Reklamverenlerin Bloglardan Beklentileri

Blogundan ufak da olsa ek gelir elde etmeyi her blogger ister öyle değil mi? Bunun için en sık başvurulan yöntem AdSense reklamları olsa da, blogunuza banner, link veya tanıtım yazısı olarak direkt reklamlar almak hem daha pratik hem de trafiği nispeten düşük bloglar için daha kazançlı bir yöntemdir.

Bildiğiniz gibi bir süredir ben de Blog Hocam’da advertorial içerikler ve banner reklamları yayınlıyorum. Bu süreçte 10 reklam verenle anlaşarak reklamlarını yayınlasam da reklam görüşmesi yaptığım kişilerin sayısı sanırım 50’den fazladır. Önceliğim okuyucu memnuniyeti olduğu için bu konuda seçici davrandım ve gelen reklam tekliflerinin çoğunu kibarca reddettim.  Ancak bu kadar çok kişiyle reklam görüşmesi yapmak, bana reklamverenin yayıncıdan beklentleriyle ilgili bazı şeyler öğretti.

reklamveren 
İşte bu yazımda, reklamverenlerin yayıncılardan beklentilerinden bahsetmek istiyorum. Böylece direkt reklam yayınlayarak para kazanmak isteyen bloggerlar kendilerini ve bloglarını bu duruma hazırlayabilirler.


İçerik

Rerklamverenlerin çok büyük bölümü içeriği özgün ve kaliteli blogları tercih ediyorlar. İçeriği sağdan soldan kopyalanan yazılarla veya tanıtım yazılarıyla dolu olan bloglar, reklamverenin gözünde pek değerli değiller.

Tasarım

Blog tasarımı da reklamverenin tercih sebeplerinden biri. Orijinal ve dikkat çekici tasarıma sahip bloglar reklamverenin ilgisini çekerken, temanın sadeliğine de özen gösteriyorlar. Yerleştirecekleri reklamın ziyaretçi tarafından kolayca farkedilmesini istiyorlar.

Konu

Aslında blogunuzun konusu reklmverenin kim olacağını belirleyen temel faktör. Kendimden örnek vereyim. Blg Hocam’ın konusu itibariyle okuyucu kitlesinin tamamına yakınını blog yazarları oluşturuyor. Dolayısıyla hedefi blog yazarları olan reklamverenler için Blog Hocam iyi bir pazar olabilir.

Değerler

Aylık veya günlük trafik, PageRank, Alexa gibi değerler firmaların değil ama küçük çapta reklamverenlerin sorguladığı değerler olabiliyor. Bu değerlerinzin yüksek olması sizin için bir avantaj.

Etkileşim

Bu da büyük firmaların ve markaların yayıncıdan beklentisi. Bu tür büyük reklamverenlerin genellikle pazarlama departmanları olduğu için, geri dönüşüm oranı, etkileşim oranı gibi asıl önemli olan değerlere bakıyorlar.


Esneklik

Fiyat ve ödeme konusunda esnek olmanız da sizi tercih edecek reklamveren sayısını etkileyecektir. Esneklikten kastım; farklı reklam modellerine, fiyat aralıklarına ve ödeme yöntemlerine sahip olmanızdır.

 

Reklamverenlerin bu beklentilerini karşılayıp, etkileyici bir “Reklam” sayfası oluşturduktan sonra pek çok reklam teklifi alacağınıdan emin olabilirsiniz.

Herkese bol kazançlar!

35 yorum:

  1. Merhaba ,güzel paylaşımlarınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz paylaşımlarınız için ama benim bloguma reklam vermediler cogunluk fotograftan oluşuyor diye, tavsiyeleriniz olursa sevinirim

    YanıtlaSil
  3. @CAFE MERCİMEK (NİHAL)
    Aslında yapmanız gerekeni de sylemişler. Metin içeriğinizi arttırın.

    YanıtlaSil
  4. Paylaşım için teşekkürler. Firmaların bizi bulmasını mı beklemek gerekir yoksa içerik ile ilgili olanlara başvuru yapmak doğru mudur? Diyelim ki reklam aldık, ücretlendirme standardı var mıdır?

    YanıtlaSil
  5. @keyifolsun
    Tek tek birilerine "ban reklam ver" diye başvuru yapmak pek mantıklı değil. Onun yerine yazının sonunda da belirttiğim gibi reklam sayfası oluşturmak, blogunuzdaki reklam alanlarına " buraya reklam verin" şeklinde bannerlar yerleştirmek ve çeşitlikli topluluklarda blogunuza reklam aldığınıza dair yayınlar yapmak daha iyi sanki.

    Ücretlendirme konusunda bir standart yok. İlk reklamlarınızı düşük ücretlerle alın. Zamanla talebe göre fiyatlar kendliğinden şekillenecektir zaten.

