Az Zamanda Çok Ziyaretçi Getiren Siteler

Blogların en büyük sorunların biri yeteri kadar ziyaretçi çekememek yani hit alamamak. Bir blog sitesine ziyaretçi çekmnin en iyi yolu benzersiz içerikler üreterek bunları Google dizinine eklemek ve arama sonuçlarında üst sıralara çıkmaktır. Fakat bu iş göründüğü kadar kolay değildir. Rekabete göre yazdığınız makalenin üst sıralarda çıkması güçleşebilir.

Google ve diğer arama motorlarından gelen hitler dışında diğer önenmli hit kaynağı ise sosyal ağlardır. Facebook ve Twitter başta olmak üzere Pinterest, LinkedIn, Google+ gibi sosyal ağlar blogların en önemli 2. hit kaynağıdır. Bunun için sosyal medyayı aktif kullanmak ve yüksek takipçi sayısına sahip olmöanız gerekmektir. Yani sosyal ağlardan ziyaretçi çekmek de  uzun zaman alabilir. 

Kısacası ziyaretçi trafiğinizin çok büyük bölümünü oluşturan organik ve sosyal trafik alma işi zaman ve çok çalışma ister. Ben bu yazıda daha az ama daha çabuk hit getirecek yönlendirme trafik kaynaklarından ve ziyaretçi getirecek sitelerden bahsedeceğim.

Forumlar

Hergün binlerce kişinin ziyaret ettiği ve bilgi paylaşımında bulunduğu forumlar, bloglar için önemli hit kaynaklarıdır. Blog Hocam’ın okuyucu kitlesi blog yazarları olduğu için ben daha çok WMAracı, Webmastersitesi ve İyinet gibi forumlarda paylaşımlar yaparak ziyaretçi çekmeye çalışıyorum ama Türkiye’de hemen her konuya özel forumlar olduğu gibi tüm konuların bir arada bulunduğu ForumTR gibi genel forumlar da var.

1. Blogunuzu Tanıtın: Forumlardan nasıl ziyaretçi çekeceğinize gelirsek bunun pek çok yolu var. Örneğin işe blogunuzu tanıtarak başlayabilirsiniz ama bunu forum kurallarına uygun şekilde yapmalısınız. Forumların çoğunda forum iyelerinin kendi sitelerini tanıtmak için ayrılmış bölümler vardır. Buraya yeni bir konu açarak blogunuzu binlerce kişiye tanıtabilirsiniz.

blog tanıt

2. Blogunuzu Kaynak Göstererek İçerik Paylaşın: Forumlar bilgi paylaşımı üzerine kurulmuş topluluk siteleridir. Dolayısıyla insanlara bilgi veren konular her zaman çok ilgi görür. İlk olarak blogunuzda paylaştığınız ve çok faydalı olduğunu düşündüğünüz bir içerik yeteri kadar ilgi görmediyse bunu forumlarda paylaşıp esas yazınıza kaynak vermek çok etkili bir ziyaretçi kazanma yöntemidir.

kaynak göstermek

 

3. İnsanlara Yardımcı Olun: Forumlarda pek çok insan soru sorar ve diğer forum üyelerinden yardım bekler. Eğer cevabını bildiğiniz ve daha önce blogunuzda paylaştığınız bir soru görürseniz, kişiyi cevap için blogunuza yönlendireblirsiniz.

Yardımcı ol

 

4. İmza Bölümünü Kullannın: Forumların çoğunda imza bölümünde link paylaşmak serbesttir. İmzalar her yazınızın altında görüneceği için imza bölümüne blogunuzun linkini koyduktan sonra forumda ne kadar aktif olursanız o kadar çok ziyaretçi çekme şansınız olur.  Benim WMAracı’nda premium üyeliğim olmadığı için imzamda link paylaşmıyorum ama direkt url olarak veya başka şekillerde blogumdan bahsedebiliyorum.

imza
5. Profilinizi Doldurun: Bir foruma üye olduktan sonra profil bilgilerinde kişisel bilgilerinizin yanında web sitesi bilgisi seçeneği de mutlaka vardır. Bu ölüme blogunuzun adresini yazarsanız profilinizi ziyaret eden kişileri blogunuza yönlendirebilirsiniz.

profil


Popüler Bloglar

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen blogları artık hergün milyonlarca kişi ziyaret ediyor. Bu bloglar arasında popüler olanları sürekli takip ederek hit kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Nasıl mı? İşte birkaç örnek;

1. Konuyla İlgili Link Bırakın: Okuduğunuz yazıyla ilgili kendi blogunuzda başka bir içerik varsa bunu paylaştığınız yorumlar genellikle yayınlanır. Çünkü spam görüntüsünden uzaktır ve yorumu okuyan kişiye fayda sağlayacaktır. Özellikle popüler bir blogun çok okunan bir yazısında ilk yorum yazan kişi olmayı başarırsanız ciddi bir hit getirecektir.

yorum link
2. URL’nizi Yazın: Popüler blogların yorum bölümünden ziyaretçi çekmenin en kolay yolu yorum formundaki adres kısmını doldurmaktır. Yorum bölümlerinde adres kısmını doldurmak zorunlu olmadığı için yazmıyor olabilirsiniz ama yukarıda da belirttiğim gibi popüler bir blogun çok okunan bir yazısına ilk yorumu siz yazarsanız ciddi bir hit getirecektir.

