Blog Yazarlarının Çileden Çıktığı Anlar

Blogların ve blog yazarlığının neden bu kadar popüler olduğunu sorguladığım yazıda farklı bir şeyler denemek istemiştim. Amacım konuyu sosyal medya hesaplarımı takip eden blogcu arkadaşlara da sorarak yazıya onların fikirlerini de eklemekti. Yani bir nevi imece post :) Sağolsunlar ilgi gösterdiler ve ortaya keyifli bir yaz yazı çıktı. Bunun üzerine bu imece usulü çalışmaya devam etmek istedim. Bu kez konumuz blog yazarının çileden çıktığı anlar…

 

Blog yazarlığının ne kadar keyifli bir uğraş olduğu konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Ancak ne kadar keyifli olsa da hepimiz zaman zaman keyfmizi kaçıracak, sinirlerimizi bozacak, moral ve motivasyonumuzu düşürecek hatta bizi çileden çıkaracak olaylarla karşılaşıyoruz. İşte bu olayları sosyal medyadaki hesaplarımı takip eden blogculara sordum ve gelen cevaplara kendi yorumlarımı da ekleyerek böyle bir yazı ortaya çıkardım.

 

sinirli

 

 

Yorumlar… Yorumlar… Yorumlar….

 

Blog yazarlarını çileden çıkaran olaylarla ilgili yazılan düşüncülerde en çok üzerinde durulan konu tahmin ettiğim gibi  yorumlar oldu. Gürkan Bilgisu, Arzu Batur ve @herbihalt yazıyla hiç bir ilgisi olmayan, tutarsız, küfürlü, yazıyı dahi okumadan yapılan yorumların kendilerini çileden çıkardığını söylerken Hakan Çolak ve evde yazar reklam amaçlı, link içeren yorumların kendilerini sinirlendirdiğini belirttiler.

Bu yorum konusu ile ilgli tespit, sitem ve öneri içeren detaylı bir yazı yazdığım için buraya bir ekleme yapmayacağım. Yorumlarla ilgili içimi döktüğüm yazıyı bekleyin lütfen.

 

 

Emeğe Saygı Lütfen!

 

Elimden geldiğince belli bir kalitede içerik üretmeye çalışan bir blogcu olarak bu şekilde emek ve zaman harcayarak okuyucuları için içerik üreten blogculara saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hasan Ekşi ve Ruhsuz Atmaca da harcanan emeğin hiçe sayılarak art niyetli tepkiler gelmesinin ve haksız eleştiriler yapılmasını çok üzücü olduğunu düşünüyorlar.

 

Benzer şekilde Furkan Özden de yazılarında bir kusur aranmasının kendisini üzdüğünü yazdı. Düşünsenize bir konu hakkında 10 tane bilgi vermişsiniz bunların 9’u doğru ve aralarından birinde küçük bir hata var. Art niyetli okuyucu da bu hatayı cımbızla çekiyor ve bunu afişe ederek yazarı zor duruma düşürmeye çalışıyor. Gerçekten çok sinir bozucu.

 

 

Değerler, Sıralamalar, İstatistikler

 

Bazı blogcular Pagerank, Alexa ve trafik değerlerini her gün kontrol ederek bu olayı takıntı haline getirebiliyorlar. Mehmet Öztürk de Alexa sıralamasındaki anlamsız değişmelerin çok sinir bozucu olduğu yazmış.

 

Bu işie kafayı fazlaca takıp çeşitli grupların ve değer arttırmaya yönelik yapay yöntemlerin peşinde koşanlar olduğunu çok iyi biliyyorum.  Blog Hocam’ın Alexa sıralamsını çok takip eden biri olmadığım bu konu beni çok rahatsız etmiyor açıkçası : ) Size de önerim bu işlere fazla takılmamanız.

 

 

Tema Seçimi Ve Düzenlenmesi

 

Blogcular için ihtiyaçlarını karşılayacak, zevkine hitap edecek birtema seçmek ve uzun süre aynı temayı kullanmak nerdeyse imkansız. Bu yüzden her geçen gün birbirinden farklı özelliklerde ve tasarımlarda blogger temaları paylaşılıyor.