    YanıtlaSil
  6. sizi facebooktan takip ediyorum.
    benim blogum, yani yeni sayfam oldukça yeni. daha görseli ile uğraşacağım.
    bende de metinler çok uzun ki, ben bu sayfayı bu yüzden açtım. :)
    hatta baştan yorumlara kapamıştım, kimse ay kısa yaz diye taciz etmesin diye.:))
    sonra yeni bir yazı okudum, yorumlar google da önsayfalara geçebilmeyi sağlıyormuş meğer.
    daha eski blogumdan dolayı sürekli mailime kedilerin ihtiyacı olan ürünlerin reklamı geliyor. sayfama da reklam vereblirler belki.

    şu andaki görüntüm reklam için kalabalık mı? ve sorması ayıp değilse ayda ortalama ne kazanılıyor? utandım bu sorudan fakat yine de sordum.:))
    ve bende dün web tasarım kursuna başladım, oldukça güzel öğrettiklerini biliyorum. (grafik ve animasyon tabanlı, html, photoshop,flash, dreamweaver da öğretecekler)
    reklam için kurs sonrasını mı beklesem ??
    ve kendim hiç bir sayfada reklalara tıklamam.ilgimi çeken bir şeyle karşılaşmadım sanırım.

    Not: soruyu kısa sorabilsem, yazıları da kısa yazmayı becerirdim sanırım. :))))

    YanıtlaSil
  7. @Kedili Teyze
    Öncelikle yorumları aktiflşeştirmenizi öneririm. Yorumlar sayesinde Google'dan ziyaretçi geldiği doğurudur.

    Blogunuzun hitap ettiği belli bir kesim olduğundan reklam almanız kolay olacaktır. Özellikle petshoplar ve benzeri online evcil hayvan malzemesi satan siteler ilgilenebilir fakat öncelikle blounuzun yazıda belirttiğim beklentileri karşılaması gerekir. Hepsi olmasa bile bir kısmı.

    Kazanç konusunda blogunuzu başka bloglarla kıyaslamanız ve ona göre beklentiye girmeniz pek gerçekçi değil açıkçası. Sayfanın en üstündelki menüden ulaşabileceğiniz reklam sayfasında sabit reklamların ücretlerini herkese açık bir şekilde yazddım zaten. Bunlar dışında adsense, bumads gibi farklı gelir kalemleri de var Blog Hocam'ın.

    YanıtlaSil
  8. yoo onu kıyas anlamında sormadım asla.
    fakat sizi ilk bulduğum zaman reklamlarla ilgili noktayı gözden kaçırmışım. o zamanlar "daha dur; etin ne, butun ne, reklam senin neyine" modundaymışım demek ki. aslında hala öyleyim. :)
    ama yazınızı okuyunca "sonrası için neden olmasın" dedim.
    evet evet yorumları açtım zaten. ilginize çok teşekkür ederim.:)

    YanıtlaSil
  9. Zenox hakkında bir şeyler araştırmaya başladım ama Google reklamları hakkında okuduğum bir yazı kafamı karıştırdı açıkçası.. Bir başka yayıncının reklamını aynı sayfada yayınlarsak Google'dan ceza alır mıyız?

    YanıtlaSil
  10. @evde yazar
    Kafanızı karıştıran yazıyı kimin yazdığı önemli :) Ben bu ana kadar Google'dan öyle bir uyarı veya açıklama okumadım.

    YanıtlaSil
  11. Ellere sağlık bir yazı yine Serdar Hocamızdan, teşekkürler bilgiler için Hocam.

    *yerleşik yorum formunuz G+ mı? küçük bir "notify me" ibaresi vardı çok tanıdık gelmedi.

    YanıtlaSil
  12. @Teknoloji Manya BLOG
    Hayır Blogger'ın kendi yorum formu. Görünümü bugün güncellendi.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Serdar Hocam, ellerinize emeğinize sağlık... Bloğumu tamamen sizin bilgileriniz sayenizde açtım, adım adım tüm yazılarınızı okuyarak oluşturdum henüz 2 ay bile olmadı, umarım başarabilmişimdir. Çok yeni olduğum için adsense reklamlarına da kaydolmadım. Adsense reklamları ve diğer reklamlar için yeterli bir zaman, ölçüt, belirli bir bekleme süreci var mıdır sizce? Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. @BeautyBoop
    Bunun bir ölçüsü veya değeri yok. Bence yazıda yazdığım şeyleri karşıladıktan sonra başvurabilirsiniz. Hepsini olmasa bile bir kısmını.

    YanıtlaSil
  15. Peki reklam verenleri nasıl buluyoruz onlar mı bizi bulmalı. Yani blogda bir reklam alanı ayırıp buraya reklam vermek için iletişime geçin dememiz yeterli mi ?

