Google AdSense Reklamları İçin Başlangıç Rehberi

Blog yazarak para kazanma yöntemleri arasında en yaygını PPC yöntemidir. PPC, Pay Per Click kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır ve ziyaretçilerin blogdaki reklamlara tıklamalarından para kazanma esasına dayanır. Dünyada ve Türkiye’de en popüler PPC reklamları ise Google AdSense reklamlarıdır. Blogunuza Google AdSense reklamlarını yerleştirerek hiç bir şey yapmadan pasif olarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

 

 

Kayıt Olmadan Önce

 

Google AdSense ile para kazanmak kulağa çok hoş geliyor fakat bu sisteme kabul edilmek çok da kolay değil. Bazı şartları sağlamış olmanız gerekir.

  • Öncelikle 18 yaşından büyük olmalısınız.
  • Blogunuz pornografik ve şiddet barından içerik içermemeli .
  • Blogunuzda ağır küfür, ırkçı hoşgörüsüzlükle ilişkili veya herhangi bir şahıs, grup veya kuruluş aleyhinde propaganda niteliğindeki içerik yer almamalı.
  • Blogunuzda hack, crack, warez ve  uyuşturucu ile ilgili içerikler olmamalı.
  • Blogunuzda alkol, tütün, reçeteli ilaç, silah, markaların taklit ürünleri, tez, ödev gibi şeylerin satışı yapılmamalı.
  • Blogunuz yasa dışı, yasa dışı etkinlikleri teşvik eden veya başkalarının yasal haklarını ihlal eden diğer herhangi bir içerik içermemeli.
  • Blogunuz Google’ın kalite yönergelerine uygun olmalı.
  • Ayrıca blogunuzda bir “gizlilik politikası” sayfası oluşturmalısınız. Gizlilik politikası oluşturmayla ilgili bilgi almak için buraya bakabilirsiniz.

 

Kayıt Aşaması

 

Blogunuzu kayıt aşamasına hazır hale getirdikten sonra Blogger kumanda panelindeki Kazançlar sekmesinden veya AdSense kayıt sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz.

 

1. Onay Süreci: Başvurunuzu yaptıktan sonra yaklaşık 2-3 günlük inceleme sürecinin ardından ilk onayı alıp almadığınızla ilgili bir e-posta gönderilir. Eğer blogunuz onaylandıysa sizden reklam birimi oluşturarak blogunuza eklemeniz istenir.

 

2. Onay Süreci: Reklam birimi oluşurmak için Google AdSense hesabınıza giriş yaparak Reklamlarım > Reklam birimleri > Yeni reklam birimi yolunu izleyerek istediğiniz boyutlarda bir reklam birimi oluşturduktan sonra verilen kodu blogunuza eklemelisiniz. Onay aşamasında 1 adet reklam birimi oluşturmanız yeterlidir ve bu reklam birimine ait kodu Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Gadget yolunu takip ederek ekleyebilirsiniz.

 

Onay sürecinin tamamlanması yaklaşık 1 ata sürer bu sürede eklediğiniz reklam biriminde boş bir alan gözükür. Blogunuzun incelenmesi tamamlanıp ikinci onayı da aldıktan sonra size bir bilgi e-postası gönderilir ve birkaç saat içinde boş reklamların yerinde AdSense reklamları gözükmeye başlar. Bu andan itibaren ziyaretçileriniz reklamlara tıkladıkça hesabınızda para birikmeye başlar.

 

Kayıt ve onay işlemi tamamlandaıktan sonra da Google blogunuzu incelemeye devam eder sizden bazı kurallara uymanızı ister.

  • Kendi reklamlarınıza tıklamayın, kimseden Google reklamlarınızı tıklamasını istemeyin.
  • Reklamların yanlışlıkla tıklanmasını sağlayacak numaralardan kaçının.
  • Bir sayfaya en fazla 3 reklam birimi ekleyin ve reklam kodlarında değişiklik yapmayın.

 

Reklam Yerleşimi Ve Optimizasyonu

 

Reklam birimlerinin yerleşimini yaparken performansı olduğu kadar kullanıcı deneyimini ve Google AdSense politikalarını da göz önünde bulundurmalısınız.

  • Blogunuzun içeriğini mantıklı bir şekilde düzenleyin ve blogunuzda gezinmeyi kolaylaştırın.
  • Reklamlarınızı kullanıcıların ilgilendikleri içeriğin yakınına yerleştirin ve kullanıcıların aradıkları içeriği kolayca bulabildiklerinden emin olun.
  • Blogunuzdaki resimleri reklamlarınızla hizalamayın veya reklamın yakınındaki içeriğin reklamlarınızın biçimlendirmesini taklit etmemesine özen gösterin.
  • Reklamları, menü, gezinme veya indirme bağlantılarıyla karıştırılabilecekleri konumlara yerleştirmeyin.

AdSense yetkilileri  yaptığı araştırmalar ve A/B testleri sonucunda bloglar için en uygun reklam yerleşiminin şu şekilde olduğunu tespit etmişlerdir:

 

AdSense reklam yerleşimi

 

 

AdSense Reklamları Ne Kadar Kazandırır?

 

AdSense reklamları ile elde edilen kazanç siteden siteye farklılık gösterir. Kazancınızı belirleyecek 2 temel faktör vardır. Reklamlara tıklanma sayısı ve tıklama başına maliyet. Örneğin reklamlarınıza bir ayda 100 kez tıklandıysa ve TBM (Tıklama Başına Maliyet) 0.5$ ise o ay kazancınız 100x0.5 = 50$ olur.

 

Reklamlara tıklanma sayısını arttırmaya yönelik yerleşim ipuçlarından yukarıda kısaca bahsettim. Şimdi de TBM yani tıklama başına maliyeti arttırmak için neler yapabileceğinizden bahsedelim.

  • Reklam birimlerinizin tümü için hem metin reklamların hem de resim reklamların/zengin medya reklamlarının gösterilmesi seçeneğini etkinleştirin.
  • Filtre listenizi kısa tutun, böylece yüksek ödeme yapan reklamları engelleyerek gelir potansiyelinizi azaltmamış olursunuz.
  • Yerleşim hedeflemeye yönelik özel kanallarınızı oluşturarak siteniz için rekabet eden reklam sayısını artırın.
  • Blogunuzda belli konulara odaklanarak kaliteli içerik üretin.

 

Başlangıç için bu kadar bilgi yeterli diye düşünüyorum. İlerleyen günlerde AdSense reklamları ile daha fazla kazanmanıza yardımcı olacak makaleler yazmaya devam edeceğim.

 

Bol kazançlar!

Faydalandığım kaynaklar: - https://support.google.com/adsense/

                                  - http://adsense.blogspot.com/

                                  - http://productforums.google.com/forum/#!forum/adsense-tr

364 yorum:

  1. Defalarca başvurdum, her seferinde farklı nedenlerle kabul edilmedim.

    Bloğum www.bozyazililar.com anlayan üstadlardan yorum bekliyorum ne yapmalıyım. Son başvurumda "gezinme yavaşlığı" gibi bir sebep vardı.

    YanıtlaSil
  2. @alperencsm
    Blogunuzu biraz sadeleştirin. İçerik ön planda olsun.

    YanıtlaSil
  3. merhaba. pek tıklanmayan bir blogumuz da olsa adsense hesabı almak mantıklı mı? bir de banka kısmı nasıl oluyor? kredi kartı olmak zorunda mı?

    YanıtlaSil
  4. Yine çok güzel bir makale olmuş hocam, yalnız adsense reklam yerleşimi ile ilgili daha farklı alternatifler yok mu ?

    YanıtlaSil
  5. Bu yazıyı okuyunca onay sürecinde reklam alanı oluşturmadığım için reddedildiğimi fark ettim, acemilik işte:) Acaba hemen yeniden mi başvursam yoksa beklesem mi dersiniz?
    Teşekkürler yardımlarınız ve bilgilendirme için..

    YanıtlaSil
  6. Peki bu Wordpress'te geçerli mi?

    YanıtlaSil
  7. Selam Hocam yazı için teşekkürler ve bol kazançlar, Adsense blogunuz da hoş durmuş fakat diğer bannerlar reklamlar(125x125) geç açılıyorlar ve blogu biraz yavaşlatmışlar bilginize...

    YanıtlaSil
  8. Hocam süpersiniz. Gerçekten böyle bir rehberin bu sitede yer alması lazımdı. Sade ve anlaşılır olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba serdar kara bey burasıda benim www.sadeceportal.com tamamen özgün yazılar yazmama rağmen adsense hesabım kabul edilmedi ?

    YanıtlaSil
  10. Bu arada siz de kullanmaya başlamışsınız.Bol kazançlar...

    YanıtlaSil
  11. @ertürk ünal
    Tıklanmayan bir blogdan kazanç beklemek doğru değil. Öncelikle trafiği arttırmaya çalışın, adsense başvurusunu daha sonr yapın derm.

    AdSense'de kredi kartı ile bir işiniz yok. Ödemeler tercihinize göre EFT veya çek ile yapılır.

