Blogunuzun Reklam/Sponsorluk Sayfası Var Mı?

Bloguna reklam alarak para kazanmak isteyen blog yazarlarının mutlaka profesyonelce hazırlanmış bir reklam/sponsorluk sayfasına sahip olmaları gerekir. Ciddi ve detaylı bir reklam sayfası, potansiyel reklamverenleri blogunuza reklam verme konusunda ikna edeceği gibi blogunuza daha profesyonel bir hava katacaktır.

Reklam sayfası oluşturmak şart dedim ama onun da bir usulü ve zamanı var. Blogu açar açmaz, daha 2 içerik girmeden reklam sayfası oluşturmak sizi sadece komik duruma düşürecektir. Ya da reklam isimli bir sayfa açıp içerisine “reklam vermek için bilmem ne adresinden iletişime geçin” gibi ciddiyetten ve profesyonellikten uzak bir şeyler yazmak reklam verme potansiyeli olan kişinin sayfayı hızla terk etmesine yol açacaktır.

Reklam sayfası oluşturup reklam almaya başlamak için acele etmemek gerekir. Blogunuzun, reklamverenlerin bloglardan beklentilerini yazdığım yazıda belirttiğim kriterlerin bir kısmını karşılıyor olmalası gerekir ki kayda değer ücretlerle reklam teklifleri alabilsin. Eğer blogunuzun reklam almaya hazır olduğunu düşünüyorsanız reklam/sponsorluk sayfasını oluşturmaya başlayabilirsiniz.

reklam sponsorluk

 

Bir Blogun Reklam Sayfası Neler İçermeli?

 

Reklam sayfasının içeriğine geçmeden önce küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Reklam sayfanıza ziyaretçiler kolayca ulaşabliyor olmalı ve ana sayfanızda görünecek şekilde reklam sayfanıza en az bir bağlantı vermelisiniz. Gelelim reklam/sponsorluk sayfasında olması gerekenlere.

- Blogun Tanımı: Reklam verecek kişi blogunuzu tanımayabilir. Bu yüzden blogunuz hakkında kısaca bilgi verebilirsiniz. Misyonunuz, vizyonunuz, kuruluş amacınız, aldığınız ödüller, başarılarınız bu bölümde yazılabilir.

- Yazar Hakkında Bilgi: Reklam verecek kişi blogun arkasında kimin olduğunu ve kimle muhattap olacağını bilmek ister. Her ne kadar hakkımda sayfanızda kendinizden bahsetmiş olsanız da, burada kendinizi kısaca tanıtmak ve küçük bir profil fotoğrafı eklemek reklamveren üzerinde olumlu bir etki bırakacaktır.

- Okur Ve Ziyaretçi Profili: Blogunuzun ziyaretçi profili, reklam verecek firma için en önemli mevzudur. Firmaların hedef kitleleriyle sizin ziyaretçi profilinizin eşleşmesi kazançlı sposorluk anlaşmalarını beraberinde getirebilir. Bu konuda şeffaf olun ve biliyorsanız ziyaretçi profilinizin yaş aralığı, ağırlıklı cinsiyeti, eğitim düzeyi, alım gücü, meslek grubu gibi bilgilerini açıkça yazın.

- Reklam Türleri Ve Ücretleri: Reklamverenlere farklı reklam seçenekleri sunun ve bunların dönemlik ücretlerini açıkça belirtin. Ücreti gizlemek ve herkese farklı ücret söylemek uzun vadede iş ve itibar kaybı olarak size dönecektir. 

- İletişim Ve Ödeme Bilgileri: Bir reklam türüne karar veren kişi ödemeyi hangi yollarla yapacağını ve detayları görüşmek için size nasıl ulaşabileceğini bu sayfada bulmalı. Ödeme için farklı seçenekler sunmak, reklam alma şansınızı arttıracaktır. Ayrıca iletişim bilgilerinize telefon numarası eklemek, karşı tarafa güven aşılayacaktır.

 

Bu yazıyı yazarken kendi reklam sayfamı da gözden geçirmem gerktiğini fark ettim :) Son olarak reklam/sponsorluk sayfanızda görsel öğeler kullanmanızı önerip fiyat politikası belirlemeye geçmek istiyorum.

Blog Reklam Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bloglarda reklam fiyatı belirlemenin bir denklemi, matematiği, bilimi yoktur. Başlangıç için makul bir fiyat belirledikten sonra, talebe göre kendliğinden fiyat belirlenecektir zaten. Blogunuza reklam almaya karar verdiyseniz, blogunuzla benzer konuda yayın yapan, benzer popülariteye sahip, benzer özelliklerdeki blogları ziyaret ederek onların fiyatlarını inceleyin. Kendi blogunuzla kıyaslayarak taban bir fiyat belirleyin. İlerleyen zamanlarda talep çok olursa fiyatı artırır, talep olmazsa düşürürsünüz.

Her Gelen Reklam Teklifi Kabul Edilmeli Mi?

