok sitede gezilirse tıklama sayısı da artıyordu.Bunu bloguma eklediğimde tek tıklamayla bütün blog gezilebilir mi olacak acaba?

    YanıtlaSil
  9. @cemre
    Yazıları okumak için başlığa tıklamak gerektiği için tık sayısı değişmez. Sadece önceki kayıtlar, daha yeni kayıtlar linklerine tıklanmayacak.

    YanıtlaSil
  10. Serdar Abi ilk 7 si eskisi gibi oluyor; ama sonrakilerin tamamı gözüküyor devamını oku aklentisi devre dışı kalıyor ilk 7 den sonra

    YanıtlaSil
  11. bu sayfayı çok kasmaz mı hocam ya:)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,
    Böyle bir uygulama arıyordum, süper oldu.Çok teşekkürler.
    Sevgiler.
    www.denizinsarkisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Benim bir sorunum var.Deneme amacıyla bir blog açtım.
    Blog adresim:http://denemeblogu111.blogspot.com/
    Blogda 12 adet yazı yazdım. 1.konu - 12.konu diye.
    Bu sonsuz kaydırma eklentisini ekledim bloğa. 6.konudan sonra 5.konunun gelmesi gerekirken 3.konu geliyor yani 5. ve 4. konu olmak üzere 2 adet yazımı göstermiyor.Kaydırma eklentisini eklemeden önce de önceki kayıtlar'a tıkladığımda yine aynı şeyi yapıyor.Yani yazdığım her konuyu blog göstermiyor.Bu sorunu nasıl hallederim.

    YanıtlaSil
  14. çok güzel oldu, çokta iyi oldu taammı. ellerinize sağlık:)

    kapattik.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Çok faydalı bir eklenti oldu benim için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  16. Çalışıyordu kendiliğinden durdu, bozuldu mu bir bilginiz var mı??

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, dediğiniz gibi yaptım ama benim blog'da çalışmadı. Başka bir jquery eklentisi de eklemedim. Neden acaba? Geçmişte çalışıyordu aynı kod.

    YanıtlaSil
  18. @Ömer Faruk
    Çok fazla kişi tarafından kullanılan, çok fazla trafik harcayan bazı dosyalara Dropbox yönetimi erişimi engelledi. Sanırım bu da onlardan biri.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba hocam size birşey sormak istiyorum.
    buradaki gibi bir sonsuz kaydırma kodu eklemiştim bloguma. Yalnız blogumda anasayfada, sayfa numaralandırma eklentiside var. Sayfa numaralandırma eklendisi olmasına ragmen ana sayfada sonsuz kaydırma çıkıyor. Anasayfada çıktıgı için sayfa aşagı dogru uzadıkça uzuyor. onlarca yazı var blogda sonuçta. Bu sonszu kaydırma ile gelen yazının sadece kategoriler sayfasında çalışması mümkün mü acaba hocam ? Yani anasayfada çalışmasa ? Şimdiden teşşekkür ederim hocam.
    www.mustafaalniak.net

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.