    @OnikiBlog
    İlerleyen günlerde bazı bilşgiler paylaşacağım. Ayrıca her blog için aynı reklam yerleşiminin işe yaraması mümkıün değil. Bu yüzden ideal reklam yerleşiminibulmak için yapılan A/B testleri hakkında da bilgi vereceğim.

    evde yazar
    Ben size cevap yazana kadar 4-5 gün geçti zaten. Tekrar başvurun derim :)

    YanıtlaSil
  12. hocam söylediklerinize katılıyorum sitenin hitini yükselttikten sonra başvuru yapmak daha mantıklı birde adsense reklam yerleşimine çok önem veriyor ünlü bir forumdan yerleşim konusunda bir arkadaşla anlaştık adsenseden 12 saat dolmadan hatalı yerleşimden dolayı hesabım gitti işinin ehli kişilere yerleşim yaptırın

    YanıtlaSil
  13. hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bazı arkadaşların adsensenin hesaplarını kapatmasından dolayı inanın onaylı adsense hesabımı sitemde kullanamıyorum her an ban korkusu yaşamaktansa siteden reklamı kaldırdım belki iyi bir noktaya getirirsem siteyi tekrar eklemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. @Genelsite
    Kuralları dikkatli okur ve bu kurallara aykırı davranışlarda bulunmazsanız hesabınız kapatılacak diye endişelenmenize gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
  15. alperencsm
    kardeş etiket olayına dikkat et derim yazı içinde kullandığın örneğin saç ilgili diyelim. saç dökülemsi sorunu.saçlarınız canlansın.cansız saçlar falan etiket saç ve can mesela

    YanıtlaSil
  16. Hocam ben dün akşam adsense başvurusu yaptım. Sabah bir baktım "Hesabınız geçersiz tıklama sebebiyle devre dışı bırakıldı." dedi. Daha reklam alamamama rağmen nasıl böyle oldu anlamadım. İtiraz dilekçesi de yollayamıyorum. Biraz nette araştırdım, bu sorunu yaşayan çokmuş ama kimse cevabı bilmiyor. Belki siz yardımcı olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. @Uğur Ayyıldız
    Hiç bir fikrim yok. Daha önce oluşturduğunuz başka bir hesap varmıydı?

    YanıtlaSil
  18. Hayır. Daha önce bir hesabım yoktu.

    https://productforums.google.com/forum/#!topic/adsense-tr/Y_OwCC1pEds

    Burada da tartışmışlar mesela aynı konuyu.
    Birde gmail hesabıma " yetersiz içerikten dolayı adsense açamıyoruz " falan diye mesaj geldi. Belki sonra tekrar denersem düzelebilir. İyice kafam karıştı benim. :D

    YanıtlaSil
  19. Başvuru aşamasında yetrsiz içerik uyarısı gelmesi normal ama daha reklam yayınlamadan geçersiz tıklama denmesi çok saçma. Belli ki bir yanlışlık yapılmış. Dikkate almayın bence.

    YanıtlaSil
  20. merhaba bir adsense yayıncısıyım. şimdi ikinci sitemi açtım ama google bu kez aynı kişi olduğum için reklam vermeyecekmiş. bir kişi sadece bir siteden mi reklam geliri alabilir. elimde 100 site var diyenler ne yapıyor anlamış değilim. var mıdır bir yolu?

    YanıtlaSil
  21. merhabalar,
    başvurduktan birkaç gün sonra ilk onay geldi, yeni reklam birimini de oluşturdum az önce ama yazınızda başvurmadan önce 'gizlilik politikası' sayfası oluşturmanız gerek demişsiniz. Şimdi onay beklerken oluşturabilir miyim ve bu sayfa hazırlığı ile ilgili daha detaylı bilgi verme şansınız var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
  22. @emine kıraç
    Onay süreci devam ederken de oluşturabilirsiniz. Örnek olarak da şu sayfayı inceleyebilirsiniz http://www.ceyizlikelisleri.net/p/gizlilik-bildirimi.html

    YanıtlaSil
  23. Merhaba gizlilik politikası oluşturmak zorunda mıyız? Sizin bloğunuzda yok mu ben mi bulamadım çok karışık geldi bana birazda çekindim nedense :)

    YanıtlaSil
  24. @BeautyBoop
    Google'ın politikalar sayfasında oluşturulması önerilmiş fakat zorunlu değil.Sanırım onay sürecini kolaylaştırıyor.

    Benim gizlilik sayfam yok ama benim başvuru sürecim biraz garklı olmuştu. AdSense ekibinden mail gelmişti ve yayıncıları olmamı istediklerini yazıyordu. Sanırım uygun gördükleri bazı Blogger kullanıcılarına AdSense yayıncısı olmaları için teklif gönderiyorlar. Ben de bu şanslı kişilerden biriyim.

    YanıtlaSil
  25. Adsense hesap alımı son zamanlarda Türkiye'de çok zorlaştı ama yurtdışından alabilme gibi bir imkanınız varsa o şekilde denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  26. Arkadaslar lar sitem i kabul edermi adsense www.gelburdaal.com

    YanıtlaSil
  27. öncelikle böyle bir bilgi açtığınız için tşk ederim serdar bey ben böyle bilgi dışıyım blogger sitemde neler yapmam konusunda biraz bilgi verirmisiniz kafam baya bir karıstı bir kaç defa adsense ye ön başvuru yaptım fakat kabul etmedi bununla ilgili bir açıklama yaparmısınız blogger siteme ne ler yapmam lazım ön başvuruyu kabul etmesi için bilgi için şimdiden teşekür ederim serdar bey....

    YanıtlaSil
  28. @ceyhun aslanoğlu
    Yazıda "Kayıt Olmadan Önce" ara başlığıyla yazdığım kurallara uygun olduktan, blogunuza özgün ve nitelikli 30-40 çerik girdikten sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  29. Bir adsense uzmanı olarak yazınızda hata bulamadım. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Yeni başlayanların başvurabileceği bir kaynak olmuş. Sayfalarımda linkinizi paylaşacağım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar Serdar abi ben 17 yaşında blog yazarıyım adsense 3 defa başvurdum herdefasındada yeterli içerik olmadığından dolayı kabul etmediler acaba kaç yazıdan sonra kabul ederler? istersen bakabilirsin sitem bilginetim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  31. @kerimcan canik
    Merhaba Kerimcan,
    Açıkçası bu haliyle başvurunun kabul edilmesi çok zor. İçerik sayın artsa gezinme problemi derler, onu düzeltsen politika ihlali derler.

    YanıtlaSil
  32. yorumunuz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  33. selam hocam yine cok faydali bir konu ele almisiniz bende deneyimlerimi yazmak isterim ben blogumda daha ilk yazimi yazmistim http://yazdirmaca.blogspot.nl/ 5 dakika sonrada basvuru yaptim 10 dakika sonrada kabul edildi yetersiz icerik cevabi bekliyordum sonra denemk icin blog deyilde web sitesi acayim birde ordan basvuru yapayim dedim ayri mail adresine actimda http://languagelearna.jimdo.com/ bu sitemde hic bir yazi yok ama tiklarsaniz google reklamlarini goreceksiniz burda sunu soylemek isterim turkiyedeki basvuru ve sikintilariyla ilgili bir cok yazi okudum anlam veremedim benim kanim su oldu avrupadan icinde yazi olmayan bir sayfa icin bile reklam alabiliyorsunuz ayrica tik basina ucretlerde TR ye kiyasla daha fazla
    karsilastigim tek sorun su oldu sadece baska bir sitemde affelle ticaret yaparken biraz acik bir resim koydum o konuda aninda uyari aldim ciplak resim koyulmamasi yada o syfaya reklam koyulmamasi ilele ilgili benim soyleyeceklerim bukadar saygilarimla

    YanıtlaSil
  34. Hocam haddim olmayarak bir konuda bilgi vermek isterim Google turkce Bloglardaki reklamlara tiklama basi cok az para veriyor gorsel reklamlar az daha fazla ama bu yeterli deyil Avrupa ve Amerikada 5$-20$ tik basi aliyorlar sebebi ise Ingilizce icerik yada baska dilde en cok tik basi parayi Ingilizce icerik aliyor Arkadalara tavsiyem Ingilizceleri az bile olsa ingilizce icerik uretmeleri Almanca bilen AYni sekilde ve tik basi reklam gelirlerini kat kat artirabileceklerini dusunuyorum ben ise turkce blogumdan algim tik basi ucretle Hollandaca blogumdan aldigim tikbasi ucret arasinda dunya fak var bununda goz onunde bulundurulmasini mumkunse Ingilizce icerik uretilip daha fazla kazanc elde edilemsini Dilerim Cok tekrara girdim Turkce daha zor anlatiyorum konuyu sory saygilarimla

    YanıtlaSil
  35. @yazdirmaca makale
    Türkiye internet reklamcılığında henüz emekleme döneminde olduğu için tık başı ödemeler dünya ortalamasının çok altında. Biliyorsunuz tık başına ne kadar ödeneceği reklam veren belirliyor. Geri dönüşümler ve rekabet arttıkça ücretler de artacaktır.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba ben blogu açalı 1 hafta oldu kazançlar bölümünde adsense kayıt olun butonu kapalı yanında da blogunuz şuan adsense için uygun değil yazısı bulunmaktadır bu butonun kapalı oluşu bloguma yeterli içerik girmediğim içindenmidir yoksa yapmam gereken teknik birşey mi var . dualarinsifresi.blogspot.com da blog adresim yardımcı olabilirmisiniz .

