Affiliate Markting İle Kazanmaya Başlıyoruz

Bildiğiniz gibi daha önce affiliate marketing ile ilgili teorik bilgi içeren bir makale paylaşmıştım. O makaleyi okuduysanız satış ortaklığı hakkında genel bilgilere sahipsiniz demektir. Şimdi işi bir adım ileriye götürerek somut örneklerle devam etmek istiyorum. Bu makalede size Türkiye’nin en önde gelen ve en kazançlı affiliate ağı olan adtriplex.comadtriplex.com ’u (*) tanıtacak ve farklı konularda bloglar için ürün seçeneklerinden bahsdedeceğim.

 

1. Adım: Adtriplex’e Üye Oluyoruz

 

Adtriplex üyelik

 

Öncelikleadtriplex.comadtriplex.com (*) sitesine giderek yeni üye ol butonuna tıklıyor ve klasik üyelik formlarında olduğu gibi bu formu dolduruyoruz. Adtriplex’e üye olmak tamamen ücretsizdir fakat her blogun kabul edilmediğini söylemeliyim. Bu aşamada bilgilerinizi doğru ve eksiksiz doldurmanız çok önemli. Adtriplex çok güvenilir bir firma olduğu için bilggilerinizi rahatlıkla verebilrsiniz. Üyelik formunu doldurduktan sonra blogunuzun değerlendirme süresi 1 hafta kadar sürebilir. Bu aşamada sabırlı olmanızı vecevap gelene kadar ikinci bir başvuru yapmamamınızı öneririm.


2. Adım: Blog Türüne Göre Ortaklık Programı Seçiyoruz.

 

Üyelik başvurunuz kabul edildikten sonra onlarca marka ve firmanın ortaklık programları sizi bekliyor olacak. Sıra ortaklık programlarının detaylarını inceleyerek cazip olanlara başvurmakta. Adtriplex, performansa dayalı bir sisteme sahip olduğu için üyelerinin her programa katılmasına izin vermez. Blog ve ortaklık programı birbirine paralel olmadır. Bundan sonrasını blog konularına göre örnekleyerek anlatmak istiyorum.

 

Dizi & Film & Sinema Blogları


frameby

 

Dizi, film veya sinema ile ilgili bir blogunuz varsa Frameby.com ortaklık programına katılabilir ve sosyal bir film kulübü olan Frameby.com’a göndereceğiniz üye başına 0.70 TL kazanabilirsiniz. Blogunuzu ziyaret edenlerin bu siteyle direkt ilgili olduklarını düşündüğümüzde kazancınız epey yüksek olabilir. Ayda 1000 üye gönderirseniz kazancınız 700 TL olacaktır.

 

Moda Blogları

 

netmoda

 

Çok ayıda moda bloggerının Blog Hocam’ı takip ettiğini biliyorum. Adtriplex’de moda blogları için fazla sayıda ve kazançlı ortaklık programları var. Bunlardan biri de Netmoda.com’un ortaklık programı. Ziyaretçileriniz sizin referansınızla üye olduğunda 0.50 TL kazanırsınız. Bu kişi netoda.com’da bir kombin yaptığında ise 1 TL kazanırsınız. Yani 1 kişiden 1.50 TL kazanabilirsiniz. Ayda 1000 kişiyi netmoda.com’a üye yapıp kombin yaptırabilirseniz kazancınız 1.500 TL olacaktır.

 

Takı Blogları

 

lelaq

 

Bayanların sıkça yazdığı konulardan biridir takı & tasarım ve bijuteri. Adtriplex’de takı blogları için çok cazip programlar var. Bunlardan biri de Lelaq.com. Sizin referansınızla lelaq.com’a giden ve buradan alışveriş yapan biri olursa ödediği ücretin %12’si sizin olur. Lelaq.com’da ki ürünlerin nispeten ekonomik ve baka yerde bulunmayan ürünler olduğunu düşünürsek satış yapma olasılığı oldukça yüksektir.

 

Kozmetik & Kişisel Bakım Blogları

 

bellamola

 

Bayan blogları için affiliate marketing fırsatları oldukça fazla. Pek çok ünlü marka ve firmanın cazip ortaklık programları mevcut. Bunlaradan biri de kozmetik blogları için Bellamola.com. Parfüm’den, cilt bakım ürünlerine, kozmetikten, saç bakımına kadar binlerce orijinal ürün sunan bellamola.com’a bir ziyaretçi gönderdiğinizde v o ziyaretçi siteden alışveriş yaptığında %8.40 gib bir komisyon alıyorsunuz.

