Moda Blogları İçin İdeal Blogger Temaları

Okuyucuların ortak istekleri ve beklentileri Blog Hocam’ın 1 numaralı yazı kaynağı diyebilirim. Son zamanlarda bayan bloggerlardan gelen talepler sonucunda da bu yazı ortaya çıktı.

 

Modadan makyaja, takıdan alışverişe çeşitli konularda blog yazan bayan takipçiler, son zamanlarda tema konusunda sıkça danışmaya başlamışlardı. Bu kişileri genellikle BH Pinterest sayfasına yönlendiriyordum fakat oradaki temaların bayan bloglarına özellikli de moda bloglarına pek uygun olmadığı bir gerçek. Son olarak @nimostylo ile Twitter’da benzer bir diyalog yaşadıktan sonra moda blogları için uygun temaları derlemeye karar verdim.

 

Başlıkta moda blogları için uygun temalar desem de aşağıdaki temalarda ufak tefek değişiklikler yaparak alışveriş, makyaj, takı gibi diğer konulardaki bloglarınızda da kullanabilirsiniz.

 

 

Alyeska II Blogger Teması

 

Alyeska II Blogger Teması

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Slayt alanı, kullanışlı yatay açılır menüsü, orijinal arama kutusu ve görsel içeren yayınlara uygun ana sayfa tasarımıyla moda blogları için ideal bir Blogger teması. Resimli otomatik devamını oku eklentisi, sayfa numaralandırma eklentisi ve yorum sayısını gösteren baloncuk temayla birlikte hazır bir şeklide gelmekte. Ayrıca 4 sütundan oluşan footer alanını etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

 

Pretty Theme Blogger Teması

 

Pretty Theme Blogger Teması

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Sade ve basit bir tasarıma sahip olan Pretty Theme teması hızlı ve kullanımı kolay bir tema. Hiç bir eklenti olmadığı için blogunuzun çok çabuk açılmasını sağlar. Temiz bir kodlamanın dışında arka plan resmi, header resmi, üst tarafta şık arama kutusu ve temaya hareket katması için bir kadın resmi var. Hızlı ve sade bir tema isteyeler için ideal olabilir.

 

 

Beauty & Clean Blogger Teması

 

Beauty & Clean Blogger Teması

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Çok şık bir Blogger teması olan Beauty&Clean ‘de blog başlığında ve yazı başlıklarında özel font kullanılmış. Dolayısıyla bazı türkçe karakterlerde sorun çıkarabilir. Bunun dışında açılır menü ile sayfa numaralandırma eklentisi bulunuyor. Temanın en dikkat çekici yeri olan kuğu resmi olarak gördüğünüz sabit manşet alanına ise blogunuzun konusuyla ilgili bir duyuru veya başka bir resim ekleyebilirsiniz. Elegan tasarım tercih edenler bu temayı deneyebilirler.

 

 

Scrappy Blogger Teması

 

Scrappy Blogger Teması

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Vintage tarzını andıran bu tema bayan bir tasarımcı tarafından yapılmış. Temada “resimli otomatik devamını oku” eklentisi, basit yatay menü, öne çıkarılmış yazı tarihleri ve özel font kullanılan yazı başlıkları dikkat çeken özellikler. Yazı başlıklarında özel font kullanıldığı için bazı türkçe karakterlerde sorun çıkarabilir.

 

 

Project 10 Blogger Teması

 

Project 10 Blogger Teması

DEMO  &  DOWNLOAD

 

Temanın ismi modayı pek çağrıştırmasa da demoyu incelediğinizde moda veya bayan blogları için kullanılabilecek br tema olduğunu görebilirsiniz. Sayısız özelliğe sahip, harika bir tema Project 10. Floating yani yüzen sidebar, sayfa üstünde haber akışı, otomatik slayt manşet alanı, resimli devamını oku eklentisi ve sayfa numaralandırma eklentisi başlıca özellikleri. Düzenlemek biraz vaktinizi alabilir ama uğraştığınıza değecektir.