    YanıtlaSil
  37. @Duaların Şifresi
    Teknik olarak yapmanız gereken birşey yok. İçerik ekledikçe başvuru bölümü aktifleşecektir kendiliğinden.

    YanıtlaSil
  38. Tesekkur ederim aklıma takılan bir konuydu yardımcı oldunuz. Aslında aklıma takılan bir soru daha var mega tagler ben bloguma bu megataglerş yapılması gerektıgi gibi yaptım google a girdigimde benim yaptıgım o kelimeler gözükmemektedir yanlış birşey mi yaptımda mı gözukmuyor acaba .

    YanıtlaSil
  39. Meta tagleri değiştirir değiştirmez sonucunu göremezsiniz. Google'ın algılaması ve arama sonuçlarında göstermeye başlaması biraz zaman alabilir.

    YanıtlaSil
  40. tamam çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Serdar Bey, blog konusunda oldukça yeniyim. Sayenizde umarım çok şey öğreneceğim. Blogumu inceler ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    -mylovefutbol.blogspot.com-
    Bu arada ben de Google Adsense reklamları almak istiyorum ;ama şu anda uygun değilsiniz diyor, Blogumu 9 kasımda açtım, şu ana kadar 10 konu açabildim, acaba konu azlığından mı yoksa paylaştığım resimlerden dolayı mı kabul edilmiyorum. Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  42. @İSMAİL ÇELİK
    Merhaba,
    Blofunuz çok yeni ve içerik adediniz çok az. Bu şekilde metin ağırlıklı içerikler oluşturmaya devam ederseniz başvuru bölümü aktifleşecektir.

    YanıtlaSil
  43. önerileriniz için çok teşekkür ederim Serdar Bey, sağolun.

    YanıtlaSil
  44. serdar bey belki konuyla alakasız ;ama yardım ederseniz sevinirim. Benim gibi yeni başlayan çoğu blog'cunun sorunu diye düşünüyorum. Tema değiştirmeye çalışırken eski temamı geri yüklemem üzerine, blogumda iki tane blog kaydı sayfası oluştu. Her haberden iki tane çıkıyor.İnanın iki gündür bunu kaldırmakla ilgili girmediğim site kalmadı. Bir türlü halledemedim. İlginiz için şimdiden teşekkürler..
    mylovefutbol.blogspot.com

    YanıtlaSil
  45. Blogunuzun HTML kodlarında 2 adet blog kayıtları widgetı vardır. Bunlardan birini kaldıtrmalısınız.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba size google adsense konusunda bır sorum olucak 24 kasımda bloggerımı açtım ve hergun hıc aksatmadan içerik girdim suan 179 içerigim var hepsını kendım yazdım ve gunde 300-350 göruntuleme oluyor. Bende ıkı kere adsense basvuruda bulundum bana yetersız içerik dediler ben bu işin peşini bırakmıycam emegımın karsılıgını belkı bugun belkı yarın alıcam ama alıcam benım sorum su sız bu ıste profsunuz herşeyı sızden ve sıtenızden ogrendım benım daha yapmam gereken ne olabılır sıtemde sablonumu degıstırıyım içeriklerı daha uzun mu tutuyayım resım mı eklıyım ne yapyım banabılgı verırmısınız . Sıtem su dualarinsifresi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  47. @sedef urdan
    Adsense'in mantığı şudur: Blogunuzdaki içerikleri tarar ve o içerikli alakalı olan reklamları blounuzda gösterir. Eğer yazdığınız konuda reklam verilmemişse yetersiz içerik hatası alırsınız. Aslında sorun sizde değil. Bilmem anlatabildim mi?

    YanıtlaSil
  48. Benzer konularla benım akrabam 2 yıl once bole bır sıte actı ve suan 3-4 bın cıvarı her ay para alıyor serdar bey o reklam alıyorsa benımde almam gerekır dıye dusuyorum yanlış mı dusunuyorum

    YanıtlaSil
  49. Yanlış anlamayın lütfen ama akrabanızın sizi kandırma ihtimali çok yüksek. Konu ne olursa olsun Türkçe içerikle AdSense'den ayda o rakamları kazanan bir site olması mümkün değil.

    YanıtlaSil
  50. Yok efendım neden yanlış anlıyım siz daha iyi bilşyorsunuz bu işleri ben merak ettiğim için bu konuyu sordum . Peki ben adsense basvuruda bulunayım mı yada soyle benim sitemle alakalı yeni bir sayfa acıp da içerik giriyim mi belki içerikle alakalı reklam oldugunu gorur biraz sacmaladım herhalde.

    YanıtlaSil
  51. Sanırım AdSense başvurunuzu Blogger panelindeki kazançlar sekmesinden yapıyorsunuz. Bir kez de şuradan yapmayı deneyin: https://www.google.com/adsense/signup?sourceid=asos&subid=ww-ww-et-HC_entry&medium=link
    Eğer bu a aynı nedenle reddedilirse ya AdSense alternatiflerine yöneleceksiniz ya da daha farklı konularda yazmaya başlayacaksınız.

    YanıtlaSil
  52. Tesekkur ederım sızın gonderdıgınız lınkden başvurumu yaptım beklemekteyım serdar bey bakalım ne olucak sizi bilgilendırcem ıyı gunler.

    YanıtlaSil
  53. serdar bey yine yetersiz içerik dendi adsense den. şu yazı yazıyor gönderilen mailde

    Sayın Kullanıcımız,

    Google AdSense'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an için AdSense başvurunuzu kabul edemiyoruz.

    Başvurunuz, aşağıdaki nedenlerden dolayı kabul edilmemiştir.

    Sorunlar:

    Yetersiz içerik
    ---------------------

    Daha fazla ayrıntı:

    Yetersiz içerik: AdSense onayını alıp sitenizde alakalı reklamlar gösterebilmek için sayfalarınızda, uzmanlarımızın incelemesine ve tarayıcımızın sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu belirlemesine yetecek kadar metin bulunmalıdır.

    Bu sorunu gidermek için lütfen aşağıdaki önerileri inceleyin:

    - Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
    - İçeriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
    - AdSense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hâlâ beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
    - Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bu, ana sayfa olmak zorunda değildir, ancak AdSense reklam kodu dışında içerik barındırmayan test sayfaları onaylanmaz.
    - Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.
    - YouTube videolarınızdan para kazanmak istiyorsanız, lütfen YouTube'dan para kazanma programına (http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?&answer=2490020) başvurun. Yalnızca video içeren blogların ve web sitelerinin onaylanmayacağını unutmayın.

    Siz gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra başvurunuzu yeniden incelemekten mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
  54. O halde farklı konularda da yazılar yazmaya başlamasınız.

    YanıtlaSil
  55. Yazınız gerçekten çok faydalı teşekkür ederim işime yaradı

    YanıtlaSil
  56. Usta ben bi turlu onay alamadim içerik yetrrsiz diyordu surekli
    http://amatorcizerler.blogspot.com/2013/11/anime-karakterlerde-vucut-orants.html?m=1

    Daha kaç yazi eklemeliyim

    YanıtlaSil
  57. hocam bende birkackez basvuru yaptım aralıklı suan 685 kayıt var sitede yetersiz içerikten dolayı onatlanmadı sitem sizce nasıl bu sekilde ilerde basvuru yapsam bu tema ile alabilirmiyim http://dovizekonomi.blogspot.com/ ilginiz için tesekkurler

    YanıtlaSil
  58. merhaba serdar bey, bende blogum için adsense başvurmuş fakat yetersiz içerik sadece resim değil paragraflarda olmalı diye kabul edilmemişti
    şimdi düzenlemeler yapmaya çalışıyorum, hoşuma giden kısa hikayeler ekleyeceğim ama bunlarda özgün içerik değil alıntı diye yine kabul edilmesse, bu tark alıntı hoşumuza giden kısa hikaye yada siirler ekleyince kabul edilmeyi etkilermi
    Birde sizden blogum hakkında fikir almak isterim, düzeltebileceğim bir yer varmı, şimdiden teşekkür ediyorum.
    http://cafemercimek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  59. @CAFE MERCİMEK (NİHAL)
    Merhaba,
    Yayınladığınız yemek tarifi fotolarının altında o yemekle ilgili bir şeyler yazmalısınız ki Adsense yemek ile ilgili bir blogunuz olduğunu anlasın ve buna uygun reklam göstersin. Konu dışı hikayeler yazmak yerine yemeklerle ilgili bilgile rve bol metin içerikli tarifler yazmanız daha iyi olur sizin için.
    Bol şans!