 

Oyun Blogları

 

goalunited

 

Bilgisayar oyunlarıyla ilgili yayınlar yapan ve bu alanda takipçi kitlesi olan bloglar için çok cazip ortaklık programları var Adtriplex’de. Bunlnardan biri de GoalUnited. Online oynanan bir menajerlik oyunu olan Goalunited’a gönderdiğiniz üye başına 0.50 TL alırsınız. Ayda 500 üye gönderseniz 250 TL gibi bir kazanç elde edersiniz.

 

Teknoloji Blogları

 

kliksa

 

Bilgisayardan beyaz eşyaya, TV’den ofis ürünlerine kadar binlerce ürünün satıldığı Kliksa.com’un ortaklık programına katılığınızda atış başına %3-6 arası komisyon alırsınız. Bu oran ürünün kateorisne göre değişiyor. Ürün adedinin ve fiyat aralığının çok geniş olduğunu düşünürsek, doğru stratejilerle epey satış yapabilirsiniz gibi gözüküyor.

 

Kitap Blogları

 

maxkitap

 

İnternetten en çok satınan alınan ürünlerin başında sanırım kitaplar geliyor. Bu yüzden kitap bloglarının affiliate mraketing ile gelir elde etme şansını çok yüksek görüyorum. Adtriplex’de kitap blogları için en uygun ortalık progralarında biri Maxkitap.com’un. Satış başına %6 komisyon alıyorsunuz. Kitaplar henellikle ucuz ürünler oldukları için satış başına kazanç düşük gibi gözükse de satılan ürün sayısı nispeten fazla olacağı için kazancınız hızla artacaktır.

 

Kişisel Ve Genel Bloglar

 

Yukarıda bahsetmediğim daha pek çok kategorideki bloglar için çok cazip ortaklık programları Adtriplex’de mevcut. Özellikle kişisel veya genel bloglar (kendi tabirleriyle) bu programların büyük bölümüne başvurabilirler. Bu programların tümünü görmek ve incelemek isterseniz aşağıdaki bannera tıklayabilirsiniz.

 

adtriplex.com

 

 

3. Adım: Affiliate Linklerimizi Alıyoruz

 

Pazarlamak istediğiniz ürün veya ürünlere karar verdikten sonra başvurunuzu yapıp programa uygun olup olmadığınızın incelenmesini bekliyorsunuz. Adtriplex panelinizdeki Partnerprogram sekmesinden başvurduğunuz programları, aktif olanları veya reddedilenleri görebilirsiniz. Programa başvurunuz kabul edildiğinde e-mail ile bilgilendirilirsiniz.

 

Birkaç günlük bekleme süresinden veprograma kabul edildiğinize dair mail geldikten sonra Adtriplex hpanelinize girerek aktif programlar listesinden o programa ait affiliate linklerini alabilirsiniz.

 

Bu bölümde çeştli boyutlarda bannerlar ve text linkler vardır. Bunların hemen altındaki kutularda ise o banner veya linke ait affiliate kodları bulunur. Blogunuza eklyeceğiniz kodlar işte bunlar.

 

Örneğin blogunuzun sidebarına 250x250 boutunda bir affiliate bannerı eklediğinizi düşünelim. Ziyaretçi bu bannera tıklayıp ilgili siteyi ziyaret ettiğinde affiliate kodu sayesinde sizin referansınızla geldiği kaydedilir. Cookie süresi bitene kadar o siteden alış veriş yaptığına veya üye olduğunda belirlenen komisyon tutarındaki ücret Adtriplex hesabınıza geçer.

 

4. Adım: Ürünümüzü Blogumuzda Pazarlıyoruz

 

Affiliate linklerinizi alıp blogunuzun çeşitli yerlerine banner veya text link olarak ekleyerek affiliate marktingde başırılı olacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle satış başına ödeme alacağıız bir programa katıldıyanız, o ürünü pazarlamak için banner eklemekten çok dahafazlasını yapmalısınız. Bunların başında ise içerik pazarlaması ve e-mail pazarlaması geliyor. E-mail pazarlaması ile ilgli bugüne kadar bir bili paylaşmadığım için o konuyu sonraya bırakıyorum ama içerik pazarlamasının üzerinde durmaımız gerek.

