Css ve Js Dosyaları Google Drive Hostuna Nasıl Yüklenir ?

Blogger'in css ve js benzeri kodları yada diğer dosyaları barındırmak için kullanabileceğimiz bir hostu yok. Yalnızca resimleri yükleyebildiğimiz bir alana sahibiz. Bu barındırma sorununu uzun süre boyunca Google Code servisi ile çözmüştük. Bu süre içinde Google tarafından son derece başarılı bir bulut depolama servisi olan Google Drive duyuruldu. Ücretsiz olarak 5 gb depolama alanı bulunan Google Drive'nin alanını çok küçük miktarlar ödeyerek yükseltebiliyorsunuz. İsterseniz de masaüstünüze yükleyip işlerinizi oradan yürütebiliyorsunuz. Son derece güvenilir bir servis olduğunuda belirtmekte fayda var. Yüklediğiniz dosyalara kimlerin erişebileceğine yine siz karar veriyorsunuz. Google Drive servisini css kodlarını barındırmak için ben de kullanıyorum. Aşağıdada bu yöntemi nasıl kullanabileceğiniz detaylı şekilde anlattım, umarım sizler için faydalı olur.


 

Css ve Js Dosyaları Google Drive Hostuna Nasıl Yüklenir ?


1. Google Drive adresine giderek google hesabınızla servise giriş yapın. Aşağıdaki resimde de görmüş olduğunuz kırmızı yukarı ok işaretine tıklayın ve 'Dosyalar' ı seçin.

Google drive
 
 
2. Hemen ardından açılan sekmede stil dosyanızı seçin ve aç deyin.
 Google drive
 
 
3. Kısa süre içinde yüklenen dosya için sol alt kısımda 'Yükleme tamamlandı' başlıklı siyah bir bildirim kutusu çıkacak. Dosya isminin karşısındaki 'Paylaş' seçeneğine tıklayın.
 Google Drive
 
 
4. Paylaş dedikten sonra karşınıza 'Paylaşım Ayarları' kısmı gelecek. Burada mavi renkli 'Değiştir' linkine tıklayın.

Google drive
 
 
5. Dosyayı herkesle paylaşacağımızdan 'Web üzerinde herkese açık' seçeneğini işaretleyip kaydet diyoruz.
 Google drive
 
6. Tekrar geri geliyoruz ve paylaşım linkimiz kullanılır hale geliyor. Son birkaç işlemden sonra kodlarımızı kolayca kullanabileceğiz. Şimdi koyu renkle seçili olan drive linkini klavyemizin Ctrl+C fonksiyonu ile kopyalıyoruz.
 Google drive 
7. Kopyaladığınız linki tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırdıktan sonra kodlarınız olduğu gibi listelenecektir. Adres çubuğundaki linkin yalnızca https://docs.google.com/file/d/ ile /edit?usp=sharing arasındaki kısmı kopyalayın. Şunun gibi bir şey olması gerek: 0B6nplOzP9W2vOElSSVhRZU1GQlk
 Google Drive

 

 

Peki bu kodları bloggerda nasıl kullanacağım ?

 

Css kodlarınızı blogunuza eklemek için son adımda elde ettiğiniz '0B6nplOzP9W2vOElSSVhRZU1GQlk' benzeri numarayı aşağıdaki kodda kırmızı ile işaretlediğim kısma yerleştirin ve tema kodlarınızı açıp <head> kodunun hemen altına ekleyin.

 

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://googledrive.com/host/0B6nplOzP9W2vOElSSVhRZU1GQlk" />

 

Js kodlarınızın tanımlanması içinse yine aynı işlemi uygulayın ve elde ettiğiniz numarayı aşağıdaki kodda kırmızı ile işaretlediğim kısma yerleştirin ve tema kodlarınızı açıp </head> kodunun hemen üzerine ekleyip kaydedin.

 

<script type="text/javascript" src="https://googledrive.com/host/0B6nplOzP9W2vOElSSVhRZU1GQlk"></script>

 

Yazar Hakkında: Bu yazı 3 yıldır aktif olarak blogger kullanan Hit Adam tarafından Blog Hocam için yazılmıştır. Yazar, kendi blogunda yine blogger hakkında her türlü bilgiye yer vermektedir. Site: http://www.hitadam.com/

10 yorum:

  1. hit adam çok iyi bir blogger dır bilgisi fazladır , güzel konu elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba blog hoca'sı.! ben sizden yorum gönder yazısının altına o iletiyi nasıl eklediğinizi açıklamanızı isteyecem.. Zira bende öyle ileti ekliyorum fakat yorum yapıldıktan sonra orada gözükmüyor.. Bunu html düzenle kısmından nereye ekleyeceğiz? saygılar...

    YanıtlaSil
  3. blogspotta yer vermek amaçlı kaydettiğimiz podcastlerimizi de bu şekilde ekleyebilir miyiz? --illegal mp3 paylaşımını kastetmiyorum kesinlikle--

    YanıtlaSil
  4. @Adsız (2) denedim ancak olmuyor. Sanırım o iş için google code daha uygun.

    YanıtlaSil
  5. blog temamın kodlarını bu şekilde en azından gizleyebilir miyim?

    YanıtlaSil
  6. @Yunus Balım
    Tam olarak gizlemiş sayılmazsınız. Dosya herksee açık olduğundan indirip kodları alabilirler.

    YanıtlaSil
  7. Hocam Gerçekten Teşekkürler :) Sizde olmasanız.. :) freehostlarla uğraşırken gerçekten yararlı oluyor bu tarz yardımlar..

    YanıtlaSil
  8. Çok net ve anlaşılır izah etmişsiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür Ederim Çok Güzel Anlatmışsınız. Sağolun Hocam

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.