    YanıtlaSil
  60. Merhaba serdar hocam bloğum; androidliyizz.blogspot.com
    194 yayın, 4642 sayfa görüntülemesi oldu ama hala kabul etmiyorlar yaşım 18den küçük bi daha gönderiyim dedim her bilgiyi veriyorum ülkeyi seçerken şu hatayı veriyor; "Maalesef, kayıtlarımız şu anda AdSense'e katılmaya uygun olmadığınızı gösteriyor. Lütfen şunu incelediğinizden emin olun: program politikaları." ne yapmam gerekiyor söyler misiniz? Ayrıca konu için teşekkürler

    YanıtlaSil
  61. @Ahmet Çetinkaya
    Bu içerikle kabul edilmeniz mümkün değil demişler kısaca. İçeriğiniz politikalara uygun değil. Yapılacak birşet yok. Alternatif reklam ağlarını deneyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye acaba :( Alternatif reklam ağlarını tavsiye edebilir misiniz?

      Sil
  62. Qadabra ve CPMfun var PPC modeliyle çalışan benim bildiğim.

    YanıtlaSil
  63. Temayla bir ilgisi yok. İçerikten.

    YanıtlaSil
  64. merhaba benim şöyle bir sorunum var adenseye girdiğimde suan aktif olrak kullandıgım siteyi seçemiyorum. daha önceden baska bi siteyi kaydetmştim fakat o siteyi sildim ama adense onu gösteriyor suanki sitemi ekliyemorum. :s

    YanıtlaSil
  65. Sizce blogspot için en iyi tema hangisi
    bide adensede uygun veya uygun olmayan tema varmı?

    YanıtlaSil
  66. @harun adıgüzel
    Bence en iyisi basit tema. Adsense uyumlu veya değil şeklinde bir tema yoktur. Önemli olan reklamloarın yerleşimidir.

    YanıtlaSil
  67. peki blog için önerebileceğiniz kullanışlı bir tema varmı

    YanıtlaSil
  68. Pinterest sayfama bakın isterseniz, oraya ekliyorum beğendiğim temaları.

    YanıtlaSil
  69. Pinterest temasını bulamadım acaba link atabilirmisiniz...?

    YanıtlaSil
  70. http://www.pinterest.com/bloghocam/blogger-temalar%C4%B1/

    YanıtlaSil
  71. Teşekürler ve iyi geceler /Kandiliniz mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  72. Serdar bey ben adsense üye oldum ama kod işini anlamadım nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz? For.beautyy@gmail.com bu mail adresim yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  73. @Hande Gümüş
    Adsense hesabınıza girip reklamlarım > yeni reklam birimi yolunu izleyerek kodu oluşturun ve html/javascript gadget olarak bloga ekleyin.

    YanıtlaSil
  74. cook for bobo20 Ocak 2014 12:34

    mrb hocam bende yeni reklam aldım daha üst sıralara cıkmak ıcın öneriniz varmı yardımcı olursanız sevınırım

    http://cookforbobo.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  75. Maalesef, kayıtlarımız şu anda AdSense'e katılmaya uygun olmadığınızı gösteriyor. Lütfen şunu incelediğinizden emin olun: program politikaları.

    YanıtlaSil
  76. Serdar bey 12 Ocak'ta blogger sayfamdan adsense'ye başvurdum.Google AdSense: Ödemelerden sorumlu kişi bilgisi değişti başlıklı mail aldım.ben daha onaylanmadı diye düşünerek banka bilgilerimi girmedim. 17 ocakta aynı mail tekrar geldi. Bende banka bilgilerimi girdim sonra aynı gün içinde Google AdSense: Test ödemesi yapıldı ve doğrulama bekleniyor
    başlıklı mail geldi.Aynı gün 3. olarak Google AdSense: Yeni birincil ödeme şekli seçildi başlıklı mail geldi
    21 ocak'ta banka hesabıma para geldi Bu seferde hesap etkin değil yazıyordu test ödemesini oanaylayacağım sayfa açılmadı gün boyu uğraştım 22 Ocakta sayfa açıldı ödemeyi onayladım Sonra tekrar bir gelişme olmayınca ben sorun bildirin bölümlerinden birine sorunlarımı yazdım bu severde ( ile ilişkili bir başvuru başlattığınızı, ancak maalesef, bu başvuruyu tamamlamadığınızı tespit ettik. Aşağıdaki adımları tamamlamadığınız sürece programa katılma başvurunuzu inceleyemeyiz.) içerikli bir mail aldım ben durumu çözemedim Bunca zamanki tecrübelerinize dayanarak bana ne durumda olduğum konusunda yorumunuzu yazarmısnız











    YanıtlaSil
  77. @Ayşe'nin Mutfağı
    Ben tam olarak hangi aşamada takıldığınızı anlayamadım fakat işleyis şu şekildedir:
    1. İlk onaydan sonra reklam birimi oluşturup bloga eklemeniz istenir. Bu aşamada reklamlar boş gözükür.
    2. İkinci onayı alınca boş reklamlar gözükmeye başlar ve artık adsense yayıncısı olmuşsunuzdur. Yani reklamlara tıklandıkça hesabınızda para birikir.
    3. Ödeme için ilk olarak banka hesabınızı onaylatmanız erekir. Bunun için hesabınıza test ödemesi yapılır ve buradaki miktarı adsense sayfanızda belirterek hesabın size ait olduğunu onaylatmanız gerekir.
    4. Diğer onay ise adres için yapılır. Adresinize bir posta içerisinde pin kodu gönderilir. Bu pin odunu adsense hesabınıza girerek aresinizi de onayatmış olursunuz.
    5. Artık her ay ödeme günlerinde o ayın kazancı hesabınıza yatar.

    YanıtlaSil
  78. Adsense ana sayfasina girdigimde kirnizi bir seritte icerik icin adsense basvurunuz hala inceleniyor hesabiniz onaylanana veya reddedilene kadar bos reklamlar goreceksiniz yaziyor. Durumum bu sizce hangi asamadayim

    YanıtlaSil
  79. cevap verdiğiniz için teşekkürler bu saatte sizi rahatsız ettim Benim hesabıma 3 maddede belirttiğiniz test ödemesi yapıldı bende gelen tutarı adsense sayfasına girerek onaylattım. ilginiz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  80. O halde reklamlar blogunuzda gözüküyordur. Yapmanız gereken pin kodunun gelmesini beklemek.

    YanıtlaSil
  81. bloğumda reklam olması gereken yerler boş 2 tarayıcıdanda deniyorum ama hiç bir şey yok
    tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  82. O halde pin kodunu girmediğiniz için reklamlarınız kalkmış olabilir. Daha önce gözüküyor muydu reklamlar?

    YanıtlaSil
  83. hayır hiç görünmedi zaten daha yeni 12 ocakta başvuru yaptım pin kodu için 6 ay süre yokmu

    YanıtlaSil
  84. Hiç görünmediyse 2. onay tamamlanmadı demektir. Onay için bekleyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  85. teşekkür ederim kafamdaki sorulara cevap verdiniz

    YanıtlaSil
  86. Serdar bey benim bloguma reklam kodu htlm eklentisiyle değilde bloggerdaki gagget ekle kısmındaki adsense gagget olarak eklenmiş sorun olurmu

    YanıtlaSil
  87. Hocam merhaba.Yeni başladım adsenseye bi tanıdıgım ayak üstü önermişti arastır diye bilgi sahibi degilim pek acıkcası benim sorum şu blogger hesabımdan yaptıgım bütün siteler için ayrı ayrı reklam basvurusu yapabilir miyim yoksa blogger hesabımda kurup ilk basvuru yaptıgım siteye mi reklam alabilirim sadece?

    YanıtlaSil
  88. @Gauss
    Her site için ayrı başvuru yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  89. Merhaba hocam, ben blogger kumanda panelinden kazançlar kısmından adsense başvurumu yaptım ancak hiçbir şekilde mail almadım adsenseten. Bende ara ara girip kumanda panelinden onay sürecini takip ettim orda ilk onay geçildi ikinci onay için incelemede hesap gibi bir bildirim vardı. Ve hala mail gelmeden hesabım Geçersiz hesap etkinliğinden ötürü onaylanmamis! Bu süreçte ben kendilerine mail de atamiyorum onaylanmamis hesap olduğu için. Ayrıca bu süreçte ilk onayı aldığımı blogger kumanda panelinde adsense kısmından görünce blogumda reklam göster kutucuğunu işaretleyip yayin altında ve sağ tarafta şıkkini seçtim.

    YanıtlaSil
  90. merhaba , arkadaşım adına sormaktayım.
    arkadaşımın adsense hesabı onaylandı herhangi bir sıkıntıı mevcut deil.Reklarıda görmekteyiz.Benim sorum arkadaşımın bloguna girdiğimde reklamlara tıklamak mı ona kazanç sağlatacak yoksa sadece blog sayfasına mı girmem yeterli olacaktır. bu konuda hala daha anlaşamadık. arkadaşımın blogunda reklamlarına girsem onun için kar mı olur yoksa zarar mı olur.

    YanıtlaSil
  91. @melis konak
    Ziyaretçiler reklamara tıkladıkça, blog sahibi para kazanacak.