 

Blogcuları çileden çıkaran şey ise zar zor seçilen bir temanın düzenlenmesi aşamasına çıkan küçük problemler ve bu küçük problemleri düzelteyim derken tüm temanın berbat edilmesi olması gerek. Mehmet Bahadır Durmaz da bu konuya değinmiş. Blogu için tema seçerken ve seçtiği bir temayı yeniden düzenlerken yaşadığı sıkıntıların kendisini çileden çıkardığını yazmış.

 

 

İçerik Hırsızlığı Ve İletişim Formu İle Gönderilen Mesajlar

 

Gelelim bu yazılanlar dışında beni çileden çıkaran durumlara.

 

Benim için en sinir bozucu şeylerden biri saatlerce uğraşarak oluşturduğum içeriklerin başkaları tarfından çalınmasıdır. Açıkçası bu konuda hiç yorum yazılmamasına şaşırdım. Sanırım artık alışıyoruz bu duruma :)

 

Sinirimi bozan diğer bir olay da iletişim formu aracılığıyla gönderilen spam, saçma ve gereksiz mseajlar. İletişim sayfamın başına “sağlıklı bir iletişim için formu eksiksiz doldurun” yazmama rağmen gelen mesajların yarısı eksik.

 

 

Aslında misafir blogculuk, taklitçilik, sosyal medya ve daha pek çok konuda çileden çıktığım anlar oluyor fakat yazıyı çok uzatmamak adına burda kesiyorum. Yaptıkları yorumlarla bu yazının oluşmasına katkı sağlayan arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu tür imece yazıların devamı gelecek. Önümüzdeki yazılara siz de katkıda bulunmak isterseniz Blog Hocam’ın Facebook ve Twitter hesapları ile benim Google+ profilimi takip edebilirsiniz.

23 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı oldu bu. Emeğine sağlık abi.

    YanıtlaSil
  2. Sayenizde hem hazırlık aşamasında hem de yazım aşamasında ben de çok keyif aldım. Sağolun.

    YanıtlaSil
  3. Blog yazarlarının canını sıkan o kadar çok şey var ki... Yazı çok iyi oldu. Artık blog yazarlığının saçma sapan amaçlara alet edilmemesi gerektiğinin anlaşılması gerek. Yazılanların hepsine katılıyorum. Blog yazarlığını daha kaliteli bir noktaya getirmek için el birliği ile çalışmalıyız. Yazının ortaya çıkmasında emeği geçen her arkadaşa teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık.. Blog yazarları dayanışmasını sayenizde güçlendiriyoruz, sıkıntılarımızı böyle imece usulü paylaşmanız çok güzel bir fikir..

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok zevkli oluyor bu tarz yazılar. Bende blogumda bu tarz yazılar yazmak istiyorum. İlk olarak anket şeklinde yapayım dedim ama sanırım bu şekilde daha zevkli olacak. Tekrar teşekkürler Serdar abi umarım bu bilinçsiz insanlarda bilinçlenir ve blog yazmak daha zevkli bir hal alır.

    YanıtlaSil
  6. Alexa ve Google sıralamalarının pek fazla önemsenmemesi taraftarıyım çünkü ne kadar çok önemsersen o kadar fazla stres yaratıyor. Özellikle de kişisel blogların bu tür şeyleri önemsemeden yollarına devam etmesi en iyisidir.. Sonuçta kişisel blog :') Blogger zaten bütün engelleri aştıysa bu sıralama şeysilerini de kolayca kendiliğinden aşar, haksız mıyım? :)

    YanıtlaSil
  7. @Nurçin
    Ben de senin gibi düşünüyorum Alexa ve PR konusunda . İnan biri sormasa aklıma gelmiyor, hiç bakmıyorum. Hele senin gibi kişisel blog yazarları için hiç önemi olmamalı bence.

    YanıtlaSil
  8. konu çileden çıkmaksa hırsızlar diğer sorunların önüne geçer. Teknik sorunlar bi şekilde aşılır ama emek verilen daha önemlisi kendi özel gündeminizde olan, düşüncelerinizle, hayatınızdan kendinizden çok şey kattığınız yazıları başkasının bi dakika çalıp sizi değersizleştirmesi resmen yazmaktan soğutuyor. Hatta bunu yapanları bulup öldürmek geçiyor içimden. Yolda biri cüzdanınızı çalsa, evinize girse falan yine farklı bi şey hissetmezsiniz

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel yazı olmuş hocam. Emeğinize sağlık, yorumları derlemek ve birde kendi yorumunu eklemek zor iş. Burda tema olayı cidden bazen sinir ediyor. (Hani tatlı bir sinir) Herkesin kafasında bir şablon var fakat yapabilecek beceri olmayınca iş zor oluyor. :)

    YanıtlaSil
  10. Yine ortak duygular ve paylaşımlar. Herkesin eline sağlık...

