İlham Veren Blog Girişimleri Ve Girişimcileri

Daha önce Yemeksepeti.com’un hikayesinden öğrendiklerimi paylaştığım yazımda blogunu bir adım öteye taşıyarak bir girişime dönüştürmek isteyenlere önemli notlar vardı. Fakat blog yazarlığı ile girişimciliği bağdaştıramayanlar olduğunun farkındayım. Bu yüzden kazançları ve geldikleri noktayla size ilham vereceğini düşündüğüm bazı blogları tanıtmak istiyorum.

 

 

The Huffington Post

 

The Huffington PostListenin ilk sırasında 20 milyon doların üzerinde bir değere sahip olduğu bilinen Huffington Post ve bu blogun sahibi Arianna Huffington var. The Huffington Post tüm dünyadan haberleri ve son dakika gelişmelerini paylaşan oldukça aktif bir blog. Alexa verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen 97. sitesi olan The Huffington Post’un ana gelir kaynağı PPC reklamları ve günlük kazancının $30.000 civarında olduğu söyleniyor.

 

 

Mashable

 

MashableSırada teknoloji meraklılarının yakından tanıdığı bir blog olan Mashable ve sahibi Pete Cashmore var. 11.5 milyon doların üzerinde bir değeri olan Mashable’ın ana gelir kaynağı ise banner reklamları. Alexa verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen 360. sitesi olan Mashable’ın günlük kazancının $15.000 civarında olduğu söyleniyor.

 

 

Smashing Magazine

 

Smashing MagazineYaklaşık 5 milyon dolar değeri olan Smashing Magazine kodlama, tasarım ve grafik konularında yayın yapan bir blog. Vitaly Friedman’ın sahibi olduğu Smashing Magazine’in gelir yöntemi de banner reklamları. Alexa verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen 1301. sitesi olan Smashing Magazine’in günlük kazancı yaklaşık $6.000.

 

 

Perez Hilton

 

Perez HiltonMario Lavandeira’nın sahibi olduğu Perez Hilton dünyanın en popüler magazin blogu ve 2.5 milyon dolardan fazla bir değere sahip. Alexa verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilem 1184. sitesi olan Perez Hilton’un ana gelir kaynağı banner reklamları ve günlük kazancı $3.500 civarında.

 

 

Life Hacker

 

LifeHackerBlog girişimcilerine vermek istediğim son örnek Nick Denton ve 5 milyon dolara yakın bir değere sahipolan blogu Life Hacker.  İş ve yaşam verimliliğini arttırmaya yönelik paylaşımların yapıldığı blogun ana gelir kaynağı banner reklamları. Alexa verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edlien 644. sitesi olan Life Hacker’ın günlük kazancı $4.000’dan fazla.

 

 

Farklı konularda yayın yapan blogları örnek göstermeye çalıştım ama listenin sadece bunlarla sınırlı olduğunu sanmayın. Türkiye şartlarında bu kazançlar hayal gibi gözükse de daha önce de dediğim gibi her şey hayal etmekle başlar :)

15 yorum:

  1. Huffington Post’un kurucusu Arianna Huffington, 2011 yılında AOL’ye 315 milyon dolara sattı. Türkiye'de bu büyüklükte blogların çıkması şu aşamada bir hayalden öteye gidemeyecek. Türk blog yazarlığı blog yazarak para kazanmak konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Nereden başlanmalı? Para kazandıracak adımlar nasıl atılmalı? Bunların üzerine sağlıklı bir şekilde kafa yormak lazım. Öncelikle blog yazarlığının düzenli bir kazanç kapısı olarak kaliteli ve özgün bir şekilde yapılması gerek. Değer oluşturabilecek içerik üretimi ve odak noktası şart.

    YanıtlaSil
  2. Sanmıyorum türkiyede böyle birşey çıkacağını. Biraz sabır ve emek gerekli. Bizdeki amaç ise hemen para kazanma istediği.

    YanıtlaSil
  3. böyle bir cabam olmadi yani para kazanmak
    lakin birseyler ürettiginizde buna bile sahip cikamiyorsak taklitlerini kopyalarini sanalda görüp hayiflaniyorsak birde bunun üzerine hakaret yiyorsak
    para kazanmaya, gelismeye,üretmeye yada hayal bile etmeye bile mecali kalmiyor insanin
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. Bunları evde , kucağımızda laptoplarla yazdığımız bloglarla karıştırmayalım. Bunlar profesyonel maaşla çalışan elemanlara sahip, kendi özel ofisleri olan, şirketleşmiş bloglar.

    YanıtlaSil
  5. Son dönemde bende yabancı bloglarda part time ya da full time fotoğrafçı ya da yazar arayan ilanlarına daha sıklıkla rastlamaya başladım..

    YanıtlaSil
  6. @Turquoise Diaries - Sahildeki Ev
    Eğer ingilizceniz varsa http://www.freelancer.com/ adresindeki sitede blog yazarları için gerçekten cazip işler oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Yine çok güzel bir paylaşım olmuş Serdar hocam. İnsan okudukça hevesleniyor belki ama dediğin gibi 'şirketleşmiş profesyonel blog'.
    @Engin Gürşen
    Arkadaşımızın değerli yorumuna katılmamak elde değil.

    YanıtlaSil
  8. Tamamda hocam ilk kuruluş zamanlarında şirket değillerdir herhalde. Emek ve sabır sayesinde bu hale geldiler. Şimdi ise şirket durumundalar

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler .)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba konuyla alakası ama bir şey sormak istiyorum.Şu yan taraftaki Twitter ve Facebook sayısını gösteren eklentiyi sizin sitenizde görmüş ve eklemiştim.Bende şimdi Twitter göstermiyor ne yazık ki.Sizde de sorun olmuş sanırım ve +700 yapmışsınız.Bende öyle yapmak istiyorum.Nasıl yapabilirim ?

    YanıtlaSil
  12. Bunlar gibi Türk örnekler var mı acaba varsa yayınlar mısınız?

    YanıtlaSil
  13. @Talha Caglayan
    benim bildiğim Türkiye'de Webrazzi var.

    YanıtlaSil
  14. türkce blog şablonları olan bir site biliyormusunuz

    YanıtlaSil
  15. Tabii ki ülkemizden de ciddi gelirler elde edilen blogların çıkması beklenebilir. Ama dil hususu önemli. Türkçe ve İngilizce yayınların ulaşabileceği insan sayısı potansiyeli arasında büyük fark var. insanveduygular.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.