    YanıtlaSil
  92. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
  93. Selamlar. Ben de 1. aşamayı geçip adsense kodlarını yerleştirdim. Ancak google chrome un öğeleri incele seçeneğiyle kodlara bakarken iframe gibi bir ibare gördüm. Ve iframe in yasak olduğunu biliyorum.Bu işlerden de hiç anlamıyorum. Reklam yerleştirmelerine bir de siz bakabilir misiniz? Sitemin adresi:

    www.gulceunsal.com

    Sağda sidebar da 3 adet 250X250 reklam alanı var. Üstlerine sağ tıklayınca view frame info gibi birşeyler diyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  94. @Zeynep Unsal
    Hayır sorun yok. 2. onay gelirse reklamlar gözükmeye başlayacaktır.

    YanıtlaSil
  95. Teşekkür ederim ilginiz için. İyi geceler diliyorum.

    YanıtlaSil
  96. Serdar hocam sizden cevap bekliyorum Melis Konak arkadaşımızın arkasında kalmış mesajım yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  97. @BeautyBoop
    Reklamlar gözükmeden nasıl geçersiz etkinlikolduğunu anlamadım ama isterseniz bir kez de şu adresten başvurun http://goo.gl/6U4Ghe

    YanıtlaSil
  98. www.saglikmaratonu.com adresliş web sitemde yazılı olan bazı bilgileri facebook sayfamda yayınlamak istiyorum. ancak son 20-25 gündür sayfanın adres çubuğunu kopyalayıp facebooka yapıştırdığımda paylaşmam için güvenlik kodu soruyor. bunun sebebi ne olabilir acaba?

    YanıtlaSil
  99. Şu anda, etkin bir AdSense hesabı olmayan veya hâlâ onaylanmayı bekleyen .....Google Hesabında oturum açmış durumdasınız. İçeriğinizden para kazanmak için bu hesabı kullanamazsınız. diye bir şey çıkıyor. hiç bir bilgim yok bu konuda ne demek istiyor ? tşkler

    YanıtlaSil
  100. @oylesine biri
    https://www.google.com/adsense/signup?sourceid=asos&subid=ww-ww-et-HC_entry&medium=link
    buradan yeni bir adsense hesabıyla başvurun.

    YanıtlaSil
  101. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  102. Merhabalar Serdar Bey..3. başvurumdan sonra dün onaylandı benim başvurum. Reklam kodlarını da yazınızın yardımıyla ekledim bloğuma :)Çok teşekkür ederim..Bundan sonra benim yapmam gereken bir şey varmıdır?İyi günler dilerim..

    YanıtlaSil
  103. farklı bir adresle girmeye çalıştığımda o adrese ait blog adresim olmadığından olmuyor. blogger hesabımın olduğu adresi de kabul etmiyor şu yazı çıkıyor dediğim gibi:Şu anda, etkin bir AdSense hesabı olmayan veya hâlâ onaylanmayı bekleyen .....Google Hesabında oturum açmış durumdasınız..
    Ne yapmalıyım çok tşkler şimdiden

    YanıtlaSil
  104. @Zeynep Aygün
    Reklamlar gözükmeye başladıysa yapmanız gereken başka birşey yok. Bir süre sonra bankaa hesabınızı ve adresinizi onaylamanız gerekecek. Bu süreçte hesabınızda para birikmeye devam edecek ama.

    @oylesine biri
    Daha önceki başvurunuzda ilk onayı almışmıymıdınız? Eğer öyleyse adsense hesabından bir reklam birimi oluşturup 2. onay için beklemelisiniz.

    YanıtlaSil
  105. Merhaba yazınız çok yararlı oldu fakat bir sorunum var. Ben üçüncü aşamada başvurumu gönder butonuna bastıgımda bana -adsense reklam alma kayıtlarımıza göre şuanda adsense hesabina katılmak için malesef değilsiniz, koşulları dalan okuyuun - gibi birşey yazıyor. Blogumu günlük en az üç yüz dörtyüz kişi ziyaret ediyor ve 111 takipçim var neden başvuru yapamadım? 14 temmuz 1996 doğumluyum. 18 yaşını doldurmadığım içinmi? Yıl hesabından 18 ama:( ilgilenirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  106. @Ccandypretty burcu
    Evet, 18 yaşını doldurmadığınız için programa kabul edilmeniz mümkü değil. 14 temmuzdan sonra deneyin :)

    YanıtlaSil
  107. Merhaba hocam farkli ve gercekten arastirma ve emek isteyen bi blog yaptim ilk haftam ama ama ne yaptiysam reklam alamadim blog incelen tiklanma olsun diye demiyorum ama farkli oldugunu goreceksiniz. Ama neden reklam alamadigimi anlayamadim http://mahmit453.blogspot.com.tr


    YanıtlaSil
  108. @mahmut kılıç
    Hep görsel içeriğiniz var. Metin içerik olmadan kolay kolay alamazsınız.

    YanıtlaSil
  109. Merhaba hocam Bir adsense hesbı Ile kac tane blog acabiliriz

    YanıtlaSil
  110. @Göksel Akkaya
    Bir adsense hesabını sadece 1 blogda kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  111. O Zaman hocam Ben 2 blog kuracagı 2 tanede adsense hasabı almam gerekecek O Zaman aynı isme 2 tane adsense hesabı alabilirmiyi cevabınız icin cok tsk

    YanıtlaSil
  112. Evet. Blogger kumanda panelinde, oluşturduğunuz her blog için farklı kazançlar sekmesi vardır.

    YanıtlaSil
  113. merhaba,Blog'unuz şu an AdSense için uygun değil. sorununa bir çözümünüz varmı yeni açtım bloğu

    YanıtlaSil
  114. Yeni açılan bloglarda AdSense başvurusunun aktifleşmesi için bir süre bekleyip blogunuzu geliştirmelisiniz.

    YanıtlaSil
  115. Merhabalar, ben de uzun zamandır bir blog açıp ad sense alma niyetindeydim; bu konuda çok yazı okudum en yardımcı olan sizin yazılarınız, tesekkürler.

    Daha önce aynı google hesabımdan bir deneme yağmıştım, yetersiz içerik denildi. Şimdi sırf adsense hesabı olmak için aynı google hesabından bir blog açtım, yazılar birikince basvuracağım: http://communicationarticles.blogspot.com

    Fakat baska yerlerde yazılan karmaşık yazılardan dolayı aklımda şu sorular oluştu. Ancak sizden en yararlı bilgiyi alabileceğimi düşünüyorum:

    1. Her blog için ayrı adsense basvurusu gerekli demişsiniz. Bu basvurular aynı google profiline mi bağlı oluyor? Mesela bir blog için adsense yerleştirdikten sonra aynı google hesabından açacağımız blog için banka hesabı onayı vs. oluyor mu? Aynı profile bağlıysa bir blogdan ban yediğimizde diğer bloglardaki adsense de sona eriyor mu?

    2. En çok merak ettiğim ve cevap bulamadığım konu Wordpress. Bir site aldım ve wordpress ile oluşturacağım. Buraya adsense koymak istiyorum bu nasıl mümkün oluyor? Baska yerlerde bir blogger blogundan adsense hesabı alıp worpresste eklentilerle kullandıklarını okudum, bu mümkün müdür? Değilse worpress sitesinden basvurmak nasıl oluyor?

    3. Resim ağırlıklı bir sitede altına ne kadar yazı girmek gerekir?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  116. @Auxcannes
    Merhaba,

    Google hesabı ve adsense hesabı farklı şeyler. Örneğin benim Blogger panelime giriş yaptığım tek bir hesanım var ama ama Blogger panelinden oluşturduğum her blog için ayrı ayrı adsense başvurusu yapabiliyorum.

    Blogger'dan aldığınız Wordpress bveya başka bir sitede kullanmanız doğru değil. Fark edilirse o hesap banı yer. Blogger dışındaki sitelere adsense başvurusu yapmak için yazıda verdiğim linki kullanabilirsiniz.

    Adsense alan resim ağırlıklı siteleri inceleyin isterseniz.

    YanıtlaSil
  117. Merhaba
    Blog dünyasına yeni katıldım ve ilerde adsens e başvurmak istiyorum. Sitemi incelemeniz mümkün müdür? Sizce bu şekilde devam edersem kabul edilme oranım nedir?
    http://hulunundunyasi.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  118. merbaha serdar bey ; benim blog sitesi var 1 sene oldu .. analetik basvurdum kabul edildim .. kod gönderdi.. kod ları yerleştirdim .. ama sitemde reklam gözükmüyor .. blog sitesine geldimi tümünü sec diyorum .. gözükmeyen reklam kutu seklinde orda var ama reklam içeriği yok kutu şeklinde .. saygılar

    http://kafeste.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  119. @ercan ergenc
    İkinci onay sürecinde reklamlar boş gözükür. Eğer onayı alırsanız kendiliğinden gözükecektir reklamlar.

    YanıtlaSil
  120. Merhaba Serdar bey
    Birçok kez başvuru yaptığım halde yetersiz içerik yüzünden kabul edilmedi diyor. Siteye günlük 200-300 kişi tıklıyor. Acaba başka bir nedenden dolayı mı kabul edilmiyorum? Yardımcı olur musunuz? sitem şu http://hangidiziizle.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  121. merhabalar serdar bey yaklaşık bir aydır paylaşıyorum yapıyorum blogumda reklam alabilmek için belirli bir tık sayısına ulaşmak gerekli midir? birde blogumdaki tasarım hakkında ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum. http://englishadore.blogspot.com.tr/
    teşekkürler şimdiden...