 

Elbette gelen her reklam teklifini kabul etmemelisiniz. Özellikle oturmuş bir okur kitleniz varsa, onların memnuniyeti kazanacağınız liralardan çok daha önemlidir. Onları rahatsız edecek, blogunuzdan soğutacak reklam türlerinden ve reklamverenlerden mutlaka uzak durun. Banner reklamlarında biraz daha esnek davranabilirsiniz ama içerik bazlı reklamlarda okurun ilgisini çekecek türde reklamları tercih edin. Mümkünse reklam içeriklerini kendiniz oluşturun.

Son Sözler

Reklam görüşmeleri yaparken herşeyden önce insan olduğunuzu unutmayın. İletişime ve ilişkilere önem verin. Karşı tarafa her zaman samimi ve dürüst olun. Önceliğiniz para değil, insan kazanmak olsun. Para zaten geelcektir. Hepinize bol kazançlar!

23 yorum:

  1. :) Baş Ağrısı yaratan sorunlarda biride bu olsa gerek yapamadığım sayfalardan biri :)

    YanıtlaSil
  2. Blog şablonumu değiştirme şerefine erişirsem reklam almayı düşünüyorum. Kazandığımı da ona harcayacam zaten. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık o kadar güzel şablonlar varki seçim yapmak çok zor oluyor. Bi girdigin zaman içinden cikamiyorsun :)

      Sil
  3. Henüz reklam yayınlayacak veya reklam verenin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar büyümedim. Çook çalışmak lazım daha :)

    YanıtlaSil
  4. ben zamanında sponsorluk sayfası yapmışım. Şimdi senin bu yazını gördükten sonra 2013 senesinden kaldığını fark ettim... Beni itekleyen iticigüç bloghocam'a hürmetler tekrardan ;)

    işte benim zamanında hazırladığım sponsor sayfam
    http://www.omactivities.com/p/sponsorluk.html

    YanıtlaSil
  5. bayanlar icin hobi sayfasi olan icin karsilikli ucretsiz reklam.yapabilir. yaziyi cok begendim.tesekkurler

    YanıtlaSil
  6. Reklam veren değilde hocam, doğru düzgün hit kazanmıyor blog.Blog tüm yayınları silip kendime ait bilgileri paylaşıyorum.Yani başka sitelere ait hiçbir şey yok.Videolar bile bana ait hit gelmeyince bloga yazı yazasım gelmiyor.
    http://toycitolgahan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Ben haftaya yapacağım reklam fırsatları ve çekilişleri ile herkeze reklam fırsatları veriyorum. Ayrıca herkeze bedava backlink ve site tanıtımı sağlıyorum. Serdar hocam

    YanıtlaSil
  8. Yazı için teşekkürler. Ortalama kaç hit sonrasında reklam için başlamalıyız? Benim bloğumun ortalama günlük 400-500 ziyaretçisi var ve hobi sayfası. Sizce başlangıç için yeterli mi?

    YanıtlaSil
  9. @keyif olsun
    Siz reklam sayfanızı oluşturup, duyurunuzu yapın. İlgilenen varsa reklam verir. Ben reklamveren olsam hit değil de düzenli okuyucunun olup olmadığına bakardım ama günlük 500 ziyaretçisi olan bir bloga da reklam vermek isteynler mutlaka çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  10. Faydalı bir yazı ,teşekkürler Serdar bey...

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle ücreti açık açık blogda belirtmeyin.
    6 yıllık bir blogcu olarak açık fiyat belirtmek size anca zarar olarak geri döner.
    Şöyle bir düşünün. Hangi büyük site açık olarak ücret belirtir ki?

    YanıtlaSil
  12. Yaziniz guzel benim sayfama gore degil bahsedilen sayida ziyaretcim olmuyor simdilik Google AdSense sayfada 3 ilanla yetiniyorum ileride ziyaretcim artarsa dediklerinizi uygulayacagim yakalasik 8 aylik bir olusum benimki ne yoldayim onuda bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Serdar Bey Merhaba,
    Widget (gadget/ekle/HTML) olarak blogda sağ tarafta gözükecek şekilde, "en çok paylaşılan yazılar eklentisi" için de bir yazı yazar mısınız?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Ya siz çok çok iyisiniz.Benim kırk fırın ekmek yemem lazım size az da olsa yetişebilmek için :)

    YanıtlaSil
  15. yazı için teşekkürler hocam, tavsiyelerinize uyacağım

    YanıtlaSil
  16. henüz benim için erken

    YanıtlaSil
  17. yavaş yavaş reklam sayfamı hazırlamaya başladım biraz daha bilgi edinmem lazım sadece

    YanıtlaSil
  18. Bence çok yararlı bir yazı olmuş. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Bende reklam vermeye başlamak istiyorum nereden başlamam konusunda emin değiliö

    YanıtlaSil
  20. bilgili bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. Ben eklemiştim ancak pek kazanç sağlıyor gibi gözükmüyor. Nerede yanlış yapyorum acaba:) günlük minimum kaç ziyaretçi olmalı?

    http://budabanablogolsun.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  22. Reklam ve sponsorluk sayfası oluşturmam için çok yardımcı olacak bir makale oluşturmuşsunuz bloghocam.

    Zaten sizin kaliteniz belli yıllardır yazılarınıza denk geliyorum. Ve yine en güzel tavsiyeyi sizde buldum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.