 

Yazının başında da belirttiğim gibi bu temaları moda bloglarının dışında diğer konulardaki bayan blogları için de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Temaların tek tek nasıl düzenleneceğini yazmak ciddi mesai gerektirdiği için maalesef yazamadım :) Düzenlemeyle ilgi sorularınızı yorum bölümünü kullanarak sorarsanız cevaplamaya çalışacağım.

38 yorum:

  1. Project 10 Blogger Teması bu temayı çok beğendim.Ama bir türlü blog işine kafam çalışmadı....

    YanıtlaSil
  2. Bayramdan sonra inşaallah yardım ederseniz .Tekrar deneyeceğim

    YanıtlaSil
  3. Tabi, elimden geldiğince ardım etmeye çalışırım.

    YanıtlaSil
  4. tşk ederim .iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  5. Wordpress İçinde tema paylaşsan Süper olur.

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel bi temalar, scrappy ozellikle cok begendim, indirip biraz kurcalamak gerekli, cok tesekkur ediyorum paylasim icin..

    YanıtlaSil
  7. headeri farklılaştırarak srappy i benim bloguma da uygulanabilir mi? Biliyorsunuz ,ben tema arayışındayım da...
    Bir de yardım istesemmm:)

    YanıtlaSil
  8. @bahceperisi
    Evet, scrappy sizin blogunuza uygun olabilir.

    YanıtlaSil
  9. güzel bir paylaşım olmuş, bayanları da düşünmeniz çok hoş teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Bir soru sorduk cvp bile vermediniz işiniz gücünüz reklam meklam hep para kazanmak. Sizin aslında blogları düşündüğünüz falan yok yazık kaç gündür cvp bekliyorum. Sayfayı zaten doldurdunuz reklamlarla işiniz tıkırında ama önceleri böyle değildiniz takipçiniz az iken her soruya yana yana cvp veriyordunuz. Artık szi izlemeyide bıraktım bugün itibariyle bye

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,project10 da yazıları otomatik olarak kesiyor,özetini gösteriyor.Onu nasıl kaldırabiliriz bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
  12. @Caner Ünal
    Yöntemi var ama olan bir şeyi kaldırmak, olmayan bir şeyi eklemekten çok daha zor Blogger'da :) HTML kodlarından ilgili scripti bulup kaldırmak gerek.

    YanıtlaSil
  13. farkındayım Serdar bey :) javascript kodu var ama onu silince bu sefer başlıklar ve resimler kalkıyor ortadan.

    YanıtlaSil
  14. http://bloghocam.blogspot.com/2011/05/blogger-resimli-otomatik-devamn-oku.html buradaki işlemin tersini yapmak gerek ama zor olacak sanırım.

    YanıtlaSil
  15. Maalesef o olmuyor. Demonun kaynak kısıma bakıp "var posturl" diye aratırsanız javascript kodu ve üstündekileri görebilirsiniz

    YanıtlaSil
  16. Project 10 teması çalışmıyor ekran bembeyaz oluyor bilginize çözümü varmıdır ?

    YanıtlaSil
  17. @Ali Aslan
    Temaların hiçbirini yükleyip kontrol etmemiştim ama şuan kullananlar var. Hatta üstte yorum yazan arkadaşlardan biri halen kullanıyor.

    YanıtlaSil
  18. merhaba ben şu anlatımınızı kullanarak
    http://bloghocam.blogspot.com/2011/04/blogger-sablon-yukleme.html
    Project 10 Blogger Teması sını yükledim. ama blogu actığım da ekram beyaz oluyor ne yapmalıyım acaba

    YanıtlaSil
  19. @gizem nur şahin
    Bir de şöyle deneyin:
    - Temayı not defterinde açarak kodları kopylayın.
    - Blogger kumanda panelinde şablon - html'yi düzenle bölümündeki kodları silip kopyaladığınız kodları yapıştırın.