    YanıtlaSil
  122. @Mehmet Caner Cağdanlıoğlu
    Metin içerik olmadan kabul edilmek neredeyse imkansız.

    YanıtlaSil
  123. Serdar Bey sanırım benim yorumumu görmediniz. Lütfen yardımcı olur musunuz? Bir türlü kabul edilmiyorum. Yetersiz içerik hatası veriyor. Siteme günde 200 300 kişi giriyor. Kabul edilmememin başka bir nedeni mi var acaba?
    http://hangidiziizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  124. @Aykut Ay
    Reddedilme nedeni olarak yetersiz içerik yazdılarsa ya içerik sayısı azdır, ya da içerikler blogunuzun konusu hakkında yeterli bilgi vermiyordur.

    YanıtlaSil
  125. Serdar Bey cevabınız için çok teşekkür ederim:)Adres onayı için adresime posta yoluyla PIN gönderilecek galiba değil mi??Banka hesabı onayı için mail mi gelecek bana??Ödeme şeklini filan seçmedim henüz.Adres ve banka hesap onayından sonra mı seçmeliyim??İyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  126. @Zeynep Aygün
    Öncelikle banka hesabınıza bir ödeme yapılacak. O ödemenin tam tutarını adsense hesabınızdan girdiğinizde banka hesabınız onaylanmış olacak. Ardından ev/iş adresinize küçük bir zarf içinde pin kodu gönderilecek. O kodu yine adsense hesabınızda girerek adres onayını da tamamlayacaksınız. Bu onaylardan sonra kazancınız 200TL'ye ulaştığında banka hesabınıza ödeme yapılacak.

    YanıtlaSil
  127. Bu konuy deyindiginiz icin tesekkur ederiz .soracagim soru yukar dada sorulmus ama net Cevap yazilmamis bloger kumanda panelinde 2 ayri blogum var adsense basvurusu yapmak istedigimde hangisinden girersem girim hep ilk actigim blog adresi gozukuyor 2. Si icin kumanda panelinden girsemde basvuruda yine 1. actigim blog adresi gozukmekte bir turlu 2. Blog adresimle bas vuru yapamadim lutven bukonuda detayli bilgi verirmisiniz tesekkurler..

    YanıtlaSil
  128. Serdar Bey,
    Öncelikle merhaba. 9 aylık bir kadın sitem var, modadan dekorasyona, güzelliğe kadar her kategorinin olduğu. Ne yapsam, adsense'den reklam alamıyorum. Son iki keredir yetersiz içerik sebebiyle reddediliyorum; oysa 500'den fazla yazım var. Ne yapmalıyım sizce?

    YanıtlaSil
  129. merhaba Serdar hocam
    benim bir blogum var bir yılını dolduracak neredeyse. adsense başvurum da kabul edildi. adsense ana sayfasından reklam kodu da oluşturuyorum hatta reklam bile geliyor bana. ancak kodu alıp html java gidgatesi ile eklediğimde ana sayfada boş bir alan oluşuyor. belki açılır diye 2 hafta boyunca bekliyorum gene gösterilmiyor. tekrar kazançlar kısmında adsenseye gidiyorum onaylandı ve adsense gidgatesi bloğunuza eklendi diye bir yazı da geliyor ama gene reklam çıkmıyor. bir türlü çıkmadı gitti. sadece geçenlerde adsense hesabımdan bir reklam kodunu alıp. şablon html düzenleden yaptım. ve küçüçük bir köşede bir reklam çıktı. acaba aldığım kodu ne yapmam gerekiyor bir türlü anlamadım gitti. yardımcı olursanız çok sevinirim

    blog adresim

    http://kutuphanecafe.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  130. Merhaba serdar abi bi sorum olacak ben oyun tanıtımları incelemeleri yapıyorum fakat resimleri kopyala yapıştır yapıyorum bi sorun olurmu diğer sorum bütün konuları alt alta bi sıradamı yapim yoksa kategori şeklindemi ve nasıl kategori yapıcam diğer sorum bloğa şarkı eklemek iyimidir ve oyunlar hakkında reklamveren varmıdır

    YanıtlaSil
  131. Hocam benimde http://kademranfm.tk/ adında sitem var reklam alamadım. Sizce nedeni ne olabilir?

    YanıtlaSil
  132. Daha önce size sormuştum aşağıdaki gibi:

    ....Google Hesabında oturum açmış durumdasınız. İçeriğinizden para kazanmak için bu hesabı kullanamazsınız. diye bir şey çıkıyor. hiç bir bilgim yok bu konuda ne demek istiyor ? tşkler
    7 Mart 2014 00:21

    Serdar Kara :
    @oylesine biri
    https://www.google.com/adsense/signup?sourceid=asos&subid=ww-ww-et-HC_entry&medium=link
    buradan yeni bir adsense hesabıyla başvurun.

    yeni bir adresi de kabul etmedi. bu adresimle ise onay alıp almadığımı bilmiyorum. ama reklamı göster ayarı yaptığımda yine kaydetmiyor:( nasıl çözebilirim bu sorunu

    YanıtlaSil
  133. Merhaba hocam ben bloğumu bağlayamıyorum bağlama butonuna basamıyorum daha doğrusu nedeni nedir acaba

    YanıtlaSil
  134. @gökçe ece uygun
    Merhaba,
    Blogunuz henüz başvuru için uygun değilse o buton aktifleşmez. Bir süre bekleyip blogun içeriğini ve ziyaretçi sayısını arttırmaya çalışın.

    YanıtlaSil
  135. Çok faydalı bir makale teşekkürler bloghocam

    YanıtlaSil
  136. Hocam sitemde bir yazı olmasa , bir şeyi hesaplama sitesi olsa adsense kabul eder mi yoksa yetersiz içerik der mi, sonuçta içerik yazı vs. Olamayacak sitede

    YanıtlaSil
  137. Selam,
    Benim bir hesabımı youtube için ekledim ve kabul edildim... Şimdi artık yeni siteme de reklam koyabilir miyim youtube dışında. Site ekleme falan çıkmıyor direkt, adsense anasayfa çıkıyor. Bu istediğim siteye istediğim reklamı koyabilirim demek mi artık acaba?

    YanıtlaSil
  138. Serdar bey sayfamda adesense hesabımda başvurunuz hala inceleniyor hesabınız tamamen onaylanana kadar yanlızca boş reklamlar göreceksiniz yazıyor.Reklamlarım kısmına geldiğimde iki adet birim var bunlar ne anlayamadım reklam mı değil mi ? ALtlarında kodu al raporlama gibi yazılar yazıyor.Şu anda ne yapmam gerekiyor bilgi verebilir misiniz.Html oluşturupta bu kodları kopyaladığımda boş bir alan görünüyor.Bu şekilde yapıp bekleteym mi?

    YanıtlaSil
  139. @Gülşah gündoğdu
    Boş reklamlar olduğu dönemde blogunuz incelenir. Bir işlem yapmanıza gerek yok. Eğer inceleme sonunda başvurunuz onaylanırsa boş reklam yerde otomatik olarak reklamlar gözükmeye başlayacak.

    YanıtlaSil
  140. Yorumları okuduğuma göre adsense için metin içerikli bilgiler olması gerekiyormuş sitede. Peki fotoğraf blogları bu işin nasıl üstesinden gelecek? Benim de fotoğraf blogum var mümkün olduğunca fotoğraflara metin içerikli yazılar yazıyorum peki sizce yeterli midir? blog adresim: tunadan.blogspot.com.tr
    1 ayı geçti blogumu açalı ama hala adsense butonu aktifleşmedi.
    Yardımcı olursanız memnun olurum Serdar Bey..

    YanıtlaSil
  141. soruma cevap verecek misiniz serdar bey?

    YanıtlaSil
  142. @Tuna Özkurt
    Tuna bey flash oyun sitelerini bile yayıncı olarak kabul eden AdSense fotoğraf bloglarını da kabul eder. Ancak sanırım ziyaretçi sayınızın biraz artması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  143. www.kalbimdevatansevgisi.blogspot.com
    Bloğu açalı 2 ay felan oluyor.Adsense kayıt ol butonu hala aktif değil.Nedeni ne olabilir?

    YanıtlaSil
  144. Bu yerleşim hedefleme ve özel kanal olayı nedir Serdar hocam. Özek kanalı hep duyuyorum ama nedir ne değildir nasıl kullanılır bilmiyorum. Bununla ilgilide biraz bilgi verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  145. www.stilmodam.com ön onayı aldım boş reklam yayınladım bekliyorum. sanırım sitenizin başta en az 2-3 ay açık kalması gerekiyor onu da gözardı etmeyiniz.

    YanıtlaSil
  146. bana cevap verecek yok mu?