yorum-url

 

3. Misafir Yazar Olun: Bloglardan nitelikli ziyaretçi çekmenin en etkili ve en etik yöntemi konuk yazar olmaktır. Ancak burada sorun doğru blogu bulmak. Popüler bloglar konuk yazar kabul etmeyebiliyor veya kriterlerini çok yüksek tutabiliyorlar. Bu yüzden sizinle benzer konuda yayın yapan, trafiği nispeten düşük ama düzenli okuyucusu olan bloglar bulmalısınız.

misafir
Soru Cevap Siteleri

Kullanıcıların sorularını gönderdikleri ve diğer kullanıcıların o soruyla ilgili cevaplarnı paylaştıkları bu platformların dünyadaki öncüsü Yahoo Answers ama ülkemizde ne yazık ki bu kadar popüler bir soru cevap platformu yok. İçeriği nedeniyle Blog Hocam’a en çok ziyaretçi gönderen soru cevap sitesi Google Blogger ürün grupları. Bunun sonra en çok trafik gönderen soru cevap sitesi Kızlar Soruyor.

cevap
Siz de internetteki soru cevap sitelerine kayıt olup, buralarda içeriğinizle ilgili sorulan sorulara blogunuzun linkiyle birlikte cevap yazarak kolayca ziyaretçi çekebilirsiniz.

Makale Dizinleri

Article marketing dediğmiiz makale pazarlaması ülkemizde pek yaygın olmadığı gibi bu konuda kaliteli bir makale dizini bulmak da çok zor. Blog Hocam’ın ilk zamanlarında, makale dizinleri arasına en  popüleri ve kalitelisi diyebileceğim Makale Marketi’ne yazı gönderek ziyaretçi kazanmışlığım vardır.

makale
Makale Marketi veya diğer makale dizinleri hemen her konuda kategori içerdiğinden tüm bloglar için uygundur. Makalelerinizin içine yerleştireceğiniz linkler ve künye bölümüne koyacağınız linkler ile blogunuza ziyaretçi kaznandırabilirsiniz.

Sosyal İmleme Siteleri

İlerleyen haftalarda yazacağım bir yazıyla sosyal imlemenin hit dışındıki faydalarınan da bahsedeceğim ama bu yazıda hit katkısından söz edelim. Çoğu kaynakta olduğu gibi sosyal imleme sitelerinde de Türkiye’de büyük bir eksik var. Çoğu blogcu gibi ben de sosyal imleme için sadece Yazarkafe’yi kullanıyorum ve resimde de göreceğiniz gibi buradan ciddi hit alıyorum.

yazarkafe

 

Ne yazık ki Reddit, Delicious, Stumbleupon gibi dünyaca ünlü sosyal imleme sitelerine gönderilen türkçe içerikli yazılara pek tıklanmıyor. Oyyla ve İm.web.tr gibi Tükçe sosyal imleme siteleri ise maalesef çok kalitesiz ve yine pek fayda sağlamıyor. Bu yüzden Bumerang’da altın üye olmaya çalışmanızı ve Yazarkafe hizmetinden faydalanmaya başlamanızı öneriyorum.

Komünite Blogları

Yıllar önce Bildirgeç ile ünlenen komünite bloglarının bugün en popüler örneği Milliyet Blog diyebilirim. Yüzlerce blog yazarı farklı kategorilerde yazılarını Milliyet Blog’da yayınlayarak geniş kitlelere ulaşabiliyorlar. Ben de burada 1-2 yazı yayınlayarak Blog Hocam’a ziyaretçi kazandırmıştım.

milliyet
Milliyet’te blog yazarken proflinizde, yazılarınız içerisinde veya sonunda blogunuza bağlantı verebiliyorsunuz. Eğer bu bağlatılar konuyla ilgili ve aşırı olmazsa editörler izin verebiliyor. Böylece çok sayıda ziyaretçi kazanabiliyorsunuz.

Alternatif Sosyal Ağlar

Sosyal ağ dendiğinde akla gelen siteler bellidir; Facebook, Twitter, Google+, Pinterest ve LinkedIn. Fakat bunlar dışında daha niş, daha az popüler ama sıkı müdavimleri olan alternatif sosyal ağlar da var. Bunlardan benim en sık kullandıklarım Quup ve Inploid.

inploid
Bu tür alternatif sosyal ağlarda tarttışmalara katılarak ve yazılarınızı paylaşarak kolayca ziyaretçi sayınızı arttırabilirsiniz. Popüler sosyal ağlara takılıp kalmayın, alternatifleri de deneyerek size katkısını ölçün.

Dizinler

Türkiye’de dizin dendiğine akla DMOZ gelir. DMOZ insanlar tarafından oluşturulan bir dizin olduğu için Google’ın gözünde çok değerlidir ama hitinize pek katkısı yoktur. Hit için size önereceğim en kaliteli dizin, Hürriyet’in servisi olan Hurlist.


hurlist


Hurliste’e site eklemek için Bumerang üyesi olmanız yeterli. Üyelik tipinizin önemi yok. Biünyesinde binlerce site olan Hurlist, etiketleme ve öneri sistemi sayesinde sıradan bir dizine göre gayet iyi trafik gönderiyor.