    YanıtlaSil
  20. ben umudumu kestim ama size teşekkürederim yinede

    YanıtlaSil
  21. Bu şekilde de olmadı mı? Temayı yüklemeye çalıştığınız blog adresi neydi?

    YanıtlaSil
  22. tema yı yükledim fakat üzerinde değişiklik yapamadığım için vazgeçtim. teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Moda bloğum olmasa da Project temasını beğendim,aldım. :) Bakalım düzenleyebilecek miyim ? Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Pretty Theme kullanıyorum. Project 10 Temasıyla değiştirmek istiyorum. Fikrinizi almak istedim. Nasıl olur acaba?
    www.makyajdunyam.com

    YanıtlaSil
  25. @Makyaj Dünyam
    Erkekle kadının bakış açısı çoğu zaman paralellik göstermez ama makyah blogu için şuan kullandığınız temanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.Yine de siz bilirsiniz tabi. İsterseniz deneyin, ya da okuyucularınızın fikrini alın.

    YanıtlaSil
  26. Kullandığım temanın kısıtlı olduğunu düşünüyorum onun için değiştirmek istemiştim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba,
    Alyeska II yükledim üst menu yü nasıl değiştirip düzenleyebilirim.

    YanıtlaSil
  28. <ul class='menu' id='menu-main-menu'> bu satırı arayın. Devamındaki kodlar üst menünün kodları

    YanıtlaSil
  29. Merhaba serdar bey , blog temama karar verdim sevdigim bir cok eklentiyi de dahil ettim ancak sablondaki ust menuyu isimlendirirken anasayfa yazan kolonu komple sildim..sablonumu seviyorum ama menu cubugum kayboldu ve cok kotu duruyor.sadece bu yuzden sablonumu degistirmeyi dusunuyorum ama eklentilerim ile cok ugrastim...bu konuda yardimci olursaniz cok memnun olurum

    YanıtlaSil
  30. @GRİ K.
    Temanın orijinalini gönderirseniz menü kodlarını oradan alabiliriz.

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. project10 dosyasını indirdim ancak bloguma nasıl uygulamam gerektiğini bilmiyorum

    YanıtlaSil
  33. temayı internetten araştırarak denedim ancak yarısı uygulanıyor yarısı uygulanmıyor yazılarımı yayınlıyor ancak manşet kısmı ve menüsü aynı onların verdiği gibi onların manşeti ve menüsü yayınlanıyor bu yüzden kaldırdım tamamen nasıl uygulayabilirm bilmiyorum

    YanıtlaSil
  34. retro teması yuklenmiyor malesef yenilermisiniz linkini bide ben bunları bloguma nasıl yuklicem?

    YanıtlaSil
  35. alyeska ıı profilini seçebildim.fakat sarışın kadın fotoğrafını kaldıramıyorum.onun yerine başka fotoğraf koyma imkanım var mı ?

    YanıtlaSil
  36. @geçmişeyolculuk
    Tabiki değiştirebilirsiniz. KOdlarda slide1.jpg, diye aradığınızda çıkan url bu resmin urlsidir. Bunun yerine istediğiniz başka bir resmin urlsini yazabilirsiniz.

    Aynı şekilde slide2.jpg slide3.jpg slide4.jpg için de geçerli bu.

    YanıtlaSil
  37. bloghocam merhabalar 2 yıldır blogger ile alakalı uğraşıyorum ve hep siz bir numaraydınız teşekkürler. başarılarınız daima devamını dilerim.
    bir konuda sizin ve üyeleriniz yardımına ihtiyacım var yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler.
    ----ücretsiz temaların çoğu satılık genede indirip kursak sıkıntı yaratırmı bloga ? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  38. Alyeska 2 temasını ücretsiz oalrak indirip 10 bloggger temasına kaydetsem ve notepad++ ile menu lerin bazılarını ve sitedeki linkleri kaldırsam sıkıntı yaratırmı ?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.