    YanıtlaSil
  147. bloğuma ev yapımı silahlar hakkında bir yazı eklesem (geçen gün ev yapımı Assassin's Creed'deki hidden bladenin ev yapımı versiyonunu görmüştüm) google adsense siteme reklam verirmi yada başvurumu kabul edermi lütfen cevaplarmısınız? Cevabınıza göre yazıp yazmıyacağım.Sitem:thetechnopointblog.blogger.com

    YanıtlaSil
  148. Peki Canlı Lig tv olsa sizce reklam verir mi ?

    YanıtlaSil
  149. @samet futbol
    O tür siteleri tamamen kapatıyorlar diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  150. @TechnoPoint Blog
    Bahsettiğiniz konunun ne olduğunu bilmiyorum ama illegal bir şey değilse verebilir.

    YanıtlaSil
  151. Serdar bey merhaba ben bu blog konusunda yeniyim, bir konu hakkında bilginize danışmak istiyorum. Adsense alabilmek için alan adı mı almamız gerekiyor?

    http://sine-didikyorum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  152. @blogtan hayat
    Hayır gerekmiyor. Ben de alan adı almadım ama adsense yayıncısıyım.

    YanıtlaSil
  153. http://ilgincbilgilerko.blogspot.com.tr/ sitem bu,uygun değil diyor neden lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  154. Bloggerde adsense onayı aldık diyelim biz adsense reklamlarını herhangi bir sitede yayınlayabilirmiyiz.yoksa sadece bloggerdemi yayınlıcaz

    YanıtlaSil
  155. Serdar bey ben Onayli adsense hesabima yeni actigim blogumu davet ettim ve direk reklam kodlarini siteme ekledim reklamlar gozukmuyor acaba neden. www.kuslarhakkinda.com

    YanıtlaSil
  156. Serdar Bey merhaba,

    www.cepteknolojisi.com sitem için adsense başvurusunda bulundum ve ilk onay geldi. Şifremi wordpress ayarlarında eklenmesi gereken yere ekledim fakat yatay reklam formatı oluşturmama rağmen sitemde sağda dikey bir yer açıldı.

    Ayrıca ikinci onay süresindeyim yazılarınızdan anladığım kadarı ile.. Boş reklam da görmüyorum. Adsense için açılan yer bomboş.. Acaba eksik birşey mi yaptım?

    Yardımcı olursanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  157. merhaba hocam iki sorum olacak 1.ben web sitemde kazançlar bölünü tıkladığımda Blog'unuz şu an AdSense için uygun değil diyor ne yapmalıyım . 2. sorum ise teqnoloji.blogspot.com.tr sitem hakkında yorum yapmanızı istiyorum iyi günler. :)

    YanıtlaSil
  158. Öncelikle herkese kolay gelsin dileklerimi iletmek isterim. Hemen hemen herkes burada yararlı bilgiler paylaşmak ve sorunlarını çözmek amacıyla bulunmaktadır. Benimde yönetmiş olduğum http://www.elmayarisi.com isimli sitemle ilgili bir sorunum var. Sitem 1,5 yaşında içerisinde 1600 den fazla konu mevcut. Tüm yazılarım özgün diyemem ama hemen hemen bir çok yazı da çalışma yapılmıştır. Sitem ilk kurulduğu zamanlarda bilmeden adsense başvurusunda bulundum ve başvurum kabul edildi. Reklam kodlarımı aldım siteme ekledim ancak reklamlar kpdlarım gösterilmeden iptal edildi. Bilmediğimden dolayı bu işlemi bir kaç kez daha tekrarladım hepsinde kabul edildi ve kod yerleştirmesinden sonra retedildi. Daha sonra siteye yüklenmeye başladım. Şimdi ise reklam kodu alamıyorum. Herseferinde başvurum redediliyor. Bu hem benim çalışma şevkimi kırıyor hem de sıkıyor. Google tarafından banlanmadıda sitem neden kaynaklandığını bir türlü bulumaıyorum. Bir ara sitemdeki bir çok yazıyı, eklentiyi ve etiketleri bu sebepten dolayı sildim. Ancak yine değişen bir şey olmadı. Bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  159. Serdar Bey merhaba, blogumu yeni açtım. fikirlerinize çok güveniyorum, blogu artısı ve eksisi ile kısaca değerlendirir misiniz?

    http://sinenot.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  160. serdar bey merhaba , sahip oldugum bir blogum var ve blogum türkiye, abd ,almanya ,polonya ve rusyadan takip ediliyor. Ben de bloguma reklam almak istiyorum ancak bir cok yerden bloguma gırılıyor olsada bir aylık blog kullanıcısıyım ve bıraz acemılık var. Adsense e kaydolmak ıcın bildiginiz gibi oncelıkle url sahıbı olmak gerekiyor. url yı kısa bır zaman ıcınde alacagım ancak nereden almam konusunda tavsıyenızı ve url aldıktan sonra buna ek olarak url tarzında yapmam gereken başka işler var mı? Ve bana adsense e kayıt asamasında sorun cıkmaması ve saglıklı reklam alabılmek ıcın ne tavsıye edersınız? yardımclarınız ıcın sımdıden sağolun bloguma bir göz atarsanız olumlu olumsuz eleştireleriniz beni mutlu edecektir. http://analizgunceleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  161. @Analiz Günceleri
    URL almaktan kastınız alan adı almak ise bu bir zorunluluk değil. Örneğin ben de bu blogda özel alan adı kullanmıyorum ama AdSense yayıncısıyım. Adsense onay sürecinde sorun çıkmasını istemiyorsanız AdSense destek sayfasında ve bu yazıda yazılan uyarılara dikkat etmeniz yeterli.

    YanıtlaSil
  162. Bir blogger hesabında birden fazla blog açarsak google Adsensee kabul edilmeyiz mi

    YanıtlaSil
  163. Google Adsense başvurum yetersiz içerik dedi ne eksik olabilir bakabilir misiniz ???

    http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  164. Merhaba hocam 6 aydır blogumu yazmaya devam ediyorum ve günlük 200 kişi giriyor ancak adsense kayıt ol kısmı aktif olmadı henüz sorun ne olabilir?

    YanıtlaSil
  165. Reklamı Alabilmek İçin Bir Ek Ücret Ödüyormuyuz ?

    YanıtlaSil
  166. Gizlilik politikası ile ilgili sayfa açmayı biraz daha ayrıntılı anlatır mısınz ?

    YanıtlaSil
  167. iyi günler bende boguma reklam alacağım ama doldurduğum form içerisinbde benden bir bütçe aralığı istiyor neden istediğini ve ne kadar yazmam gerektiğini bilemedim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  168. hocam merhaba benim blogumda kayıt olma sekmesi aktif oldu ancak kayıt olmak için bastığımda yükleniyor deyip bir şey olmuyor?

    YanıtlaSil
  169. iyi aksamlar hocam ben blog yazıyorum yaklasık 3-4 gun oldu makaleler filan paylasıyorum. özgun paylasıyorum tabiki. her gun mutlaka 1-2 tane yazmaya calısıyorum . ben kazanç bolumunden ADSENSE ye uye ol a tıkladıgımda bana siten yetersiz diye uyarı vermiyor yada baska bişey yapmıyor . tıkladıgım zaman bana blogun önizlemesini acıyor istatisligi ve uyarı filanda vermiyo bunun nedeni nedir ?

    YanıtlaSil
  170. Merhaba,

    Serdar hocam, mobilya hocam adında bloğum var 34. yayın sonunda Adsense aktifleştirildi. Müracaat etmek istiyorum ama bir arkadaşım 6 ay sonra başvurunu yap demişti bloğum açılalı 4 ay oldu ne yapmalıyım sizce?

    YanıtlaSil
  171. @Mobilya Hocam
    Hayır 6 ay beklemek gibi bir zorunluluk yok.

    YanıtlaSil
  172. walla hocam yemek tarifleri blogumla basvuru yaptım olmadı 750 içerik vardı ve istatiklerdede gogleden girenlerde vardı ama ilk gün mesaj geldi yetersiz içerik yanlız temam video teması gibi anasayfa resimliydi tek kuskum o sablon degiştirdim normal blogger sablonları biraz gecsin bakım ne olacak

    YanıtlaSil
  173. Merhabalar.İleride google adsense den reklam aldığım zaman atıyorum 30 adet farklı konularda sayfam var,reklam kodu geldiği zaman bu reklam kodlarını hangi sayfama yani yayınlarıma koyacağıma ben karar verebiliyormuyum?Yoksa sayfalarıma uygun olarak adsense mi yardımcı oluyor? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  174. @Hüseyin
    İsterseniz tüm sayfalarda gösterirsiniz, isterseniz belli sayfalarda. Tercih sizin.