 

İçerik pazarlaması dediğimiz şey okuyucularınız için bilgi veren ve eğlediren içerik oluşturarak ilgiyi pazarlamak istediğiniz ürüne toplamaktır. Blogunuzda pazarlamak istediğiniz ürünün faydalarını, neden gerekli olduğunu, kişisel deneyimlerinizi, multimedya öğelerinde desteğiyle içerik olarak paylaşmanız, ziyaretçiyi ürünü alma kousunda teşvik edecektir. İçerik pazarlamasının amacı da budur zaten.

 

Uzun lafın kısası ürününüz için bol mktarda ilgi çekici ve faydalı içerik üretmeniz gerekkmetedir.

 

Şimdilik Adtriplex ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Zamanla hem affiliate marketing, hem de Adtriplex ile ilgili detaylı incelemelere ve stratejilere geçeceğim. Sormak istediklerinizi yorum bölümünden sorabilirsiniz.

 

Herkese bol kazançlar!

* Affiliate linkidir. Bu linke tıkladığınızda referansınız ben olmuş olurum.

54 yorum:

  1. Ben bu adtriplex.com'a şimdi başvuruyorum o zaman hocam. Madem siz hakkında iyi şeyler söylüyorsunuz, denemekte fayda var, bakalım ne olacak:)
    Teşekkürler bilgiler için:)

    YanıtlaSil
  2. Hayırı olsun. Gerçekten güvenilir ve profesyonel bir firma. Yayıncı akademisini destekleyen ve eğitim veren 4 büyük firmadan biri.

    YanıtlaSil
  3. Size guveniyoruz ve bende basvuruyorum.. http://ibrhmerdogan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. @ibrahim Erdogan
    Teşekkürler. Bol kazançlar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Ne zaman üye oldum hatırlamıyorum ama üye olmaya çalışırken üye olduğumu gördüm. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. @Serdar
    Rica ederim. Başka bir e-mail adresi ile tekrar üye olabilirsiniz. Her hafta yeni ortaklık programları ekleniyor. Mutlaka ilginizi çeken bir program olacaktır.

    YanıtlaSil
  7. Tamam,
    bu arada ciddi manada Türk Blog Dünyasında gelişmeler yaşanmaya, kaliteli içerikler oluşmaya başladı. Artık meyvelerini toplama zamanı.
    Bu gelişmelerden sizin katkılarınızın önemli bir yeri var.
    Tekrar teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  8. Serdar Bey, programa kabul edildim:) Fakat Google Reklam politikalarını okuduğumda başka reklamları yayınlayabiliriz ama tıklama başına ücret ödenen programlara katılamayız gibi bir sonuç çıkardım.. Açıkçası endişelerim var bu konuda, sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  9. @evdeyazar
    Tebrikler!
    Adtriplex ile Google AdSense farklı reklam modelleri. AdSense tık başına ödeme yapan PPC modeli, Adtriplez ise satış ortaklığı dediğimiz affiliate modeli. AdSense açısından affiliate marketing yapmanın bir sakıncası yok ama başka bir PPC programı kullanmanız sakıncalı.
    Kısacası doğru anlamışsınız :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Hocam, bilgilendirme ve yazı için teşekkürler. Ödeme seçenekleri arasında PayPal var mıdır?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. @Teknoloji Manya BLOG
    Hayır ödemeler banka hesabınıza yapılıyor.

    YanıtlaSil
  12. Çok pardon, ben yine soru soruyorum. Adtriplex'in yönetim panelinde seçmemi istedikleri bir takım banner reklamlar var, bu durumda o da PPC modeli olmuyor mu? Ben hala anlayamadım sanırım bu işi.. Çünkü Adtriplex yönetim panelinde de tıklama maliyetleri falan gösteriliyor.. Google'dan ceza yemeden bu işi nasıl yapacağımı hala çözebilmiş değilim nitekim:)

    YanıtlaSil
  13. @evde yazar
    Adtriplex'de tık başına ödeme almazsınız. O bannerlar ziyaretçiyi sizin referansınızla ilgili siteye yönlendirmek içindir. İkisi çok farklı şeyler. Google cezası söz konusu değil endişe etmeyin.

