Facebook Ve Twitter Gönderilerini Blog Yazısına Eklemek

Bir süre önce yurt dışındaki kullanıcıları için, gönderileri blog yazısının içine gömme yani embed özelliğini aktifleştiren Facebook, sonunda bu özelliği Türkiye’deki kullanıcılarına açtı. Bu işlemi nasıl yapacağınızı anlatan bu yazıyı hazırlıyordum ki aklıma Tweetleri blog yazılarını gömmeyi anlatmak da geldi. Hazır elim değmişken ikisini birden bu yazıda paylaşayım dedim : )

 

 

Facebook Gönderilerini Blogger’a Gömmek

 

Facebook embed özelliği

 

Öncelikle taze bilgi olan Facebook gönderilerini gömme işlemi ile başlayalım. Facebook sayfanızdaki her hangi bir gönderinin sağ üst köşesindeki işarete tıkladıktan sonra açılan seçeneklerden Gönderiyi Göm seçeneğine tıklayın.

 

Facebook embed kodu

 

Açılan pencerede üst tarafta yazının içerisine ekleyeceğiniz kodu göreceksiniz. Bu kodun tamamını kopyaladıktan sonra Blogger kumanda panelinde yazının HTML bölümünde istediğiniz bir yere yapıştırın. Canlı örneğini de bu yazıda test etmiş olalım:

 

 

 

Tweetleri Blogger’a Gömmek

 

Tweet embed

 

Şimdi de Twitter’da herhangi bir tweet blog yazınıza nasıl gömeceğinize gelelim. Bunun için tweetlerden birinin altındaki Daha fazla yazısına tıklayarak Tweeti yerleştir seçeneğine tıklayın.

 

Twitter Embed Kodu

 

Aynı Facebook’ta olduğu gibi bir pencere açılacak ve üst tarafta yazıya eklenecek kod gözükecektir. Bu kodun tamamını kopyaladıktan sonra Blogger kumanda panelinde yazının HTML bölümünde istediğiniz bir yere yapıştırın. Canlı örneği:

 

 

 

Sosyal medyanın, iletişimin ve etkileşimin öneminin giderek arttığı bu dönemde  Facebook ve Twitter gönderilerini bloglara gömmenin, etkileşimi arttıracağı bir gerçek.

9 yorum:

  1. BU MESELA TEK BİR TWEET İ GÖMMEMİZİ Mİ SAĞLIYOR, akan yazı şeklinde tüm tweetlerin ana sayfamızdan geçmesini istiyorum, bir ara uygulamayı kaldırmışlardı diye biliyorum

    YanıtlaSil
  2. Evet o uygulama artık çalışmıyor. Alternatif olarak şuradan yeni bileşen oluşturabilirsiniz.

    https://twitter.com/settings/widgets/new

    YanıtlaSil
  3. Faydalı bir yazı olmuş ne zamandır bunu arıyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Ben pek anlamıyorum bu kod işlerinden daha öncede resimli yazı göstermeyi denemiştim yapamadım

    YanıtlaSil
  5. Hocam nasilsiniz........ ben bir blog actim.ama kategorileri nasil duzenleyecem.. ve mesela siir sayfasinda siir... spor sayfasinda spor paylasmak ostiyorum bunlari nasil ayarlayacam... ve sizden rica etsem siz ayarlayabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  6. Blogumda kullandığım eklentideki ''Facebook Like'' kutucuğuna bir şeyler oldu. Daha önceden fazla sayıda like'lanmış olan yazılar artık 1 ya da 2 diye görünüyor.
    Sebebiyle ilgili bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  7. @Zeugma
    Maalesef, bir fikrim yok.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür Ederim Bilmiyordum Öğrendim Sayenizde :)

    YanıtlaSil
  9. süper.çok teşekkürler.birde otomatik olsa.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.