    YanıtlaSil
  175. Kolay gelsin.. blogumun adresi http://www.melisinmasali.blogspot.com.tr/ henüz 14 gün oldu açalı ve şuan 23 yayın ve 21.000 tık bulunuyor..Her geçen gün tık sayısı artıyor..Daha beklemeli miyim reklam almak için yoksa başvurumu yapmalı mıyım?Bir de teknolojiden çok çok uzak biri olarak başvurmadan önce neler yapmam gerektiğini yazınızdan teknik bilgim çok yetersiz olduğu için anlayamadım..Bu konuda eğer başvuru yapabiliyorsam detaylı yardımınızı rica edebilir miyim? :(

    YanıtlaSil
  176. kolay gelsin . ben bi FILM sitesi açtım ve google adsenseye basvurdum. ilk onayı aldım ve bana bı reklam kodu verdi ve sıteme yerleştırdım ama doğrumu yerleştırdım bilmiyorum ?? bi incelermisiniz acaba

    http://fullmegafilm.net

    YanıtlaSil
  177. 3 defa başvurdum ilkinde 4 saat sonra ikincide yarım saat sonra üçüncüde 10 dakika sonra onaylanmadı. nedenini anlamadım bir türlü :(

    YanıtlaSil
  178. merhaba, ben önceden youtube kanalı açtım ve adsense'e bağladım o zamanlar benim blog sayfam da vardı. ama kazançlar sekmesinde bloğunuz adsense için uygun değildir yazıyordu.sonradan yazı aktif olunca aynı hesap üzerinden başvurdum.daha sonra bloğunuza şablonlarınız eklendi dedi. ama kazançlar sekmesine girdiğimde başvurunuz inceleniyor diye bir yazı filan çıkmadı, e-mail filan da gelmedi youtube hesabımda hosted account yazıyor.blog sayfamda reklam göstermek için ne yapacağım lütfen yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
  179. İyi akşamlar Serdar Bey..Ben tüm aşamaları geçtim..Ödeme eşiğini bekliyorum ödeme almak için..Ödeme eşiğine ulaşınca benim yapmam gereken bir işlem var mıdır?Yoksa hesabıma otomatik olarak geçecek midir para..Yardımlarınız ve aydınlatıcı yazılarınız için çok teşekkürler..Yardımlarınız sayesinde adsense başvuru süreci ve sonrasını başarıyla atlattık :)Tekrar iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  180. hocam sizce başvursam erken mi olur blogumu bi inceleyip geri dönerseniz memnun kalırım

    YanıtlaSil
  181. emeğinize sağlık güzel paylaşım olmuş yeni başlayanlar için yol gösterici nitelikte.

    YanıtlaSil
  182. @Zeynep Aygün
    Ödeme eşiğine ulaştıktan sonraki ilk tediye gününde ödeme banka hesabınıza geçer. Sizin birşey yapmanıza gerek yok.

    YanıtlaSil
  183. Serdar abi içerik eksik diyo bloguma bakarmısınız www.avcusofttarih.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  184. Merhaba ben 16 yaşında blog yazarıyım 18yaş sınırı gibi nedenlerden dolayı adsense başvurusunu abimin gmaili üzerinden adsense de abimin üzerine olacak yapmak istiyorum sorun olur mu

    YanıtlaSil
  185. Makaleniz çok güzel olmuş, teşekkürler. http://neredeyaziyor.blogspot.com.tr/ blogum bu ve neden kabul görmediğini anlamaya çalışıyorum. Yardımcı olabilir misiniz.

    YanıtlaSil
  186. Ben de kisa adsense deneyimimi paylasmak istiyorum. Belki faydalanmak isteyen arkadaslar olabilir.
    1. Ben blogumu Au da actim. Hicbir zaman adsense basvurusu kapanmadi. Ne zaman Hindistan'dan icerik girip site hatitasi gonderince aninda adsense basvurma kapandi. Benim adsense basvuru yapma gibi bir niyetim ordayken yoktu, o yuzden durumu onemsemedim.
    2. Turkiye'ye geldigimde blowgun tekrar site haritasi gonderdim.Cunku Hindistan'da gonderdigim iptal olmustu.Aradan cok gecmedi adsense basvuru butonu tekrar aktif oldu.Ben belli bir sure basvurmadim. Reklamlar blogumu nasil etkileyecek emin olamadim.Cunku G+ dan beni 2 seneden fazla takip edenlerimi kaybetme endisesi yasadim.
    5. Ardindan sayfamin icerigi arttikca, diger bloglari inceledikce bircok blogun adsense kullandigini gordum.Bende denemekten ne cikar diyerek AdSense basvurumu yaptim.Reklam kodlarini yerlestirdim.1 hafta sonra kabul edildim.
    6. Reklamlarim gorunmeye basladi.Ucretler hep merak konusu olmustu burada.Yaklasik olarak tiklama basina Kambodya, Tayland gibi ulkelerden 0.01,Turkiye'den ise 0.06 tl gibi bir miktar yaziyordu.
    7.Sayfa icerigim Turkce olmasina ragmen sayfamda cogunlukla her ulkenin diline gore yabanci reklamlar yayinlandigindan, Turkiye tiklanma oranim toplamda cok dusuktu, nerdeyse yoktu. Insan anlamadigi reklami niye tiklasin degil mi?
    8. Neyse boyle devam ederken Google birgun bana email gonderdi.Gecersiz etkinlikten hesabinizi kapattik diye.Benim kullandigim iki cihaz var. Biri mobile, biri dizustu. Ikisinden de site sagligimi kontrol icin siteme giriyorum. Hatta hem Windows hem Chrome'dan giriyorum.Bakiyorum site hizim nasil, sayfam cabuk aciliyor mu vs. Yoksa 0.01 gibi 0 a cok yakin bir deger icin,birakin bu deger 1 tl bile olsa risk almam.Anlasmali oldugum kurumla arami bozmam.Biraz sasirdim acikcasi.Cunku kendi reklamlarimi 0.5 cent kazanacagim diye tiklamadim.Kimseye de ne sosyal medyada ne sayfamda reklamimi tiklayin da demedim.Sayfa goruntuleme oranima gore reklam tiklanma oranimda bayagi dusuktu.Hatta bazi gunlar hic tiklanmiyordu.Reklam yerlesimim hocamin diger yazisindaki gibiydi.Muhtemel yayinlanan reklamlarin cogunlugunun Ingilizce-Turkce harici dillerde reklam olmasi olabilirdi.
    9. Benim tarzda blog acanlarin bloglarini okudugumda hep bir yazi gorurdum onceden . Arkadaslar bakin nasil geziyorum.Sayfama tikladiginiz reklamlardan harcligi cikariyorum vs. gibi.Altinda da yorumlar: abi tikladim reklamlarini,yada guzel kiz yolun acik olsun tikladim reklamlarini vs. gibi.Ne hikmetse bizim Google amca bu kisilerin reklam tiklamaya ozendirici iceriklerine birsey demiyordu.
    10.Hesabim kapanmasindan sonra ben Eyvallah der yoluma devam ederim.Sayfamdaki reklamlarin kalkmasina uzulecek biri degilim.
    11.Ancak Google insanlarin eline buyuk kozlar veriyor.Ben kotu niyetli degilim, kimsenin adsense hesabinin kapatilmasi icin bir caba gostermem ama su anda uc asagi bes yukari Google muamelesini anlamis durumdayim.O yuzden tavsiyem,sosyal paylasim sitenize gelen insanlarla heleki blogu olanlarla,rakiplerinizle husumet icine girmeyin.Uc asagi bes yukari nasil bir blog oldugunuz uzaktan gorunuyor.Sizin adsense hesabinizi kapatacak sapmayi,sizin rakibinizin yapmasi cok ama cok kolay.Keske Google amca isi duygusala baglayip reklamverenlerin kadar bloggerlarinin sana guvenini ve motivasyonunu da dusunseydin.WIN-WIN teknigini uygulasaydin.Gecersiz etkinlik tespit ettin 0 kurus yazarsin olur biter.Yukaridaki Hollandali arkadasin bos sitesine reklam verdigini,Sayfasinda reklamlarimi tiklayin diyen bloggerlarin hala yayina devam ettigini, 3 degil 5 resim-metin reklami ile sayfayi bile goremeyecek hale getirenleri gorenlerin sana guveni sarsiliyor Google amca.Umarim Genius uzmanlarin bunun farkina varir.Saygilar

    YanıtlaSil
  187. Benim Bloğum var ve öğrenciyim aylık 300-500tl kazanmak için adsense ile günde kaç görünteleme sayısı olmalı ortalama bi şey söyleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  188. bloggerda açtığımız bloga, google adsense dışında reklam alabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  189. merhaba,

    ayrıntılı bilgi için teşekkürler, kendi sitem olan http://www.tattodovme.com/ için başvurdum 3 gün içinde onaylandı.

    YanıtlaSil
  190. Merhabalar Serdar Bey Bana Bu Hesapla Ulaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  191. @kuzey gedikz
    Elbette, istediğiniz yerden reklam alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  192. Benim blogum kocaminmutfagi.blogspot.com.tr bakabilir misiniz? sürekli yetersiz içerik diyor ne yapmalıyım? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  193. http://apptrailershakkinda.blogspot.com.tr/ blog adresim bu fakat kabul edilmiyor niçin

    YanıtlaSil
  194. hocam kolay gelsin benim daha önceden youtube üzerinden başvurduğum bir adsense hesabım var ( http://dinedavetet.blogspot.com.tr/ ) bu blog sitemi o adsense hesabına bağladım. hatta reklam kodları falan var onları blog siteme yerleştirdiğim halde reklamlar görünmüyor. bu adsense hesabın zarfı da geldi blog dan para kazanmak istiyorum yardımcı olursanız minnettar kalırım şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.