Söz Sizde

Blog Hocam’da kullandığım kısa zamanda ziyaretçi çekmeye yönelik siteler bunlardı. Ziyaretçi yazlığından şikayetçi olan blog yazarlarının işine yarar umarım. Eğer sizin kullandığınız başka siteler veya yöntemler varsa lütfen bizle paylaşın.

165 yorum:

  1. Yahoo Answers!ın ne kadar müthiş bir trafik potansiyeli olduğunu ve inanılmaz popülaritesini görünce insanın Türkiye'de de bir versiyonunu açası geliyor. Gerçekten Türkçe içerikli doğru düzgün bir soru - cevap sitesi olmaması üzücü.. önemli bir ihtiyaç.

    Verdiğiniz bilgiler gerçekten faydalı. Sonuna kadar keyifle okuduğum uzun ve nitelikli makaleniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. sonra blog hocam neden iyi hit alıyor diyorlar :)) yahu adam çalışıyor..
    tebrikler Serdar..
    bu kadar ilgiyi hak ediyorsun diyorum anlatamıyorum...

    tek eksik var ama onu da burada söylemem özel mesaj atacagım ;)

    YanıtlaSil
  3. Sadece şu yazı bile gösteriyor ki eğer ciddi manada blog işine girmek isteniyorsa sıkı bir çalışma şart. Yok eğer öylesine bir blogcuysanız ve zevk için yazıyorsanız zaten pek umursamazsınız.

    Ben hem blog için hem de sosyal anlamda quup, diigo, stumbleupon kullanıyorum. Ayrıca yararlı mıdır bilmiyorum ama bazen ana blog dışında farklı yerlerde de hesap açıp yazıları oralardan da paylaşmak trafiği arttırabilir diye düşünüyorum. Örneğin; bir Tumblr hesabı açıp orada da aktif olup yazılarımızı oradan da paylaşabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Iste yine bas ucu kitabi gibi bir blogcular hizmetine sunulmus Altin degerinde bir makale bu yontemleri cogu insan Parayla satiyor nasil hit alabilirsiniz su kiti su para indirirseniz size ogretebilirim gibilerden oysa Serdar be gercekten Blog yazmaya gonul vermislere
    Gonullu hizmetler veriyor yine harika bir makale olmus bu sayfayi ozellikle ilk basa kaydettim . !!! Tek eksigi var !!! bende biliyorum ozel mesaj atmayacagim sadece gunu geldiginde gorevimizi ve ahte vefayi hepbirlikde gostermemiz gerekiyor diyorum saygilar sunuyorum Basarilarinizin devamini diliyorum

    YanıtlaSil
  5. Diyecek bir şey bulamadım BlogHocam. Alexa'dan da sürekli takip ediyorum seni ve bloğumun seninki gibi bir değere sahip olmasını çok arzu ediyorum. Ama bütün bu paylaşımların zaten neden bu kadar üst sıralarda olduğunu fazlasıyla gösteriyor. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. makale yazma sıklığınızı takip ediyorum hocam da günde bir yada iki günde bir bazen de daha da uzayabiliyor. Ama öyle bir oturtmuşsunuz ki sisteminizi gerçekten çok kalitelisiniz. Yurt dışında yaptığınız ilk acemilik bloglarınızdan ne derece tecrübe kazandığınızı ve nasıl buralara geldiğinizi yöntemleriniz eşliğinde okuyabiliyoruz.

    Gerçekten arkadaşların dediği gibi millet bunları parayla satıyor e-kitap formatında. Böylesine gönül vermeniz müthiş. Çok teşekkürler.

    Kalemimiz döndüğünce bir şeyler yapmaya çalışıyorum ben de.. Umarım paylaşımlarımı beğenirsiniz.. Teşekkürler..

    http://cerezlerim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Hak ediyorsun gerçekten yaptıklarınla az zamanda çok iş yaptın umarım sadee türkiyeyle kalmaz dünyadada en iyi 100 - 200 blog içine girersin

    YanıtlaSil
  8. Yorumlarnız için teşekkür ederim. Çoğu kişinin kullandığı ve bildiği yöntemlerdir aslında bunlar. Önemli olan sistemli ve düzenli çalışmak. Ve asla spam yaparak itibar zedelememek.

    YanıtlaSil
  9. Süper yazı olmuş Serdar Hocam. Umarım Tıklarsınız. http://toycitolgahan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Emeğinize sağlık çok faydalı bir yazı daha. Harikasınız Serdar bey sizden çok şey öğrendik :))

    YanıtlaSil
  11. Elinize Sağlık Hocam Yeni Açtığım Blog Sitem İçin Çok Aydınlatıcı Bir Makale Olmuş

    YanıtlaSil
  12. Görseller için Flickr iyi trafik alıyor. En azından benim için Pinterest'le başa baş gibi. Ayrıca bloglovin kullananlar memnun kalabilir, ama çok çok çok düşük oldu bugüne kadar.
    Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. "Bir yazı bu kadar mı güzel olur?" Serdar Hoca yazarsa evet :). Elinize sağlık hocam.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler hocam bumerang a başvurdum sayenizde. Wm Aracı .com lu bir mail istiyor. Eğer biraz kitleye sahip olursam domain alıp oradada bulunabilirim. Çok Teşekkürler Serdar abi.