    YanıtlaSil
  16. @Mesut Kaynacı
    Reklam sayfası oluşturabilir, blogunuzdaki reklam alanlarına " buraya reklam verin" şeklinde bannerlar yerleştirebilir ve çeşitlikli topluluklarda blogunuza reklam aldığınıza dair yayınlar yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. Serdar hocam merhaba,

    En son yazdıgınız haber başlıgında bir tane "r" harfi fazla görünüyor...

    Saygılar,

    GÜRCAN GÜR

    YanıtlaSil
  18. @FİKİRSEPETİM NEDİR?
    Uyarınız için teşekkürler, düzelttim.

    YanıtlaSil
  19. Yazı için teşekkürler. Reklam ücretlendirme ile ilgili güncel yazılarınız bulunuyor mu? Bloğuma text link veya banner şeklinde reklam vermek istediler; ama ücretleme konusunda bir bilgim yok.

    YanıtlaSil
  20. @GezginAnne
    Reklam ücretlerinin bir standartı olmadığı için böyle bir yazı yazamıyorum. Yapabileceğiniz şey; diğer blogların talep ettiği ücretleri incelemek ve kendi blogunuzla kıyaslayrak ona göe bir fiyat belirlemek.

    YanıtlaSil
  21. Hocam peki bu reklamveren saygı değer insanlar neden bizim bloglarımıza reklam veriyor, yani demek istediğim kar'ları ney ? Reklamlara tıklayınca sitelerine 3-5 hit gelsin diyemi bukadar çok para döküyorlar bu sektöre.

    YanıtlaSil
  22. @Güncel Blog Sitem
    3-5 hit için kimse çok para dökmez. Çok para döküyorsa eğer oradan ciddi bir trafik beklentisi vardır. Daha küçük ücretler ödenleyenlerin ise trafik beklentileri yoktur, link inşaası yapıyorlardır.

    YanıtlaSil
  23. Reklam veren ben ce tamamen sitenin genel istatistik ve tasarımınla alakalı diye düşünüyorum genelde reklam verenler alexa değeri,pr değeri,turs rang değeri gibi istatistiklere bakıpta reklam veriyollar hatta formlarda reklam yayınlamak isteyenler site istatistik bilgilerini vererek reklam almaya çalışıyor kimse bizi bulmaz durdumuz yerde benim fikrim bu şekilde önce iyi bir site sonra gelir diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  24. anneolmakguzeldir.blogspot.com.tr blogunda icerik vs hersey uygun ama adsense butonu aktif degil. Acaba 6 aydan kisa süreli oldugu icin olabilir mi? Beklemek mi gerekli nedenini nasıl ogrenebilirim?

    YanıtlaSil
  25. @Anne Olmak
    Blogunuz yeniyse ondan olabilir. Biraz daha bekleyin.

    YanıtlaSil
  26. merhabalar blog yazılarıma neden yorum yapılmıyor? acaba ayarlarında bir yanlışlık mı yaptım yoksa gerçekten yorum yazmadıkları için mi yorum gelmiyor. bu arada kendi yorumlarım görünüyor.

    YanıtlaSil
  27. http://morlumutfak.blogspot.com.tr/ blogumda herşey mevcut fakat adsense butonuna tıklayamıyorum.Ne yapmam gerekir?

    YanıtlaSil
  28. özgün yazılarınız,samimiyetiniz ve paylaşımcı olmanızda siz istemeden de size para kazandıracaktır.. başarılarınızın devamını diliyorum..

    YanıtlaSil
  29. Çok yararlı olmuş teşekkür ederim :) Umarım daha başarılı olursunuz

    YanıtlaSil
  30. banner, link veya tanıtım yazısı olarak direkt reklamlar almak hem daha pratik hem de trafiği daha düşük bloglar için daha kazançlı demişsiniz biz banner link veya tanıtım reklamlarına nasıl ulaşabiliriz? bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  31. @Merve Şenay
    Blogunzda bir reklam sayfası oluşturup oradan size ulaşmalarını bekleyebilir veya sizinle benzer içerikte bloglara reklam veren firmalarla siz iletişime geçerek reklam çalışması yapabileceğinizden bahsedebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  32. Reklam sayfasını nasıl oluşturabiliriz bir de reklam almak,yerleştirmek vs için ek bir şeyler bilmek lazım mı

    YanıtlaSil
  33. İyi günler blog hocam. Benim modasneakerstr.blogspot.com.tr adında bir blogum var ama yazılarımı bilgisayarım olmadığı için telefondan giriyorum. Bunun blogun gelişiminde dezavantajı olur mu? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  34. http://kirtasyesever.blogspot.com.tr/ bloguma bir bakarmısınız ? :)

    YanıtlaSil
  35. Teşşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler ışığında bizleri aydınlattığınız için.
    https://wordpress.com/read/feeds/67679689/posts/1509050861 bloguma göz atabilirsiniz :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.