    YanıtlaSil
  11. bir eleştiri;ruhsuz atmacayı ben de okuyorum.Gezi olaylarında bir derece -aklımda kaldığı kadarıyla;sinir olmuştum- karşıt fikirdekileri önemsizleştirme tarzında yorumları oluyor.hoş değil...Buraya yazdığınıza göre çok fazla tepki alıyor.

    YanıtlaSil
  12. Kendi bloguma yapılan eleştiriyi buradan görmek üzücü. Eğer bir eleştiri varsa bunun yazı altında bulunan yorum formu yada iletişim bölümünde görmek gerekirdi. Fakat yazıyı okumayanlar belki bir şey ifade etmez ama okuyanlar için (@bahçe perimin eleştirisine itafen) yazının amacının ne sağ ne sol olduğunu söylim. Hatta öyle olmaması için, o yöne kaymamak için titzlikle yazdığımı bile söyliyebilirim Ayrıca bu güne kadar o yazılarla ilgili hep pozitif eleştiri aldım. Kendileri yorumumu görür mü bilmem; BlogHocam'ın bu yazıyı yazma amacı(bana göre) okuyucuların eleştirileri değil, blog yazarlarının bazı durumlara karşı verdiği bazı eleştirilerdir. Saygılar... :)

    YanıtlaSil
  13. ne güzel bir yazı olmuş.beni çıldırtan bir durumda bloğunun tanıtımı yapmak adına salt gelip çok güzel vs olmuş gibi bişeyler yazıp altına da blogunu yazıp ısrarla bana da beklerim şeklinde gelen misafirler.

    YanıtlaSil
  14. ...da harcanan emeğin hiçe sayılarak art niyetli tepkiler gelmesinin ve haksız eleştiriler yapılmasını çok üzücü olduğunu düşünüyorlar. -bu cümleden ben anladığımı yorumlarım- .Gezi olayları konusunda taraf tutan bir yanınız vardı.( Ruhsuz Atmaca) Tanıtım yapan blogerlara kızmam;eğer iyi içerikleri varsa dikkatimi çekiyorsa onları ben de takip ederim.Neden olmasın.?!

    YanıtlaSil
  15. Benide çok Sinirlendiren Tema Galiba Sürekli Farklı Temalar Arayışındayım Bir Türlü İsteğim gibi bir tema bulamadım Baktım Çözüm Yok BLogger tamalarından Şimdi haber scripti hizmeti sunan bir yazılım şirektine başvuru yaptım :) bakalım onda kaç gün idare edecem :)

    NOT: Güzel Blogger Teması sunan Siteler varsa bildiğiniz öneri olarak sunarsanız :))

    YanıtlaSil
  16. Yazı o kadar doğru ki. Öyle yada böyle blog yazan herkese ucundan kıyısından dokunduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Canımı çıkan şeyleri yazsam manas destanı olur resmen :D

    YanıtlaSil
  18. benimde canımı en sıkan şey son değindiğiniz konu özgün ve başarılı olabilmek adına saatlerimi verdiğim bazı yazılarım oluyor, fotoğraflarını düzenlemeye çalıştığım özenle düzenlediğim.. ama biri gelip iki dakikada kopyalayıp , resmide çalıverir sonra toz oluyor ... bulduğunda da o kişi gayet yüzsüz bir şekilde cevap verebiliyor buda son noktası hem arsız hemde hırsız çıkıyor.. umarım bu insanlar azalır bizde emeklerimizin karşılığını alırız.

    YanıtlaSil
  19. http://www.webmastersitesi.com/blogger/

    örnek verdiğiniz adminlerinin bot ile emek çalınır mesajlarınıda yayınlayın

    YanıtlaSil
  20. Hocam çok iyi bir derleme olmuş.

    YanıtlaSil
  21. sayenizde yazılarımdan çok keyif aldım emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Blog sorunlarının çileden çıkartması ile ilgili bir yazım var.. Okumak isterseniz:

    http://www.yarati-yorum.blogspot.com.tr/2014/01/sevgili-gunluk.html

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.