    YanıtlaSil
  15. Tavsiyem var.Serdar Hocam sizin yayından sonra böyle bişe yapim dedim.
    http://toycitolgahan.blogspot.com/2013/12/blog-ziyaretci-says-arttrma-yontemleri.html

    YanıtlaSil
  16. Blog işi zor iş vesselâm. Her an bir çocuk titizliğinde çalışmalı... Güzel ve bilgilendirici yazınız için teşekkürler.

    www.murat-aktas.com

    YanıtlaSil
  17. Bazı günler hiç yazma isteği gelmiyor ya da yaratıcı olamıyorum bu gibi durumlarda ne yapmalıyım

    sitem http://ozgurile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. bilgiler çok işime yaradı.çok teşekkürler emek vermişsiniz.bu da benim blogum işte:)
    http://pinkydeyingeleyim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık canım bloğunuz çok hoş olmuş takip ediyorum sizi:) yeni yılın kutlu olsun bu arada
    http://dantel-yap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  20. hocam selamlar, populer bloglar başlığınızın ikinci maddesi ile ilfili birşey sormak istiyorum. Ben diğer bloglarda yorum yazarken bahsettiğiniz isim ve web adı kısmı çıkmıyor. 'yorumlama biçimi' diye bir alan var, orada da Hobi Keyif (Google) yazıyor. Bahsettiğiniz isim ya da özellikle web adresi kısmını nasıl ekleyebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar, Elif Ersin

    YanıtlaSil
  21. @Hobi Keyif
    Blogger'da yorumlama biçimi olarak Adı/URL seçeneğini seçmelisiniz.Wordpress'de ise zaten direkt url giriliyor.

    YanıtlaSil
  22. Bahsetdiginiz bazi sitelere kayit islemi yapmaya calistim cok faydali bir yazi hazirlamissiniz Tum yazilarinizi takip ediyorum basarilar dilerim.
    http://gercektarihdeposu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. çok teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler için
    www.alyaphotography.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. çok teşekkürler hocam, çok faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  25. daha önce yazılarınızda bahsetmiş olsanız da burada bahsi geçmeyen RSS besleme ve e-posta üyeliği konularının da faydalı olacağını düşünüyorum.
    Ayrıca e-posta üyeliği kısmında aktivasyon yapmayan üyeler olabiliyor. Ayda bir abonelerinizi kontrol edip aktivasyon yapmayanlara e-posta atarak tekrar üye olmalarını istemek da düzenli takipçi kitlesini artırıyor.

    YanıtlaSil
  26. @TestKitabi.TK
    Çok haklısınız. Ben bu yazıda sadece traik gönderen sitelerden bahsetmek istediğim için diğer yöntemlere yer vermedim.

    YanıtlaSil
  27. Gerçekten faydalı ve güzel bir makale olmuş Serdar Bey. Değinmek istediğim bir nokta da bloglarınıza sürekli güncel yazılar ve metinler eklemeniz. Bu sayede arama motorlarının sevdiği siteler listesine girebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  28. Hocam dediklerinizi yaptım gerçekten işe yarıyor :)

    Çok Teşekkür Ederim.

    ==> http://fibertekno.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  29. Birçoğunu uyguluyordum zaten hocam ama daha bilmediğim de varmış.Sayenizde öğrendim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  30. Bu makaleyi okuyan herkes de, sitesinin ismini hemen yorum bölümüne yazımış :)
    bende yazayımda gelenek bozulmasın :)
    http://www.sakasuka.blogspot.com ama halen yapım aşamasında

    YanıtlaSil
  31. ben sağa sola blogumun adresini yazıyorum okula sokaktaki elektrik direklerine filan bedava reklam oluyor

    YanıtlaSil
  32. Aydınlatıcı bilgiler.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. Bloguma günde en fazla 2 saat zaman ayırıyordum ama bu yazınızı okuduktan sonra yazıp kenara çekilmek değil gerçekten ciddi bir mesai harcamanın gerekliliğini anlamış oldum :) Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  34. oldukça faydalı bir yazı oldu sayenizde bir çok yere kayıt ettirdim sitemi :)

    YanıtlaSil
  35. çok sağolun faydasını her geçen gün görüyorum

    http://edoycc.blogspot.com

    YanıtlaSil
  36. Bunlar altın değerinde bilgiler hocam.

    YanıtlaSil
  37. Son derece yararlı teşekkürler

    YanıtlaSil
  38. teşekkürler son derece faydalı en büyük trafik alınan google ile ilgili bir yazım var onuda ben paylaşayım
    http://www.zamanteknoloji.com/google-ilk-sayfada-nasil-yer-alinir/

    YanıtlaSil
  39. Verdiğiniz fikirler harika!
    www.amsterdamda.com

    YanıtlaSil
  40. Teşekkürler kalbi temiz kendisi tertemiz Serdar Kara. Dünyanın senin gibi güzel insanlara ihtiyacı var. Senin gibiler arttıkça, insanlar değerli şeyleride karşılıksız ve kaliteli bir şekilde paylaşabilmeyi öğrendikçe dünya dahada güzelleşecek. Kaliteli nefis yazıların ve tertemiz kalbin için teşekkürler değerli dost. Başarılarının devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  41. Merhabalar, yazdığınız bu güzel yazı sayesinde 100 civarı olan günlük ziyaretçi sayımı 900lere kadar çıkarabildim. Teşekkür ediyorum, tam olarak neler yaptığım ile ilgili yazım da şurda dursun ;) http://www.cemturk.net/blog/2014/04/17/sitemin-aldigi-hit-sayisini-nasil-9-katina-cikardim/