    YanıtlaSil
  14. :) teşekkür ederim, bir tanesine başvurdum şimdi programların, ama sanırım size çok sorum olacak.. Yani yerleşim, mesela bir yazı yazsam içine o banner'lardan koysam "teşvik" yapmış olur muyum? Bazı programlarda teşvik yasak demiş çünkü.. Aslında Affiliate konusundaki kavramlara çok yabancıyım.. Okumamı önerdiğiniz bir kaynak var mı?
    Yardımlarınız için teşekkürler, çok heyecan yaptım:) Zevkli olacağa benziyor bu iş:)

    YanıtlaSil
  15. Kafanıza takılan herşeyi sorabliirsiniz.
    Teşvik denen şey birilerine ilgili ürünü satın almalar karlşılığında ücret ödemek. Yani komisyonunuzdan komisyon vermek gibi birşey. Terimlerle ilgili bir yazı hazırlayıp yayınlayacağım bu arada.

    YanıtlaSil
  16. Hızır hocam,ben de başvurdum.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. @annelikokulum
    Hayırlı olsun, bol kazançlar!

    YanıtlaSil
  18. başvurdum umarım seçerler Teşekkürler Serdar Hocam Sizin gibi blogcu olamasakda birşeyler yapıyoruz hocam http://toycitolgahan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. @Tolgahan Toyci
    Estağfurullah. Umarım başvurunuza olumlu cevap alıp affiliate marketing ile hem keyif hem de kazanç elde edersiniz.

    YanıtlaSil
  20. Ben başvurdum ve kabul gördü.ancak bannerları bloggera nasıl ekleyeceğimi bana izah edermisiniz.HTML/Java scripti seciyorum ama eklenmiyor.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. @Oğuz Ceren
    Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Gadget ekle > HTML/JavaScript yolunu izleyerek açılan pencereye banner kodunu yapıştırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  22. tc kimlik nomu versem bi sorun olmaz dimi

    YanıtlaSil
  23. @Ahmet İdin
    Hayır, hiç bir sorun olmaz.

    YanıtlaSil
  24. üyelik bilgilerini sonradan girsek yine para hesabda birikiyormu ?

    YanıtlaSil
  25. Banka hesap bilgilerinden bahsediyorsunuz sanırım. Evet onu sonra da girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  26. bide istatistiklerden hiç bir şey anlamadım kısaca özetlerseniz sevinirim diğer sorularıma cevap verdiğiniz içinde ayrı bir teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  27. 99 gösterim 27 tıklama yazıyor örnek

    YanıtlaSil
  28. Gösterim dediği bannerın gösterilme sayısı. Aynı analytics'deki sayfa gösterii gibi. Tıklama ise o bannera tıklanma sayısı.

    YanıtlaSil
  29. sunu merak ettim
    örnek 1 tl lige kabul edildim
    1000 kişi tıkladı
    ben
    1000 TL mi alıcam yoksa baska türlümü oluyor bu son sorum :D

    YanıtlaSil
  30. Hayıt, affiliate marketing tıklama başına kazandıran bir sistem değil.Ortaklık programının açıklamasında ne karşılığında 1 TL verileceği yazar. Genellikle satış başına veya lead başınadır.

    YanıtlaSil
  31. Ben red edildim. İçerik sayısını arttırıp bir kez daha başvursam kabul edilme şansım var mı

    YanıtlaSil
  32. @Mahir Önem Dost
    Reddedilen başvurular için prosedürü malesef biliyorum.

    YanıtlaSil
  33. çok önceden üye olmuştm ben.başvurduğum bir çok partnerprogram talebim onaylandı.lakin bazı hususları anlamadığım için anladığım tek şey tık başına değil kişilerin üye olması ya da o isteden alışveriş yapması karşılığında.hangilerini doğru anlamda kullanabileceğimi bilemediğimden kaldırdım.birde kişiler girip ya üye olcak ya da alışveriş yapacak ve sen o zaman komisyonunu alacaksın.uzun vadeli gibi görünüyor. kim girip alış veriş yapacak yapar? şimdi yazınızı okuyunca çok alakasız olanları seçmişim.ne yapacağımıda bilemedim açıkçası ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  34. @funda öztkn
    Hiç bir şey kaybetmiş sayılmazsınız. Programları tekrar inceleyin ve size uygun, odaklanabileceğiniz bir programa başvurarak ona odaklanın.