    YanıtlaSil
  42. Çok teşekkürler çok başarılı bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  43. https://answers.yahoo.com/ Bu siteyi tanıyorum vakti zamanında baya ziyaretçi gönderdiği olmuştu google nin uyanmadığı vakitlerde neyse yararlı bir yazı gerçekten kullanmak gerek sosyal siteler günümüzün blogerlarının arayıpta hit olamamak korkusunu gideren başlıca kurtarıcıları vaktiyle sosyal siteler yoktu bizler yine trafiği yükseklerde tutmayı başaıyorduk
    biraz uzaklaşınca trafik diye bir sorun kalmadı şimdi yeniden başladık bakalım nasıl bir sonuç alacağız bu yeni düzen de yerimiz ne olacak . şansım yok biliyorum ama yinede şansımı denemek istiyorum yenilen pehlivan küreşe doymaz misali benim ki.

    YanıtlaSil
  44. Şu an 1 ay oldu dediklerinizi yapmaya başladım güzel dönüşler aldım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  45. selamun aleykum hocam faydalı bi konu ele almışsın tebrik ederim

    http://ammarakca.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  46. evet site gerçekten doyurucu Serdar bey bu işi maşallah öğrenmiş kolay gelsin

    YanıtlaSil
  47. çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz

    YanıtlaSil
  48. Yeterince açık ve doyurucu bilgiler vermişsiniz. Dediğiniz yöntemleri uygulayıp da; hiti ve backlinki artmayacak site yoktur.

    YanıtlaSil
  49. Çok önemli bilgiler paylaşmışsınız. Teşekkür ediyorum. Yeni bloggerları destekleyici yaklaşımınız beni çok mutlu etti. Paylaşımınız için teşekkürler.
    Dostlukla ve sevgiyle kalın... :))

    YanıtlaSil
  50. Abi gerçekten çalışıyorsun tebrik ederim iyi çalışmalar.Bloğuma beklerim http://teknoseyehat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  51. Güzel bir makale olmuş. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  52. kaliteli ve verimli bir çalışma olmuş başarılar.

    YanıtlaSil
  53. Bu tavsiyeleriniz işe yarar bir tavsiyedir ama ben bu şekilde hit almaya katılmıyorum. Bence hit, arama motorlarından gelmelidir.

    100 bin kişilik bir sayfada "Ferdi Tayfur Neden Öldü" diye bir link paylaşsam, belki 20 bin kişi gelir ama bu bana hiç bir şey kazandırmaz. Önemli olan arama motorlarından gelen ziyaretçilerdir. Bunun için de çok kaliteli ve ÖZGÜN yazılar yazmak gerekir.

    YanıtlaSil
  54. Bilgileriniz bizi zenginleştirdi çok teşekkürler bende nikah şekeri ve davetiye için blog çalışmaları yapacağım diye düşünürken iyi oldu bilgileriniz fayda sağladı teşekkürler...

    YanıtlaSil
  55. Verdiğiniz Bilgiler için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  56. 10 gündür iki blog oluşturdum ve sadece sizin yazılarınızı kullandım, çok teşekkür ederim. yolun çok başındayım. bir de bu yazıya ek olarak ping hakkında bilgi vermenizi bekliyorum. kafama göre bişiler yaptım ancak trafik kaynaklarına olan etkisi hakkında şüphelerim var

    YanıtlaSil
  57. Güzel ve fayfalı bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  58. Sık sık fikirlerinizden faydalanıyorum , iyi ki varsınız. :)

    Bu da benim blogum nasıl sizce ?

    mehtapvekitap.blogspot.com

    YanıtlaSil
  59. bende yeniyim bu işlerde, yazınız çok aydınlatıcı olmuş. hitimi arttırmak için hemen dediklerinizi yapmaya başladım.

    YanıtlaSil
  60. ne diyeyim maşallah bu kadar faydalı olabilmek büyük başarı:)iyi ki varsın bloghocam:)

    YanıtlaSil
  61. ne diyeyim maşallah bu kadar faydalı olabilmek büyük başarı:)iyi ki varsın bloghocam:)

    www.sahadanajans.com

    YanıtlaSil
  62. Milliyet blogta da, radikal blogta da yazıyorum. Milliyet blog siteme verdiğim kelime altına gizli bağlantı linklerimi siliyor, hatta diğer yazilarim için tıklayın yazıyorum cümlenin tamamını siliyor yazımın işine gelen kısmını yayınlıyor. Madem yazımla oynayacaksin niye yayınlıyorsun? Ben siteme trafik getirmeyecekse niye senin bloguna yazayim. Siz iç link verebildiginize göre eskiden yayinliyorlardi ama şimdi yayinlamiyorlar. Radikal blog yazıma dokunmadan yayınlıyor. Bundan sonra milliyet bloga yazmamaya karar verdim! Kendilerine de ileteceğim şikayetimi.

    YanıtlaSil
  63. Hocam benimde bir blogum var degerli zamanınızı ayrıarak inceleyip önerilerinizi tarafıma iletmenizi rica etsem abitgulistan.blogspot.com simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  64. Siteniz bu işe yeni başlayanlar için çok bilgilendirici

    YanıtlaSil
  65. çok bilgilendim teşekkür ederim http://bilimzengini.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  66. hocam peki bu sosyal medya backlinklerini olumlu buluyor musunuz? Şimdi herkes sosyal medya ya da haber kanallarına yükleniyor ne diyorsunuz

    YanıtlaSil
  67. Blog hayatında başarıların devamını dilerim. Nerdeyse her konunu tek tek inceledim.
    Değerli bilgilerin ve yazıların için teşekkürler.
    http://burakbiskici.tk

    YanıtlaSil
  68. Blog hayatında başarıların devamını dilerim. Nerdeyse her konunu tek tek inceledim.
    Değerli bilgilerin ve yazıların için teşekkürler.

    YanıtlaSil

  69. hocam peki bu sosyal medya backlinklerini olumlu buluyor musunuz? Şimdi herkes sosyal medya ya da haber kanallarına yükleniyor ne diyorsunuz

    YanıtlaSil
  70. Hocam bumerang altın üye olmaya çalışın demişsiniz, platin olacak. İlginize...

    YanıtlaSil
  71. Hergün 3-4 içerik paylaşmama rağmen görüntüleme sayım artmıyor ya da çok az artıyor.Nedenini bir türlü anlamıyorum.
    Bumerang platin üyeliğim var fakat hürliste hayıt olamadım nedendir bilmiyorum ama.

    http://gmdandroidmaster.blogspot.com.tr/ Blogumda budur bakmak isterseniz.

    YanıtlaSil
  72. Oldukca yararli bilgiler var, emeginiz icin tesekkürler..
    http://www.serident.net

    YanıtlaSil
  73. Güzel bilgiler teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  74. Bilgilendirme için teşekkürler Bloğumda deneyimleyeceğim

    www.kezda.com

    YanıtlaSil
  75. Bilgilendirme için teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  76. Bir yazı bu kadar mı güzel olur?" Serdar Hoca yazarsa evet :). Elinize sağlık hocam.

    YanıtlaSil
  77. Hocam çok işime yaradı sagolasın..

    YanıtlaSil
  78. Ellerinize sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  79. Merhabalar çok yararlı bilgiler olmuş elinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  80. emeğinize sağlık ilgiyle takipteyim.
    http://antikaanahtarci.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  81. güzel bir paylaşım teşekkürler.
    http://teknoos.com

    YanıtlaSil
  82. Faydalı bilgiler varıyorsunuz hocam
    www.hadisevi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  83. Çok güzel bir blogunuz var çok teşekkürler çok faydalııı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten özenle hazırlanmış bir makale emeğinize sağlık...
      Bence emek,sabır ve özgün içeriklerle blog ve forumların daha üst sıralara çıktığını zamanla kendi forumumdan http://masalperisi.net/forum.php gördüm.

      Sil
  84. Çok yararlı bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  85. Faydalı bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  86. Elinize ve emeğinize sağlık gerçekten aydınlatıcı bir makale olmuş kendi sitem olan https://alihandro.com ' da bu bilgileri deneyeceğim. İyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
  87. Çok yararlı ve etkileyici bir yazı olmuş. Özellikle arama motorları harici daha hızlı hit almak için değinilmesi gereken bir çok konuya değinmişsiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  88. Özenle yazılmış makalenin için çok teşekkür ederim. Teknoloji ve mobil içerik yayını yapan site için onerebileceginiz bir forum ya da blog sitesi var mıdır?
    Http//:www.mobilteknoport.com

    YanıtlaSil
  89. çok bilgilendim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  90. Serdar Bey harika bir bilgilendirme olmuş. Parmaklarınıza sağlık.
    http://yesilpinar333.blogspot.com

    YanıtlaSil
  91. tavsiyelerinizi http://www.kesfialem.org isimli gezi, interrail konularını içeren kişisel blogumda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  92. Elinize emeğinize sağlık süper gerçekten aydınlatıcı bir makale olmuş çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  93. mükemmel bir anlatım olmuş işime yaradı hocam buda benim sitem
    http://bilgirazzi.com/

    YanıtlaSil
  94. artık yazarkafe'de makale yayınlamak çok zor, ziyaretçi sayısı çok yüksek değilse platin üye olamıyorsunuz. dolayısıyla bu yöntem yüksek sayıda ziyaretçiniz varsa bunu daha da arttır ama düşük ziyaretçi sayısını arttırmaz. Bunun haricinde diğer yöntemler hala geçerli ve çok faydalı.

    YanıtlaSil
  95. Çok faydalandık, teşekkürler... http://einstein.com.tr/

    YanıtlaSil
  96. Merhaba,

    Öncelikle yazınız çok güzel, aydınlatıcı, emeğiniz için teşekkürler.

    Yazarkafe ye yazı yazmak çok zor artık, Platin üye istiyorlar, Altın olduğum için yazamıyorum.

    Ayrıca bu Milliyet ve Radikal bloglara yazı yazarken, yazımızın aynısını kopyalasak birşey olur mu? Yoksa illaki yazıyı değiştirmemiz mi gerekiyor?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınızın aynısını başka yerlerde paylaşmayın ki özgünlüğü kaybolmasın. Radikal ve Milliyet blog için oralara özgü içerikler üretmenizi öneririm.

      Sil
  97. Teşekkürlerimi borç bilirim güzel yazı

    YanıtlaSil
  98. Bumerang a altın üye olabilmek için neler yapmalıyız?