    YanıtlaSil
  35. ADTRİPLEX Mİ? HİÇ KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM. Nedeni ise, tamamen hayal kırıklıkları yaratması. Yayıncıdan değilde, reklam firmalarının yanında yer alması. Siz 100'lerce satış yaparsınız, ya da üye kazandırırsınız, 2-3 ay geçer ki para panelinizde görünsün, sonra 1 ay bekle onaylansın, sonra bir ay daha bekle ve gel gör ki %50 - %60 oranında bir iptal olmuş, Sebebi için Adtirplex'i ararsınız biz değil firmalar iptal etmiş derler. Eeee siz aylarca sadece firmalara ve Adtiplex'e bedava reklam yaptığınızla kalırsınız. Kesilen vergiler vs söylemiyorum bile... Yani kısacası Adtiriplex'ten uzak durun!

    YanıtlaSil
  36. adtriplex tanıtım yazınız için teşekkürler:) Bloğunuzdan üye oldum ;) Üyeliğimizi kaç günde onaylanıyor ?

    YanıtlaSil
  37. @internettenkolaykazanc com
    En geç 1 hafta içerisinde başvurunuza cevap gelir.

    YanıtlaSil
  38. Bilgimi maruz görün de adsensede bile oluyormus arastırmama göre kazancın yok sayılıyor yada kısıtlamalar gibi olaylar oluyormus yada kazanıyor olsanda kazanmıyor gıbı gosterıyormus.adtriplexdede aynı olaylar var mıs ..

    YanıtlaSil
  39. @UGUR ERDEN
    AdSense gibi tıklama başı ödeme yapan PPC programlarında pek sorun olmaz ama adtriple gibi affiliate marketing modellerinde firmaya güvenmekten başka çaremiz yok. Çünkü geri dönüşüm bilgilerini izleme imkanımız yok.

    YanıtlaSil
  40. Eyvallah, güzel yazı olmuş.

    Satış ortaklığı sistemi ile para kazanmayı anlattığım bloguma herkesi beklerim...

    http://internettenkazanmayontemleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Serdar Bey.Ben de üye oldum ve kabul edildim..Başvurduğum firmadan onay maili de geldi..Anlattığınız gibi kodları da ekledim..Bloğumda görünüyor şu anda..Benim yapmam gereken başka bir şey var mı,kod eklemek dışında?Bir de adsense ile sorun yaşarmıyım?Bir de kaç tane firmaya başvurulabilir bu programda..Bilgilendirirseniz çok sevinirim...İyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  42. @Zeynep Aygün
    Kodları ekledikten sonra yapmanız gereken bir şey yok. Adsense ile de hiçbir sorun yaşamazsınız.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Serdar Bey.Benim yine bir sorum olacak size.Adtriplex te 2. bir firmadan da onay aldım ama aynı zamanda adsense yayıncısım.3 tane edsense reklamı ve bir tane de adtripleks reklamı görünüyor, yani 4 tane reklam var blogda.O yüzden ben de yazı yazarak katılmamın doğru olduğunu düşünüyorum.Yazı hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?İkinci sorumda bumerangda metin reklamları yayınlarken en alltında bumads advertorial içeriğidir gibi bir ibare yayınlıyorduk.Adtripleks de de gereklimi bu?Kısa zamanda bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler ve iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  44. @Zeynep Aygün
    Merhaba,
    Aslında değişen pek bir şey olmuyor. Bannera tıklamaları yerine yazı içerisindeki affiliate linkine tıklamaları gerekiyor. Bumerang'daki gibi yazının sonuna not veya ekstra bilgi eklemenize de gerek yok.

    YanıtlaSil
  45. Teşekkür ederim Serdar Bey..İyi günler dilerim..

    YanıtlaSil
  46. Elineze sağlık bende yeni açtım blogumu çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz

    YanıtlaSil
  47. Vergi numarasını internetten alamıyorum? Bir de illa blog sahibi mi olmak gerekir?

    YanıtlaSil
  48. kayıt olurken şirketi , vergi bilgilerini falan istiyor bilmediğimiz ya da eksik bildiğimiz bişeyler mi var acaba ? birde blog mu açmamız gerekiyor , konuya çok yabancıyız sanırım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  49. gogole adsense den ban yedim bu adtriplexe üyeliğimi etkiler mi ?

    YanıtlaSil
  50. @Sevilay Efsa Şahin
    Etkilemez fakat Adtriplex faaliyetlerini durdurdu. Başka firmaları denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  51. Şu an aktif hangi firmalar var?

    YanıtlaSil
  52. merhaba serdar bey benım bır kişisel wep sitem var nasıl reklamdan para zana bilirim yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.