    YanıtlaSil
  99. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.

    http://nasiloluyorlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  100. yaptıgım yorumu neden sildiniz dogrulara katlanamadınızmı

    YanıtlaSil
  101. Blogumayorum yaparak backlink kazanabilirsiniz o zaman

    www.emreyildirim.co

    YanıtlaSil
  102. teşekkürler.
    http://www.ahmetduzen.net/

    YanıtlaSil
  103. Forumlarda imza olarak sitenin linkini yazmak yerine site tanıtımı olan forumlarda (r10, donanımhaber, iyinet gibi) güzel bir tanıtım yapmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü mesela 2000 mesajınız olan bir forumda imzanızdan sitenize link vermeniz spam olarak algılanabilir. Onun haricinde sözlüklerde kullanılmalı bence.

    YanıtlaSil
  104. Teşekkürler. Benim sitem oyun incelemeleri, rehberleri ve haberleri hakkında. Çoğu forum site tanıtımına izin vermiyor. En fazla 3 tanesinde site tanıtımı bölümü bulabildim. Buradan da ilgili kişilere sitemi paylaşmak isterim. Yararlı bilgileriçin de çok teşekkürler.

    http://www.bazennub.com/

    YanıtlaSil
  105. Çok kaliteli ve kapsamlı bir yazı olmuş emeğiniz için çok teşekkürler

    http://www.dreamofholiday.com/

    YanıtlaSil
  106. Bende çok uğraşıyorum daha adam edemedim siteyi http://testkafe.com

    YanıtlaSil
  107. merhaba bende bu yöntemleri uyguluyorum ancak kültür-sanata olan ilgi çok az http://sertsesli.com/

    YanıtlaSil
  108. 1,5 senelik uğraşlarım sonucunda epey bir yol katettim, darısı diğer arkadaşların başına.İnşaallah yakında reklam başvurusu da yapacağım http://www.tmrarbak.com/

    YanıtlaSil
  109. az zamanda çok ziyaretçi başlıklı yazının herkese faydalı olacağını düşünüyorum. Bilinmeyen önemli noktaları aydınlatmışsın. Teşekkürler..
    http://dogushakanyilmaz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  110. internet de ziyaretçinizi arttırmak istiyorsanız özellikle bayanların takıldığı forumlara, face sayfalarına takılmanızı tavsiye ederim. Bu büyük bir artı sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  111. Bana sorar iseniz forumlardan ziyade facebook'u tek geçerim neden derseniz acayip ziyaretçi geliyor, bir arkadaş bir paylaşım yaptı bir kere anlık ziyaretçi sayısı günlük aldığı ziyaretçiden fazla oldu :)

    YanıtlaSil
  112. blog hocam çok teşekkürler emeğine sağlık https://www.anahtarci.com.tr

    YanıtlaSil
  113. Serdar hocam size çok çok çok teşekkürlerimi sunuyorum, sayenizde ilerliyoruz.Her gün yeni şeyler öğreniyoruz ve eksiklerimizi gideriyoruz.
    http://www.tmrarbak.com/

    YanıtlaSil
  114. Çok Yararlı Bir Paylaşım

    YanıtlaSil
  115. Başarılı buldum güzel yorumlamışsiniz teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  116. Merhabalar Serdar Bey, yazar kafe blogspot uzantılı sitelere onay vermiyor sizin nasıl üyelik aldığınızı merak ediyorum.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  117. Emeğinize Elinize Sağlık bende sitem için Biraz olsun Hit Kazanma şansı elde etmiş oldum. Başarılarınızn Devamını dilerim. Umarım www.turkceizle.tk Adı altında yaptığım yorumumu silmezsin.

    YanıtlaSil
  118. Teşekkür ederiz gerçekten çok faydalı bir ayzı..

    YanıtlaSil
  119. Güzel ve akıcı bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  120. Güzel demek az kalır sonuna kadar okudum çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  121. Bu yazınız için sizlere teşekkür ederiz çok aydınlatıcı bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  122. Ziyaretçi gönderebilecek Türkçe siteler gerçekten oldukça sınırlı. Bumerang sistemine Altın üye olarak kayıtlıyım ilk başvurumdan beri. Yazıyı yazdığınız zaman Altın üyelik gerekiyormuş sanırım yazı paylaşımı yapabilmek için. Fakat şu an Platin üyelik gerekiyor. Sitede değişiklikler yapıp tekrar tekrar denediğim halde Platin üyelik vermediler. Hiç bir faydası olmadı bana :)

    YanıtlaSil
  123. Yazınızın bana çok faydası oldu gerçekten tam da bu tarz bir şeyler arıyordum. Bumerang sistemine katılmak için başvurdum şu an onay bekleme aşamasındayım. Umarım bana da faydası olur :) www.kirikpusulam.com

    YanıtlaSil
  124. çok kaliteli bir yazı teşekkür ediyorum. https://www.icerikyazar.com/ adresine tüm vermiş olduğunuz tavsiyeleri uygualyacağım.. Teşekkürler blog hocam...

    YanıtlaSil
  125. Hocam ağzına sağlık çok teşekürler güzel bir yorum olmuş.

    YanıtlaSil
  126. çok teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler için
    http://www.ygemlak.com/

    YanıtlaSil
  127. Adsense reklamı almaya çalışıyorum, bakalım alabilmişmiyim...
    Herkese bol şans https://tamernova.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  128. Yararlı bilgiler için teşekkürler. Cidden kaliteli bir çalışma olmuş.
    http://www.teknozom.com

    YanıtlaSil
  129. Çok faydalı bir yazı olmuş emeğinize araştırmanıza sağlık.
    https://tugceninsosyalgunlugu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  130. çok faydalı bir bilgi http://dogalyollar.com/

    YanıtlaSil
  131. Gerçekten de bu linklerin çok faydası olur ama aşırıya kaçınca da ters tepiyor. Günümüzde seo kavramı çok değişik haller almaya başladı bende sitem için bu konuda özenle çalışıyorum

    YanıtlaSil
  132. Sırası ile tavsiyelerinize uyuyorum teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  133. Blogculuğa yeni başayan biri olarak yazılarınızdan çok faydalandım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  134. Teşekkürler. Çok yararlandım. mehmetergenoglu.com

    YanıtlaSil
  135. Dediklerinizin çoğunu yapıyordum ama bazı noktalarda eksiğim varmış. Teşekkürler hocam sağolunuz

    YanıtlaSil
  136. Detaylı bir anlatım teşekkürler hocam. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  137. Bu işe başlayan herkesin okuması gereken şahane bir yazı olmuş. Tek tek uygulanması gereken önemli noktalar mevcut.

    YanıtlaSil
  138. Gerçekten de bu linklerin çok faydası olur ama aşırıya kaçınca da ters tepiyor. Günümüzde seo kavramı çok değişik haller almaya başladı bende sitem için bu konuda özenle çalışıyorum

    YanıtlaSil
  139. Sitenizi sürekli takip ediyorum.Takıldığım yerlerde destek alıyorum.
    Umarım başarılı bir iddaa tahmin sitesi olmuştur.Teşekkürler
    https://t4hmin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  140. Bizlere böyle güzel bir hizmeti sunduğunuz için ne kadar teşekkür etsek azdır.
    https://www.tozluayna.com

    YanıtlaSil
  141. Verdiğiniz değerli bilgilerden dolay teşekkürler. Ellerinize Sağlık...

    YanıtlaSil
  142. Valla işime yarayacak gibi gözüyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  143. Çok teşekkürler.
    Klavyenize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  144. Serdar Bey paylaşmış olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim umarım işe yarar olumlu dönüşler almayı başarabilirim

    YanıtlaSil
  145. quup gerçekten sosyal medyalar içerisinde özel bir yere sahip. Ek olarak milliyet blogu da daha detaylı araştıracağım.

    YanıtlaSil
  146. Başarılı bir yazı, eline sağlık..

    YanıtlaSil
  147. Serdar Bey Selamlar,
    Yıllar önce okuduğum bu yazınıza yine rast geldim. Çok faydalı bir yazı. Biliyosunuz ki yazarkafe kapandı ve tüm yönlendirmeler hurriyet anasayfasına yapılıyor. Benim teknik bir sorum olacak. Bu durumdan sonra hitlerimde %50 oranında azalma oldu. Yzarkafe'ye göndermiş olduğumuz linklerin düşmesinden kaynaklanabilir mi bu durum? Eğer öyle ise bu durumu tolere etmek adına ne tavsiye edersiniz?
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Bunun kararını vermek için trafik kaynaklarınızı incelemelisiniz. Örneğin önceden Google'dan,Twitter'dan, Facebook'tan gelen trafik bugün gelen trafik ile aynı ise sorun evet yazarkafeden gelen trafiğin azalması olabilir. Google Analytics hesabınızı incelemenizi, karşılaştırmalar yapmanızı öneririm.

      Yazarkafe için alternatif; forumlar, sosyal imeleme siteleri, blog yorumları ve konuk yazarlık gibi yöntemler olabilir.

      Sil
  148. merhaba,

    buradaki yöntemlerle beraber bende kendi siteme birkaç yerden daha backlink alabildim.

    https://sertsesli.com/

    YanıtlaSil
  149. İçeriğinizi çok faydalı buldum. Tesettür Giyim Moda Blog'um (https://www.berinya.com) için önerilinizi takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  150. merhaba,
    az zamanda büyük işler başaran sitemizi ziyaret için bekleriz.
    iyi günler

    YanıtlaSil
  151. Okudum, başarılı ve güzel bir makale olmuş. Ellerinize sağlık.. Gerçekten çok başarılı bir yazı olmuş. Sizin ellerinize sağlık teşekkür ederim. Yazma yeteneklerinden de gerçekten ilham alıyorum. blogunuzdaki düzende olduğu gibi. Bu ücretli bir konu mu, yoksa kendin özelleştirdin mi Her neyse, güzel ve kaliteli yazıyı koru, Bugün bunun gibi harika bir web günlüğüne bakmak nadirdir ..

    Motorlu Kurye, https://www.alomotorlukurye.com

    YanıtlaSil
  152. Ne desem az bile verdiginiz bilgiler harika teşekkuler admin

    YanıtlaSil
  153. Evet bu tarzda sitelerde genelde forum ve sözlük sitelerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Güzel bir içerik olmuş.

    YanıtlaSil
  154. Hiç bu kadar çok yorum alan başka bir blog yazısı görmemiştim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  155. güzel makale olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  156. İnanilmaz detaylar ile dolu bir blog

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.